1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D_artagnan
    • July 13, 2021 at 9:53 PM
    Quote from Flight
    Quote from JoSko111

Meni je ova situacija na kraju ispala ok. Ali bih ipak volio da hanfa pošalje upit za objašnjenje prodaje na 6,70 od AH i isto tako od KK.

Ja sam nedavno odgovarao na takva pitanja. Pa bih baš volio vidjeti i ta objašnjenja.

Ponavljam, nisam ovdje izgubio novac.

A zašto si ti odgovorao na takva pitanja?

I koja su to uopće pitanja?

I jesi ti vidio ovo, što to tebi govori?

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…7949f519b7d.pdf

Sad stavi tu obavijest i njezinu objavu u kronološki slijed događaja i kretanje cijene na burzi.

Ovdje se ljude optužuje za trgovinu na burzi. Ok, sjajno. Onda bi možda trebali prije svake trgovine popuniti upitnik u kojem bi svi investitori naveli razloge svoje kupnje ili prodaje. To bi bilo zanmiljivo vidjeti. Problem su povlaštene informacije, a koje su to konkretno povlaštene informacije koje su iskorištene na burzi u regularnoj trgovini? Znači tamo neki lik prodaje umjesto da drži jer sebi želi spustiti cijenu u ponudi jer koliko sam ja vidio iz knjige dionica taj isti još drži nekoliko stotina tisuća komada istih? Pa da je imao povlaštenu informaciju, zar ne bi držao dionice? Najbolje bi prošao da nije ništa radio. A prethodno kad ste svi kupovali i dizali cijenu onda je sve bilo ok, al kad cijena pada... ubi, ubi Srbina!

^^ Smiješno koja ekipa. Nije ni čudo da ste popušili.

Display More

A daj, pa i pticama na grani je jasno ko dan da su imali povlastene informacije i shodno tome postupali. Samo se ekipi koja o tome treba vodit racuna to ne cini sumljivo da istrazi, a kako, pa kad su svi pretakali med, pa polizali prste 😀

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • July 13, 2021 at 9:26 PM
    Quote from Manu

Nalaže se tuženiku isplatiti tužitelju iznos od 53.992.998,82 kn sa zateznim kamatama tekućim od 18. ožujka 2016. do isplate, po stopi koja se za svako polugodište određuje uvećanjem prosječne kamatne stope na stanja kredita odobrenih na razdoblje dulje od godine dana nefinancijskim trgovačkim društvima izračunate za referentno razdoblje koje prethodi tekućem polugodištu za tri postotna poena, u roku od 8 dana.

tuženik je Podravska banka

tužitelj je Dalekovod

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…f64098dc6b7.pdf

Znači vlasnici novog Dalekovoda će prema ovoj za sada prvostupanskoj presudi biti bogatiji za još 54m + zatezne kamate. A idejni tvorci dokapa naravno ni o čemu pojma nisu imali. Pravovremenost skupštine je sasvim slučajno pogođena.

Eto taman da dio isplate ovim lopinana koju preuzeli dug.

I jos toliko drzava duguje 😏

Ma ovdje je cirkus žešči i muljaža par excellance

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • July 13, 2021 at 2:22 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Moller

sumLJate li na koga kolega, nema više onih nebeskih uzdizača ni blizu teme ^^

Popustila je histerija na temi od istih onih koji su dizali dionu u nebesa.

Ekipa prodala, pa sada šuti, a prije nisi smio ni riječ napisati na temi.

Ista igra se ponavlja sa Optime kada je bila na 7-8 kuna i ista ekipa, a

bilo je desetke postova dnevno na temi a sada svi junaci pobjegli.

Ali skidam vam kapu, pravi ste igrači, tako se zarađuju pare na burzi :thumbup:

Display More

Samo se ti nadaj i prodaj maglu da smo prodali, evo par naloga stoji još ispod 400 i čeka da netko poklopi tko ne vjeruje da će do NG ovdje fino nazdravljati.

• DRY BULK

• D_artagnan
    • July 13, 2021 at 10:16 AM

Kalkuliraju zbog visokih vozarina.. pa kad bude da nema čekanja, bit će veselo :D

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • July 13, 2021 at 9:45 AM
    Quote from Flight
    Quote from looserst

Sorry mitkko ali meni nema logike da atpl pada na stagnirajucim vozarinama 2 ili 3x breakeven. Svaki dan koji se vozimo po ovim cijenama je kes u kasicu, smanjenje dugova, korak blize izvjescu itd. Zamislimo da imamo ove vozarine iducih par godina i redovito kvartale sa dobrom dobiti, pa nije to sve uracunato u trenutnu cijenu? Ukratko ocekivao bi da pad vozarina spusta cijenu a ne stagnacija :/

Do sada smo 100 puta rekli: "samo neka ostanu ovakve vozarine, ne trebaju rasti"...nebi rekao da smo ciljali na ovu varijantu iz grafa tada :rolleyes:

Al kolika je vjerojatnost da se ova razina vozarina održi u dugome roku?

Čak i ako je visoka, vozarine su volatilne i ta volatilnost potiče i volatilnost na procjenama uprava u poslovanja, kao i rezultata kompanija, a posljedično i na cijenama dionica.

Tko točno, u ovome trenutku može tvrditi, da će ovaj trend vozarina i njihova razina održati 3, 6 ili 15 mjeseci?

Pa nitko, kao što ti nitko ne može garantirati da ćemo se sutra probuditi.

• OPTE prodaja - kladionica

• D_artagnan
    • July 12, 2021 at 11:40 AM
    Quote from Backdraft

Sva cast onome tko je dao 5,18 za ovo danas... Sve iznad 5 je dobra prodaja, ispod 5 dobra kupnja

A otprilike tu će se kretati cijena 5 - 5,15 dok se sve ne realizira, ovi koji kupuju imaju sigurnih par %, tko prodaje dosta mu je i daje tih par % manje

• D_artagnan
    • July 12, 2021 at 10:07 AM

I opet ništa neće znati jer se čeka zakon, i dali će biti ovako kako si mislili... cirkus u hrvatistanu :S

• D_artagnan
    • July 12, 2021 at 9:42 AM

E, nisu imali dovoljno vremena od petka, 3 dana, sad će im 2 sata pomoći ??

• D_artagnan
    • July 12, 2021 at 9:28 AM

Ono kad se ocekuje da ce dionica otić gore 20-30% onda blokada trgovanja odmah... ali da se čekalo da padne 30-50% kao recimo na dlkv, onda nema potrebe za blokadom trgovanja X/

U kojoj mi cirkus državi živimo :rolleyes:

• D_artagnan
    • July 11, 2021 at 8:33 AM

Tko je zadnjih mjesec, dva spustao prosjek da ponderirana cijena bude niža ?

• D_artagnan
    • July 10, 2021 at 9:59 AM
    Quote from Backdraft

Na sve treba gledati pozitivno pa tako i ovo, ako nista drugo barem velik porez necemo platiti 😝

Da, baš se mislim kad sam slučajno ulazio 1.60-1.80 sa finom količinom ... pa je otišlo na 7-8 kako neću prodati jer je poreza pun k... pa ću sačekati da prođe 2 godine i tako će finalna cijena bit bar toliko ili veća.

Sad vidim da je bilo bolje da sam platio taj porez i išao dalje, al jbga, svaka školarina se plaća X/ . Ali vjerovatno bi neki % stavio i u DLKV, pa bi tek onda bio pušing 8|. Na kraju balade, dobra diverzifikacija i ne biti previše pohlepan je nekako osnova. Iako je ovo HR i ovdje svaka logika pada u vodu, možeš mačku o rep objesiti.

• D_artagnan
    • July 10, 2021 at 9:50 AM
    Quote from Sheriff
    Quote from fajrvol

Na portalima piše da UG planira preuzeti 100% vlasništvo Optime i za nas izgleda da je minimalna cijena od 5,36 kn ponude sa velikom vjerojatnošću sigurna. KK i AH su 100% znali kuda plovi ovaj brod par mjeseci prije nas. Jer sad kad se pogleda u retrovizor sve je puno jasnije. Država nam je teški Apsurdistan pa tako i tržište kapitala, ništa drugo. 🙃🙃

Pa da, takvog vidovitog genija odma u hanfu. Zna kako se to radi.

<X

A čuj zato služe ove nadzorni uredi da istraže takva curenja informacija i zašto je netko kupio ili prodao. Ali budući da svi oni imaju prste u tome, kako da sami sebe kontroliraju hahaha.

To je jednostavno ova priča :)

• D_artagnan
    • July 9, 2021 at 11:00 PM
    Quote from mikromakrto

Za ovakvu cijenu mogao bi UG kupiti i A1, a ne Optimu... Ako vrijede ove valuacije kao trenutno realne, kako god si to netko shvaćao, koliko vrijedi HT? 185? 100? 300?

Osobno nisam presretan s cijenom, ali ok, tako su se veliki dogovorili. Oduvijek se znalo da će biti po njihovom. Ono što mi nije jasno je zašto A1 nije pljunuo 100 milijuna eura i zacementirao tržište zauvijek? Možda bi to po njima bilo puno za Optimu, ali bi bilo malo za duopol i u idućim desetljećima. Ovako, mislim da će ih UG prepišat ko plitak potok.

Da, u biti smjesno za koliki mali iznos su T-com i A1 izgubili trziste i korisnike, ulazi im igrač koji će im samo tako odnjeti dobar dio korisnika, a samim time i njihovog prihoda, a mogli su to ubacit u svoju računicu 😀

UG ce za 5-6 godina vratit investiciju za preuzimanje 😎

• D_artagnan
    • July 9, 2021 at 10:31 PM
    Quote from Paulie

Jako slaba cijena, srećom ulaz je meni jako nizak, nešto iznad 2 kune. Moram im priznati da su dobro ovo skrivali do samog kraja, nije ništa procurilo nije je bilo pojačane kupovine prije vijesti.

Hanžekovićka ipak nije bila blesava.

Ipak je imala povlastene informacije, i ona i KK 😏

• D_artagnan
    • July 9, 2021 at 10:11 PM

Još kad ugovore spot 20% vise od prisjeka, kao ovaj zadnji 🤗

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • July 9, 2021 at 10:05 AM

Inače nekad je na pozitivne vijesti, recimo da su odobrene milijarde eura bespovratnih sredstava za oporavak tržište pozitivno reagiralo, a u sadašnjim vremenima na bilo kakve vijesti reagira negativno :D .

A tko zna da su objavili da ništa od sredstava za oporavak, možda bi ZSE reagirala sa pozitivnim impulsom :/ . Vidimo na DLKV, logiku da nema logike.

• D_artagnan
    • July 9, 2021 at 9:50 AM

Ma svejedno, uopće uspoređivati bilo koju dionicu i općenito tržište kapitala u HR sa vani nema smisla, mi smo općenito daleko od toga u svakom segmentu bili do sada.

• D_artagnan
    • July 9, 2021 at 8:31 AM
    Quote from looserst
    Quote from looserst

Usporedi sa atpl pa vidi a ako pada vanka past ce i tvoja miljenica. Pises gluposti

Bacih oko ofrlje na famu da je "vanka sve raslo" dok je jadna atpl nepravedno zapostavljena, diskriminirana i ostecena. Time period uzeh koleginih "od pocetka godine"

Otprilike ovako to bjese od starta 2021:

Dija: 2.35-4.29

Guglo 5.42-10.07

Genko: 8.18-17.71

Starbalkeri: 11.47-20.01....

Atpl:179-415

(Discaimer: nijednog od navedenih ne smatram peer atpl ali pretpostavljam da se na neke od njih misli kao primjere brutalnog rasta)

I sad pitanje koje se namece samo po sebi... Koja je to tocno dry bulk kompanija rasla previse od pocetka godine?

Moj odgovor je: nijedna i sve trebaju jos puno narasti :S ...ali atpl nije nimalo zapostavljena, naprotiv, samo je imala fazni pomak kojeg smo naravno svi iskoristili, hvala ti zse 8)

Display More

Ma svejedno, gledaj kako ti pase i period kako ti pase. Ja sam mislio rast od minimima zadnjih godinu do dvije.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• D_artagnan
    • July 8, 2021 at 10:58 PM

Znaci preko cca 4 mil. Kn godisnjih usteda 👌

• D_artagnan
    • July 8, 2021 at 3:47 PM
    Quote from BudFox

Vani već tjedan dana padaju brodari(cca -20%) i razmišljam da prodam dok sam još u plusu, ali da je lijepo nije.

Ne znam što se događa i zašto padaju, možda je samo opći sentiment negativan, koliko vidim NASDAQ

futurese. Vozarine su dobre i to je ok, ali nešto se drugo valja iza brda. Naravno to sve nema nikakve

veze sa ATPL koja je u Hrvatskoj i koja samo raste i nemoš omanuti ako je kupiš :)

Ne vidim problem da vani padaju, tamo su rasli i previše od početka godine

1. Privacy Policy
  2. Kontakt