Posts by D_artagnan
-
-
I onda to jos stavit u korelaciju sa prihodima koji su u italiji ipak dosta vise od nas…
Al ok, neka koriste priliku ako mogu prodat, jbga,
-
Ja sam jutros na Lago di Garda (prvi red do "mora") platio macchiatto 1,20 pa nek' se slikaju ovi naši sa 2,60 (trajekt Lopar-Valbiska npr.)
Salata od krastavaca u Puntu u bezveze birtiji 4, gemišt 4 ....
Meni se čini da je to vrh vrhova i da nema bigger fool. Možda griješim ...ja ove godine idem vanka
kao u onoj reklami za jednu našu banku: nije da nemam, nego nedam!
kad gledam cijenu pizze od 18 eur odmah mi iskoče magareće uši, to nek' si jedu skandinavci
samo... mislim da će i oni uskoro skužiti da postoji Turska, Grčka pa čak i Italija se vraća u cjenovni rang dostupan svima
Da upravo to, ono osjećaš se ko magarac da platiš takve cijene, sladoleda, cuge... malo su se pogubili, al ok, dok ima ekipe koja će to platiti nek koriste
A mi se mislili kako su skupi austrijanci, talijani u bajtama na skijalištu.. pa se misliš ono ajde, zima, nije lagana dostava, pristup objektu, troškovi su veliki za to, pa grijanje objekta održavanje na tim vremenskim uvjetima i visok im standard
-
I onda JDPL ugovori 20k za brod 🤔 carobnjaci a 😎, + sa starim brodom za rezaliste sto voze staro zeljezo u turaku nam jos donosi poprilicno $$$$ 😳
-
E da kaze profesor pao broj ulazaka za 4 puta?!!??..
O …bem te zivote kome si ti profesor i koga ucis da nesto moze pasti 4 puta??
Valjda moze nesto pasto do -100%.. i onda je mrtvo, ili da padne na 1-10% prijasnje vrijednosti, ali kad netko izjavi da je nesto palo N puta, i pri tome si kao profesor, onda se stvarno covjek zapita sta ti poducavas nekoga?
-
Ma PV je samo istaknuta figura, vrh sante leda 😉, a nitko ne kopa da vidi tko drzi ono ispod 🙃.
Bas bi on samo tako preuzeso DLKV 😅
-
Kako zakonsli prolazi ovo kupis skuplje, prodas jeftinije?
Sta se moze bilo koji proizvod legalno tako kupiti i onda ga drugom odmah prodati drasticno jeftinije 🤔
Nove čudne transakcije. Zašto je HEP od Ine morao kupovati po 47 eura i dio prodavati po cent? - Novi listVladina Uredba po kojoj Ina sav plin proizveden u Hrvatskoj mora prodavati HEP-u, kako bi onda HEP osigurao dovoljno plina za one koji opskrbljuju kućanstva,…www.novilist.hr -
A to je, kikiriki usteda, i trosak..
-
Ma to je ništa, paneli stoje okomito, ako nije zapad ili istok jako malo proizvode. I onda trebaš u dnevnu sobu provlačit kablove i gledat u inverter na polici s knjigama i to kablovinje. A sve za 5 eura mjesečno uštede, ako i tolko.
Pa nije da bas nije nista… idealno bi bilo pod nekih 35-45 stupnjeva, ali i tako ce uloviti dosta.
JRC Photovoltaic Geographical Information System (PVGIS) - European Commission
Imas ovdje kalkulator pozicije i azimut, kao i kut panela pa vidi razlike, nije to tako drasticno 😉
-
Nego. Itko ne prica o porijeku imovine politicara 🙃
A da, kako bi sami sebe zahebali 🤣🤣🤣
-
A da to je baš maleno, sitno, realno što HEP i zamarati glupostima, kao da tražiš dozvolu ili projekt za priključit bojler, klimu, štednjak...
Al očito je da su njemci pametniji od nas ovdje, gdje ekipa ima priliku iskoristiti sunce samo tako na krovovima za proizvodnju struje, grijanje, a ne koristi, jbga
-
A kroz te “placenicke” vojske u biti oni se rjesavaju i dijela svojeg stanovnistva, kriminalnog, problematicnog, oko kojeg bi se trebao zahebavati po raznim kaznionicama, zatvorima…
Manje salju obrazovani dio stanovnistva. Na taj nacin rade jednu prirodnu selekcijeu i prociscavanje 🙃
-
SOUR Ta fotonaponska elektrana je lijepa stvar u smislu ekologije, ali niti je to besplatna struja (treba amortizirati tu elektranu), niti je ovdje potrošnja električne energije značajna stavka u troškovima. To neće imati materijalan utjecaj na dobit.
a dovoljno da ti ta investicija se vraca sljedecih 20-25 godina po 15tak % i sasvim dovoljno 😉.. a na gospodarski cijenu struje to je daleko vise od 15% godisnjeg povrata 😎
-
A mozda su pustili da ekipa izgradi… pa ce onda da opletu novi zakon i poreze…
-
Ovo što je prvi dioničar podebljao je najbolji indikator da se želi razvodnit udio malih. Vjerujem da je svih ovih dana većinu kupnje upravo on obavio a to će se i vidjeti ubrzo. Sve radi što veće količine u dokapu. Također vjerujem da će dokap biti neuspješan što će rezultirati manjim izdavanjem novih dionica i po najnižoj mogućoj cijeni (dakle 53.50). Što opet njemu odgovara.
Čudili smo se zašto dionica nije zaronila na obavijest o dokapu, budući da na takvu vijest uvijek zaroni. Uvijek i na svakoj mogućoj burzi. Sad i znamo zašto.
Mislim da je upravo ovo organiziranje malih dioničara razlog dokapitalizacije. Bilo je i gorih vozarina i gorih kamata pa se nije išlo u dokap.
Ostajem prvi svome, najgora uprava ikada. Ovaj prvi dioničar nema veze sa brodarstvom samo želi sebi zgrabiti što više. Kakav ološ. Ekipa iz prošlog HDZ-a koja je optužena za puste malverzacije mu nije do malog prsta.
Lik želi prebaciti i sve Skupštine u ZG, nema ovo više veze sa DU. Niti mu se da putovati do DU jer ga boli ku**c a i brdo starčasi neće ići iz DU do ZG radi Skupštine pa dodatno eliminira njihove glasove. Dno dna.
koje gluposti ti valjas… cuj to na obavjesti od dokapu cijena uvijek zaroni 🤣🤣🤣🤣, kako to onda da je meni na neki pozicijama cijena letila u nebo par puta.
Zaronit ce ako je frka, ako se radi dokapitalizacija zbog losg poslovanja, i skupljanja novog kapitala zbog toga. Ali ako radis za razvoj, unapređenje, sirenje poslovanja da si smanjis dalje troskove, a pri tome je cijena dionica malena, onda ce ti ici gore 😉
Meni je jedino ovo da stavis iznos po kojem si spreman na dokup, pa ako je ispod toga ne prolazi, hm znaci ako ces biti siguran moras ic na 60, drugo je “mozda”…
-
A baš je bilo čudno tko i zašto umjetno toliko dugo održava cijenu između 58 i 60 €.
Sad je jasnije. Da su je pustili da s obzirom na očekivane rezultate kvartala padne ispod 50 €, što je bilo za očekivati, koliko bi mogli tražiti za novu dionicu. Sve su smislili i sve iskalulirali.
Pa u biti je smjesno da je cijena na ovoj vrijednosti, jer nav-dug je poprilicno iznad 😀, ali to je ZSE jbga, i od te cijene ajmo malo smanjiti jer je sad vozarina li-la, al buduci da ne voze po toj cijeni, kao sto nisu vozili ni po onim visokim trenutnim pred godinu, godinu i pol… tu smo di smo… i dalje debelo ispod fer vrijednosti.
Zato ovo i rade da se ekipa pozicionira bez dizanja cijene, tko ima €€€€, a mali, jbga, tko sta stigne i uhvati.
-
Aha, jbga, nisam bio nezaposlen da mi je po toj osnovi placeno zdravstveno… ali u tom slucaju sta se ne moras javljati redovno za trazenje posla?
-
Prognoza - Dokapitalizacija neće proći, cijena dionice nakon toga pada. Ovo je samo kratkoročno održavanje cijene.
Zašto bi itko u dokapitalizaciji platio sadašnju cijenu zse (bez divke) ili više za dionicu koja će realno vrijediti manje - osim ako ne objave veličanstveni plan za što će sredstva biti utrošena - kao što netko reče kupovina Tesle.
hm, a sta ti znaci sadasnja cijena ako ne pogledas malo financijska izvjesca 🤣🤣, koju imovinu imas i koliki su ti dugovi 😎
-
Ne kuzim, kako mozes imati zdravstveno ako ne placas osiguranje, bilo kroz placu il po nekoj drugoj osnovi??
HZZO za jedan dan ukida zdravstveno ljudima koji im se nisu osobno javiliJOŠ SAMO sutra svi građani koji su na HZZO-u osigurani kao nezaposlene osobe i nisu u evidenciji Zavoda za zapošljavanje mogu se osobno javiti.www.index.hr -
Ja sam kupio malo ATPL, poslije mogu za svake dvije jednu dokupiti ako sam dobro pročitao
Da, ali...
Ne znam koliko vam je pametno kupiti sada da bi nakon ex dividend daya mogli kupiti još dodatnu jednu po cijeni 53.50-60 EUR jer će vrlo vjerojatno cijena na burzi biti ionako ispod 54EUR, a ove dvije dionice izgube 1/3 glasačkih prava i pravo na dobit idućih godina.
Naravno, pod uvjetom da ova prevara prođe u punom razmjeru.
a je zahebali su one koji su mislili kupiti po puno nizoj cijeni. 🤣🤣🤣