1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • July 27, 2022 at 7:55 PM
    Quote from jasko
    Quote from jasko

Čini mi se mala vrijednost flote u kunama. Vrijednost flote na dan 30.06.2022. iznosi 260,96 mil. USD x tečaj =

Jeste li izračunali ????

Onako odoka NAV - dugooročne obveze = ostaje svakom cca 700 kn/dionici, + ove sitne zarade po dionici i kvartalima, polugodištima 8) ,pa porast vrijednosti noovogradnji, ovaj centar šta se radi u Dubrovniku... lijepo je biti dioničar u ova nemirna turbulentna vremena sa ovakvom marginom sigurnosti.

Nego kemijali smo dobit u 2022. 200 mil. kn, sad moraju vozarina baš gadno pasti do kraja godine da bude ispod toga.. hehehe slatke brige

A $$$$ u blagajni 💪 :)

• D_artagnan
    • July 27, 2022 at 5:37 PM
    Quote from deny_09

Treba poslati protuprijedlog da pojačaju dividendu...😉

Bolje za visak nek kupe svoje dionice, recimo kao danas od ovih padobranaca koji su prodavali.. 😉

Valjda bas imaju financijskih problema kad prodaju po ovim cijenama ☺️ nesto sto vrijedi trenutno barem duplo 👌👊

• DRY BULK

• D_artagnan
    • July 27, 2022 at 1:59 PM

Manje je BE

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • July 27, 2022 at 9:23 AM

Koji cirkus, ludnica, dionice vani padaju sve redom, a oni razvaljuju sa dobiti.

Primjer.. uz YTD -26% ^^ ^^ ^^

Deutsche Bank's Q2 profit before tax up 33%, highest since 2011
    Deutsche Bank said on Wednesday that its profit before tax in the second quarter of 2022 stood at €1.5 billion, rising 33% year on year, its highest…
    www.teletrader.com

OK, sve je vani precjenjeno i mora se to iznivelirati, jer nema veze sa računicama, ali interesantno j epratiti razloge zašto je nešto kao palo ili raslo...

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • July 26, 2022 at 7:43 AM

Nisam znao da su kinezi toliko ispred svih po solarima, oni izgleda svoje pustinje sve iskoristavaju, a mi ni krovove i parkinge..

• D_artagnan
    • July 25, 2022 at 5:46 PM
    Quote from Marielena

Sudeći po prometima svi su na plaži.

I onda netko srusi sa 15,30 kn VLEN za -5% 🤣🤣🤣🤣🤣 stvarno smo vrhunski razvijneno tržište 😂

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • July 25, 2022 at 8:13 AM
    Quote from karlo
    Quote from emil

S druge strane sankcije sigurno nisu bezazlene kako neki pokusavaju to prikazat i protekom vremena ce urusit rusko gospodarstvo al je pitanje dal ce ukrajina izdrzat do tog trenutka:

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…objedi-15226583

Nisu bezlazlene ali

neće.

Neće sankcije urušit Rusiju.

Dok god Kina, Indija, cijela Afrika, južna amerika, bliski istok ne uvedu sankcije.

To je više od trecine svjetkog gospodarstva.

Uvoz u Rusiju je drastično smanjen, a izvov puno manje.

Ovo je dugoročno dobro za Rusiju jer neće više uvozit Visa, Coca-cola, MCD...

Dugoročno će se razviti. jer će razvijeti i razvijaju svoje proizvode, zapošljavati ljude, a oni što im fali uvest iz Kine, Indije, Juzne Amerike, Afrike...

LOŠA/TEŠKA VREMENA STVARAJU DOBRE GENERACIJE...

Display More

Hm, nije isto prodavat nesto Zapadu i SADu ili Kini, Indiji gdje je kupovna moć drasticno manja. Moras prodati necega hebeno puno da bi imao slicnu dobit, ako je budes i imao.

U konacnici to su sve geopoliticke igre, na koje nemozes utjecati, nadam se da ce se brzo smiriti tenzije i doci pameti svi redom. Iako sam nekako misljenja da je sve ovo samo kao i ono sa koronom samo zato da se rjese financijski problemi drzava, korporacija koje su bili pred kolapsom uz inflaciju i obezvređivanje imovine ekipe koja ima kes za 10-20-30%.

Sada upumpavanjem silnih milijardi to se donekle poravnava i preslaze, poprilicni iznosti ce se opet upumpati u nova naoruzanje, tehnologije i idemo dalje dok se opet nesto ne zacepi.

• Birtija

• D_artagnan
    • July 23, 2022 at 2:27 PM

Ma nema nikakve veze ovoliko poskupljenje gospodarstvu sa plinom, da 3-4 x poskupi struja je van svake pameti kod nas, ajde 20-30% od pocetka godina… ovo sve ostalo je cirkusanje kao sve sa koronom, ratom u ukrajini…. Svime samo da se upuca masu love u sistem i uz inflaciju obezvrijedi postojeci novac.. i da sve umjetno i namjerno poskupi

• Birtija

• D_artagnan
    • July 23, 2022 at 2:10 PM

A buduci da zivimo u podrucju okupanim suncem, nece faliti takve struje da se manje trosi svega ostalog.

Da ovisi samo o Krskom, nebi cijena struje trebala ni malo porasti za gospodarstvo unatrag par mjeseci 😉

• Birtija

• D_artagnan
    • July 23, 2022 at 10:39 AM

Kad pogledaš koliko parkinga oko hotela, restorana, trgovačkih centara ili oko poslovnih objekta je izloženo pržioni sunca... da ekipa nešto ovkao ne napravi, ubije si račun za struju, ima hlad za parkirati i još napuni električne automobile...

• D_artagnan
    • July 22, 2022 at 5:42 PM
    Quote from Kivi
    Quote from gigic23

Hmmmmmm oprez kada raste jer za X vremena može pasti, a kada pada onda oprez jer nije dovoljno palo. Mislim da je ovo putokaz za ostatak ZSE kako se može biti in line sa tržištem.

Imaš i konsolidaciju i.maticu. Imaš sve pokazatelje za donošenje ili nedonošenje odluke, ma što to znacilo. I da revizor je KPMG.

Ali u svakom slućaju možeš se ili nemoraš uklopiti u trend.

Naravno ovaj najviši diskont na NAV unutar peer grupe cca 65% na core NAV daje stratešku prednost kod odlućivanja.

Inače zanimljivo je da bi i sa NAV 1,0, ROE bio koliko ono?

ja sam samo prenio ono što piše u FI.. super je da su uskladili na fer vrijednost.. ali isto tako mi smješno da netko piše da je zarada po dionici ove godine veća od tržišne cijene.. odlično je da su se kapitalizirali i stvorili svojevrsni buffer za sušne godine.. pa valjda nam je najmjerodavnija dobit iz operativnog poslovanja.. koja je trenutno odlična

Display More

nije veca od trzisne cijene, ali je poprilicno velika u odnosu na trzisnu… toliko da prosla, ova i sljedeca godina ce biti sigurno ova sadasnja cijena sto je fantasticno,i na to NAV vrijednost.

Tako da je ovo zicer vec duze vrijeme, al ok, netko se igra pa malo nutra, van, pokusava koji burek zaradit 🫣 ja sam na miru bar godinu, dve, ako rokne ko nedavno malo podebljas i super 🤗

• D_artagnan
    • July 22, 2022 at 2:07 PM
    Quote from emil

NaATPL ni kuna prometa???

Al to je jos dobro bar ima ponuda i potraznja

Na 7CRO fondu ni nema ponude pa ni nemres prodat ili kupit..

Sta se desava?

otisli svi na GO i more.. rade samo kompovi i klima 😅

• Birtija

• D_artagnan
    • July 22, 2022 at 8:06 AM
    Ova kuća bila je prebivalište za 8 kontrolora leta. Neki od njih zarađuju preko 50.000 kuna
    DORH vodi istragu protiv 8 kontrolora zbog lažnog prijavljivanja radi izbjegavanja prireza od 18 posto
    www.jutarnji.hr

Koja ekipa, osim sto su se rjesili prireza, jos pokupe sigurno i troskove prijevoza 🤣🤣🤣.

Koliko je samo takvih … koji crpe takve mogucnosti 😎

• Birtija

• D_artagnan
    • July 22, 2022 at 7:57 AM
    Tomašević u zgradama Gradske uprave povećao temperaturu klime s 22 na 25 stupnjeva
    GRAD Zagreb odlučio je da se u četiri zgrade Gradske uprave temperatura hlađenja poveća s 22 na 25 Celzijevih stupnjeva, a uvodi i noćni režim hlađenja, na…
    www.index.hr

Pa meni je i ovako klima po ljeti postavljena na 26-27… sasvim dovoljno za ugodan boravak u prostoru ako sjedis i radis… hebate da stavim na 22 onda bi se morao jos deblje obuci 😅

Isto po zimi 21 je sasvim ok, ako si normalno obucen, pa necu dizati na 24-25 i onda u kratkim rukavima prosetavati

• Birtija

• D_artagnan
    • July 21, 2022 at 9:42 PM

Neznam sta HEP filozofira sa tom cijenom struje da toliko dize??? Sta su inputi za sirovine u Krškom 4x porasli??

Dnevnik Nove TV doznaje: Šok među poduzetnicima, računi za struju rast će i do 400 posto. Pogledajte pojašnjenje iz HEP-a
    Gospodarstvenici su u šoku. Iz HEP-a su dobili najavu o poskupljenju struje od jeseni ni više ni manje nego 3 do 4 puta!
    dnevnik.hr

Koje su to igre bez granica.. i lovljenje u mutnom…

Ali ako je cijena dnevne struje 4kn/kwh… jedan solarni sitem od 10KW, godisnje proizvede 15.000 kWh.. to je cca 60k kn onda, prakticno isplatis investiciju solara za godinu i pol !!!!!!!

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• D_artagnan
    • July 21, 2022 at 4:10 PM

Aj bar imaju solarne panele za struju pa se sa tim pokriju dobro

• D_artagnan
    • July 21, 2022 at 4:05 PM

Baš malo ogledao gledalicu nakon dosta vremena na zatvaranju.. pa na gro dionica ima jedva 1-10 transakcija.

Za ovo je stvarno trošit struju i resurse, to mogu skratit radno vrijeme na 4 sata dnevno, ili 2-3 dana u tjednu i više nego dovoljno da kupi/proda tko misli :/

Više mi ovdje pišemo i izmjenjujemo mišljenja nego što se zapravo i trguje, da nema ove ekipe koja trejda, nebi ni bilo niš prometa ^^ ^^ ^^

• D_artagnan
    • July 21, 2022 at 2:15 PM

To je ono kad se zadovoljavas divkom 20-40 kn.. ja cu biti zadovoljan kad mi cijena ode bar 200-400 od sadasnje 😎🤣, iako je i to malo, ali da budemo skromni 🤫

• D_artagnan
    • July 21, 2022 at 1:09 PM

A koliko bi postojeći dioničari zaradili da sa tih 20 ili 40 kn divke, počnu kupovati svoje postojeće dionice?

Ja mislim dalekooo više od tih 20-40 kn potencijalne isplate dividende, i to dalekoooo više

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • July 21, 2022 at 12:50 PM

Aha, sad kad je sve u redu sa poslovanjem i dolaze debele godine, onda im treba brzo odlučivanje

" ... mogućnost isključenja prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica... "

a prije kad je bila frka i predstečaj iza ugla onda su mogli svi ???? X/

OK, nek to odrade po nominali, inače isključenje postojećih dioničara je ravno pljački i diskriminaciji postojećih dioničara.

Ili je Ekipa iz TOP 10-20 osnovala novu firmu, pa sa njom žele jeftinije preuzeti :/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt