1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Birtija

• D_artagnan
    • August 8, 2022 at 5:20 PM

Pa di ces bolje ako uspijes povuci EU sredstva. Ne on, nego i bilo tko drugi 😉

• Birtija

• D_artagnan
    • August 8, 2022 at 2:13 PM

Ovako nesto bi Rimac trebao isto napraviti … more imamo, zanimljiva ideja 😀

• Birtija

• D_artagnan
    • August 7, 2022 at 3:30 PM

E jbga vlado, umjesto da sada sutite, pravite se blesavi, mutavi i drzite cijene jos identicne 15-20 dana dok smo puni ko sipak turista da napunite proracun. Pa onda smanjite posteno u 9. Mjesecu da svoje građane i gospodarstvo olaksate vi sad spustate 😏

Dnevnik Nove TV doznaje nove cijene goriva: Pogledajte koliko ćemo plaćati od idućeg tjedna
    Od idućeg tjedna očekuju se nove cijene goriva.
    dnevnik.hr
  • RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• D_artagnan
    • August 5, 2022 at 9:57 PM

Ma nema problema, bolje stranci nego nesposobni nasi… jeste da cemo biti samo sljakeri u svojoj drzavi, ali svakom po zasluzi 🙃…

• D_artagnan
    • August 5, 2022 at 5:07 PM

Zato sto je LRH vodila akipa koja nema pojma o turizmu i biznisu, nego su se docepali dionica na razne nacine i izvlacili lovu na razne kombinacije… obnavljali su hotel ambasador 5* bezveze 2 puta relativno kratko vjerovatno prije prodaje samo da izvuku lovu

Onda cemo njurgati za X godina da nam hotele drze stranci 😒

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • August 5, 2022 at 8:32 AM

Pa ok je da uzmu 200kn/ sat ako mogu, barem na ocistiti i srediti ne treba neko skolovanje. To moze i sam nabrzaka srediti ili naci nekog tko ce mu to odradit i jeftinije, ako on zaradi vise sa svojim poslom po satu.

To je sve slobodno trziste, nije monopol kao struja, energenti uglavnom… za koje izgleda kao da je slobodno trziste, ali je u biti fino dogovoreno ispod stola…

• D_artagnan
    • August 4, 2022 at 2:09 PM
    Quote from havi

Svaka transakcija hotelom ili hotelskom kućom vam se iskazuje po sobi, a implicitno preko Ebitda. Dakle poslovanje i profitabilnost su kljucni kod kupoprodajnih valuacija, a u nju su implicitno ugrađene i položajna renta i ulaganja i konkurencija u destinaciji i sve ostalo sto utječe na cijenu. Jer upravo zahvaljujući ulaganjima, polozajnoj renti i svemu ostalom hotel ostvaruje vece ili manje prihode.

Hotel nije stan ili stambena kuća nego poslovna nekretnina koja gostima prodaje usluge smjestaja, prehrane i pića. Te još neke vanpansionske usluge. Mi nemamo značajnijih transkacija hotelima na Jadranu kao imovinom no kako se god okrene na kraju price kljucna je profitabilnost hotela. Nitko neće platiti skupo navodno “vrhunski hotel” koji zarađuje znatno ispod praga rentabilnosti ili konkurencije u destinaciji, ma koliko god u njega materijalno i financijski ulagali.

U razvijenim zemljama hotelima pogotovo gradskim hotelima se često trguje, no odmorišni sezonski hoteli kakvi uglavnom posluju na Jadranu nisu toliko tražena roba osim možda opet u gradovima tipa Split ili Dubrovnik. Sto ne znaci da se i u drugim destinacijama ne bi mogli prodati al ponavljam u skladu sa postojećim mogućnostima poslovanja i eventualno razvojnim planovima novog vlasnika.

jbga, Havi…. Ali hoteli imaju nesto posebno, a to je lokacija i ako zelis imati nesto na toj lokaciji onda ces platititi poprilicno mozda i punooo vise nego sto taj beton i sve unutra vrijedi… pogotovo sto ti i donosi prihod za razliku od kuca i građevinskih terena koje su prenapuhani… ali ako je ekipa spremna to nabrijavanje platiti zasto ne iskoristiti 😅.

A hotel ako imas u nekoj regiji, gradu, to je to ako vise nema mogucnosti da izgradis novi i na boljoj lokaciji, sa boljim pogledom iz hotela, onda taj postojeci vrijedi i to poprilicno. Tako da reci da on vrijedi koliko moze zaraditi je veca glupost

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • August 4, 2022 at 7:35 AM

Pa nije problem ZSEa, to je vise stvar do brokera mi se cini, da preko istog racuna mozes kupovati i vani bilo bi super. Do sad je bio problem valuta, jer nisi mogao imati kune i eure, ali ako imas racun za trejdanje vani, mozes kupovati okolo, nisi vezan konkretno samo jedno trziste, tipa za xetru paris… nego biraj….

Iako realno nije problem ni imati drugog brokera za vani, veci je problem imati dovoljno €€€€ za sve to

• D_artagnan
    • August 3, 2022 at 9:39 PM

Kako kazu, kad i posljedni optimisti odu, onda je vrijeme za oporavak… samo nikako to vrijeme da dođe 😅

• Birtija

• D_artagnan
    • August 3, 2022 at 9:37 PM
    "Pretjerana" zarada na fosilnim energentima je "nemoralna", poručio je UN-ov tajnik
    "Pozivam sve vlade da oporezuju pretjeranu zaradu i iskoriste taj novac za pomoć najranjivijima"
    www.jutarnji.hr

Hm, dali je moguce da se posebno oporezuje dobit samo jednog sektora i kroz taj porez vrati novac u pogođeno gospodarstvo??... kompanijama koje rade sa naftom i plinom pa extra zarađuju na postojecoj situaciji?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • August 3, 2022 at 2:50 PM

Nije mi baš da sam te ubrao šta si mislio reći, tj. šta je pjesnik htio reći?

Meni je svejedno za divku, kako sam napisao više puta neka sve što misle dati za divku stave u otkup svojih dionica, pa da usreće ove koji sad prodaju :S . Bitnije mi je da je kompanija stablina na nevere, i da ovako cijenu ne ruše na ove smješne razine

• D_artagnan
    • August 3, 2022 at 2:46 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from kvart99

Stvarno da se smrznes......

Kako napredujemo, mozda se i smrznemo zauvjek ove zime kad Austrijanci zgase Xetru za ZSE radi stednje struje.

Jerbo, skuplja struja nego promet.

A mogu komotno ugasit ZSE i ostavit jedan dan u tjednu da radi da se izmjenjamo.. i eto uštede ne -15%.. nego -80% 8) .. ima odmah da nam ostane plina čudo jedno :S

• D_artagnan
    • August 3, 2022 at 12:00 PM
    Quote from nimimada
    Quote from deny_09

Uvijek mogu prodati MIF koji hotelčić za ublažavanje duga, ali nema potrebe kad su u dogovoru... :) ,

Velik dio portfelja mi čini rivp a rijetko pogledam izvješća mada su krasno pisana.

Presigurno mi je to ulaganje a jedan od razloga je baš ta povezanost s mirovincima.

Nije li baš to dvosjekli mač? Možda se I uprava malo previše oslanja na te fondove?

Meni je unatrag godine, dvije jako smanjena izloženost u RIVP, ostalo baš ono sitniš do daljnjega :)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • August 3, 2022 at 7:36 AM

Znaci ima nas ovdje na forumu dosta sa preko 1.000-1.500+ komada 👊💪

Znaci cca u TOP 100-170 od preko 7.500 dionicara 🤓

Mislim da je moj prijedlog, barem ovaj forumski 30 kn divka(da nema puno poreza i prireza), i 20-30kn za otkup svojih dionica koje mogu podjeliti dionicarima za godinu, dvije sasvim OK.

A vjerujem da i iz ATPL prate sta se pise ovdje 🫣.

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • August 2, 2022 at 10:26 PM
    Quote from nimimada

Da ukradem ideju s rivp teme. Svu lovicu namijenjenu za dividendu uložiti u solarne panele i pokačiti po kampu :)

i onda tu struju prodavati turistima za punjenje EV 💪👌, prodajes besplatan izvor energije, čisti kes kad isplate solare za par godina, sta to jos nekom nije jasno???

• D_artagnan
    • August 2, 2022 at 5:53 PM
    Quote from discover

dajem protuprijedlog, lovu koja bi otišla u dividendu dalje investirati u solare, sustainable places by valamar

eto uzeo mi rijec iz usta, ako su pametni tako ce napraviti i oplemeniti divku bar 30% godisnje… sljedecih bar 20 godina 😎

• D_artagnan
    • August 2, 2022 at 5:33 PM
    Quote from BudFox

Ako dionica slučajno sklizne na 400 kn, a nadam se da neće, te ako nekim slučajem izglasaju divku od 60 kn, to bi bio 15% omjer divke na cijenu dionice :thumbup: .

Gdje su sada fondovi na kupnji, jer ima još neka dionica u Hrvatskoj koja ostvaruje takav povrat, ne znam, nisam siguran.

Možda prebacuju na privatne račune 🤔

Ako me prihvate Bojanov protuprijedlog, nek se nađemo na sredini 30kn divka, ostalih 30kn nek uloze u otkup svojih dionica na ZSE 👌… Ako im budu trebale pare, mogu komotno te dionice prodati kasnije po duplo… naci ce se netko i iz vana ako nasi fondovi i banke nisu zainteresirani

Hm da im i ja posaljem protuprijedlog 😀

• Porez na nekretnine

• D_artagnan
    • August 2, 2022 at 3:27 PM
    Quote from maratonac

Porez na kuću za odmor plaćaš za bilo koju nekretninu, to može biti i stan, koja je u tvom vlasništvu a u kojoj nije prijavljeno tvoje prebivalište ili koju nisi stavila u funkciju najma kroz zaključenje ugovora o najmu.

Ali to je simbolično na godišnjoj razini u odnosu na ono šta zaradiš renatajući.... Kao da paušalno platiš porez na dividendu ili trgovanje dionica 1k kn i dalje deri.....

• D_artagnan
    • August 2, 2022 at 3:23 PM
    Quote from lebowski

Tržište može biti duže vremena iracionalno nego što mi možemo biti likvidni, to je to? Moguće.

A moguće je,

Ship AP LIBERTAS (Bulk Carrier) Registered in Malta - Vessel details, Current position and Voyage information - IMO 9465734, MMSI 256818000, Call Sign 9HA4015
    Vessel AP LIBERTAS is a Bulk Carrier, Registered in Malta. Discover the vessel's particulars, including capacity, machinery, photos and ownership. Get the…
    www.marinetraffic.com

Eto NAV cca 260 mil. $.. znači poooprilično po dionici, preko 1.300 kn, ajmo to smanjiti 20-30% da ne bude da su ovi gore bezveze napucali cijene brodova.

Na računu imaju love za trećinu dugoročnih obaveza i kako nećeš biti zahvalan današnjim prodavačima makar sutra otišlo na 400 :S

• Porez na nekretnine

• D_artagnan
    • August 2, 2022 at 2:57 PM

Apsolutno se slažem Ledice. Ako na dobit od trejdanja koje je izrazito volativno i možeš dobiti ali i izgubiti plaćaš porez i prirez !!! Bez mogućnosti da gubitak preneseš godinu, dve, tri.... zašto bi renatao apartman i godišnje zaradio 20-50-100k i više, a da ne moraš niš platiti??? to nema nikakve logike i pravednosti.

Porez na nekretnine je glupost, ali oporezivanje dodatnog prihoda nije. Ako svi plaćaju, zašto bi apartmani bili izuzeti? Koji je problem da i od zarade apartmana plaćaš 10% + prirez kao na kamate ili dividende, dobit od dionica???

Pogotovo što se kroz njihovu izgradnju najlakše opere lova, valjda zato to ni ne sređuju jer tako peru političari i povezani sa njima.

Roh-bau napraviš ili kupiš preko banke sa pokrićem i hipotekom, ostalo keš and deriiii, prozore, pločice, klimatizacija, grijanje, interijeri, opremanje.... sa rentanjem pokrivaš kredit i ćao.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt