Ma lako za to migriranje, bar ce bit prilike možda povoljnije
Posts by D_artagnan
-
-
Kod nas je oblacno vec 12-13 godina, sad se malo pocelo probijati sunce, ali to je sporadicno. Vani je to odavno se trebalo malo iskorigirati, ali ne 1-2-5%
-
vjerovatno se misli na veliko povećanje cijena rada i materijala. a ne treba smetnuti s uma i uvođenje eura.
s druge strane, kaj nekome znači divka od npr i 30 kn (što je sada nemoguće) ako imate rast vrijednosti dionice od 200 kn do sada kao velika većina forumaša ovdje govori? na ex day cijena padne za taj iznos, a ti reinvestiraš divku. i kaj si time dobio? osim kaj platiš porez i broker dobije proviziju!! možda je i to nekome zanimljivo!!
ako je nekome do divke.... isplatite si ju sami! prodajte 20 kom i lijepo se počastite!
Tako i ja razmisljam, ne trebaju mi isplatit nikakvu divku, neka je reivestiraju, a neka dionica odradi umjesto toga 30-40..-tak kn mjesecno UP i sve sretni zadovoljni 😎
-
Sta cemo drzati brodare i iza 23.-24. 😮, znaci ne samo par kvartala ili godinu, dvije 🤣
-
dogovoreno. 1000 kom. nek se dogovore tako a ne malo po malo.
Molim lijepo nek nam se javi prodavatelj i kaže s kim se dogovorio .......
.....mislim da u ovom rastu od 180 do sada nismo imali ovakvih dogovorenih transakcija.......
Jedino ne kužim ovaj tko prodaje... zašto se odriče zarade i to jako fine kroz sljedeću godinu
, netko mu prodao priču da to ne ide dalje
-
Ako je ide, ići će
-
Znači do daljnjega ne prodajemo brodare, nego samo laganini skupljamo. Neće to bit samo koji kvartal ili godina
mašala
-
Ma svaka čast kolegi Mitkku. Komentar se odnosio opcenito na upravu i one koji su sve smislili
-
Stvar je jednostavna, nek HT proda po cijeni koju ovi nude, mi ostali ne moramo.
sacekas 5-10 godina pa poberes vrhnje sa onim koji kupi i dalje razvije. Jbga, bilo bi bolje odmah to unovciti nego cekati, al jbga...
-
U zadnjem kvartalu 4 broda su na oko 30tis $, jedan od njih je na nesto vise od 35tis $.
Znači, prihod oko 90M, dobit oko 50M, samo u jednom kvartalu
Hm, ekipa dokapitalizira kompaniju sa kvartalnom dobiti 🤣, to valjd asamo u HR apsurdistanu moze proći, tj. skoro je prošlo, nekako mi se pari da je prosla baba sa kolacima za tu ideju, da su to odradili prosle godine proslo bi bez pitanja, ovako 🥴
-
A cuj, koliko su love upucali sada u koroni u godpodarstvo, to su posljedice, sve ide gore ocito. Sve mi mirisi da je korona izazvana namjerno da se razmrda gospodarstvo koje je bilo blokiralo.
Sad ce bit inflacija, tako da svi koji imaju lovu u banci ce izgubit bar 10-15% kupovne moci.. prakticno kao da su oporezovali komplet stednju, tj. ne produktivnu imovinu koju ekipa ne koristi za oplođivanje dalje.
-
Bas cirkus izvode, elaborat za srusiti kucu 🤣🤣🤣🤣
-
https://www.braemarscreen.com/
Cape još ne zna kud bi malo je u plusu malo u minusu.
Cuj nezna, jucer, prekjucer odleti zestoko pa sta treba svaki dan barem toliko 🤣, pomalo di je preša, moze ostati i na ovim vrijednostima dalje
-
Misliš tek će vratiti po nekoj tržišnoj cijeni
-
Po priči ovdje kao da netko ima 200k, netko 500k, netko milijun-dva-tri-pet kuna u Atpl-u samom.
Ne vjerujem u tu priču. Ili ste svi totalni hazarderi ili zaj...
U mene izloženost brodarima 9%, a kod jednog kolege s foruma koji je mrvicu bogatiji od mene cca 7%. A oba uglavnom u NMM.
Strašim se ući u veći rizik od toga. Jer uvijek može krenuti nizbrdo koliko god trenutna situacija bila sjajna.
2008. na ljeto sam stvarno imao 60% sve imovine u Atlantskoj i Tankerskoj i veselo gledao kako mi brodovi zarađuju.
Samo je ta imovina bila sitna kao i moje znanje te iskustvo u to doba.
BDI je bio sjajan kao i BDTI i sve se raspalo za 2 mjeseca.
A cuj, meni su svi brodari pocetkom godine bili cca 50% jer su bili ubijeni, pa sam dvojio dali da jos pojacam bas zbog sektorske diverzifikacije, nesto sitno optime sam prebacio nazalost, trebao vise, ali zbog sigurnosti nisam, jbga.
Sad su mi brodari na 80% portfelja nakon rasta i logicno bi bilo opet sada diverzificirati, ali tesko da cu to napraviti uz sve ovo sta se desava ili ce se desavati u narednom periodu. Jednostavno ne vidim tko mi u sljedecih par kvartala ili godinu, dvije moze vise narasti. Brodari jos nisu ni narasli ozbiljno, nego su prije bas brutalno pali s razlogom zbog povjesno niskih vozarina, pa sam i kupovao hazarderski 😂
-
Da trebalo je dosta, očekivao sam pred mjesec dana, al strpljen spašen kako se kaže
Tako je 2011. mislim dosta dugo se kolebalo oko 700 i nije padalo ispod toga dok nije krenulo, onda je otišlo kontinuirano do 200, negdje 2013.
-
To bar nije problem u sadasnjem trenutku
-
Ni uvaženi kolega Neo ovaj kvartal ne bi tipovao ispod 50 mil.
Ovisi jel unutra ili vani 😅
-
Ali dok sve srede, nek puste trgovanje. Dlkv rade cirkus vec par mjeseci pa je sve otvoreno i bez dokapitalizacije i kerefeka koje su izveli
-
Hvala kupcima...uzimao jucer i jutros i uredno vratio nazad po 490 i 492kn.
2900kn za par sati i nije tako lose.
Budeš ti kupovao na 700 i prodavao na 750. Tada ćeš zaraditi bar 3.500 kn.
Pa nekom je OK pokupit 10%, a to što im pod nosom prođe 100-200% hbga