Jbga, kad nema mu*a da dođe u zagreb pa sve riješi 🤣🤣🤣
Posts by D_artagnan
-
-
pa imaš na burzi marže proizvođača i jasno se vidi da su njima marže pale.
znači, nije problem kod njih nego kod trgovaca.
neka se gospoda izvole prilagodit.
neki su već uveli i online dostavu (npr. Konzum) i samonaplatne blagajne.
znači, režu sve druge troškove osim količine otpada kojeg proizvode.
a da uvedu zero waste poslovanje, nema šanse da bi cijene hrane ostale di jesu.
To im naravno ne odgovara,profitabilnije im je baciti nego spustiti cijenu.
Da dotrajalu salatu stavis na trećinu cijene u slucaju dotrajalosti 98% penzionera bi dežuralo isprid nje dok salata prva ne popusti.
ali da trgovacki centri placaju posebnu cijenu na bacanje hrane kojoj je istekao rok koji bi im bio veci od vrijednosti te hrane… onda bi bilo zanimljivo
-
A jbga više sam u zivotu zadnjih 20+ godina profitirao od rasta dionica i dobrog poslovanja kompanija nego divki. Tj. od divki ni nisam, jer cijena uglavnom padne za taj iznos i baš ništa nisam extra profitirao, tih par % nije nešto, osim što je kao didivendna dionica pa je interesantna da kupuju oni koji traže dividende.
-
U ovom se slažem sa Bud Foxom, ne trebaju isplatiti dividendu.
Bitnije mi je da posluju stabilno i pametno investiraju višak u dobrim godinama da donosi još više novaca.
-
Ha čuj ako oni već odluče da će si dodijeliti bonus i tako odluče, onda je svejedno dali će to napraviti sa dionicama ili sa kunama iz blagajne. Najbolje sa dionicama, ali ako naprave minus da onda trebaju imati i MALUS kroz 5-10 godina neka i vrate dionice nazad . Što znamo da neće, jer to nitko ni ne radi
Što nebi bilo najidealnije da tako skupljene dionice podijele svima dioničarima umjesto divke, kako su nekada radili. Onda će cijena ostati zabetonirana, narast će vrijednost dionice, a umjesto kuna dobit ćeš 1 na svakih XY dionica koje imaš. I mislim da u tom smjeru treba i ići prema upravi. A onda svatko nek proda kad misli da mu je najbolje ili mu treba za bolje stvari.
-
Evo i ankete, da vidimo sentiment...
Ja sam za 25 kn, al ne da isplate, jer je to lose, nego da tih cca 35 mil. Kn stave na kupnju svojih dionica, a to je cca preko 90k komada na ovim razinama.
Sto znaci da poprilicno trenutnih dionicara mogu komotno prodati, a oni koji bi zeljeli uci morat ce dublje posegnuti u novcanik, pa ce dionica porasti puno vise od tih 25 kn, minus porez na divku 😎
-
Ae nazalost, a svi na velika zvona samo o cijeni jel koju lipu vise ili manje. Pa kupi najosnovnije pa ce i oza stale stvari spustiti cijene.
Ali takve neke stvari trebaju jasno biti istaknute na proizvodima i da se pise po medijima, kontinuirano rade provjere kvalitete i javno objavljuje, prica o tome, uspoređuje sa drugim trzistima … al *ebe se nasim odgovornima za te stvari 😒
-
ne bi bilo loše da se kod nekih artikala mora označiti i klasa kvalitete, jer mnogi na odjelima voća, povrća i sličnih stvari imaju više smeća nego robe,
I to stoji, imaš deklaraciju gdje stoji godina berbe, zemlja porijekla, točan botanički naziv voća ili povrća, te klasa I,II itd...ovo mislim na prodaju u rinfuzi/ refužno...
uz te stvari bi trebale biti i QR kod da ocitas sa mobitelom i mozes normalno procitati na tako sitnim slovima da moras povecalo nositi da mozes procitati
-
Lako za trgovce, oni i tako mjenjaju tjedno, gore/dolje ovisno o prilici, pa akcije, ovo-ono.... pa će to građani kazniti manjom kupnjom, kupnjom najbitnijih stvari, odlaskom vani ili kod onog tko ima povoljnije. Iako su trgovci sve to zajednički dogovorili i udružili se.
Ali niš vlada ne priča o tome što se zaokružuje na više u svemu što je u domeni gradova, države, gdje su monopoli pa nemaš izbora, parkinzi i ostalo.
To će se malo teže vraćati nazad kad se jednom digne.
Da ne govorim za energente na svjetskoj razini, niš ne rade da se to striktno nadgleda i drastično oporezuje samo to, nafta, plin, struja.....
Dižu buku na jednoj strani da se nebi pričao o onim što je zapravo bitno i šta je generator svega ostalog. Ali to je vjerujem sve dogovoreno na nekoj višoj instanci.
-
Pa ti su cudo, kupio tih par komada po najnizoj cijeni u godini dana i onda ih prodao po najvisoj 🤣🤣🤣🤣🤣
I da je cijena ostala na preko 550 i to bi bilo malo s obzirom na BV, EPS, i druge parametre valuacije.
Ali je super kad ovako padne 😀
Ja sam javno na forumu nesebično savjetovao drugima kada da kupe i kada da prodaju ATPL i tko je tako
napravio taj je i zaradio, a što si ti savjetovao? Dijelim svoje znanje i iskustvo na brodarima sa drugima,
tome bi valjda forum i trebao služiti. Brodarske dionice su kruh sa sedam kora i tko se nije opekao na
brodarima taj ne zna o čemu pričam.
Kažem da je sada situacija sa vozarinama klimava, jer svi, ali baš svi brodovi koji voze na trenutnim Spot
vozarinama voze sa minusom, a ako i kada vozarine počnu značajno rasti, onda možemo razgovarati o
drugim valuacijama. Pa nije ni MM na ATPL bez razloga postavio cijenu na ovu koja je sada, već je bila
rasprodaja tisuća i tisuća dionica iznad 400 kn, koju ni kupnja od strane trezora nije mogla progutati.
A da su umjesto 20 kn divke sto su nam isplatili to ostavili tada i postavili se na kupnju pomalo sa tih 30-35 mil. Kn sto su isplatili, sigurno dionica nebi pala na ove razine jer bi pokupovali na desetke tisuca komada dionica na onim razinama i svi bi daleko bolje prosli nego sto su isplatili divku 😎.
Al dobro, nek se ekipa veseli dividendi sto su dobili 🫣, ja sam je vecinu vratio, mali ostatak cekam da me poklopi, vrag odnio i zurbu.
-
Nisam obaracao paznju dali je obavezno, jer negdje sam vidio tako, negdje ne pa nisam siguran?? Ne konkretno na prehranu neko na sve u prodaji, kozmetika i ostalo ….
-
Trgovci oštro odgovorili Filipoviću: Moramo zaustaviti dezinformiranje građanaTRGOVCI su medijima poslali odgovor koji su jutros uputili u Ministarstvo gospodarstva vezano za popis cijena koji su trebali dostaviti vladi kako bi pratila…www.index.hr
Mozda bi bas treblo napravit bazu sa cijenom po određenim proizvodima na bazi 1 kg, litre… cisto zbog pakovanja koja su svakakva, 520gr, 870, 770…. Pa se ne mozes snaci. trebalo bi zakonski urediti da su se cijene obavezne iskazati i u takvim glavnim jedinicama i to jos na webu da ekipa moze pogledati.. a uz to da neka stranica za statistiku ima sve objedinjeno na jednom mjestu…
-
Mislim da bi trebao ići na radionice - pozitivom do uspjeha............
Slažem se da bih mogao poslušati radionicu pozitivom do uspjeha (dobar smisao za humor ),
ali zanima me na koju radionicu bi trebali otići oni koji su kupovali ATPL na 550 kn kada se najavljivao
nastavak SuperCiklusa u ljeto prošle godine?
Prošle godine sam preporučio na forumu da se dionica ATPL kupuje na 350kn, kada sam i ja kupovao,
te sam preporučio da se dionica ATPL proda na 550kn kada sam prodao, jer sam vidio da su vozarine
na vrhuncu i da mogu samo pasti, a pogotovo što se Capesize vozarine nisu bile oporavile cijelu prošlu
godinu.
Ako koga još uopće zanima što bih preporučio sada, rekao bih umjereni oprez i praćenje vozarina i stanja
u Kini s obzirom na nadolazeću kinesku novu godinu, ali svi analitičari najavljuju recesiju sa ili bez inflacije,
pa ćemo još vidjeti da li će se desiti hard landing, soft landing ili samo landing.
Za usporedbu prošle godine na 18.01. su sve vozarine osim kejpova bile preko 20k $, dok su
danas sve vozarine osim kejpova ispod 10k $, a za supre su pale čak na 7,4k $
18.01.2022
BCI 5 T/C routes 180000 10913 -1277
BPI 5 T/C routes 82500 20011 -924
BSI 10 T/C routes 58328 20242 -261
BHSI 7 T/C routes 38200 20909 -310
BDI INDEX 1644 -87
16.01.2023
BCI 5 T/C routes 180000 10874 104
BPI 5 T/C routes 82500 9636 18
BSI 10 T/C routes 58328 7406 -139
BHSI 7 T/C routes 38200 8782 -214
BDI INDEX 946 AUCH
Pa ti su cudo, kupio tih par komada po najnizoj cijeni u godini dana i onda ih prodao po najvisoj 🤣🤣🤣🤣🤣
I da je cijena ostala na preko 550 i to bi bilo malo s obzirom na BV, EPS, i druge parametre valuacije.
Ali je super kad ovako padne 😀
-
Istraživanje pokazalo nevjerojatnu stvar o Hrvatima: Ovo bi nas moglo skupo koštati u vrijeme inflacijeNismo previše naučili iz krize 2008.: Kamate nikad niže, a 44% Hrvata protiv inflacije se bori štednjom u banciwww.jutarnji.hr
Nije ni cudo da je tako, jer ovi stariji od 50 su prosli svasta, od propasti banaka, firmi, devalvacija… a i u novo vrijeme sve drzavne institucije ne rade svoj posao pa imamo agrokor, viadukt, dlkv… pa razna istiskivanja kad firmi ide super i ocekuju u dogledno vrijeme super poslovanje…
A onda na sve to jos dodamo i nikakvo financijsko obrazovanje svog stanovnistva, pa se desava komedija da imas vjeronauk u osnovnoj i srednjoj, znaci 12 godina, gdje je dovoljno 2-3 godine realno… pa imas u srednjoj strukovnoj 4 sata tjedno HR jezik, ili u strukovnim srednjim skolama preko 50% opcenitih predmeta u 1. i 2. Razredu srednje, gdje zavrsis srednju a neznas raditi 😏
I na sve to dodas da nemas neki predmet osnove ekonomije, poduzetnistva sto bi trebalo biti obavezno barem u srednjoj za sve. Valjda im je cilj imati neobrazovano i siromasno stanovnistvo da bolje manipuliraju sa njim 😏
-
Meni je cudno da ekipa ima puno kuna u kesu, nekako mi je logicnije da imas vecu kolicinu eura ako ne zelis imati u banci lovu 🤔
-
Polako ljudi. Nije do burze nego do Vlade.
Burza bi rasla ali se boji da im Vlada ne zamrzne cijene dionica.
Po ovom se vidi kakvo je mentalno stanje nacije, zahvaljujući našim političarima😃
pa ima nesto u tome, kad neznas kako da poslujes… ako radis da zaradis, onda te opletu sa porezom jer eto, tako im doslo, pa se covjek stvarno zapita cemu raditi i stvarati 🤔
Vidis na primjeru Lenca, kojeg su oderali i strpali u isti kos kao ekipu koja spletkari sa plinom i strujom. Jedino brodogradiliste u europi koje je pokupilo extra porez 🙃
-
Sad kad kinezi odrade koronu sto smo svi odradili 2021. Ima da se zalaufa 😉, tko misli se dobro pozicionirati neka samo ceka 🤣
-
Na takve stvari treba oplesti extraporez, jer ekipa ocito korsti priliku i pomutnju sa svim cijenama… 🤔
-
Verige-100 posto
Veruda-100 posto
Stoja-100 posto
Valovine-50 posto
Punta-50 posto
Ipak još nije tako ali se nadamo da će uskoro biti.
pa pogledajte objave na ZSE.. pisali su o tome
-
to je svjetski priznat fakultet u kojem ti ne možeš ni do kantine doći. šta ti misliš tko je stvorio ina-u i onolike bušotine diljem svijeta. od uvijek je na ovim forumima bilo ne kompetentnih i djece ali šta je ovo pod zadnje ni bog ne zna. daj te se vas jedno par manite mojih postova. nije ovo tiktok. ovdje se radi i o nekim parama. ima ovdje iskusnih ljudi koji lako pročitaju da li netko ima dionice, prati mamin portfelj ili virtelno fantazira. sa tim znanjem to je u ozbiljnoj koliziji.
Ne kazem da nije svjetski priznat, da ces lako naci posao u svijetu i da je INA napravila busotine koje je ekipa poklonila i rasprodala 😒😏🫣, ali koriste i prosljeđuju znanje koji su drugi smislili. Svi ti nasi faksevi su toliko dobri da su na svjetskoj rang listi daleko iza TOP parsto nazalost. To nije dobro, ali jbga tu smo di smo.
I ja sam jedan zavrsio pa ono sto sam ucio je bila samo baza za daljnje ucenje. Oekivao sam daleko vise da cu nauciti. Sama srednja strukovna skola je komedija, gdje 1. 2. razred strukovnih skola imas vise opcenitih predmeta nego onih strucnih koji ce ti trebati u zivotu. I onda dolazimo do toga da zavrsimo skolu pa moras jos uciti da bi radio.