Da fascinantno je da nema firmu, a radi sa tolikim iznosima ???
U svakom slucaju se moze sad skupiti malo veca kolicina Lenca po super cijeni
Da fascinantno je da nema firmu, a radi sa tolikim iznosima ???
U svakom slucaju se moze sad skupiti malo veca kolicina Lenca po super cijeni
Valjda su naučili iz prošlog ciklusa koji su cirkus napravili
U vrijednosti brodova su uračunate perspektive zarada istih.
Kupci žele znati da nešto ne preplačuju, zato.
Naravno da ne gledamo prodajni aspekt brodova nego kolko firma vrijedi na papiru i da li postaje balon.
Po meni je to besmisleno, Buffet je tvrdio da svakodnevno nema smisla gledati koliko nam kuća vrijedi na tržištu. Vrijednost brodova se drastično mijenja s vozarinama, tako da nije to neka stabilna nego privremena vrijednost. Dovoljno je gledati vozarine, nema smisla uz to gledati i vrijednost brodova koja bi otišla naglo dolje da odu vozarine.
Je besmisleno možeš misliti, kao i prije kad je cijena brodova bila za kikiriki. Ipak ti je draže kad je vrijednija imovina koja ti još i donosi dobit
Prošle vrućine, ljeto i GO, vrijeme da se zavrnu rukavi i prione poslu
+atlanska 477-479 ičekam 465
e, ja čekam da pređe 4 znamenke, ali ne za prodaju dok su vozarine i outlook ovakav, nego onako, bit će lijepo za vidjeti
Pa još uvijek mi se čini da griješite s ATPL jer pišete kao da je prilika propuštena. A ja čvrsto vjerujem da je ovo tek naznaka početka ozbiljnih stvari na brodarima.
Pa brodari nisu ni poceli nesto rasti, tj. Toliko su bili zabijeni da je ovo tek mrvica sta su odradili.
Uz ovakve spot i TC vozarine, i rast cijene brodova ja stvarno nevidim sto drugo ima veci potencijal rasta u sljedecih godinu, dvije na ZSE
Nego oni sto su nedavno prodavali po 400-420... kako se osjećaju 😅
velik je float ali nema se tu što više tražiti na ovim razinama, kako bude dolazilo vrijeme izvješća morati će potegnuti gore. ali kažem float je velik, na JDPL je situacija oko dokapa još nejasna pa je zastoj... a Ulpl ima najveći potencijal skoka barem do 130 ali je tu pak nelikvidnost ogromna. Sve u svemu hodl.
Bit ce likvidnosti i na ulpl kad se izduplira ciijena 🤗
Nnemoj baš tako crno na bijelo, bolje da dionica ostane na ovim vrijednostima što duže, da pokupimo što više od ovih što bi prodali. Šta nije to super raditi na još nižim vrijednostima, znajući šta će biti sljedeće godine
Aha, ti se brines da ipak ima neki promet na ZSE da ne troše đabe struju 🤣
-atpl malo, više iz dosade nego iz potrebe
Ti jedan dan unutra, drugi van, skoro po istoj cijeni ... ajde trebaju i brokeri zaradit za burek 🤗😅
Ostali narandasti slijedecih tjedan Dana.
Izvrsno za turizam
Taman jos 15 dana dok ne pocne skola u DE 👌
I najbolje da nema tih velikih extrema, 3-6.000 je izvrsno da se održi na duži period
Prema 6 mjesečnim vozarinama ispada da ATPL može svojih 7 brodova koji nisu vezani TC ugovorima iznajmiti za prosječnih 34 000 usd na sljedećih 6 mjeseci...ako tome dodamo 5 brodova na spotu po 12 000 usd...dođemo do zanimljive brojke od oko 90 mil kn zarade po kvartalu...sliku trenutnih vozarina za 6 mj.ugovore postao Jasko na Dry bulk temi.
Da to sam i ja gledao. I onda to podjeliš sa brojem dionica x2 ili 4 kvartala... uff
(jedino nije 5 brodova na spotu nego na postojećem TC, Lapsus..) koji će se vjerovatno nivelirati za nove vrijednosti uskoro.
Pocetkom godine sam napisao da se nema smisla zamarati izlascima i ulascima kad se pocelo oporavljati nego uzivati u onom sto slijedi.
Ovi kontejneraši razvaljuju kad ovako pogledaš graf, da bulkeri toliko prešišaju prošli vrh iz 2008. Koji bi to dernek bio, tu bi u mirovinu mogli svi i ovi koji bi usli za godinu, dvije u brodare 🤣🤣🤣
Kraja koje godine?
Ja sam mislila ove ali kako je krenulo sa vozarinama?
Pa kuzite poantu nemojte me sad loviti za rijec.
Al da mislio sam na ovu godinu jedan razlog je porez a drugi je da ako se ostvare prognoze i krajem ove godine budemo imali recimo 600+ cijene mnogi ce vagati dali da ostanu ili da unovce jer neki na tim cijenama imaju 300% prinosa a mnogi 100% i vise sto na zse nije bas cesta pojava. Jer do danasnjeg dana ocito je vecina usla ispod 400 a to nece biti zanemariv rast.
Moj osobni target za izlazak je 1200 a tajming za to pretpostavljeni jesen 2022. Ako se 1200 ostvari prije toga na krilima rekordnih vozarina ili nekih drugih vijesti isto bih prodao bez obzira na daljnji potencijal rasta.
Pozivam ostale da napisu dali imaju gornji target na kojem misle prodati bez obzira na okolnosti ili imaju neku drugu taktiku. Hvala
Meni je target za jedan dio kad se potražnja iznivelira za ponudom, e sad dal će to bit za par mjeseci ili koju godinu? dal će bit 1k ili 3k... ? Stvarno mi nema preše, samo nek se ovako fino razvijaju spot vozarina, TC vozarina, cijene SH brodova, ako smo preživlili zadnjih 13 mršavih godina, valjda možemo i bar pola od toga bar malo debljih
Da iz trenutka propsati i cijene dionice 20-30 kn uletis u savrsenu oluju 🤗
Slatke brige i vremena nas cekaju, tj. one koji budu strpljivi 😎
Da, brutalno 😎