1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D_artagnan

Posts by D_artagnan

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • December 17, 2021 at 10:14 PM
    Quote from BudFox

Evo brodari vani na P/E=2.5 i nitko ih trenutno ne kupuje, te cijena i dalje stagnira i pada.

Samo im flota vrijedi bar duplo da je sada rasprodaju, ako ne i više, pa opet nitko neće kupovati.

Ali zato kupuju Teslu i Shitcoine (koji su jedan od uzroka ovog energy cruncha, kojem svjedočimo.

Znate koliko struje troše majneri kriptovaluta, kao neke manje države, pa zato ih je i Kina zabranila).

Tesla isto pada, ali je na P/E preko 300, pa vi kupujte električne aute, evo u Zg je otvoren dućan sa

Tesla autima. Tko će jednog dana proizvesti struju za te sve električne aute koji se spominju, milijune

električnih auta? Postoje samo dvije opcije: prva je da se nuklearna energija vraća na velika vrata, a

druga je da se fosilna goriva umjesto za pogonsko gorivo u autima počne sve više i više koristiti za

proizvodnju struje. Vjetrolektrane i solare, te ostale alternative možete zaboraviti, jer nisu dovoljni i

preskupi su.

Display More

Pa ako imas privatnu kucu solari su ti sasvim dovoljni za napuniti auto i za potrosnju u kuci, isplativost investicije cca 14-15% godisnje

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• D_artagnan
    • December 16, 2021 at 1:44 PM

Bolje ocekivati manje, pa te ugodno iznenade 🤗. A ovi nek prodaju po 350-400-500.... tko misli jeftinije ulovit 😎

• DRY BULK

• D_artagnan
    • December 15, 2021 at 9:15 PM

I gdje je problem? Tu rudu teleportiraju 😀

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• D_artagnan
    • December 15, 2021 at 9:14 PM

Vjerovatno i hoce, jedino kupnja/prodaja je na propuhu sa par naloga

• DRY BULK

• D_artagnan
    • December 15, 2021 at 9:11 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Pa di si kolegice, nema te ko plina iz Rusije :)

Nego, da komentiram ovu tvoju gore statistiku. Je, proizvodnja je porasla ovaj mjesec za 12%, ali jel znas da ista kontinuirano pada vec zadnjih tocno 45 mjeseci. Tako da sa ovim porastom od 12% je mjesecna proizvodnja na 1,93mln, ali to je manje u odnosu na recimo listopad za 18% kada je proizvodnja bila 2,34mln dnevno (sluzbena statistika, javno dostupna, slucajno imam bas taj podatak za listopad pri ruci, dok je i u studenom bilo priblizno isto). Volio bih cuti tvoj komentar na ovo.

To je ono sto je bitno. Dakle, jos jednom, citati sa razumijevanjem i u pravom kontekstu.

Kuzis, mi "trejderi koji smo prodali i volimo crnjaciti kako bismo jeftino dokupili" :D bi za ovo rekli da je samo jedan "dead cat bounce".

Ispravio bih samo jedan svoj netocan navod - proizvodnja celika ne pada kontinuirano u zadnjih 45 mjeseci, vec sam htio reci da je na najnizim razinama u odnosu na zadnjih 45 mjeseci.

Pa to je zapravo super, jer nas ocekuje brutalan rast kad krene proizvodnja nakon OI, ili ce kinezi odustati od oporavka i zadovoljit se padom gospodarskih aktivnosi. 🤭

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D_artagnan
    • December 14, 2021 at 11:20 PM
    Quote from zlocesti

Ne bi se štela mešati, al' tehnički ste Overbought.

Tko je mislio kupiti, kupio je. Velikih kupaca koji mogu gurnuti cijenu nema

Brodarine više ne rastu u nedogled , i to je to.

E da, i sa ovim vozarinama od 20k $ zarađuju poprilicno zestoko, uz NAV vrijednost brodova... ali vemu uopce trosit vrijeme i pricati stalno istu pricu, koga zanima taj zna sve sto mu treba 😎

• D_artagnan
    • December 9, 2021 at 9:06 AM
    Quote from Roman
    Quote from Brunos

Slazem se ovdje je bilo vidljivo i osjecalo se u zraku da dionicari samo cekaju triger za rasprodaju i eto jucer je bio burzovni top dnevni gubitak. Nebi me cudile cijene ispod 350 vrlo brzo bez obzira sto su i dalje visoki profiti. Dok se veliki igraci ne pocnu vracati nece ovo u zeleno. A oni dolaze brzo i neocekivano. Ako nisi unutra zakasnis.

Veliki igrači se gotovo sam siguran već polagano pozicioniraju. Ova godina je za fondove i individualce bila dosta uspješna, treba dio potencijalnog novog uspjeha ostaviti za dogodine. A cijena ko cijena, treba pratiti dugoročnije trendove i sa dijelom tko želi kratkoročno spekulirati, ako se baš ne dogodi da sideways traje mjesecima.

Imas frisku knjigu dionicara da vidis velike nove da su usli? Koliko komada moras imati da si velik? Jel preko 1.000 komada nas ima mozda 100-tinjak od ukupnog broja dinicara

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D_artagnan
    • December 8, 2021 at 8:24 AM

Ja bi rekao da je to novi vlasnik odigrao preko skrbnickog racuna (uz pomoc nekog pajde ), pokupio veliku kolicinu od AH da moze dirigirati 3.mjesecnom cijenom, bolje mu izgubiti 1-2 mil. kn, nego platiti za cijelu optimu duplo vise.

S tim da su svoju pinku vjerovatno dobili i glavni u T-comu i Iz agencije za trzisno natjecanje. Ali kako je u HR poznato da institucije rade svoj posao, nemaju se cega bojati 😉.

Bilo bi jako interesantno da neka EU komisija to preispita, kao i cirkus na DLKV koji su krenuli raditi, pa jos traje.... vjerovatno bi zavrsilo kao Žalac & CO.

• SKDD-CCP - Zbirni/omnibus račun

• D_artagnan
    • December 6, 2021 at 10:46 PM

Ma nema smisla da sad filozofirano nesto sto ne znamo, neku internu stvar SKDDa i brokera

• D_artagnan
    • December 6, 2021 at 8:34 PM
    Quote from Manu

Radi se o tome da se za loše margin pozicije pojedinih klijenata kao kolateral mogu koristiti dionice drugih klijenata sa zajedničkog računa. Hoće li doći do toga ovisi prvenstveno o brokeru i njegovim mehanizmima kreditiranja i osiguranja margina. I do sada su se brokeri razlikovali po tome. Netko traži brokera kod koga je lako dobiti margin bez obzira na posljedice a s druge strane većini je ipak važnija sigurnost. I do sada je je bilo tako.

Mislim da si ti zabrijao malo, kako moze bilo tko tvoje dionice dati za neciji kolateral za margin??? to nema veze sa mozgom da je uopce moguce

• DRY BULK

• D_artagnan
    • December 4, 2021 at 8:33 AM

Ma pred par mjeseci su bile tablice i izracuni... mislim da je to svakom koga zanimaju brodari normalno da prati i uspoređuje vozarine za brodove koje tko ima, pa ce se vidjeti koliko $$$ donose koje vozarine + neki pregled sljedecih kvartala koji dolaze i opceg sentimenta u svijetu. Sva ova kolebanja kroz par tjedana, mjeseci su za dnevne trejdere

• D_artagnan
    • December 4, 2021 at 8:26 AM

Ajde bas da vidimo od nas ovdje poprilicno jel netko skuzio sta su oni (svi brokeri) mislili sa tim dopisima 🤣🤣🤣🤣.

Ja sam skuzio da je to neko poravnavanje između njih i SKDDa, da to nema nekog utjecaja na mene osim ako ne zelim da to poravnavanje rade nesto kao odvojeno za svakog klijenta posebno.... ??? Meni djeluje svejedno kako ce to izvesti i prebaciti, samo da odrade dobro.

A kad se dionice prebace na osobni racun kod brokera i skdda, to vise nema nikakvog utjecaja te nove regulative, po mom shvacanju.

• Hrvatski ETF fondovi

• D_artagnan
    • December 3, 2021 at 9:50 PM
    Quote from Ivanderos

1. Kolike su šanse da cemo u skoroj buducnosti na nasoj burzi moci kupiti njemacke ETF-ove, kao sto sad mozemo 7SLO?

2. Koji je trenutno najjednostavniji nacin za kupovanje stranih ETF-ova?

Recimo Zaba global trader i deri poo ETFovima ili bilo kojim dionicama vani

• D_artagnan
    • December 3, 2021 at 9:38 PM

Dopis im je svima takav da zasluzuju da ih svi redom zovu i traze pojasnjenje da se moze skuziti sta je pjesnik htio reći u svojoj pjesmi 😏

• D_artagnan
    • December 2, 2021 at 7:50 AM

Trenutno je u Rijeci, ne u Bakru... ili je dosao krcati nesto drugo, recimo staro željezo za negdje odnjeti ....

• Što smo danas tržili

• D_artagnan
    • December 1, 2021 at 9:59 PM
    Quote from plavi01

Prodaja dionica unutar dvije godine a prodajom je ostvaren minus dali se plaća porez

Kako misli da platis porez a u gubitku si??

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • November 30, 2021 at 10:00 PM
    Quote from jasko

U naredne tri godine Hrvatska će biti jedna od tri najbrže rastuće ekonomije unutar EU‘ https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…tar-eu-15126709

Kad ne rastes 20 godina vrijeme je i za godinu, dvije da to malo se i ubrza... srecom EU fondovi pomazu dosta vjerujem

• DRY BULK

• D_artagnan
    • November 29, 2021 at 11:12 PM

I ove vrijednosti vozarina su super za poslovanje, a ovi koji su prodavali brodare... hbga, tko vam je kriv

• DRY BULK

• D_artagnan
    • November 27, 2021 at 2:25 PM
    Quote from tin

Često se spominje strah od slabog Q1...ne znam da li će biti tako...ali svakako treba uzeti u obzir da će sljedeće godine dobar dio flote morati na ugradnju filtera...drugo je važno pitanje kakva će biti zima....spoje li se te dvije komponente u korist brodara...mogli bi imati povećanje demanda i smanjenje suplaya....treba vidjeti i što će biti s koronom naravno....zasada čitam različita mišljenja o razvoju situacije.

Da strah uz ovakve spot i TC vozarine i opcenito sentiment na transportu... samo lagano 😎

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D_artagnan
    • November 26, 2021 at 7:34 PM
    Quote from Marin83

Šta je ovo black friday rasprodaja? Jel nas netko zeza? hahah

A vidiš da reklame iskašu sa svih strana... pa je tako i na ZSE ^^

1. Privacy Policy
  2. Kontakt