1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • July 6, 2022 at 7:26 AM
    Quote from Chuck
    Quote from Marsovac

Još jedna prevara malih dioničara u režiji američke vojske i Viktor Lenca.

Treba biti jako oprezan jer ih je direktor još nekoliko najavio do kraja godine :)

Recite mi što vi kao dioničar imate od tih brodova ako vam kompanija uskraćuje dividendu i sudjelovanje u dobiti, već se novac na druge načine izvlači iz firme, kao preko ovog dok-a kojeg će dopremiti iz svog brodogradilišta u Italiji.

Pa evo 100% rast na dionici na ulazu u odnosu na ono sta su talijani platili za te ulaze, a za one ulaze na 5-7 kn… 3x vise, pa ti izracunaj prosjecni godisnji prinos u ove 2-3 godine, meni je to vise nego dovoljno.. nek sljedecih godina zarade kao i ovih godina, zaboravi i ove cijene na 17, divka mi ne treba ni ovdje 😀…

I u svojoj frimi mi nije nesto posebno izvlaciti lovu van ako je mogu brze oplođivati nego da izvlacim van, cisto zbog izvlacenja

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• D_artagnan
    • July 5, 2022 at 5:49 PM

Hebeš državu kojoj je bitniji neki naplatničar na apsolutno nepotrebnoj naplatnoj kućici jer su to mogli rješiti vinjetama ili automatskom naplatom od vrijednosti jednog liječnika, profesora... ali valjda je to cilj političarima uništiti državu, kao i da moje dijete mora imati 5.0 makar ima znanje za 3-4, jbga.

I onda se pitamo zašto nam kao društvu ide slabo X/

Files

0-02-05-ad8ba347c399c3793f7dbacc56758055dd5aaf31cb9cd26732479f4efe983c7f_26cbb53d4ea.jpg 149.36 kB – 0 Downloads
  • Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • July 5, 2022 at 2:29 PM

+ATPL uletila i na još nižoj stepenici 8) .. ajde da vidimo jel može na još nižoj :S

• D_artagnan
    • July 5, 2022 at 2:09 PM

I to u ljetnom periodu kad je inace manje posla proslih godina 🤫

• DRY BULK

• D_artagnan
    • July 5, 2022 at 12:21 PM

Neću pisati sadašnje brojke da ne pokvarim kolegama priliku kupit jeftinije 8)

Ovdje za svaki brod se može izvući okvirna vrijednost.

Ship AP LIBERTAS (Bulk Carrier) Registered in Malta - Vessel details, Current position and Voyage information - IMO 9465734, MMSI 256818000, Call Sign 9HA4015
    Vessel AP LIBERTAS is a Bulk Carrier, Registered in Malta. Discover the vessel's particulars, including capacity, machinery, photos and ownership. Get the…
    www.marinetraffic.com

Na zadnjem fin. izvješlu je NAV -obveze bio oko 600kn, a tada su brodovi bili jeftiniji :S

• DRY BULK

• D_artagnan
    • July 5, 2022 at 11:31 AM

Da zahebano kad sa takvim cijenama recimo atpl zaradi preko 200 kn/dionici, baš za zabrinuti se

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • July 5, 2022 at 11:15 AM
    Quote from Chuck
    Quote from Moller

ma prodaju potajno i neće se hvaliti, banda je to stara, kupe po 490-500 i daju 10% popusta za gotovinu odričući se i dividende, ide se na more, kad žena zagrmi, ajde vadi tu zaradu od dionica brrrr, gore nego margini

Kombinacija padajućih vozarina, malog prometa na ZSE i pucanja margina. Banke prodaju dionice i samo slažu nove količine na asku dok još mogu prodati.

Jesu pale vozarine, uz ugovor na 2 godina još preko 50% više od 2021. 8)

Data

Eto i mene natovarili danas ATPL nakon poprilično vremena :) , pa je red zahvaliti prodavačima :) .

Sad čekamo koju stepenicu niže 8)

• D_artagnan
    • July 5, 2022 at 10:06 AM

Da, da, sve se bojim na ne trpaš HR dionice ^^ pogotovo ove koje "nevaljaju"

• Birtija

• D_artagnan
    • July 5, 2022 at 9:59 AM

.. Čekaj ovo je kao energetski stručnjak??

"Za početak, ne držimo upaljenu klimu u stanu deset sati na 22 stupnja, nego četiri sata na 26 stupnjeva. Kada postavite klimu na 22, ona, objašnjava, radi punom snagom non-stop i troši 2 ili 2,5 kWh na sat... "

Stari moj nemaš pojma, danas većina klima od cca 4 kW troši u punoj snazi malo preko 1 kW.. a realno ako imate pristup klimi da vidite trenutnu potrošnju to nije više od 400-500w... čak i ispod 300 ide

Ja neznam, ovi mediji su totalno otišli na kvasinu ali valjda ljudi puše te priče, oni koji nemogu malo proučiti neku materiju iz različitih izvora..

• D_artagnan
    • July 5, 2022 at 7:44 AM
    Quote from Chuck
    Quote from LuisAlberto10

a što dobivaju sa kupnjom i ulaganjem u novi dok?

Talijani su Lencu uvalili svoj stari dok i tako će izvući svu lovu iz Rijeke u Italiju, a mali dioničari će ostati bez dividende. Pa vi napucavajte cijenu dionice i dižite vrijednost firme Talijanima. Ovaj i primjer Atlantske plovidbe su ogledni primjeri zašto ne treba ulagati u hrvatske dionice, već samo u stabilne strane firme koje i u recesiji isplaćuju redovnu dividendu.

Za dobrim konjem se prašina diže. Dobro nam dosao kolega u drustvo dionicara ATPL i VLEN 😎

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• D_artagnan
    • July 4, 2022 at 10:13 PM

To taman koliko su zaradili prosle godine + ove 🤣🤣🤣, NAV i sljedecu godinu necemo ni gledati jer bi onda potpora bila na 150 😅😅😅😅

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • July 4, 2022 at 3:13 PM

Pa znaju šta treba napraviti kad je dionica podcjenjena, hebeš divku u tom periodu

• Birtija

• D_artagnan
    • July 4, 2022 at 3:10 PM
    Dio distributera nakon odluke vlade: Zatvaramo benzinske
    "OVO znači ugrozu egzistencije za gotovo 1000 obitelji", tvrde iz Udruge malih distributera goriva.
    www.index.hr

A zašto ne objave cijene i računice?

Isto kao što gledam ove seljake na TVu vezano za pšenicu i govore da sa cijenom od 2 kn/kg rade sa minusom?

Ja neznam, možda ja nešto krivo računam, kažu urod cca 6t /ha... (inače koliko vidim po netu ide od 4-8t ovisno o godini i zemlji...)

Znači po hektaru 6t x2 kn... 12.000 kn, od toga treba odbiti trošak goriva za traktor... koji je po onom šta piše na neto cca 80 L/hektaru, sjeme i trošak kombajna da se to pobere... i trenutno mineralno gnojivo vjerovatno najveći trošak.

Ali malo mi nategnuto da je sveukupni trošak 12k kn, prije pola od toga. Ali oni bi riješili sve nedoumice da javno objave tablicu sa točnim troškovima po hektaru

• Birtija

• D_artagnan
    • July 4, 2022 at 1:57 PM

Al meni nije jasno od kuda s enabavlja gorivo? Tu lokalno od INE? okolo na trzistu? Na burzi? Nemogu direkt od proizvođača, u Katru, saudijskoj arabiji… posalju tanker i kupis direkt gotov benzin, dizel ne sirovu naftu…

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • July 4, 2022 at 12:55 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from mikromakrto

Kad jedna od perjanica tog sektora ima trenutno, nakon pada cijene od 30+%, P/E od skoro 100, nebitno je je li kamata 0%, 2% ili 7%, to nije održivo ni realno u bilo kojem svemiru.

Ja mogu shvatiti da tržište nekada nudi blesave cijene, ali ne mogu shvatiti da netko misli da je to normalno i pokušava to opravdati nekakvim zaradama u budućnosti?! Pa koje bi valuacije trebale biti na snazi da spomenuta firma ima brutalnu zaradu, P/E od 500? Trebala bi vrijediti više od cijelog gospodarstva SADa?

TSLA se prepolovila od maksimuma, a ja ne vidim da ta kompanija vrijedi više od 100$ po dionici.

Gle, može se dogoditi da kompanija stvarno brutalno naraste na golemom P/E, ali to vrijedi za neku malu, novu kompaniju koja ima neku snažnu komparativnu prednost u sektoru, snažnu upravu, sreću - jako bitan faktor, što onda uključuje i sreću da ima povoljno makroekonomsko okruženje, a koje trenutno nije na vidiku, nego upravo suprotno.

Velike kompanije na velikom P/E mogu za tri godine biti na istim ovim cijenama i manjemu P/E. Što se dogodi? Naprosto sada preplatimo za rast. Rast se dogodi,ai ne koliko smo očekivali i cijena se u biti korigira na način da ne ode nikud. I to je jedan vid korekcije.

A da su valuacije sulude jesu. Čisto primjer Intela. Već dugo mu je valuacija rezultat činjenice da ga investitori zaobilaze, ignoriraju. Cijena mu je nevjerojatno niska u uvjetima kad je tech napuhnut i što je najjače, lako da će još pasti. Ono što grade u Arizoni i tehnologija i kapaciteti koje će Intel imati kroz pet i više godina će ih uzdignuti jako. Plus što trenutno rade share buyback, a to se tako i radi - kad je dionica podcijenjena.

Display More

Zato je i APTL pametno napraviti kupovati svoje dionice kad je dionica podcijenjena a imaš $$$$ koju misliš isplatiti dioničarima

• D_artagnan
    • July 4, 2022 at 11:42 AM

Pa znaš kako se kaže kad novac gubi na vrijednosti bolje uložiti u staro željezo nego ga bezveze držati ili potrošit na gluposti, dividende.

A kad ti to željezo još donosi ekstra dobit u narednim godinama di ćeš bolje.

• Birtija

• D_artagnan
    • July 4, 2022 at 10:51 AM

Da, bilo bi čudno da su naftne kompanije samo tako odustale od automobila na naftu i benzin i odrekle se svojih enormnih dobiti... od prvog svjetskog rata.. pa do danas svi veći ratovi vodili su se zbog te nafte X/

Tko, kako i zašto se kontrolira cijena goriva?
    Svi smo ovisni o nafti i njenim derivatima, i cijeli svijet je ovisan o njima! Zašto plaćamo što plaćamo i tko to i zašto kontrolira ...
    crodex.net
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • July 3, 2022 at 4:19 PM
    Quote from dionicar

Kolege sad sam malo zbunjen nisam pratio baš.. ide li dividenda 20 kn / dionici ?

Na moje dionice ništa ne piše..

To je bio prijedlog, koji treba na glavnoj skupstini amenovati.

Ja se nadam da nece isplatit (iako ih imam poprilican broj) nego otkupiti za taj ili dupli iznos svoje dionice, pa ovi kojima ne pase mogu prodati atpl po ovoj cijeni. I tako apsolutno nikakve koristi od isplate divke, platit cemo porez, a dionica potonuti 20-50 kn, ovako ili onako…

A onda sljedece godine mogu podijeliti te dionice postojecim dionicarima ili ih ponistiti 😎

• DRY BULK

• D_artagnan
    • July 3, 2022 at 2:57 PM
    Quote from hugh
    Quote from verdi

samo da nam ne promakne jedna važna informacija. ovaj tjedan je međunarodna banka za poravnanje u bazelu (centralna banka svih centralnih banaka) uvrstila i kineske juane. dva dana poslije je ogromna indijska cementara za te iste juane kupila ruski ugalj u visini 24m$ iz neke daleko istočne luke za koju sam prvi put čuo. znači da sve i dalje ide po planu koliko god nam se činilo da tu nema plana.

https://www.poslovni.hr/svijet/indija-…-zapadu-4343723

ovakve stvari, svjetska su javna tajna.......neki kupuju naftu i ostale sirovine extra jeftino u odnosu na druge i ona te sirovine obilaznim putem idu do građana ili firmi odnosno krajnjih potrošača zemalja čije su vlade doprinjele ovoj situaciji ali po extra visokim cijenama.......siromašnim zemljama hrana postaje još nedostupnija a nama "bogatima" prilikom doslovno svake novčane transakcije uzimaju bar 20-30% više nego bi to trebalo realno biti, makar je to "realno" relativan pojam.......no vratit će se sve, više ili manje ,vjerovatno vrlo skoro, u neke realno prihvatljivije okvire kad love bude puno manje pa se ni za bitno niže cijene od današnjih neće "pola" tih količina moći prodati.........kad ekonomsli kotač naglo uspori, vrlo ga je teško ponovno jače pokreniti......na "prirodan način" ovako struktutirane ekonomije ni ne mogu se pokrenuti, pa će sljedeči način opet morati biti "neprirodan" u trenu kad to glavni igraći odluće........

a to je tako kad nema kazne za takve stvari. Da te oderu desetorostruko po tankeru, ili fiksno recimo oduzimanjem dozvole za prodaju i prerađivanje naftnih derivata na par mjeseci, onda bi se drugacije radilo..

• Birtija

• D_artagnan
    • July 2, 2022 at 11:38 AM

Hm, ili smo mi naučili na puno.

Da imamo sve šta nam treba, 2 auta, zimovanje,ljetovanje, izleti, odeš di se sjetiš, hrane i svega u izobilju....

Koliko si tako "lagodan" život može prištiti većina stanovništva neke države van EU, SADa,Kanade, Japana, Australije?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt