1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• D_artagnan
    • August 17, 2021 at 5:23 PM
    Quote from Flight
    Quote from maratonac

Pozitivno je to što se pojedinci ne mire samo tako s pljačkom nego ipak pokušavaju "spasiti" svoj uloženi novac. U svakom slučaju pokazuju karakter da su spremni boriti se bez obzira na konačan ishod. Iznenađenja su uvijek moguća kao i u sportu. Nitko se ne bi trebao predavati unaprijed, bez borbe...

Da su pojednici pokušavali spasiti svoj kapital onda ne bi špekulirali na dokap i preuzimanje. Tim više jer su prethodno višekratno bili upozoreni putem javnih medija i objava iz Predstečajne nagodbe i poslovanja na burzi... ne upitnost vremenske neograničenosti poslovanja. Svi smo pametni i sve znamo gledajući u retrovizor. Kod ulaganja i općenito u životu treba znati gledati unaprijed i formirati realna i racionalna očekivanja. Ili barem to pokušavati činiti i ne biti u krivu.

Što se tiče pravosudnog "karanja". Sud ne radi na principu... moj gubitak nekome je dobitak i slično. Pogotovo kada su u pitanju poslovni i komericjalni odnosi, ulaganje i zaštita ulagatelja.

Ako je tebi normalno napraviti dokapitatlizaciju da pri tom izbacis postojece dionicare iz vlasnistva i sudjelovanja u dokapitalizaciji sa minimalnim pragom nauštrb trece strane koja nema nikakvog udjela u kompaniji.... onda nemamo o čemu dalje pričati.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• D_artagnan
    • August 16, 2021 at 10:28 PM

Nek potraje ovako jos 3-4 tjedna dok ne pocne skola u DE i ludnica za sve 😀

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • August 16, 2021 at 9:09 PM

Pa i za njih vrijede ista ekonomska logika, utuci u nesto cca 200k eura da bi rentao ili otisao par dana na GO, da taj iznos investiras i nesto produktivnije, od tog prihoda svake godine ides na drugu lokaciju.

Jedino ako ne misle zivjeti ovdje, kad su u mirovini, onda ok. Rentati stan u njemackoj i ovdje zivjeti uz more 😎

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • August 16, 2021 at 9:03 PM

Samo nek vozarine rastu, ili ostanu ovakve. Za cijene dionica, onda je svejedno u kratkom periodu 😉

• D_artagnan
    • August 16, 2021 at 8:14 PM
    Quote from darac11
    Quote from D_artagnan

Znaci za jedan taj apartmanic od 60 kvadrata dat ces preko 200k €.... jel ga mozes izrentat da ti godisnje ostane bar 10% takve investicije, recimo 20k €?

😄😄😄😄😄😄Ti bi prinos od 10 % na nekretnine! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Ja sam računao i ispada ti da treba oko 50godina da vratiš uloženo. (pedeset godina)

Pa zato sam pitao, zasto bi netko utukao toliko u neki apartmanić, ako nema financijsku racunicu za povrat? Sta ekipa nezna neke osnovne stvari investiranja i povrata ?

• D_artagnan
    • August 16, 2021 at 5:49 PM

Znaci za jedan taj apartmanic od 60 kvadrata dat ces preko 200k €.... jel ga mozes izrentat da ti godisnje ostane bar 10% takve investicije, recimo 20k €?

• D_artagnan
    • August 16, 2021 at 2:26 PM
    Quote from tizian1
    Quote from Marielena

Evo bas gledam oglasnik.

Kuce sa dvoristem 30 km od Zagreba se prodaju za neke smijesne cijene.

Autom ti je svejedno ides li do centra Zagreba od tamo ili Vrbana, Sesveta i sl elitnih kvartova.

Ma to je za vikendicu ili mirovinu.

Dok radiš vezan si za Grad i ne da ti se putovati, svi sadržaji su u Gradu.

Pogotovo ako imaš djecu koja idu u vrtić/školu.

Ljudima je tako lagodnije, kuća iziskuje puno posla a nekima se to baš i neda.

Display More

Oces reci da mjesta van zg, nemaju vrtic, skoli, dom zdravlja???

Ali realno, teren, projekt,beton, fasada, stolarija, knauf, plocice, interijer, pa to i nisu tako skupe stvari za kucu od 2-3 stana po 80-tak kvadrata , dalekoooo manje od 2-3.000 €... a za ove gradske spavaonice, zgrade sa puno stanova, tu je taj trosak jos dalekooo manje od privatne kuce.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • August 16, 2021 at 10:24 AM

Vidim ima nas, :)

• D_artagnan
    • August 16, 2021 at 9:54 AM
    Quote from tizian1
    Quote from Marielena

Ne samo to. Ako nekretninu kupujete da ju iznajmljujete podstanarima sto mozete realno dobiti? Kolika je placa podstanara u Zagrebu? A platili ste stan 3000 eura po kvadratnom metru. Laniste i Vrbani nisu neka elitna lokacija. Ne zive tamo bogatasi.

Meni takva investicija nema puno racunice.

A ovo da cete nekom prodati skuplje kupljeno po 3000 eura po metru kvadratnom? Ne znam gdje, kome i kada.

Ovako otprilike ide kako sam dolje napisao. Ima različite klijentele.

Sve se iznajmi u zg, mali stanovi malo brže.

1m2=10 eura

30m2=300 eura

50m2=500 eura

A kad kvadrat za 5-10 godina bude 3.500 onda Vam obični ljudi neće moći plaćati ratu kredita od 1200 eura nego će plaćati najam bogatima 600 eura.

Stvara se sve veći jaz...nažalost

Display More

Koliku plaću moraš imati da daš za najam u stančiću od 50 kvadrata di se ne mogu dvoje okrenuti 500 eura? OK, za nekog stranca koji je ovdje došao raditi godinu, dvije. Ali svi ostali ?? jednostavno nema nikakve logike.

Pa meni je minus živjeti u nabijenom naselju di nemožeš ni zaroštiljati normalno sa ekipom??? Ono moraš se maknuti van da bi malo odmorio, šta nije bolje odmah živjeti normalno u mirnom okruženju?

• D_artagnan
    • August 15, 2021 at 10:23 PM

Meni je i dalje fascinantno da je ekipa spremna platiti 2-3.000 € za kvadrat stana gdje zivis sa X susjeda 😅😅😅

• D_artagnan
    • August 15, 2021 at 6:09 PM

Pa OK, logično je da ti firma to mora raditi, iskopati i napraviti temelje, sazidati kuću, spojiti struju... napraviti gro velikog posla po projektu di treba ekipa.

Ali i ja, brat, frend možemo odraditi dalje sve u interijeru, od pločica, knaufa, vode, odvodnje ako znamo. U tom i je gušt raditi sebi kuću, da si sam radiš. Jer jako puno ljudi koji imaju kuću su i hobisti, entuzijasti koji to rade za svoje zadovoljstvo, pa makar ne ispadne savršeno kao netko tko to svaki dan radi, ali si napravio svojim rukama nešto.

Ali kako je Marielena rekla, većina nezna ni te neke jednostavne poslove, ogletati i izbrusiti zidove i ofarbati di i ako zajebeš, ponovit ćeš

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • August 14, 2021 at 11:06 AM

Jap, i to na svim brodarima, samo strpljenja nekoliko kvartala ili godina ako se oduži.

Budući da su se povjesno niske vozarine održale 13 godina, neka ove "malo" bolje budu upola duge ja više nego zadovoljan 8)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • August 13, 2021 at 10:19 PM
    Quote from mitkko
    Quote from user35

Jesam izvrti par strana nazad.

Nego jel onda 365 ok? Ja bi reko da bi bilo dobro skinut 10-15%.

Jel na cjenu broda utjece CF od broda ili ti je li brod CGU?

Ne bi bilo u redu skinuti postotak. Ovo sto mi kazemo da kada recimo ATPL ima iskoristenost flote od 95%, to je uglavnom uzrokovano ovim dijelom flote koji je na spotu, odnosno na kratkorocnom TC-u jer ti brodovi obicno imaju odredjeni broj dana praznog hoda koji se ne placa - dani izmedju dva ugovora, dva posla. O tome se radi. Jako rijetko se radi o kvaru broda ili ne znam orkanskog nevremena koje nije bilo moguce predvidjeti pa to proglasimo visom silom ili evo sada primjer da je posada pokupila koronu.

I jel ti razumijes da se ti uvijek nekako nakacis na totalno nebitnu stvar? Ja napisem da po toj racunici bi firma imala dobit 140 milijuna, kako je to fantasticno i kako je ta zarada duplo veca od trenutne trzisne kapitalizacije i da je po tome evidentno koliko je dionica podcijenjena... a ti na to kazes kako se ne slazes sa time jer moju racunicu treba srezati 10%!?! I jos si vrlo rezolutan i agresivan u svom nastupu.

I sta da ti ja na to odgovorim? Ok, ajmo smanjiti 10% - sada je dobit 126 milijuna kuna, to je godisnja dobit 77 kn po dionici, sto je 1,8 puta vece od trenutne TK. Brutalno! Kuzis? Kako da se ja onda sa tobom raspravljam? U svemu u zivotu postoje kljucne, globalno bitne stvari, a onda postoje i detalji, vise ili manje bitni. Ja ti pricam o kljucnim stvarima, kako neki ovdje pisu - tektonskim promjenama, a ti meni kazes kako sam fulao racunicu za 10% (iako nisam :), ali nije to poanta) i onda bi htio da se o tome raspravljamo. Kuzis koliko je to suludo?

Display More

Ma sta se zamaras nepotrebno sa likom, vidis da ne kuži neke stvari 😉

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • August 13, 2021 at 2:10 PM

A to je tako, jako volativni sektor, čas su u blatu, čas među zvjezdama... da vozarine nisu pale tako brutalno niske nikad cijene nebi ni pale ovako nisko pa je TK ULPLa bila smjesna, a niti bi doslo do predstecaja jer bi sve uredno plaćali.

• DRY BULK

• D_artagnan
    • August 13, 2021 at 11:57 AM

Možda više održavanja, ali ne strepiš toliko dali ćeš moći vraćati kredit, a to što bi kod novih otplaćivao za kredit ti ostane ovdje čista dobit, koja je vjerovatno puno više nego troškovi. U svakom slučaju samo nek potraju ove vozarine koju godinu ovako pa svejedno jesu novi ili stari brodovi 8)

• DRY BULK

• D_artagnan
    • August 13, 2021 at 10:09 AM
    Quote from Hrx84
    Quote from mariv002

U jednooj fb grupi se pojavilo zanimljivo pitanje, no nisam vidio odgovor pa ako netko zna odgovor onda super.

Kolki je normalan P/E za dry bulk kompanije?

Primjer:

Imaš jednu kompaniju s 20 brodova, sve stare kante 2002-04 made in china, loša uprava, krade se iznutra, ne daju dividendu

Drugu s 20 brodova

Sve novi brodovi 2017-18, made in Japan, pristojna dividenda

Jednostavno ne mogu se težiti na sličnom p/e

Display More

Ali ako ovi stari brodovi od 15-20 godina postižu istu cijenu prijevoza i zarađuju isto kao najnoviji skupi brodovi, onda je to ludnica. Praktično si isplatio te stare kante, brodove koji ti čisti keš donose... dok se ne pokvare ili trebaju servis, ali raubaš ih do ibera :)

• D_artagnan
    • August 10, 2021 at 11:06 PM

Meni je fascinantno da ekipa placa 2-3.000 i vise eura za kvadrat stana? Ok, ako bas zelis na toj i toj lokaciji, ali za taj iznos si slozis sam kucu sa 2-3 stana, koji mozes visak dalje rentat, prodat jedan ili dva... jel to sto nemaju love, znanja da to sami odrade ili zele sve gotovo da se ne zahebavaju sami?

• Ideje za razvoj zagrebačke burze - ZSE

• D_artagnan
    • August 10, 2021 at 10:54 PM
    Quote from zlocesti

Hm.

Rekla bih, stjecanjem povjerenja

Meni frendovi toleriraju bavljenje burzom kao vrstu male ekstentričnosti

Misle da se igram sa par tisuća kuna, pa pristojno klimaju glavom.

Što me podsjeća na staru Kostolanijevu

Dva brokera, nakon sloma burze dvadesetih godina

-Ma jel' ti zna žena da se još baviš burzom ?

- Ne zna Bogu hvala. Rekao sam kući da sviram klavir u javnoj kući.

:S

Trebati će valjda dvije generacije nakon Agrokora da se zadobije povjerenje ulagača, narodnih masa , u tržište kapitala

A da, zaboravila sam Kabu i Dalekovod. Vabu I Pevec

Display More

Bas htjedoh reci, samo im se isprica prica od dalekovoda i da vidis novih friskih ulagaca na ZSE 🤣🤣🤣

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • August 2, 2021 at 3:30 PM

Bi će sve to ugurati dag kad prođu ove vrućine.

Neće ih pare, pa to je ludilo, a ono ekipa prodaje po 9-10 kn ^^

Američka mornarica: Rijeka je središte suradnje s Hrvatskom, ugovorili smo poslove od 900 milijuna - Novi list
    Zapovjedni brod Šeste flote SAD-a, USS Mount Whitney (LCC 20) od petka je u posjetu Splitu, a njegov zapovjednik poručio je u subotu da je partnerstvo SAD-a i H
    www.novilist.hr
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • August 2, 2021 at 1:52 PM
    Quote from Paulie
    Quote from forumas

S dobiti od cca 200 mil.godišnje koliko će imati , mogu za 3 god. otplatiti sve obveze i firma ostaje potpuno čista.

Tako da ne treba više računati nikakve koeficijente i sl. stvari, to vrijeme na brodarima je prošlo, sad se samo računa hoće li dobit biti velika, jako velika ili ekstremno velika.

Kad onim Panamaxima istekne TC (a to je svaki čas), biti će ovo zadnje gore.

U idealnom svijetu gdje će vozarine 3 godine ostati stabilne i ovako visoke da. Međutim, da li je za očekivati da će jedan od najjačih bull marketa ostati 3 godine na ovim razinama ?

Ovaj posao je izuzetno cikličan.

E da, nitko 2008. Nije vjerovao da ce vozarine otici na povjesno niske vozarine i zadrzati se čak 13 godina u nerealnim razinama, tako da se nemojmo smijati ako kroz 3-4 godine ovo budu smjesno male vozarine sada.

Za brodare treba imati jak zeludac da ti ne bude slabo od uzburkanog mora, čas si u blatu, drugi tren među zvjezdama.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt