ne postoji opravdanje za krive poteze. krajnje je vrijeme iskočiti iz vlaka bez kočnica i početi sve iz početka. nama je to tako i tako namjenjeno ali bi mogli stvar malkice preduhitriti. onaj svijet koji smo poznavali više ne postoji. neko to shvati prije ostali poslije. mi imamo relativno dobre polazišne osnove ali nam totalni diletanti na kormilu daju krivi smjer. ako su si jedni nijemci dozvolili nešto još gore nego mi možemo razmisliti da li smo na nivou koji zahtjeva ovaj povjesni trenutak. mjere za oporavak možemo početi primjenjivati od sutra ili čekati proljeće kad će biti kasno.
Mi smo tako mali i nebitni u svemu osim turizmu i lokaciji gdje se nalazimo koju bogu mozemo zahvaliti. Da nema EU fondova iz kojih se milijarde slijevaju, bilo bi kuku-lele… a ne da bi kunu drzao kao neku relevantnu valutu.
Meni je i sve ovo na ZSE bilo triki bas zbog toga sto je sve u kunama, ali buduci da je bila vezana za eura bar sa te strane nismo gubili. A uvijek mozes sav visak eura prebacit u dolare, chf ako misli da su bolja opcija.