a dax je valjda nekakav značajan faktor oko kojeg se i planeta vrti. recesija ide 100%
Jednog dana ćeš bit 100% u pravu, sad dal će to bit za godinu, dve, 5, 10.... ali budeš pogodio jednom
a dax je valjda nekakav značajan faktor oko kojeg se i planeta vrti. recesija ide 100%
Jednog dana ćeš bit 100% u pravu, sad dal će to bit za godinu, dve, 5, 10.... ali budeš pogodio jednom
Sutra je zadnji dan za dokapitalizaciju jelda, pa da vidimo dal će netko počistiti do 53-54€ ili je ekipi draže platit 2-3 eura skuplje
Onda, dali ce drzava imat kohones uvesti porez na extra dobit na banke, kao prosle godine na sve 🤔
Prosli vikend je bila ISTRA 3000 bike trka po istri, pa je bilo puno te ekipe u porecu. Ovo vijeme je idealno za turiste i uzivanje u prirodi, istrazivanju, svih onih koji nisu vezani za skolu i mogu se organizirati za slobodno vrijeme i GO 😎. Po meni i bolje od vruceg ljeta i prevelikih guzvi gdje god okrenes. Tko je zadnjih 10-15 dana izabrao GO, taj je napravio odlican posao ove godine.
Ne vjerujem da je pokriveno i jedno i drugo, preko istog kanala??
Sigurno tu nedostaje koja dozvola/potpis/ suglasnost za ovo ziđanje...
i pečat 🤟
I tko stoji iza zaklade iz austrije koja se vodi kao vlasnik tankerske plovidbe ?
Bolje da uvede da ondaj tko kupi nekretninu treba znati 🤣HR jezik pa ce ogranicit prodaju strancima.
Display MoreSa Bilbijinim dionicama imaju 50+%. A teško da se s njim već nisu dogovorili. Jer da nisu uspjeli izmajmunirati kontrolni paket, ne bi tu niti ulazili. A i ovo skriveno kupovanje znak je da su to već sve detaljno isplanirali. To je ozbiljan biznis, tako da tu nema prepuštanja slučaju. Kako će malci proći, to ćemo tek vidjeti.
Oprosti, ali koju ti to matematiku koristis? Kako mogu sa IB dionicama imati preko 50%?
1. IB ima trenutno 178.452, odn., 12,79%
2. TNPL imaju trenutno 110.062, odn. 7,89% (prema https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/51646)
Ako se ide u dokap za jos 348.875 - 697.750 dionica, onda ce ukupan broj svih dionica biti 1.744.395 - 2.093,270.
Slucaj 1: 348.875 dionica u dokapu, TNPL i IB posjeduju 637.389 dionica, odn. 36.5%.
- Ostaje 1.107.006 dionica bez TNPL i IB dionica (u slucaju da oni sve kupe)
Slucaj 2: 697.750 dionica u dokapu, TNPL i IB posjeduju 986264 dionica, odn. 47.1%.
- Ostaje 1.216.958 dionica bez TNPL i IB dionica (u slucaju da oni sve kupe)
Cak i da pokupe CERPov paket od 103.446 dionica, i dalje nisu dosli do 50%...
Preci ce 25%, ali moraju dati obveznu ponudu za preuzimanje... Jedini nacin da ne daju je da se na skupstini (koje nije niti bilo jos po ovom pitanju) izglasa da ne trebaju, ali u tom slucaju oni ne mogu glasati, vec glasaju svi ostali sudionici skupstine...
Hm, koliko ima smisla da su nakon okupljanja malih dionicara i sa punomocima na zadnjoj skupstini, idejama o divki, prijedlozima..vidjeli da je vrag odnio salu, da su se mali dionicari jako brzo slozili, okupili, a nebi falilo puno i da se jos vise ujedine, pa da ih je jos vise…. Da su zbog toga krenuli u dokap, da smanje potencijalno okupljanje malih dionicara, da imaju slobodne ruke za odlucivanje 🤔
Iako je meni i dalje jednostavno fascinantno da neki fondovi, banke nisu zbrojili 2+2 i pomutili racun da ovi pokupe vecinu, jer kroz neko vrijeme bi dobrano mogli naplatiti sadasnji ulazak po 53-60€, prakticno imaju skoro upola manju cijenu od NAVa, znaci i osiguranje imaju poprilicno da ce se naplatiti kroz neko razumno vrijeme ako budu strpljivi 💪
da je "brutto pa si misli", onda bi se ljudi i naucili investirati i traziti prilike da si osiguraju penziju
ovako dok poslodavac sve placa, ides kroz zivot financijski nepismen, i onda se u 65 cudis otkud penzija od 100 eura
da svi dobijemo brutto, kupit par stanova i imas od rentanja ili iznajmljivanj turistima bezporezne prihode u mirovini da se ni ne mislis dal ces dobit parsto eura mirovine ili ne 🤣🤣
Ovo sada je samo presipanje iz supljeg u prazno
Koja je kazna ukoliko ne posaljes obavijest? U kojem vremenu treba poslat, odmah il za tejdan, mjesec, dva…
Meni je cudno da nitko od malih neće u dokapitalizaciju, jer realno svatko pametan će uzet sve do 54-55 eura što se nudi
Ja to obavio zadnjih tjedana kad je palo ispod 50
A svasta je moguce. Pa on zna iz unutra kakva je situacija i kako ce se razvijati. Pa zasto da ne iskoristi priliku i pokupi jos u pol vrijednosti NAVa.
Otisli pametni ljudi raditi i zivjeti okolo, a ove budale nek kroje granice i drzave, dok svi pametni micu granice i okrecu se zivotu
Slatke brige 😎
A zamisli da uopce nije Tankerska.
Onda slijedi vatromet bolji od novogodišnjeg , ali bilo bi stvarno čudno da u dokapitalizaciju našeg najboljeg brodara uđe samo jedan??
Da nitko od fondova, banaka ne iskoristi priliku omastiti brk i fino se pozicionira na pola NAV vrijednosti , a imaju marginu sigurnosti poprilično visoku
btw. ima li netko frišku knjigu dioničara?
Ono mi smo napravili i dalje nitko nemoze raditi 🤣🤣🤣
Al buduci da u hotelima ima puno vise od privatnog, onda nek hotele srežu koliko treba 😅
Ma nemoguće 🙃
Uvijek sam gledao na zaklade kao dobrotvorna drustva koja rade neke humanitarne stvari
Ovo je u RH, … https://www.zakon.hr/z/1435/Zakon-o-zakladama
Jel netko zna njemacki da malo prouci austriski registar zaklada i zakona?
Ja razmisljam, kako uci u zakladu ili da se vidi tko je unutra.
Jer realno ako to naprave sta pisete, ekipa iz top 10 je mogla komotno onda ispod stola se dogovoriti da proda svoje dionice za bilo koju cijenu kako bi odrzala cijenu sto nize, i da sto vise TNPL pokupi prije dokapitalizacije i tokom, a onda oni kroz zakladu uđu fino u podjelu kompletnog kolaca, zasto bi imaji samo udio u ATPL.
Ako tako naprave, onda je to fino zrelo za kolektivnu tuzbu malih dionicara zbog neprijateljskog preuzimanja 🤔. Ovdje ima i odvjetnika u ovih preko 7k dionicara, tako da ne sumljam da ce biti punomoci od svih van top tih 10, a to je preko 60% vlasnista prije dokapitalizacije 💪.
Pa ajde bas da pratimo sta su naumili 😎
Cisto sumljam da ce to napraviti, vise mi filozofiramo 🤣