1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • May 20, 2023 at 9:19 AM

Ja vec odavno pricam da bi kao postojeci dionicar imao vece koristi da rade otkup svojih dionica sve dok je dionica debelo ispod BV…. i umjesto divke ih poniste ili podjele dionicarima tipa jedna za svakih 10-20.. ili kako god, koliko ih se skupi.

Trejderi nebi imali korist, ali oni koji su malo stabilniji bi samo tako profitirali, jer vise ti znaci da je cijena dionice stabilnija ili ode do BV nego sto ces dobit koji euro divke i jos platit porez na to.. samo za iznos poreza i prireza sto ce se platiti se moze postena kolicina dionica kupit po sadasnjim vrijednostima.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• D_artagnan
    • May 20, 2023 at 9:08 AM

Eh da su tih pola milijarde kuna stavili na TK unatrag tih godina….

• Turističke dionice i perspektive

• D_artagnan
    • May 20, 2023 at 9:04 AM

Znaci po pitanju enegenata, pogotovo plina rashodi bi trebali biti na razini pre 3-4 godine, osim ako ekipa ne prodaje muda po bubrege 🤣

• Ekonomski podaci

• D_artagnan
    • May 20, 2023 at 9:02 AM

Interesantno, svi podatci su fini u odnosu na druge a CROBEX index jos se mrcvari.. sto je u biti super za investirati 💪

• Ekonomski podaci

• D_artagnan
    • May 18, 2023 at 9:54 PM

Da vidimo sad razlog da cijene rastu i dalje… 🫣

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• D_artagnan
    • May 18, 2023 at 9:50 PM
    Quote from accountant

DAX na ATH, weekly

ni ne sjecam se koliko je bio ATH od Crobexa 🤣🤣🤣

• Birtija

• D_artagnan
    • May 18, 2023 at 10:08 AM

A ono kinezi ne mogu "nadzirati", al mi možemo sve ostale mreže diljem svijeta koristiti ^^

• Birtija

• D_artagnan
    • May 17, 2023 at 3:26 PM

Stvarno imamo komedija stanovništvo. Još nam je super zapravo.

Čitajući komentare di ekipa njurga, kako mogu staviti vjetroelektrane, a ne se baviti stočarstvom ??? Kao uvozit će se meso zbog toga ahahahahaha.

Pa gdje je problem da ovde ovce pasu oko svih tih vjetrenjača?

Vani u Alpama na skijalištima uredno ovce i krave pasu travu po padinama, logičnije da ih se pusti nego da ideš kositi i održavati.

Valjda je samo kod nas je debilana ako pustiš životinje da održavaju te terene??

Log in to Facebook

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • May 16, 2023 at 8:29 AM

A inflacija koliko ove i prosle godine… bas da se veselimo 😒

• D_artagnan
    • May 15, 2023 at 5:48 PM

Bas to i ja htio napisati da je brutto.

Zapravo je blesavo netto i gledati jer svatko ima druge olaksice i prireze. Pa onda prekovremeni, nocne ili blagdanske smjene… tako da je sve to jedan veliki cirkus da bi uspoređivao

• D_artagnan
    • May 15, 2023 at 3:26 PM

A vrag zna čije su plaće računali, ni ja ne vjerujem da je to prosjek...

Al kako se kaže, statistika je "točan zbroj netočnih podataka" ^^

• Nafta

• D_artagnan
    • May 15, 2023 at 12:15 PM
    Quote from goldfinger

Nafta se sljedećih desetak godina može koristiti samo više, nikako manje.

Još uvijek ima dosta mjesta koja kasne sa industrijalizacijom (vidi Afrika i Azija).

Neće tako brzo sve stići prebaciti na struju i baterije.

Je samo za koristit tu naftu moraš imat $$$$, a poznato je da su afrikanci puni ko brod da troše tu naftu :S .

A crtati se može svašta ;)

• Nafta

• D_artagnan
    • May 14, 2023 at 12:38 PM

A cuj buduci da ce se nafta sve manje i manje koristiti, nije cudo.

Ako naprave baterije koje sada iskacu iz pasteta da su amejzing bez litija i povecanog kapaciteta, uz smanjenje cijena baterija na neku normalniju cijenu, mozemo se definitivno pozdraviti sa sadasnjim nacinom voznje.

Iako ja mislim da ce to biti hibridi koji ce zavladati, kombinacija klasike sa sigurnost, domet i brzinu, a baterije za cca 100-150km koje prakticno pokrivaju 95% potrebe vecine vozaca, jer ces sa tima pokriti vecinu svakodnevne voznje. Win-win situacija, servisi i distributivna mreza i dalje imaju posla oko odrzavanja, a potrosnja, jbga, tko zivi u kucama ce se voziti free, na solare tko ih bude stavio, ostali kako se snađu…

• D_artagnan
    • May 12, 2023 at 6:20 PM

E da, ako si zamjenjiv i ima tko ce radit za manje 😉

• D_artagnan
    • May 12, 2023 at 3:44 PM
    Quote from Bull_over_Bear
    Quote from Robbie

Hrvatsku očekuje rast BDP-a, usporavanje inflacije i rast plaća tijekom cijele godine

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…godine-20230511

Bit će meda i mlijeka :D

Pa mora rasti plaća, kako je inflacija bila 10-15% tako će i plaće porasti.. samo sa zakašnjenjem. U nekim sektorima možeš sada i dobro pregovarati za plaću, pa preć kod drugog tko je spreman više platiti

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • May 12, 2023 at 3:41 PM

E da, nikako ne valja, ni ako se modernizira pa manje zagađuje, ni ako ostane staru pa isto zagađuje.

Da je naše vlasništvo opet nebi valjalo jer bi naši krali, ovako su naše lopine pokrali prije dok su prodali mađarima :S

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• D_artagnan
    • May 12, 2023 at 2:10 PM
    Quote from verdi

ne znam da li ste svjesni da samim korištenjem tremina (do juče skoro pa zabranjenim) dedolarizacija, sirovinska baza, realna industrija, robna razmjena i samo preispitivanje zlatnog standarda nesvjesno se služite pojmovima koji su nam imputirani u govor ali sa namjerom rušenja postojećeg sustema. to nikako nije u svrhu održavanja starog sistema koji je u zombi fazi. činjenica je da svi mi vidimo da se nešto neobično dešava ali svatko iz svog razloga to drugačije tumači. sama dedeolarizacije koja je već daleko odmakla je možda najznačajnija ekonomska promjena u mom dosadašnjem životu koja mjenja sve u samim temeljima svijeta kakvog poznamo. ako je netko ne bitno tko odlučio ući u taj proces on sigurno ne misli stati na pola puta. sad se na jednom javljaju i oni koji su mudro šutjeli pa nam tumače da će se to dešavati ali da trebaju godine i ostale gluposti. ako nisu prepoznali promjene na vrijeme još teže će znati koliko dugo će trajati taj proces. a šta ako to bude brzo i bolno? kad dolar padne na 40% svjetske trgovine on prestaje biti rezervna valuta. koliko nas još dijeli do tog momenta? i na kraju da ne dužim najveću štetu statusu dolara kao globalne valute su nanijeli sami amerikanci.

Ma prika moj ti si malo ošo mi se čini, toliko su ti dragi ovi sa istoka ali nebi živio tamo nego koristiš blagodati zapadnih vrijednosti ;) . Čisti dokaz di je bolje 8)

A svi krediti, zaduženja, investicije država, kompanija su i razlog zašto smo zadnjih 100-200 godina dobili samo takav šut u dupe da živimo svi skupa drastično bolje od prijašnjih godina i stoljeća. I sav novac, makroekonomija je jedna iluzija da nešto vrijedi XY eura, dolara, ovog, onog...

Na kraju se pokazala odlična odluka da su prekinili proizvodnju, a brdo nas je mislilo da je to suludo u tom trenutku.. sada se pokazalo pun pogodak.

Još ako vlada se sjeti dignuti trošarine u 2 ljetna top mjeseca da napune proračun, a onda vratiti opet na zimske vrijednosti...

• Ulaganje u solarne elektrane

• D_artagnan
    • May 10, 2023 at 5:16 PM

A ono bolje imati na obje strane, al realno ne treba mozda ni na jednoj.

A grom posteno opali u krov, razvalit ce i kroviste, pa onda je inverter najmanji trosak 🙃

• Ulaganje u solarne elektrane

• D_artagnan
    • May 10, 2023 at 3:14 PM

Meni idu na AC stranu što mi je i logično da se tu stavi. Na svaku fazu, a na katodnim odvodnicima imaju i fizičke oznake L1,L2,L3,N

DC od solara ide preko topljivih osigurača na ulaz invertera.

AC izlaz sa invertera ide FID sklopka, pa automatski osigurači i topljivi osigurači i katodni odvodnici.

Kako ti je fizicki spojeno na DC stranu? Budući da imaš + i - od solara, kakvi su i koliko katodnih odvodika imaš?

Čudno da ri je projekt prošao od HEPa, a da je jednom na DC a drugo na AC strani. Ili oni u HEPu ne gledaju ili?

E sad budući da štite od prenapona, logično je da su na DC strani zbog groma. Ali tu imaš uzemljenje i osigurače prije invertera..

Opet kad pogledaš te odvodnike svi imaju fazne priključke.. N, L1, L2, L3 , nema PLUS i MINUS?

Odvodnici struje munje & prenapona
    www.schrack.hr

Evo ti za projektanta da vidi kako se stavlja. Jedan je zahebao od njih dvoje

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • May 10, 2023 at 10:24 AM

Neće dividendu 10% ^^

1. Privacy Policy
  2. Kontakt