Pa banka to lako plati pa ti prosljedi, poveca kamatu za taj iznos 😅
Posts by D_artagnan
-
-
Nema toga kod mene 😅
-
Svaka čast kolega imate izvrsne uvjete kod brokera. Meni bi sa moji 0,4% provizije ostalo samo tužnih 0,6%. Nemam žifce za to.
Kolega 2 trejda od ponediljka do četvrtaka cca 2300kn neto, 2750 kn bruto dobiti.....a da nisam prstom mrdnija...
najvise broker zaradio, njemu je sigurna pinka da prstom ne mrdne 🤟🤣
-
Aj nek bude ove godine 🤣🤣🤣
-
+ATPL po 58,20€
-ATPL po 59 €
prvi day trade ove godine od 2h.
hoce li netko prijaviti da je prodao pa poslje kupio 🤔🫣, jbga netko je morao i izgubit 🤣🤣
-
IZamislite državu bez 1.i 2.mirovinskog stupa i bez HZZO, da li bi bili građani bogatiji ili siromašniji
Siromašniji,postali bi socijalni slučajevi i opet bi morala država financirati iste.
gro ljudi su financijski nepismeni, tako bi tesko bili bogatiji
-
Nece bit mjesta u lencu, ni na racunu za naplatu 🤣, sve puno do čepa 🤟💪
-
Ne pise tko ih radi, bas posaljem drugi tjedan upit ovim iz latvije da vidim cijenu njihovog,
Ovo mi djeluje puno za obican komad jednog stiropora, kao da ih voze iz norveske pa je trosak prijevoza veci od proizvoda.
-
Od kud si izvukao cijenu tog ICF bloka? Od ekipe iz videa? Ili to neki drugi?
Sta ima da bibio 17,5€ ?
-
Ali fascinantno da se do sada nitko nije toga sjetio, jer kad pogledas ovo… pa ono nema nikakve logike i smisla raditi kucu sa ciglama, bloketima…. Zan ni oplatama i armaturom jer ti treba ouno ljudi i teze je..
Ovo je drasticno jednostavnije, lakse, brze, tocnije, cvrsce jer je beton sa armaturom unutra, odmah provuces buzire za elektricne instalacije…
je kolega, sjetio se ja ali kada staviš kalkulaciju na papir, pitanje je, kad već plaćaš da li ćeš graditi kuću od stiropora ili bi se ipak prije odlučio za 10% više(ako) izvest to klasićno...evo imaš i wienerberger.hr - Porotherm sistem na koji bi se prije odlučio kad gradim nešto nego na lego kalupe od stiropora
Pa nije kuca od stiropora, one je samo kalup.
Neznam kolika je razlika u cijeni… ali dok na klasicnu ciglu ili beton stavis stiropol vani za izolaciju, pa rad, vrijeme.??
Ovo mi djeluje puno brze, jednostavije i jeftinije, i cvrsce od cigle, kad stavis armirani beton u te kocke… tu prakticno dvojica odrade jakooo puno posla
Da su nasi politicari koji rade oko ove obnove pametni, onda bi vec tada kontaktirali ovu ekipu da na baniji otvori pogon za izradu tih kocki, jer mislim da je cijena transporta skuplja od samih tih kocki da ih uvoze iz litve ili gdje su..
Vlasnik bi tvornicu bi jako brzo isplatio, obnovili bi vec u 2 godine poprilican broj kuca, zaposlio lokalnu ekipu da radi u tvornici i da dalje prodaju kocke u regiji.
Ali ocito je da vlada i odgovorna ekipa nemaju kapacitet za razmisljanje.
-
Burza je psihologija i uvijek iznenadi. .
Svi ocekujemo pad i zato ga najvjerojatnije nece bit.
pa burze padaju i to jako već tri tjedna, to šta naša lagano krklja ko čobanac, samo će stvar dodatno pogoršati. Dok god VIX ne zaroni ispod 20 poena. meni je alarm u glavi za DEFCON 3.
Pa realno ameri i vani su precjenjeni svi uglavnom po parametrima i trebaju da se ispusu posteno.
Mi nismo ni rasli od 2008. nesto posebno da treba padati. Al ok, uvijek ima ekipe koji ocekuju da ce pasti jer vani padaju… jeste tako ocekivali da cemo rasti od 2008. Kao vani? EU i SAD?….
-
A neznam, valjda postoji rjesenje za povezati na ploču, iako za obiteljsku kucu je dovoljno i prizemlje
Ovdje ide i drugi kat… realno preko toga ili visokog potkrovlja ni netreba u baniji…
-
Ali fascinantno da se do sada nitko nije toga sjetio, jer kad pogledas ovo… pa ono nema nikakve logike i smisla raditi kucu sa ciglama, bloketima…. Zan ni oplatama i armaturom jer ti treba ouno ljudi i teze je..
Ovo je drasticno jednostavnije, lakse, brze, tocnije, cvrsce jer je beton sa armaturom unutra, odmah provuces buzire za elektricne instalacije…
-
I onda kad vidis da baniju ni nakon 2 godine nisu nis napravili
Sa ovim samo izlijes dobre temelje, poslozis sam sve ko lego kockice, stavis armaturu i zalijes betonom.. u par dana napravis sa izolacijom unutra i izvana 🫣
-
"Tehnologija je stvar koja je prouzročila tako nagli odljev depozita utoliko što danas možete preko mobitela i internetskog bankarstva puno brže seliti depozite. Pogotovo ako ste iz te informacijske branše. Čule su se glasine. Depozitori su reagirali. To se odvilo puno brže nego u ranijim vremenima i stigli smo tu gdje jesmo. Tako da su regulatori u SAD-u za vikend morali i jesu reagirali"
https://www.index.hr/vijesti/clanak…e_i_komentari_d
I o ovome sam pisao( nameće se logički) danas možeš izazvati "bank run" iz dnevnog boravka i zato su banke mnogo ranjivije.
o da, istina, sada je to brutalno brzo i svaka banka moze isto dozivjeti, samo selis kapital u drugu banku
-
Zasto mislis da dajes u ruke nekolicini? Ako je umjetna inteligencija poslozena po zakonu, logici setu pravila ?
Ok, moze biti i zakon nebulozan, ala ovo sa putinom, ako kazes neto protiv rusije ostajes bez svega, i sl. ali onda sta je starije kokos ili jaje? Ako umjetna inteligencija radi posao, onda se takav putin ni nebi mogao stvoriti, jer bi ga on odmah u zacetku sustav detektirao i maknuo. Zasto uopce imati neku personu koja sce odlucivati za sve sto ja najbolje.
Ma mislim, nista nije idealno, ali ono razmisljanje kako ubrzati i automatizirati maximalno stvari..
-
Da, ovo je posebno zanimljivo, nova firma da ih ne mogu pitat za prosle poslovne knjige… kolik9 je tako novih kombinacija i preuzimanja….
Ni onu novu firmu sa Malte koja je zakuhala ono sran..e sa DLKV nitko jos nije malo procesljao i proucio koji mozgovi sve stoje iza te kombinacije..
-
A vrag zna, nekako mi se cini da sve ide u smjeru da umjetna inteligencija sve to nadzire i sređuje jer su ljudi pohlepni i uvijek nesto kemijaju, imaju obostranog interesa, gledaju kako izbjeci nesto, prenamjeniti zemljista, naci rupe u sustavu, zakonu… porezne oaze, tokove kapitala, legalnog, nelegalnog, pa financiranje raznih vojski, nereda…
Mozda prva stvar koja se treba odraditi je stvarno vlasnistvo povezati, od nekretnina, udjela u fondovima, bankama, firmama, da se odmah moze vidjeti potencijalni utjecaji i tokovi kapitala.. e sad buduci da ce tu politicari najvise nahebati, i to ovi na svjetskoj razini pa do lokalnih buregdzija, pitanje je koliko ce se i kada to moci provesti… ali to je prva stvar koja treba biti maksimalno digitalizirana i procesljana umjetnom inteligencijom
-
A ovdje kod nas, ako imas neku firmu koja si bacio namjerno u stecaj, koju si unistio da nemozes drugu otvarati bar 10tak godina
-
Ae, sta ste mislili da nece? Pa koja je druga solucija, pustiti da se sve raspadne? To nikome ne odgovara 😉