To je za ekipu koja je u bankama na stednji, pa da kao budu “sigurni” u tih par %… iako su to mogli i dosad u obveznicke fondove, jedino bi proslu 2022. Godinu zavrsili u cca -10%.. a realno trebalo bi biti sigurno ulaganje gdje ne mozes puno zaraditi, ali bome ni izgubiti… ali ocito nasi fond menadzeri znaju i posteno izgubiti na onom na cemu se ne moze 🤣🤣🤣🤣
Posts by D_artagnan
-
-
Tankeri na svojim godisnjim vrhovima. Mozemo samo plakati za cijenom po kojoj smo morali prodati TPNG dok je na zb. Imali su 4 broda na spotu i 2 pod ugovrom kad su nam ponudili 78 kuna. Osudeni smo na kupovinu Alphe, koja ima jedan tanker na spotu. Ugovor im je istekao u studenom, tako da ocekujem da zakljucaju brod ugovorom na dvije godine po barem 30 000 dolara dnevno, takvi se ugovori sad potpisuju. To bi im donilo dvogodisnju dobit od ukupno 90 miliona kuna.
Tih 90 mil. kn (uz vozarine od 30k$) ispada cca 155 kn /dionici, preko 20eura/dionici od samo tankera .
Valjda će cijena ostati na ovim razinama duže da se može skupiti pomalo još , iako neznam tko pri zdravoj pameti može prodavati sada na ovim cijenama
Kad se sjetim 2020. da sam kupovao i gledao jesam li blesav, budući da je sve ošlo za niš, TK je smješna bila, a nitko ne kupuje, kao i danas...
-
Najbolje skupi sve transakcije da ih imas pri ruci ako zatreba..
-
Vrijednost dva plinaša 55 280 000 $
Plaćeni 48 500 000 $
Razlika 4,14 $ p/s 😎
ili cca 40% sadasnje cijene 🤣🤣🤣, pa ti nemoj biti unutra i kemijaj dali da izađes samo na par posto zarade 😅
-
dolazi novi brod i dokapitalizacija
https://more.slobodnadalmacija.hr/om/vijesti/flo…-cijena-1264106
Koliko pise dokapitalizacija bi isla ako se bude dalje sirila flota…
Ovo su vrhunski odradili, kupnju po nizoz cijeni i to sa finim dijelom vlastitih sredstava 👌
-
Hrvatska je ovdje već 1300 godina, u ovom ili onom obliku...jedino što se mijenja su prolazne ideologije, uključujući i ovu što citirate puni patetike iz skripte od Možemo.
Kako vam je već netko rekao, izaberite jedno ili dvoje djece iz nekog sirotišta u Africi i budite im sponzor (za sitne pare) do punoljetnosti. Te se ostavite pomodarstva i usvajanja malih Afrikanaca, kako bi na špici pokazali da ste full progresivni.
hmmmm 1.300 g. 🤔🤔🤔
Sta je i sada hrvatsko osim imena, zastave, grba?
Vecina glavnih kompanija iz onih bitnih sekotra je odavno u stranom vlasnistvu, prodaju se proizvodi iz vana i od vecine stranih vlasnika… sada kad smo komplet u EU, mozemo mi slobodno kupovati vani, ali isto tako EU građani kupuju zemlju i nekretnine kod nas i ti u puno vecem broju od nasih građana koje ne mogu to pratiti sa cijenama nekretnina .... pa radno sposobno stanovnistvo odlazi vani raditi… osim ovih koji su u drzavnim, javnim firmama..
Da postoje jake HR firme, banke koje bi bile u vecinskom vlasnistvu HR građana, mirovinskih fondova i ostalih fondova.. koji bi i vani preuzimali ili bili jaki.. e onda bi imali HR, ovako 😏🥲😭😭😭
-
Euforija i Panika to su dva brata, oba nisu poželjna. Ja ovo doživljavam kao nekog plivača čija glava malo je ispod malo iznad vode. Ako doživimo još koju blokadu onda mi je prilično jasno koji je smijer. Opreza nikad dovoljno.
A da, opreza nikad dovoljno, ali buduci da je ovo ZSE, sve je kocka.
Tako i na dlkv nije bilo apsolutno nikakvih razloga za ovo sto su napravili za sad bez ikakvih posljedica, prakticno rijesili veliku vecinu iz predstacaja, poslova ugovorenih vani u enormnim kolicinama… i onda igrokaz za oskara na ZSE 😏
-
Pa vi svakodnevno jedni drugima prodajete 😂, jedan dan zaradi jedan, drugi izgubi…. Drugi dan obratno, jedino broker trlja ruke 🤗🤣🤣🤣
-
Čeka se proboj........................ Još malo i držite gaće.........
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. držimo, držimo, i strpljivi smo, kad je proslo sve ovih godina… vrijeme je i za naplatiti strpljenje 😎
Ko je jamio jamio po 15,40. Sad ćeš pej mor.
imam ga ja dooooooovoljno sa nekih čudnovatih razina ... skoro da nema razlike ondašnjih Kn i sadašnjih €
da, 2020. Je bilo toga za skupiti kad nitko nije htio 💪.. a sad cak ni poreza na to nema da idem prodavat 👌 ali pomalo, za koju godinu 😎
-
Smanjite malo doživljaj, počeo sam imat fobije da porezna kupuje da bi me natjerali da prodam i platim porez.
A sto bi prodavao, zadovoljavate se sa par % zarade?
Ja svoje iz 2019. i 2020. ne mislim prodavat dok se ne otkljuca vrijednost, iako nisu vise ni oporezive 😎
Dok god se radi punom parom, ovo je stabilan dio portfelja koji je do sada odradio x4 u ovih par godina, samo je trebalo strpljenja 💪😎
-
A ono, ako prijave netko ce i kontrolirat… inace tko ce kome pokucat na vrata i gledati je to 10. Clan obitelji ili ima obitelj 50 clanova 😂
-
Kako se inače oporezuju takve nekretnine gdje su vlasnici stranci, koji dođu na odmor, pa onda tjedan njihova djeca, brat, sestra, pa prijatelji….. kako se to kontrolira i nadzire?
Ili je to balkandko razmisljanje, ako bi kupio apartman u alpama da bi osim za sebe na 10-15 dana… da bi ga unajmio i svim drugima
-
Inace nisam neki pobornik investiranja u nekretnine zbog loseg i sporog prebacivanja imovine u druge pozicije, manjeg povrata nego aktivniju imovinu.
Iako sam se uvijek cudio onima koji na istoj lokaciji, mjestu kupe vise nekretnina. To mi nikad nebi palo na pamet, desi se nesto ovako kao u Zagrebu, Baniji, Turskoj… ili neznas dali jos gore u ukrajini i ostanes bez icega 😒. Jedino da su mi nekretnine par % imovine.
-
Nemaju pametnijeg posla… fino stavis VPN i deri,
VPN ti je za ništa kad imaš posla sa državnim institucijama. Oni jasno vide odakle pišeš. Znam na primjere od bliskih ljudi.
je, nije bas jednostavno ni njima, iako opet neznas tko je na kompu, mobitelu, tabletu, osoba X,Y…..
-
Vise ne mozes ni sanjati 🤣🤣🤣🤣
-
A tek sto ih ceka ove godine kad se sve slomi 😏, nek zahvale svojim kret**ma
-
Nemaju pametnijeg posla… fino stavis VPN i deri, kao klinci neznaju se snaci ili malo izguglati 🤣🤣🤣
-
IMHO bolje se kockati s dionicama nego s državnim obveznicama u banana državi. S njima mogu samo izgubiti. Gdje su nam fondovi zbog i takvih ulaganja u obveznice.
Na kratkoročnoj obveznici se ne može izgubiti, da je još mala kraća zvala bi se trezorski zapis. Fondovi su izgubili samo na određenim obveznicama, jer je kamatna stopa na nove obveznice počela rasti, pa postojeće obveznice sa niskom kamatom gube na vrijednosti.
Kod obveznica treba razlikovati:
-nominalnu vrijednost obveznice
-tržišnu vrijednost obveznice
-kamatnu stopu na obveznicu
-te prinos do dospijeća.
Inače na obveznici ne možeš izgubiti, jer ti država garantira kamatu(svakih 6-12mjeseci), te glavnicu(nominalu) prilikom dospijeća obveznice.
reci to svim obveznickim fondovima 2022. da se ne moze izgubiti u obveznicama 🤣🤣🤣
-
AZ kategorija A prvi nadoknadio minuse iz 2022.
I drugi fondovi iz A kategorije su na dobrom putu da nadoknade izgubljeno.
Međutim kod obvezničke C kategorije puno teže ide.
fascinantno kako su obveznicki fondovi svi redom u debelom minusu zavrsili proslu godinu, ono gdje bi ocekivao da je to relativno sigurno ulaganje sa malim prinosima…. A oni naprave minus samo tako, i za to moras biti majstor.. to valjda da su kupili obveznice turske, rumunjske žnj-drzave pa je valuta devalvirala a da se nisu osigurali, pa im napravilo minus
-
Danas se nitko ne boji dizati ogromne kredite kad su u pitanju bilo kakve nekretnine i njihovo renoviranje. Osim možda par nas na ovom forumu.
apsolutno točno! možeš dobiti stambeni sa cca 3,50% prvih pet g fixne kta, a dalje promjenjive, sa ili bez hipoteke, ako uzmeš u obzir očekivanu inflaciju samo naredne dvije tri godine koja će biti gotovo sigurno na nivou kamate (vrlo vjerovatno i puno više), a cijene nekretnina su samo prošle g narasle oko 20%..... za razmisliti. prije desetak dana sam preuzeo novi stan. i odmah napravio predugovor za slijedeći kod istog izvođača. a i slijedečih nekoliko godina će rast nekretnina biti izraženiji i nastaviti vjerovatno i više od lanjskog.
hm, mozda cijene nastave rasti, sto cisto sumljam, ali moze rasti dok ima ekipe koja je spremna platit 3k+… za kvadrat, dok u isto vrijeme mozes si sam napravit kucu sa 2-3 stana u jednoj kuci i proc bar upola jeftinije,
Hebate 3 stana od 80m2.. znaci kuca sa 240m2 … nema sanse da potrosis 750k eura da radis neznam kojim materijalima, osim ako zelis bas tu lokaciju gdje ces teren platit pol mil. Eura