Nek kupe za 1 euro, a dugove nek rješavaju ovi koji su ih i stvorili
Posts by D_artagnan
-
-
Bilo bi dobro znati kako i koliko % je dogovoreno upravljanje ova 3 tankera od Champion group iz Norveške, budući da su vozarine tankera više nego fine.
-
A cuj, nadam se da ce i rivp otic gore jer je imam jos sitno. Steta da bas sve nisam rijesio, sad se mislim koji magarac sam bio.
Jedino da nadmasi brodare u visini rasta ne vjerujem na temelju mojih zadnjih 20 godina na ZSE, osim u losim vremenima. A sljedece godine ne vjerujem da su lose 😎, a ne zelim to propustiti ovog puta.
-
Jucer prodao Jdpl i dokupio Rivp i nakon dugo vremena jos od kad sam bio u tadasnjem KORF sa 100% portfelja eto sada i u Rivp.🙂
Ja pred 2-3 godine ocistio rivp i uglavnom napunio brodare i jos par njih, za sljedecih 4-5 godina,…
Jos godinu, dvije kad brodari odrade ono sto strpljivo cekam, pa cemo vidjeti dali cemo dio vratit
-
Ovisi šta kome znači loši ?
Imaš dobit pa je to loše jer si zaradio, ali opet manje nego što ćeš u narednim kvartalima
-
Najgori kvartal u godini je iza nas, sad ćemo šta nas čeka u sljedećim kvartalima
-
Ali, koja je svrha ukucavanja takvih prodajnih naloga?
Znači, svakako je to netko tko ima te dionice, nije isto stavljati lažne naloge na kupnju dovoljno nisko da te netko ne poklopi.
Nakon postavljanja i naknadnog micanja - nije ista ili slična količina postavljena na drugu cijenu, ili da je fulao koju nulu, pa ispravio na manji nalog, nego nema, ništa se ne dešava. Dođe, stoji i ode.
Šta, ponovio je analizu, pa je dala druge smjernice, došla neka nova vijest pa odustao od prodaje? Kupio drugu dionicu? Debil, u svakom slučaju.
Pa stavi tako na prodaju da mu netko proda jeftinije ako se uplaši. Jedino ako naleti netko jači pa ga počisti, onda jbga
-
Solarni paneli iznad svih parkirnih mjesta oko hotela je nesto sto bi svaki na Jadranu trebao imati. Od hotela, restorana, apartmana, svih u turizmu.
To ce biti win-win situacija za koju godinu kad elektricni i hibridni auti se rasire jos vise👌
Koliko mi je poznato, ti solarni paneli nemaju veze sa el. i hibridnim autima. Ne mogu oni napojiti takve mašine.
To je za osnovnu rasvjetu i uređaj za naplatu parkinga. I lijepo izgleda, uzme se i koja kunica poticaja
Pa neznam baš, ocito nemaš baš puno znanja o struji i solarima. Jedno parkirno mjesto od 3x6m, možeš smjestit 9 panela od 1x2m sa cca 430w= cca 3,8 kWh, za jedan ljetni dan od 10-12 sati dnevno možeš poprilično napunit auto dok si u hotelu, na plaži, a auto ti i tako stoji parkiran ispred hotela. Plus benefit da privučeš takve goste
-
Solarni paneli iznad svih parkirnih mjesta oko hotela je nesto sto bi svaki na Jadranu trebao imati. Od hotela, restorana, apartmana, svih u turizmu.
To ce biti win-win situacija za koju godinu kad elektricni i hibridni auti se rasire jos vise👌
-
Jos nisi otisao na istok gdje tako fino cveta cveće, nego ti je ipak bolje ovdje na zapadu 🙃
-
Netko tko ima prinos od 200% pa na više, teško je ne očekivati da će prodati. Pa to je vrhunska zarada i potpuno racionalna odluka.
Pa ako misliš da će padati je OK zadovoljiti se i sa 200%.
Inače ima pregršt dionica pogotovo tehnoliških vani kojima i se dobrano zeznuo da si se zadovoljio samo gledajući trenutni rast, a ne budućnost...
-
Sve raste osim cijene dionice..., što je fantastično da se na miru skupi
-
A ono treba istraživati jadran, plaže i uvale.. a tko je to vidio sa nekim brodom recimo kakav ima pomorska policija ili SAR i sl.
-
Bit ce zanimljivo i vidjeti kakav ce biti utjecaj od povecane amortizacije i troskovi u zadnjem kvartalu djelovati na ovu godinu 💪🤑
-
Pa da odmah opet kupiš po 4 , i oboje zaradite fino
-
Prema mojim izračunima, fer vrijednost VLEN-a bi bila 9-10 EUR po dionici. Da Palumbo prodaje svoj udio mislim da bi tražili i dosta više... Čak i ako dođe do tog nivoa i dalje bi bila jeftina. Koliko god dionica raste, p/e je sve manji jer su rezultati svake godine sve bolji. Sjećam se da sam KORF prodao cca x4 od ulaza. Na kraju je išao cca x10. Nikad neću prežaliti ali sam nešto naučio...
E da, kako se kaže svaka škola se plaća. A najgore je učiti na svojim greškama....
-
Sad treba nači nešto profitabilnije, a da se ne vraćaš nazad skuplje .
-
A sta on brizan zna sta je hrvatsko 🙃
Da je to firma koja je u vecinskom vlasnistvu mirovinskih fondova pa radi fino, mlati lovu, ajde, ali ovo nema veze sa nicim…
-
Hrvati stekli čak 4 milijarde kuna u nekretninama: 529 osoba mora dokazati odakle im novac za stanoveU 2021. godini 35 tisuća građana kupilo je ili naslijedilo imovinu vredniju od 50 tisuća eura, a ukupna vrijednost stečenih nekretnina bila je veća od četiri…www.vecernji.hr
Dobar dan, od kud vam 100-200k € za stan,
Ustedili zadnjih 50 godina roditelji i ja. Svake godine stavljali 2-3k € sastrane doma jer ne vjerujemo bankama i ne zelimo im imovinu dati na cuvanje..
OK, hvala na izjasnjavanju 😅🫣
-
Mojedionice.com
investirajmo.com
Uglavnom dovoljno za pocetak