1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • September 8, 2021 at 11:01 AM
    Quote from mitkko
    Quote from zlocesti

Je.

Nakon što se dozvoljavalo trgovanje Agrokorom.

Pa bi se reklo, sve je to prigodno

Ova obustava trgovanja je svakako pohvalna i tako treba biti dok se firma sluzbeno ne izjasni sta je sa dokapom.

Mozemo mozda ovo usporedjivati sa Agrokorom ili necim drugim, ali mislim da bi Agrokor trebao biti iznimka a ne pravilo. Ako je nesto pogresno radjeno u proslosti, ne znaci da isto tako lose trebamo postupati i u buducnosti. Agrokor nam treba biti primjer kako vise nikada ne bismo smjeli postupati, a ne obrnuto.

Ovako isto razmisljaju i politicari, i lijevi i desni, i onda kada jednog pitas zasto nesto radi tako lose kako radi, on se uzjoguni zasto ga to pitas i odmah nabroji primjere kako su to isto tako lose radili njegovi prethodnici iz drugog tabora. Jasno je da tako nikada necemo ici naprijed. Zato nam je tako kako je. Ovakve stvari kao drustvo ne smijemo tolerirati.

Display More

Da ali kad je bio agrokor, dklv, viadukt, ulpl,, kad je bilo očito da će cijena se strmoglaviti .... nisu blokirali trogovanje dok se ne rješi... a sada kad je očito da će cijena odletit gore onako fino e sad ajmo blokirati hehehe, vjerodostojno..

Mislim tako i treba biti da se blokira trgovanje dok se ne rješi donekle situacija, ali zašto samo JDPL šta je sa svim drugim kompanijama???

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • September 8, 2021 at 10:55 AM
    Quote from mitkko
    Quote from abbadon

kolege, što mislite o relativno novom trendu kod nas zvanom kuće za odmor/zabave u kontinentalnom dijelu Lijepe naše? ima li tu kruha?

Znam jedan primjer, malo bolja kuca u baranji, sa saunom i bazenom, stolom za bilijar, moze primiti 6 osoba, najam je mislim 300€ dan...onako, uredna kuca, ali nikakav pretjerani luksuz, popunjena je vise od 300 dana godisnje.

Ako uzmes da su u baranji placevi i opcenito troskovi gradnje i ostali doprinosi puno jeftiniji nego na moru, ukupno ulaganje u takvu nekretninu ti je bitno manje nego na moru, a prihod bih rekao da je veci (ako uzmemo ovo za primjer). Takodjer, konkurencija u baranji ti je nikakva, takve nekretnine mozes nabrojati na prste jedne ruke.

Nisam radio konkretnu analizu, pisem ovako iz glave, ali tema mi je aktualna jer i ja sam planiram napraviti nekoliko takvih kucica i rentati, pa planiram napraviti detaljniju analizu i poslovni plan.

Veliki dodatni benefit je blizina tvog prebivalista pa puno jednostavnije i jeftinije mozes organizirati odrzavanje i opsluzivanje nekretnine.

To je jakoooo velika iskoristivost objekta, ako je popunjena 300 dana. Znači cca 90k eura godišnje - troškovi.... koliko se poreza plaća na takvu vrstu prihoda?

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 7, 2021 at 11:21 PM

Ihaa kad atpl obnovi svoje TC vozarine, zarada po dionici ce biti 👌🙈

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • September 7, 2021 at 11:11 PM

Fino ćeš pobrati vrhnje za koji kvartal ili godinu 👍

• Nekretnine opcenito u HR

• D_artagnan
    • September 7, 2021 at 11:07 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from abbadon

kolege, što mislite o relativno novom trendu kod nas zvanom kuće za odmor/zabave u kontinentalnom dijelu Lijepe naše? ima li tu kruha?

ima!

Šta to znači ima? Kolika investicija? I koji neki cca godisnji povrat u % na tu investiciju?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • September 6, 2021 at 2:13 PM
    Quote from user35

Što niste to radili prethodnih dana prije blokade, realno ne vidim da je ovo nešto neočekivano?

PRoces dokapa je bio cirkus od starta...

Tko kaže da nisam. Nego su sad blokirali sredstva, pa nemožeš ni do $$$ koji stoje na nalogu, a možda bi uzeo nešto drugo u međuvremenu dok se ovi odluče jel bi piškili il kakili :)

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • September 6, 2021 at 12:36 PM

Pa mogli su pustiti da se igramo malo, ako će netko kupit, prodat.. kao što su i druge pustili kad su izvodili cirkus

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • September 2, 2021 at 9:40 PM
    Quote from tin
    Quote from NaBiduAsku

- malo atpl kupljene po 470.

Pa kolega mogli ste bar pričekati da pometu ovaj nalog na 482 kn....ovako ni 2% niste zaradili.

Mora i broker zaradit za burek sa jogurtom.. pa vidis da nema 20-30 naloga dnevno po raznim dionicama 🤗

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • September 2, 2021 at 3:02 PM

Baš gledao malo broj transakcija na ZSE, 1,2,3.. 5.... 25 atpl.. :D :D :D :D šta se isplati za to paliti struju na ZSE i kod brokera i cijeli dan da rade?

Pa dovoljno je da otvore 2-3 sata jedan dan u tjednu da proda/kupi tko šta želi i ajmo na more ili delati neš pametno

• D_artagnan
    • September 2, 2021 at 10:40 AM

Stari moj, i sad te brojke za domaću zadaću nek svatko ubaci sebi u tablicu šta je kvark složila... pa malo izanalizira ove TC za 1-2 godinu, koje će se updejtati.. pa onda dolazimo do godišnje dobiti po dionici =O i bez NAV vrijednosti

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • September 2, 2021 at 10:35 AM
    Quote from Flight
    Quote from MickeyM

Uprava odlucuje, a tko je JDPL doveo do toga da dokap treba!

Sad ta ista uprava zeli s malima ostati na vlasti u JDPL i dalje novac "sisati"?

A tko je doveo u ATPL? Ili bilo kojem drugom brodaru na svijetu?

ATPL ne bi preživio još godinu dana bez novog kapitala da se nije dogodio oporavak. Većina inozemsnih brodara je proteklih godina u više navrata dokapitalizirana.

Da nebi preživjela sljedeću godinu, ahaahahah... prežilava je ATPL, ako je preživjela velike kredite kroz 12 godina povijesno niskih vozarina bez dokapitalizacije, to ti valjda dovoljno govori kakva je to kompanija. A sad gledaj šta će bit sa njom sljedećih 4-5 godina 8)

• DRY BULK

• D_artagnan
    • September 2, 2021 at 8:18 AM

Svasta se moze predviđati i desiti,ali uz ovakve TC vozarine izracunajte sami koje su dobiti po dionici za brodare kroz 1 ili 2 godine, pocetkom ove godine svi bi potpisali i 50% manje 😅

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D_artagnan
    • September 1, 2021 at 7:38 AM

Pa rekao sam ja da je GO prosao, tko ce variti i radit na +35.... jedino kinezi nocu na peljeskom 😂

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • August 31, 2021 at 9:24 PM

I nek se stopira, evo ja bi volio i da sruse jos 🤣

• D_artagnan
    • August 31, 2021 at 7:54 PM
    Quote from MickeyM
    Quote from D_artagnan

Ma to se danas malo spustilo da ne bude preveli rast u Kolovozu, sad u rujnu može još 20% i svi zadovoljni ^^

Volio bih da je to istina... ali ja obično kupim ili dokupim na vrhu, nije ovo prvi puta!

Pa dobro, vrh je za kolovoz, a za 2021. uz ovakve vozarine i vrijednosti brodova teško da može biti vrh.

• D_artagnan
    • August 31, 2021 at 7:11 PM

Ma to se danas malo spustilo da ne bude preveli rast u Kolovozu, sad u rujnu može još 20% i svi zadovoljni ^^

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • August 31, 2021 at 5:34 PM

Pa jbga, ponudite i vi vise.. a manje od sadasnje cijene 😅

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • August 31, 2021 at 10:31 AM

Ma kakva divka, neka zacementiraju i osiguraju budućnost i poslovanje, pa neka investiraju u brodove i novi keš.

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • August 31, 2021 at 10:09 AM

Super na zaradi, iako mi nije jasno zašto prodavati nešto što se tek počinje oporavljati nakon poštenog zabijanja.

Kao što mi nije bilo jasno kupovati 2009. kad je palo sa +4.000 na 1.000 misleći da je super kupnja, a vidiš da im i dalje vozarine generiraju gubitke u poslovanju sljedeću godinu, dvije, tri ... ??

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • August 31, 2021 at 9:56 AM

Došli na cijenu zadnje dokapitalizacije, to mi je bilo čudno da je toliko trebalo, ali bar se moglo u miru i dugo čekati da se uzme po 20-30-40... a sad nema 15-tak naloga na prodaji.

Ovdje je trzišna kapitalizacija prošle godine bila 2-3 mil $, pa ti bude karakter i nemoj kupiti, makar sve otišlo u 3PM.

A di su cijene od prije 5-10 i više godina, iako se to ne može uspoređivati nakon reseta kod predstečaja.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt