1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • January 10, 2023 at 11:17 PM
    Quote from verdi

rudarski fakultet zagreb, diplomant lovre strika

i sad ovi profesori doktori pred kojima je branio rad zdenko krištafor, vladisla brkić, dalibor kuhinek.

ali drži se ti svoje literature jer nije ovo baš za svakoga. 150 stranica. i ja sam jedva pola pročitao.

Cekaj malo rudarski faks zagreb😅? I oni su se navadili nafte 🤣🤣 da njih uzimas kao relevantne za izracune na globalnoj razini?

To kao da kazes da su nasi profesori na ekonomskom faksu neka klasa koja zna nesto o ekonomiji? To vidimo po HR gospodarstvu da su top i pozdani 🙃

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • January 10, 2023 at 9:25 PM

Koliko se trguje na ZSE, mose se sa svima trgovati samo jedan sat, 12-13 i sve bi sve obavili.. ili jednom tjedno, da ne trose struju i grijanje 🤣

• Birtija

• D_artagnan
    • January 10, 2023 at 9:11 PM

Istina, ali zanimljivo da porezna ne pita od kuda pare za stan? Ok uzeli na kredit vjerovatno dio, dio platili u kesu? Onda opremanje i sređivanje? Kešom? Porezna ne ispituje jesi potrosio 20-30k eura u kesu ili preko racuna? Ili i oni to isto rade sa potrose sto dobiju na ruke kod nadzora da malo zazmire 🙃😅?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • January 10, 2023 at 3:34 PM

morat će vrala opet porez uvesti dodatno :S za ove što rade i zarađuju fino ^^

• DRY BULK

• D_artagnan
    • January 10, 2023 at 2:03 PM
    Quote from BudFox

Capeovi i danas padaju, a očekujem i značajniji pad Panamax vozarina.

BCI 5TC 12741 -496

i ja ocekujem da me netko poklopi po nalogu, ali slabo, bas treba biti strpljiv 😒

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • January 9, 2023 at 9:46 PM

Ima li netko knjigu dionicara od jdpl?

• Ulaganje u zlato

• D_artagnan
    • January 9, 2023 at 9:01 PM

A cuj, sve te šipkice, lako probusis i napunis necim drugim 🙃

• DRY BULK

• D_artagnan
    • January 9, 2023 at 2:11 PM

Pa prošla godina je bila super, šta nije ako je EPS veći od cijene dionice ;)

Zamisli da i druga izdanja na ZSE imaju takvu zaradu po dionici ^^

A ova godina je tek počela, bumo vidjeli šta i kako će završiti na kraju :S

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • January 9, 2023 at 10:34 AM

Jes mašala 8)

Ma cijene svih naših brodara su komedija, ali tu smo di smo :S

• Električni automobili - prilika za investiciju?

• D_artagnan
    • January 8, 2023 at 11:09 PM

Da, u toj tvojoj kombinaciji to je savrseno i brzo isplativo, uz jedan klasicni auto za duge voznje….

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • January 8, 2023 at 7:40 PM

I ja se nadam da su drasticno povecali zalihe svega materijala za cijelu ovu godinu i platili unaprijed da im isporuce ove godine… kao i da su racune na naplatu iz 12. Mj poslali sada u 1Q 😎

• Električni automobili - prilika za investiciju?

• D_artagnan
    • January 8, 2023 at 3:10 PM

Al punis ga na solare?

• Ulaganje u zlato

• D_artagnan
    • January 8, 2023 at 11:33 AM

Ma sve je dobro, glavno da se stvara, zivi i akumulira, negdje je to samo ocuvanje vrijednosti, negdje +5%, negdje +10%

Dal ce stanovi i dalje rasti, stagnirati ili padati bude se vidjelo kad ih budu pokusali prodati. Meni je suludo dati 3k za stan, da zivim sa X obitelji. Ako bi i isao na takvu pricu, onda bi sam radio kucu sa vise stanova, pa bi me doslo daleko manje od 2-3k po m2. Ali svako ima neku svoju matematiku i racunicu.

• Birtija

• D_artagnan
    • January 6, 2023 at 10:12 PM
    Quote from tollway

zadnjih desetak dana puno boravio po kafićima i pizzerijama. tu je glavni problem! od 01.01. u SVIM u kojim sam boravio cijene veće od min 8% do čak 25, pa i 30%!!!!!. pogotovo kava i pivo. 31.12. cijena karlovačkog 14 kn, kava sa hladnim mlijekom 8kn. danas u istom lokalu isto pivo 2,30, a kava 1,40 eura. pa sad računajte. govorimo o vrlo solidnom kafiću u manjem gradiću u međimurju. mogu samo zamisliti kako je u većim i velikim sredinama i gradovima. u ožujku pičim turu po istri i primorju. baš me zanima kaj bum tam se doživel.

Bide se to iskorigiralo, kad im svima padne promet ispod razine pozitive, onda ce biti privlacenja starh klijenata.. sto ce ici malo teze.. to mogu ovi na obali raditi di su turisti pa ce doc jednom i to je to, pa oderi dok ide

Bilo bi dobro napraviti analizu svih cijena u paritetu prosjecne place, ali prosjecne , ne ovo kad ubace ove iz drzavnih agencija, uprava, pa kad nabiju jos prosjek

Ai ovi trgovacki centri ce izjednaciti cijene, jer ce im promet pasti poprilicno. Racunaj da svi uz granicu ce se zaleteti vani i kupit namirnice za mjesec, dva, sve sto moze stajati, dio u sloveniju, dio mađarska, dio u bosnu..

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• D_artagnan
    • January 6, 2023 at 1:04 PM

Mozda su i oni promjenili valutu trgovanja ko mi u ojriće 🤣🤣

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • January 6, 2023 at 8:50 AM

Kako su mogli ukrasiti?

• Birtija

• D_artagnan
    • January 6, 2023 at 8:47 AM
    Quote from barbosa 2.0

ali onda kol.D_artagnan, da bi analiza/usporedba bila točnija treba i uračunati troškove poslovanja, npr. radnik u de. košta bar duplo više, struju odnosno energiju plaćaju bar x3, nekretnine, zemljišta, usluge i sve to o-ho više nego u hr a fiskalno i nije baš toliko različito ?(

stari moj, gule nas ko ovce i ovi stranjski a bome i naši X/

Da, kad sve to stavis i u paritet sa prosjecnim primanjima po gradovima, lokacijama dolazimo do stvarno zastrasujucih brojiki…

ali to se i desava kad nemas svoju proizvodnju i svoje trgovacke centre koji su u vlasnistvu nasih građana, fondova. Sto se onda cudimo ko pira dreku sto ekipa iz vana pokusava maksimizirati svoj profit.

Vjerujem da im je i nabavna cijena max. moguca da ovdje ostanu na pozitivnoj nuli, jer realno zasto bi porez na dobit placao drugoj drzavi kad to mozes u svojoj drzavi i puniti svoj proracun. To sto nasi politicari neznaju, znaju se samo prepucavati i gledati iz koje si stranke, a ne sto znas raditi i koliko kvalitetno…sada dolazi na naplatu 😏 . Pa ovi likovi u saboru zadnjih 30 godina su zlo, kad ti cujes o cemu oni raspravljaju i koliko ih bude u saboru na raspravama u donosenju nekih odluka…

Kada se pricalo na TVu mediji, o ekonomiji, investiranju u svoje kompanije, nadzoru tih kompanija, kaznjavanju nepravilnosti. Inspekcije i revizije ima samo na papiru i to za one najmanje i najsitnije ribice.. zato imamo agrokor i sve kompanije u njegovom sustavu, zato imamo dlkv, vdkt… pa sve redom koje su unistili

• Birtija

• D_artagnan
    • January 5, 2023 at 9:49 PM
    Quote from barbosa 2.0

malo da usporedim

https://www.lidl.de/p/parkside-20-…raet/p100344889

vs.

https://www.lidl.hr/p/za-sigurnu-z…-odvijac/p87510

?(

također ovo...

https://www.lidl.de/p/floralys-toi…soft-xxl/p51464

a kod nas 75kn ili 10 eur, 2,5 eur(19 kn) razlike

Display More

jedino kod tih usporedbi treba staviti netto cijenu + pdv… iako porez moze nositi cca 4-5% samo razlike, ne vise

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • January 5, 2023 at 10:19 AM

gdje je tablica od prošle godine da vidimo tko je bio najbliže trenutnoj cijeni :/

• Birtija

• D_artagnan
    • January 4, 2023 at 9:08 PM
    Ekonomist o poskupljenjima: Vlada može zamrznuti sve cijene, ali tada nastaje kaos
    PROFESOR međunarodnih ekonomskih odnosa Luka Brkić je u Dnevniku N1 komentirao uvođenje eura i brojna poskupljenja.
    www.index.hr

Ono kad imas vladu, ministarstvo financija, gospodarstva i ostale koji ne kuze osnove ekonomije i funkcioniranja ekonomije, zakon ponude i potraznje…

Genijalci moji od politicara, da ste umjesto sto ste krali i svađali se tko je bio gdje ‘91 i tko je crven, crn,ljubicast.. bar prepustili te bitne stvari ekipi koja kuzi neke osnove, makar platili ekipi iz vana da to odradi i poslozi onda bi nam bilo svejedno jesu cijene malo vece ili ne. Ili da li ce po ljeti dignuti cijene 20-30% vise da poberu vrhnje u sezoni, a van sezone spustiti cijene da građani predahnu i da iscrpis ih.

Da ste jedan trgovacki lanac slozili sa nasim mirovinskim fondovima u jednom manjem postotku, pa dio fondovi od banaka, ostalo na trziste kapitala da investira tko zeli i razvijali ga da prodaje vecinom nase stvari uz uvozne, bilo bi nam svejedno ako su cijene i malo vise jer bi se vracalo u buduce penzije i dobit fondovima i investitorima, kao sto rade Lidl, kaufland, interspar….Naravno u upravi da radi ekipa koja zna posao, a ne po politickom kljucu, pa se mozes i siriti vani ako ima interesa i zarade, kao sto se oni kod nas sire.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt