Posts by D_artagnan
-
-
Pa ne znam, moje stranke su dosta zezali s nerazumnim KYC zahtjevima, jako su se postrožile banke po tom pitanju, a uvijek traže da bude usklađeno i s podacima u RSV, i to pod prijetnjom zatvaranja računa. Bilo je puno opuštenije dok nisu dobili kazne zbog neprovodenja radnji pod ZSPNFT sad je neka druga pjesma...
Usput koliko je meni poznato imamo najzahtjevniji AML zakon u Europi, to su mi naglasili iz nekoliko banaka. Primjerice svi isti dokumenti koje stranka dostavi matičnoj banci u Italiji nisu dovoljni za društvo kćer u RH
I mozes li onda izvuci, naci stvarne vlasnike tankerske zaklade iz Austrije ?
-
-
Da je HR trziste kapitala razvijeno, onda bi samo trziste kaznilo sve kompanije koje rade protiv svojih dionicara, fondova, tj. Stanovnika svoje zemlje
Pa recimo, Badel se povuce sa trzista kapitala i izbaci male dionicare, jednostavno svi prestanu kupovati proizvode badela.
Frank se povuce, svi prestanu kupovati njihove proizvode
Kras se povuce, svi prestanu kupovati njigove proizvode,
Zagrebacka, karlovacka, osjecka pivovara se povuku, jednostavno prestanes kupovati njihove proizvode
PBZ se povuce, jednostavno racun i sredstva svi prebace u drugu banku koja je otvorena za dionicare ...
To bi trebalo biti neka osnova financijske pismenosti naroda. Kupujes proizvode onih kompanija koje su dostupne za investiranje, kako direktno, kako kroz fondove banaka ili mirovinskih fondova koji su njihovi suvlasnici.
Vani je ekipi u interesu da budu izlistani na sto vise burzi i da se sire, jacaju -
Jos jedno pitanje, zasto u knjizi dionicara uz svakog dionicara stoji (1/1) ?
Sta moze uopce i biti neki drugi omjer osim da je svaki dionicar vlasnik 100% svojih dionica? -
Jel ima negdje statistika ili je netko gledao koja dionica na ZSE ima najvise, koja najmanje dionicara?
Pretpostavljam da najvise iz ima HT?, RIVP? -
Ma naravno, svega ima, nisu svi isto inteligentni, sposobni, niti imaju iste uvjete rasta, razvoja, ucenja… nit ih zanima
Ali kod ovih sto imaju milione, milijarde, ima ih koji su stvarno nesto napravili, izmislili, pa do unovcili, ali mislim da ima puno vise onih koji su manipulacijom, korupcijom i raznim makinacijama se domogli bogatstva i dalje to duplirali, kupujuci druge kompanije i sve to povezujuci u stroj za generiranje $$$$ naustrub drugih
-
evo ti i ovdi zaklade, koje bjelosvjetski žmukleri koriste kao porezni štit.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…je-smio-1370107
"Zaklade, koje je prije desetak godina osnovao Matolcsy i koje su od tada uglavnom ulagale u nekretnine, našle su se pod povećalom Europske središnje banke."
Hm, ma dok se na svjetskoj razini ne postigne da poreznoj, min. financija preko OIBa ne vidiš odmah koliko tko ima koje imovine i gdje, te kako se i na koji način se povećavala, sve je to igra mačke i miša. Realno svi ovi glavni koji potiču ratove su glavni u posjedovanju
Prije parsto godina to su bili feudalci, koji su imali zemlju pa su mrvice davali seljacima. Danas sve to imaju jednostavnija i brže preko raznih računa, povezanih kompanija, zaklada, fondova, nekretnina diljem svijeta.
Ako se ovi dolje pobune, oni sa vrha samo zakuhaju "sukob između onih dolje" i sve to ide dok ne pukne, pa ti dolje uzmu stvar u svoje ruke pa se okrenu kontra njih.
Jednostavno mora doći do nekog reseta, ja vjerujem da će to biti preko blockchaina i AI koji će sve to nadzirati jednog dana. Jer nije normalno da od tolikog bogatstva na svijetu netko nema za vodu i hranu, a drugi nezna šta bi sa tolikom imovinom.
-
Sta nije lakse uzeti ETF sa cca tim dionicama i miran si, nema te zahebancije, ni poreza ako iz duze drzis
-
Sa 300 kn na 200 eura u tom periodu fino , al budući da će kroz godinu dvije ako vozarine ostanu ovakve biti još N puta na to, čemu žurba .
Tako je i na VLENu bilo, 9,26kn ponuda, pa je palo na 5-6 oko korone, potresa.. i sad je malo ispod 4eura... a kroz koji kvartal kad se upogoni i dok
A gdje će ATPL kroz par kvartala godina
-
E da, koliko je tih ponuda i ugovora bilo prije onog što su napravili sa dalekovodom... većinu obveza vratili iz predstečaja, ugovorenih poslova na lopate, love u ogovrima maš puno i onda uprava izvede ono sa praktično zadnjim dugom...
-
Al ono, ako si plaćao 6% kamatu šta nije logično da najprije ponudiš svojim građanima, pa ako nitko nije zainteresiran ideš na institucionalnce ili vanjsko tržište..
Nije mi jasno šta je Min. financija radilo svih ovih godina od osamostaljenja... bravo za ovaj novi put kojim su krenuli. Pa tko voli, nek izvoli...
-
U državnim poduzećima barem 20.000 zaposlenih višak?www.poslovni.hr
Steta da nisu radili analizu za nepotrebne opcine, i zaposlene u njima na broj stanovnika koje opsluzuju 🫣 -
JUST IN: 🇩🇪 Operators of Germany's largest stock exchange, Deutsche Börse, launched a "regulated spot platform for crypto asset" trading 👀 #Bitcoin
Neka na zse dođe, a ne da Burazeri i ostali lopovi naivce pelješe. Al opet, da kod nas dođe biće bi propo
E stvarno, ovi koji su u zatvoru zavrsili, ako nisu prodali sad mozda se i mogu naplatiti ovi sto su ih tuzili 🫣… iako mogu im staviti soli na rep kad su prebacili na razne hardwallete 🙃
-
I koliko će još faliti u sljedeće 2-3 godine
-
Di će oni sve to smjestiti, mislim sve te $$$$
-
Da, to se omaklo kontroli. Umjesto da su to pametno napravili i ograncili da place fino porastu, jbga
-
Ostajemo li mi na kraju u Indexu ili ne?
U izracun se uzima razdolje od 31.08. do 01.03. Postupak revizije tog razdolja se radi par dana kasnije (npr. 05.03.) pa ljudi cesto brkaju da je promatrani datum do datuma revizije...
Od 01.09.2023. s ULPL se trgovalo 93 dana, a u promtranom razdolju je bilo 126 radnih dana sto znaci ako se sutra i prekosutra bude trgovalo s dionicom ostati ce unutra...imat ce tocno 75,39% trgovinskih dana (95/126)...trgujte ljudi😉😉😉
Budući da se trgovalo svih dana, onda ULPL ostaje u indexu ..
-
Al fascinantno, da to preko 30 godina stoji u ruševnom stanju na top lokaciji
Lik u 1 dan ima 70 mil. pregleda !!!!!! ja neznam dali bilo koji film od bilo koje naše TZ ima samo dio tog dosega... brutalno šta danas rade društvene mreže
Da ga Valamar sada nagradi sa boravkom 7 dana u najboljim hotelima i lik da snimi takav fim, to bi bila takva reklama da ni ministarstvo turizma nebi napravilo u par godina. lik ima preko 240 mil. pratitelja !!!!!
-
Sljedeci kvartal 👌