https://www.novilist.hr/novosti/lenac-…rsko-rezaliste/ Ne zaboravimo da ovih 15mil kn bi moglo uci u1Q.
oko 1 kn / dionici, neplanski 😎🤗💪💰
https://www.novilist.hr/novosti/lenac-…rsko-rezaliste/ Ne zaboravimo da ovih 15mil kn bi moglo uci u1Q.
oko 1 kn / dionici, neplanski 😎🤗💪💰
Ja sam to napravio u zadnje vrijeme 😅 pa osim OPTE i dosta drugog prebacio u brodare na godinu, dvije, nek se kvasa do daljnjega 😎🌞🤑
Što biste preporučili kao trenutno bolju opciju za kupiti ADRS2 ili ERNT ?
Obje su ok, isplaćuju dividendu, fondovske su dionice....
Koja po vama ima veći potencijal rasta ?
Imao obje, ali trenutno mi brodari imaju dalekooo veći potencijal rasta. Ono daleko veći potenzcijal uz poprilično maleni rizik
Zabrana se odnosi i na ugljen iz vladivostoka na istoku Rusije?
Ako je Vladivostok u Rusiji, onda da.
Nije toliko spominjano, ali sankcije se odnose i na uplovljavanje/isplovljavanje ruskih brodova, to je odvojena sankcija od sankcije zabrane izvoza ugljena.
Ali i zabrana ili izbjegavanje ruskog ugljena je na tapeti, ne samo brodovi koliko se priča. Ili će biti...
Zabrana se odnosi i na ugljen iz vladivostoka na istoku Rusije?
Interesantno, sad su ovih dana spot vozarine pale poprilicno, al i sa tim padom su preko cca 40% vece od proslogodisnjeg prosjeka 😮
Koja nehumana logika u 30 godina 1 milijun Hrvata pobjeglo je iz zemlje, a sad je prilika zadržati Ukrajince, i ne pitamo se što smo mi to bitno promijenili u našoj zemlji da više nepostoji razlog zbog kojeg je pobjeglo ovih prije spomenutih milijun ljudi, ili je to razmišljanje kratkoročno za nadolazeću turističku sezonu.
bas to, da su postavili zdrave temelje da mladi mogu raditi i od svog rada zivjeti izgraditi kucu i obitelj, bilo bi nas vise ovdje nego van.
AA
Ako se iz jednadzbe maknu revalorizacije brodova, najbolji P/E ima JDPL, trenutno oko 2,0.
ATPL je trenutno oko 4,0, ULPL oko 3,0.
Ispravite me ako sam nesto krivo izracunao.
od svih firmi? Ne samo od brodara?
Gdje se to moze najbrze vidjeti, sortirati, da se ne otvara i gleda jednu po jednu?
Koja kompanija na ZSE je zaradila u prosloj godini najvise po dionici u % na trenutnu cijenu?
A to je istina, ali bas se ugodno osjecam u brodarima, cak najugodnije od svih pozicija vec neko vrijeme
A što stresova? Jedino ako trejdas pa visis stalno na gledalici i ocekujes dal ce gore/dolje?
Da su vozarine i puno slabije, recimo 20k $ zarađivali bi puno vise od prosle godine
Meni je ovo sada jedna od bas opustenih pozicija. Sta ima bolje od posjedovati nesto sto je poprilicno podcjenjeno i imati priliku kupiti jos, pa to sve naplatiti debelo kroz neko buduce razdoblje 😎🍷
Odlično, znači 12 mil $ vise, 👌💰 volim ovakve ispravke 😂
Pa i meni je bilo čudno da je revelin manje, a noviji je?
Al ok ipak je manja nosivost, iako je u 2. mjesecu bio preko 23 mil.$. u mojoj tablici.
Onda bi NAV za Revelin i Dubravu bio još 6mil.$ više
Do tada je fino vidjeti da je NAV još malo narastao od onog što se revaloriziralo u knjigama u prošlom izvješću ako dobro vidim .
Pa fino to izgleda bez prošlogodišnje dobiti/dionici i ovogodišnje za koju su i sadašnje spot i TC vozarine poprilično iznad prošlogodišnjeg prosjeka
Vrijednost brodova nastavlja rast.....................
Ime broda DWT Godina Zastava Vrijednost izgradnje broda broda VERUDA 52.000 2011. HRVATSKA $ 23.3M STOJA 52.000 2012. BAHAMI $ 23.7M PUNTA 52.000 2013. HRVATSKA $ 26.7M VALOVINE 52.000 2016. HRVATSKA $ 30.0M VERIGE 52.725 2010. HRVATSKA $ 16.6M UKUPNO: 5 BRODOVA 260.725 $ 120.3M
Jesi updejtao cijene od ATPLa?
Meni je ovo fascinantno u kapitalizmu, da se ne zna tko je vlasnik i suvlasnik ??
Pa to bi trebalo biti jasno u poreznoj na dva klika mišem, tko što ima i u kojem % je u suvlasništvu bilo koje kompanije.
Nejasno je pritom "tko ekonomski i pravno stoji iza dviju tvrtki", a novi je vlasnik, po priopćenju ministarstva, naložio likvidaciju Gazprom Germanije, što nije legalno dok se akvizicija ne odobri.
Hm, ULPL vodi vrijednost brodova u knjigama 371 mil. kn, a trenutno brodovi su cca 120 mil. $ /820 mil. kn
Display MoreDisplay More
There’s the volatility I’m used to in #shipping! Was starting to get bored…
Clear buying day for selective names. Market proving once again that it has very little discretion on downdrafts, price discovery will come later.
Energy stocks continue to decouple from the underlying surging oil prices... Seems like we are in a generational dislocation here, but equities just aren't adjusting up yet Feels a lot like #containerships back in early-2021.
Ono što je meni nevjerojatno je da su P/E od brodara svi redom od 2 - 5, a
od Tesle koja je jučer ponovno prošišala 1100$ je P/E = 232. Pa tko je tu lud?
Evo Elon Musk kupio 9% Twittera, pa svi navalili na Twitter (+27%) i Teslu, jer on sve pozlati čega god se primi, valjda.
A koliko čujem otkazali proizvodnju Cybertruck-a i napravili fijasko, te otkazali sve narudžbe i moraju
vratiti novac kupcima (valjda samo Elonovim sljedbenicima koji su ga kupili, jer kamion ne liči na ništa).
Šak štoviše, malo me ipak podsjeća na neku futurističku jahtu ili gliser amfibiju sa kotačima
Zamisli da Musk kupi nešto ATPL pa da ode na valuacije P/E =200.. i ovi za 10-20 dionica bi mogli u mirovinu odmah
Ako nije, na i cemo neki razlog 🤣, hebate ne mogu ni pasti koji dan. Pa di bi vi da svaki dan samo raste 🤔
Pa ako je najbolji izbor od svih koji su se javili na natječaj onda super.
Ako je zaposlena samo zato što je treba negdje zaposliti, onda su zakur..c svi koji tamo rade i vode