1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • April 16, 2021 at 8:17 AM

Mi se cudimo sta nam je ZSE i sve vezano za ekonomiju na ovakvim razinama???

Pa ekipa vjerovatno nije u stanju napraviti jednostavan poslovni plan, a kamoli nesto slozenije modelirati da naprave projekte koji kroz godine koje dolaze donose dobit za opce dobro.

Vjerovatno glavni fokus ucenja je bio kako pokupit pinku, i gdje sam ja i moj pajdo u svemu tome 😅😅

https://www.nacional.hr/ekskluzivno-vi…nvtNWJEnLStIqXw

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • April 15, 2021 at 9:46 PM
    Quote from tollway

ljudi uživajte, ali nemojte zaboraviti prodati! tek onda se može računati zarada!

Tako, ni gubitak se ne racuna dok ne prodas, recimo kupio si bio dalekovod po 900 i jos nisi u minusu ako nisi prodao 🤔

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • April 15, 2021 at 3:19 PM

Strpljen, spašen :))

Ja sve gledam na još nešto prebacim ovdje.. a da previše ne rasturim diverzifikaciju portfelja. Iako sa ovakvim vozarinama, teško da se može rasturiti.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • April 15, 2021 at 2:49 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Kvark

Ne znam zasto bi netko to tamo gledao?! Ne znam sta bi uopce pokusao tamo saznati, osim onog sto ne moze nigdje drugdje. Dakle, moja iskustva su vise nego negativna. Nakon beskrajnog cekanja u redu na uspostavu razgovora, odgovor na moje pitanje je glasio "ne znam". Uglavnom, dan mi je telefonski broj nekoga tko zna pa se prica u konacnici dobro zavrsila. Na nekoliko upita mailom, nikad nisam dobila odgovor.

Moram li uopce napomenuti da se i u SKDD dolazi po politickoj podobnosti.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Dora Matošić na prethodnim lokalnim izborima bila je osma na listi HDZ-a za Gradsku skupštinu Grada Zagreba. Kao članica tima kandidata vladajuće stranke za gradonačelnika Zagreb Drage Prgometa, bila je zadužena za financije. Zahvaljujući tome, HDZ ju je u listopadu nagradio mjestom predsjednice uprave Središnjega klirinškog depozitarnog društva.

Matošić je prije toga radila u svojoj privatnoj firmi koja ima prihode 200.000 kuna. Pronašli smo i da je ranije bila fond menadžerica kod Milana Horvata koji je oslobođen u aferi Spice. Upravljala je nekretninskim fondom Fima Proprius koji već godinama posluje s gubicima.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…367684706692662

Display More

A tek kad trebas nesto rijesit pa pricas s operaterom, a on ti kaze da on na mom mistu ne bi poslovao s takvim covjekom jer eto po njihovim pravilima se tako ne moze niti te mogu razumit niti izac u susret klasicno drzavno ponasanje ja sam bog i moze jedino po mome, a tvoji interesi me ne zanimaju oces ti izgubit ili dobit nesto zbog njihove birokracije, a rijesenje problema je ono jednostavno da jednostavnije ne moze bit ali eto pravila su pravila, pricam o koroni kad su zatvorili vrata pa ih boli briga kako ces se ti snac, a treba ti samo 30 sek da nesto predas osobno bar i na vrata doslovno, ali ne moze zatvoreno hermeticki, visa instanca za dobit ne postoji.

Display More

Hebe im se oni se zavorili pa pomalo a plaća ide u punom iznosu, mislim na sve u državnom i javnoj upravi i poduzećima

• D_artagnan
    • April 14, 2021 at 12:09 PM
    Quote from BudFox
    Quote from looserst

On se istresao na 192 (sa par tisuća komada) i čeka na 164 (jer mu tako kaže TA)

Pričajte vi što hoćete o kolegi @Neo , ali pročitao sam neke njegove targete sa početka

prošle godine i ostvarilo se skoro sve što je predvidio na ATPL skoro u kunu sve do sada.

Da ne kažem da me čovjek upozorio na 400+ kn da prodam jer to ide u ponor.

Na svoju žalost nisam ga poslušao.

Imam dionice ATPL, samo lamentiram.

P.S. Zaključak: tko se zaljubi u dionicu obično naj...(eži) 8o

Display More

Je pogodio je neki put, slučajno? pa možda prije da ima info dobar od nekoga tko upravlja većom količinom prodajom i kupnjom.

Iako relativno svejedno, u ovom periodu urednih Spot i TC vozarina, svejedno je dal ode na 164 il 264, bitno je samo za trejdere

• D_artagnan
    • April 14, 2021 at 12:00 PM
    Quote from BudFox
    Quote from diokidina

Kolega od koga i kakvo trazite pojasnjenje.

Nije prvi put da kolega @Neo prica o superlativima za postoje u dionicu i kad naraste proda. I to u vrlo kratkom vremenu. Po meni je to vrlo kvalitetan trejd, sa ne argumentiranom pricom.

CERP svakodnevno otpušta dionice, a danas istresanje po bidu preko 1000 komada.

Za zamisliti se :/ :sleeping:

Pa bolje da ih prodaju sad kad je dionica 190 nego po 500 ... za onoga tko misli ovdje biti kad ssve dođe u red

• D_artagnan
    • April 13, 2021 at 8:58 PM
    Quote from looserst
    Quote from Neo

Ja sam iskrcao na 192kn jer TA kaze retest 164kn. Ipak ce kad tad se tu vratiti.

P.s. Hvala na silnim burecima, al presao sam sad na cevape.

Jos kad je kolega Tin unutra to je ziher alarm za bjezanje.

Moze li kolega kakav graf, objasnjenje? Koji to tocno parametar pokazuje retest na 164? :/ Imamo tu TA majstora srecom dovoljno pa najbolje da onda oni prokomentiraju

Pazi samo da ne budes plivao za brodom, Ako odveze cime prije 😎

• D_artagnan
    • April 13, 2021 at 12:39 PM

Sve u kripto =O , nemoj da završiš kao tvoj nick. Kripto samo rudarim pa onda dalje držim ili prodam za nešto konkretno. A napravit obratno, nema šanse, toliki kockar nisam. Sretno u svakom slučaju.

• D_artagnan
    • April 13, 2021 at 12:20 PM

Ma općenito financijska kultura, financijska pismenost u državi je na nikakvoj razini, sve šta se po medijima priča su totalne gluposti, šta je bilo 45, 91.???? Ali to valjda ekipi lakše serviraš i upravljaš sa javnim misljenjem. Čak ni u osnovnoj ili srednjoj školi se ne rade osnove financijske pismenosti, poduzetništvo, što bi se trebalo raditi kao i općenita pismenost. Ono ubijaju klince sa ije i je, čćš... i more gluposti, a ono šta će im stvarno trebati u životu ni govora. Netko će se sam potruditi pa naučiti ili će ih roditelji naučiti ako znaju, ali velika većina neće.

Da se zadnjih 20 godina umjesto tih gluposti više pričalo o ekonomiji, trzistu kapitala, dobrim i lošim stranama, na sto obratiti pažnju, diverzifikaciji rizika !!!! , kamatnom računu kroz vrijeme... kako je trziste kapitala inače vani razvijeno, valjda bi i takva financijska pismenost nacije bila na boljem nivou.

Mogu se kladiti da 95% stanovništva nema pojma da recimo svoj prvi sat dnevnog rada investira .... ili samo 20kn dnevno, šta je ekvivalent kutije cigara, ili nekog pića... znači 600 kn mjesečno x 45godina (od 20 do 65. godine života) odvojio je preko 300 k kn, uz 5% ukamaćivanje što je min. to je preko 1mil. kn, a uz 8% šta je neki realni jednostavni prosjek da ti je sve na automatici, u 65. godini života bi imao vrijednost oko 3 mil. kn ...

Da ne govorim da to počinju roditelji kad im dijete ima 10-15 godina, dobivao još extra 10-15 godina a koliko to multiplicira finalni iznos, bolje ni ne govoriti.

I onda dolazimo do toga da će svi političari zadnjih 20-30 godina ostati zabilježeni u HR povijesti kao najnesposobnija ekipa, koja umjesto da je iskoristila to što ima državu da je napravi modernom i super za život. Oni su uspjeli sve uništiti, rasprodati i puno stanovnika raseliti zbog svoje nesposobnosti i lopovluka, uhljebljivanja, dok se sami ne uguše u svojoj grabežljivosti i nekretninama.

• Brokeri i brokerske naknade

• D_artagnan
    • April 12, 2021 at 7:55 AM

https://www.robomarkets.com/hr/promo/white…ommission-free/

Sta me ovo neka navlakusa? Tko kontrolira brokere na svjetskoj razini i ima li negdje njihov popis... li mozes napravi web i radili u mutnim, pa nekon nekog vremena zatvoriti, otvorit novi web...

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D_artagnan
    • April 9, 2021 at 8:27 AM

A dali na SKDDu signalizira, jer ako imas dva brokera i na jednom kupis sta si stavio na prodaji na drugom... to prolazi na SKDDu gdje se vidi sta si napravio ?

• D_artagnan
    • April 8, 2021 at 12:50 PM
    Quote from hugh
    Quote from JoSko111

Prodavači nisu glupi. Najbolje prodati tolike količine kad raste BDI.

Da baš....super pametni.....na početku ciklusa rasta po niskim cijenama, nižim i od onih po kojima su ulazili......taktika žaba davi rodu.......

Moraš bit super inteligentan za takav postupak ^^

• D_artagnan
    • April 7, 2021 at 1:10 PM
    Quote from istriano

Ja sam na Agramu i za sada sam +- zadovoljan. Naknada je 0,3%. Problem je što se ne može trgovati na drugim burzama (samo na ZSE). Znam da su FIMA- vrijednosnice imali tu opciju ali otišao sam od njih zbog glupog harača od 10 kn mjesečno.

Ma lako za 10 kn, to je kikriki, kad pogledaš da za 0,3% naknade moraš imati min 600k kn prometa mjesečno. To ti je 1.800 kn mjesečno, a nisam daytrader da stalno nešto kupujem/prodajem.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • April 7, 2021 at 1:03 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from D_artagnan

Pa onda su genijalci ako su ga ugovorili na 28k u TCu .... a ako su TC vozarine dosta niže

https://www.hellenicshippingnews.com/weekly-dry-tim…-march-31-2021/

Vrlo vjerovatno s obzirom da ne ugovaraju na spot se radi o nekom kratkom TC koji je vremenski slican spotu, nagadjan.

Možemo mi nagađati, ali i spot cijene nisu tolike tj. ako jesu onda će tek biti ludnica ... kao da je prvi april

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • April 7, 2021 at 10:57 AM

Pa onda su genijalci ako su ga ugovorili na 28k u TCu .... a ako su TC vozarine dosta niže

https://www.hellenicshippingnews.com/weekly-dry-tim…-march-31-2021/

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • April 7, 2021 at 10:44 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Manu

Solin na spotu 28k. Čestitke!👍👍👍

Jadroplov ne ugovara na spot, dvoje spominju cijenu i dva razlicita broda, sigurno ima izvor zasto ga ne prikazete ?

A od kud tebi da nema na spotu ??

• D_artagnan
    • April 7, 2021 at 10:42 AM
    Quote from Sinner99
    Quote from dionicar

Ja sam na PBZ..min 40 kn ili 0.5% nalog. Mjesečno 10 kn za uslugu i brokerski račun. Prebacivanje novaca sa brokerakog na tekući i obrnuto ne košta ništa.

Ima i na kompu i mobu.

Dali na mobu mozes normalno zadavat i mjenjat naloge, meni javlja neki internal error, jedino sta mogu je opozvat nalog.

Ja sam na investoru, sve radi OK, ali su zapustili razvoj na kompu, od kad kad se flash ne koristi su se vratili neznam koliko godina unazad.. radi sve ali u 2021. očekuješ da je to avion. Na mobitelu radi isto ok, ali nekako navrat nanos, povezano sa mobilnim bankarstvom što mi je debilana, to treba odvojiti posebno.

Pa me zanimalo gdje su drugi po pitanju min. naknada i ostalog da se prebacim eventualno.

• D_artagnan
    • April 6, 2021 at 10:09 PM

Koliko vidim 0,3% je za dnevni promet preko 20k... znaci mjesecno moras 600k kn prometa napravit... inace je 0,4%

• D_artagnan
    • April 6, 2021 at 7:06 PM

Ne nađem temu dali to ima.

Nisam odavno pratio koji su sve aktivni brokeri na HR tržištu i koje naknade imaju, mjesečno, pa minimalna naknada, i % od transakcije ?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • April 3, 2021 at 9:41 PM
    Quote from BabaLuji

https://obris.org/hrvatska/uss-h…WRjPCFkOqNXBro4

Sve na jednom mjestu o poslu sa US navy

Odlicna referenca za brodogradiliste, da jedino u EU radi remont americke mornarice 😎

1. Privacy Policy
  2. Kontakt