1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• D_artagnan
    • October 29, 2021 at 6:39 PM
    Quote from mitkko

Steta je sto nasi bulkeri jako slabo ili nikako izvjestavaju dionicare o bitnim okolnostima u poslovanju. Ne znamo gotovo nista o ugovorima, kreditima, planovima...

TPNG je tu svijetli primjer kako bi to trebalo izgledati. I JDPL i ATPL se mogu time posramiti.

Quote from stefek

Trogir je nakon mjesec dana karantene u Vijetnamu, bio skoro 2 mjeseca na sidru u Srirachi. Znamo da je bio na doku u 6om, pa možda nedostaju njegovi prihodi za cijeli kvartal?

Ali 17m uopće nije loše.

Tocno tako, ovo je svakako fantastican rezultat. To je zarada od 10 kn po dionici... u samo jednom kvartalu... to je 15% na trenutnu cijenu, dok za razliku od njih recimo ATPL ima dobit od 33 kn po dionici, sto je oko 6,7% na cijenu dionice... hej, pa o cemu mi pricamo! Fantasticno!

Display More

To sam i ja gledao, oni zarade 15% u jednom kvartalu u odnosu na cijenu dionice i opet ekipi nije dovoljno 🤣🤣🤣🤣, hebate pa ne moraju vise ni zarađivati, samo nek oni zarađuju tako po kvartalima sljedece kvartale, bar godinu, dvije.

U biti, budimo realni, brodari su ove godine brutalno narasli, svima koji smo unutra od pocetka godine, za ovu godinu je i dosta, treba nesto ostaviti i za sljedecu godinu, ne moraju toliko, evo 100% za mene dovoljno

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • October 29, 2021 at 6:30 PM

Vidjet cemo za par dana u knjizi dionicara tko je izasao.

U svakom slucaju ja bi se brinuo da je izvješće bilo lose i uz lose TC vozarine, a da cijena raste... to bi mi bio dobar znak za lagano skratit pozicije. Barem mi tako nos govori od vec skoro 20-tak godina na trzistu kapitala 😀

• D_artagnan
    • October 29, 2021 at 3:48 PM

Obično je logika na burzi da nema logike.

Evo uzmeš DLKV, nema baš nikakve logike da je cijena zadnjih tjedan dana rasla... me nema uopće logike da je i puno veća od cijene Dokapitalizacije dok se ne izvrši, ako se i izvrši.

Ja se baš ugodno osjećam u ATPL, i sad na 500, kao i da je 100 gore/dolje dok su ovakve vozarine i vrijednosti brodova. Ako trejdate, e da onda je za počupat kosu.

• ULPL (Alpha Adriatic d.d.)

• D_artagnan
    • October 29, 2021 at 7:47 AM

A da, samo treba biti strpljiv i cekati da se vrijednost otključa 😎

Quote from Kirac
    Quote from jasko

Mislim da su nešto spetljali ......

Flotu brodova u vlasništvu na kraju izvještajnog perioda sačinjavaju 1 MR tanker i 3 Supramaxa.

Knjigovodstvena vrijednost brodova na dan 30.09.2021. iznosi 37,1 milijun američkih dolara (238,5 milijuna kuna).

Ostaje nejasno i koji su to brodovi u vlasnostvu ?

1 MR - Verige

3 Supre, ??

vlasništvo 50 % u Valovine & Punta jer drugih 50% je u rukama društvo Alpha DCM Investments LLC,

tako da mi sad nedostaje treća supra ?😇

Koliko se sjećam svoje udjele u Verudi i Soji su prodali društvu Alpha DCM Investments LLC,😀😃

e sad koja Je njihova matematika nije baš naj jasnije.

Display More

S tim da su oni suvlasnici Alpha DCM.... tesko je malo sve pohvatati.

Ali najbitnije je da su vozarine super, dalekoooo vece od onih na temelju cega se radila predstecajna nagodba. Tako da mač više ne visi nad vratom, dali ce sve uredno proći.

• ATLN (Excelsa nekretnine d.d.)

• D_artagnan
    • October 27, 2021 at 10:13 PM

Prodao jos tada, steta da nismo mogli ostati u super dionici. Iako su mi napravili super uslugu jer sam bolje prosao sa tim iznosom 😀

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • October 27, 2021 at 10:04 PM
    Quote from Laudator

A fućkaš tu sigurnu Telekrah (ovo trebate registrirat i zaštitit :D :D ) lukicu. Da sam prodao svu opte nakon objave o uspjeloj možebitnoj 100xuvjetovanoj kupoprodaji upuco ludo sve u brodare danas bi bio u plusu cca 500.000 kn samo od te transakcije.

A jbga, lako je gledat u retrovizor. Ja sam dio prebacio, nesto ostavio cisto da vidim kako ce proci. Trebalo je sve prebacit, al sta je, tu je

• D_artagnan
    • October 27, 2021 at 9:58 PM

Pa nisu lose prosli ni ti koji su uzeli po 570 ako nisu jucer prodali 😀, pitamo ih za koji mjesec može 🤗💰💰

• D_artagnan
    • October 26, 2021 at 3:41 PM

Šta je zečevi, malo index pao pa odmah se svi uspaničili, odmah zaboravili na kojim su vozarine visinama i koje su vrijednosti brodova 8)

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• D_artagnan
    • October 26, 2021 at 8:07 AM
    Quote from baggio89

Nista nisam trgovao danas postavljao sam 150 kvadrata plocica sa starim, napominjem da se radi o plivajucim plocicama, 60x60, nema ljepljenja ni fugiranja. Majstora ispod 15.000,00 kn nema. pretpostavljam da mi se to moze priznati ko dio zarade bar 🤣

Ako nije zarada, bar nisi toliko potrošio 😅

• DRY BULK

• D_artagnan
    • October 25, 2021 at 9:03 PM

Pa mora se vratiti, nece vjerovatno otici jos drasticno gore... vidis po TC vozarinama, a one su 👌

• D_artagnan
    • October 25, 2021 at 9:00 PM
    Quote from hugh
    Quote from Marin83

Ma ja ti nemam blage veze, ja ću kupovat na 1000kn ;)

forum-1.jpg

ako još uvijek imaš te dionice onda post ima smisla......čisto sumnjam da itko "ima na skladištu" dionice kupljene po 135 kn.....

Zasto cisto sumnjaš? Ja ih imam kupljene jos od 2016, kad su bili jakoo dugo u tom rasponu 100-140 dok je IB ulazio ... cak je par puta bilo i ispod 100 otislo ali nisam kupio tada da ih nemam previse % u portfelju, a vozarine jos nikakve bile. Danas je to skroz druga priča

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • October 25, 2021 at 5:34 PM
    Quote from JoSko111
    Quote from D_artagnan

A kako je dug riješen? Lova im je došla po duhu svetom? Jesu napravili dokapitalizaciju? ili će tek napravit po 10 kn, možda?

Dobro, taj netko dokapitalizira i onda će tebi prodavati po 10 kn? :) :)

Neće taj nikad prodavati za tu cijenu.

Naravno da nece prodavat po 10, ali treba prvo dokapitalizirati.... i onda ce kao prodavat po 100 kn po tebi ?? ,

onda nije problem dignuti kredit na 10 mil. Kn sa hipotekom, uci u dokapitalizaciju po 10 kn i onda prodat samo jedan mali dio po 20-30 da vratis odmah taj cijeli kredit cim prođe dokapitalizacija, ako prođe

• D_artagnan
    • October 25, 2021 at 5:28 PM

A tko je kupovao na 3.800 kad je bila? Ili ulpl na jos puno vise od toga.

Uvijek ce se naci netko tko ce kupovati i prodavati, sto ljudi, sto cudi, jbga

• Razotkrivamo portfelje

• D_artagnan
    • October 25, 2021 at 2:55 PM

Pa tko normalan broji boce vina i druga sitna zadovoljstva. Ali bilo kakva investicija i izračuni meni prolaze kroz tablice da vidim isplativost, i da mogu pratiti kako se ponaša protokom vremena investicija ako neš krivo krene, ne samo ZSE.. a vjerujem da i svi malo ozbiljniji tako rade.

• D_artagnan
    • October 25, 2021 at 2:52 PM

A kako je dug riješen? Lova im je došla po duhu svetom? Jesu napravili dokapitalizaciju? ili će tek napravit po 10 kn, možda?

• Razotkrivamo portfelje

• D_artagnan
    • October 25, 2021 at 2:35 PM

Neš ti problema sa tablicom, niti minutu vremena kad si jednom sve fino podesiš

• D_artagnan
    • October 25, 2021 at 2:26 PM
    Quote from mikromakrto

99% ljudi ne razumije apsolutno ništa od onoga što se dogodilo oko Agrokora i Dalekovoda tako da to sigurno nije razlog ovakve nelikvidnosti i općenite nezainteresiranosti za ulaganja.

Prvenstveni je razlog financijska nepismenost i letargija, očekivanja da će netko drugi rješiti moje probleme.

Jer da je problem samo u ZSE i našem krivosuđu, imali bi desetke, ako ne i stotine tisuća ljudi koji sjede u RH, a ulažu u SAD, Njemačku ili na nekom trećem tržištu. A da pitaš sto ljudi na ulici što je S&P 500, većina bi rekla da je to neki pjevač...

Je baš se ovdje radi o financijskoj nepismenosti kad se radi kriminalno u upravi. I da se kužiš odlično u sve to ako je netko namjerio odraditi nešto možeš se postaviti na glavu ako nemaš kapitala da im se suprostaviš.

I danas ovaj rast na DLKV ima nekog opravdanja, logike?? ali na burzi je uglavno logika da nema neke logike.

• Razotkrivamo portfelje

• D_artagnan
    • October 23, 2021 at 9:42 PM
    Quote from Marin83

Jel vodite evidencije o kupnjama prodajama dionica, obračunu poreza, uplata isplati na brokerski i tako tim stvarima??

Ja to sve lipo vodim i ažuriram na dnevnoj bazi(ne radi mi print scren)..https://i.postimg.cc/CxQwz3Vk/IMAG0751.jpg

Naravno da vodim, svi podatci u excelici, sa svim meni bitnim parametrima

• D_artagnan
    • October 22, 2021 at 10:40 AM

Jel živ? da mu ne trebaju elektrošokovi ^^ da zovemo hitnu :S

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D_artagnan
    • October 22, 2021 at 9:08 AM

Intersantno, a zasto je tamo 2013.-14. PBZ investor trazio da se korisnici maknu sa skrbnickog racuna i da se dionice prebace u SKDD na vlastito ime. Koliko se sjecam bila je prica da se to mora, a vidimo ekipa i 7-8 godina kasnije se jos skriva pod skrbnickim racunima 😒 .

U svakom slucaju mislim da je to ogroman korak naprijed, samo da se to odradi po cijelom svijetu, sto je vjerovatno nemoguca misija. Kako ce doci do stvarnih vlasnika, ako je na skrbnickom firma iz paname, bahama, koje su vlasnici opet neki skrbnicki sa tih podrucja...

Kakva je situacija sa stvarnim vlasnistvom nekretnina? Jel se sta radi po tom pitanju?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt