1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Shogun

Posts by Shogun

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Shogun
    • January 11, 2024 at 11:20 AM

Ne samo da ima vec ima jako dobru opciju kao i svi mi:

1. Okupiti male dionicare te kontrolirati preko 25% kompanije (to ne bi bio problem),

2. Slicno kao pri nastupu na Glavnoj Skupstini, preko punomoci potvrditi snagu malih dionicara,

3. Kao znacajan dionicar, grupa dionicara bi mogla ostvariti kontakt s zainteresiranim ulagateljima (u zemlji i inozemstvu) - osobno imam kontakt s Pilgrim Fondom koji ulaze u NMM, kao i Nedom koji takodjer ulaze u NMM.

Iducih 28 dana tankerska ima upper hand i nastoji izazvati strah i neizvjesnost ne bi li pokusala isforsirati prodaju.

Najzanimljivije, protivno izjavi Uprave, oni navode da u slucaju stjecanja preko 75% dionica, ne garantiraju promjenu adresu prebivalista Drustva.

Ovo je pljuska cijelom Dubrovniku a ne samo ulagacima iz Grada.

• Shogun
    • January 11, 2024 at 10:21 AM

Nece doci ni do 50% ako im CERP ne proda u iducih 28 dana. Naravno, biti ce pakleno iducih 28 dana s puno dezinformacija i "blagih" savjeta za prodaju. Stisnut zube, gasit komp. i izdurat iducih 28 dana. Naravno, koliko su pazljivo tempirali pokazat ce se pocetkom 2 mjeseca kad ocekujem novi skok vozarona jer u "ciklicnoj" industriji kao sto je brodarstvo, pozitivan ili negativan ciklus ne traje par mjeseci....

• DRY BULK

• Shogun
    • January 10, 2024 at 5:48 PM

Hvala Budfox, izostavio si ovaj put futurese, imas li mozda update? Hvala unaprijed!

• Shogun
    • January 10, 2024 at 5:19 PM

Odlicno. Vidjet cemo koliko ce skupit po ovoj ponudi, mada mislim da ce biti jos nekih koji ce im pobjedonosno predati dionice (npr. CERP) ali nisam siguran na puno vise. Ali tko zna, tiha diplomacija je u punom zamahu.... 😁

Uglavnom, floor je poznat a plafon???

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Shogun
    • January 10, 2024 at 12:00 PM

1. Amerima upravo odgovara prolongirati a ne zamrznuti rat u Ukrajini jer su efektivno vezali ruske snage u slucaju neprilika na Tajvanu da ne mogu poduprijeti Kinu (osim pjesnicki o nuklearnom napadu)

2. Za relativno male novce neprijatelja su unazadili za 5-10 godina u vojnom smislu

3. Kako rat ide dalje rusima ponestaje novca tako da je konfiskacija zapadnim tvrtki te prepprodaja pitanje when a ne if.

• Shogun
    • January 8, 2024 at 2:26 PM

Mislim da je to ocito. On se nadao da ce vise domacih uci u privatizaciji a veliki ostati ali su mu oni ocito zabili noz u ledja i prodali (uskokovic, jerkovic itd).

Najveca komedija bi bila da tankerska ponudi dobru cijenu i otkupi od malih udjele, smijeni IB i istisne ga za sicu nako par godina.

Iskreno, nije bolje ni zasluzio.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Shogun
    • January 4, 2024 at 11:44 AM

Pa ne lose za prvi tjedan u 2024, NMM zaokruzio profit (nerealizirani i nece biti prije kraja 2027) na 90 000 eura, pozicioniran u atpl s nerealiziranim dobitkom od 100 000 eura, lagano kupujem....

• Kolike prinose ostvarujemo

• Shogun
    • December 29, 2023 at 6:49 PM

Ova godina vrlo dobra +32% (nerealizirano - ne trgujem). s dividendama(CLCO) +41% = 317 000 EURA neto prinos... 3 godisnji prinos nevjerovatnih +230%

Sve najbolje u Novoj 2025.

Pardon naravno mislim 2024😂

• Shogun
    • December 29, 2023 at 7:23 AM

Ma sve ce biti ok... Vidim na drugom forumu je i Mittko okrenuo u pozitivu nakon visegodisnjeg pljuvanja po brodarima🙄😁

• Sretan Božić i Novu godinu žele vam Dionice.NET

• Shogun
    • December 24, 2023 at 5:27 PM

Cestit Bozic i sve najbolje u Novoj 2024!

• Nekretnine opcenito u HR

• Shogun
    • December 19, 2023 at 2:49 PM

Od 2600 do 3000 eura ovisi o velicini...

• Shogun
    • December 19, 2023 at 2:10 PM

Evo brata pitao koji zivi u dresdenu, stan 80m2 placa 680 eura bez grijanja i vode. Zivi 2 km od centra u odlicnoj cetvrti....

• Shogun
    • December 17, 2023 at 6:47 PM

A ti bi trebao znati da to nije kontinuiran proces vec prvo se teret istovari npr. Kontejneri idu na kontejnerski terminal a kamioni po redu krcaju s terminala. Ne mislis valjda da 5000 kamiona ceka brod pa 5000 drugi ili 5000 kamiona cekaju zito, ugljen.... 😂😂

verdi, moj komentar je bio manje vise opcenit jer proucavajuci brodski biznis sam nazalost uocio razdoblja u povijesti kad su brodari postajali jedni od najbogatijih ljudi na planetu, pogledaj norveske obitelji ili grke. Taj period bi trajao od 5 do 9 godina ali nazalost zavrsio ratom....

• Shogun
    • December 17, 2023 at 6:32 PM

Pa bas bi to trebalo plasiti jer izgleda da se proga progurati sto vise dok nije nastalo vece sranje. Vec postaje jasno da dry bulk, kontejneri, plinasi idu u bull mode.

Ali nazalost, ovako nesto je bilo vec prije, od 1910 do 1914 i od 1936 do 1941.....

• Shogun
    • December 17, 2023 at 6:19 PM
    Quote from Junius
    Quote from Shogun

Ha ha a koliki je kapacitet broda naspram kamiona??

Dovoljan za izraelske potrebe.;)

Ah da, sigurno. Ubaci malo brojke u kalkulator pa ces shvatiti da je ovo suplja prica. Samo jedan brod nosi tisuce kontejnera a kamion jedan do dva....

• Shogun
    • December 17, 2023 at 6:10 PM
    Quote from Junius
    Quote from lebowski

OOCL je rekao da neće stajat u Izraelu. Nije dry bulk, ali je dobra najava o ponašanju Kine.

Formiran je nekakav kopneni koridor-most, vjerojatno limitiranih kapaciteta.

1.jpg

Put kopnom od Dubaija, na udaljenosti od 2.550 km, traje četiri dana, a iz Bahreina, na udaljenosti od 1.700 km, dva dana i sedam sati.

Izraelski mediji u decembru su objavili da je potpisan sporazum između lučkih vlasti Dubaija, UAE, i Izraela u vezi s uspostavom kopnenog mosta između dviju luka u pokušaju da se spriječi blokada Huta.

Litra dizela u KSA je svega 20 eurocenti...

Display More

Ha ha a koliki je kapacitet broda naspram kamiona??

• Darovni ugovor za prijenos vrijednosnih papira

• Shogun
    • December 14, 2023 at 4:10 PM

Pozdrav svima

Jedno pitanje na temu, ako netko zna. Mora li osoba kojoj se daruju dione biti punoljetna?

Unaprijed hvala

• Shogun
    • December 10, 2023 at 10:41 PM

Ah legendo, da li vjerujes ili ne, nebitno... Ali ima i boljih, puno boljih primjera. Evo npr. Suica mi predavala engleski na faksu i imala placu od oko 200-300 eura, a sada.....

• Shogun
    • December 10, 2023 at 10:35 PM

Pa na brodu se i napreduje... Probaj....

• Shogun
    • December 10, 2023 at 9:55 PM

Ima i druga opcija. Mladi da upregnu i zarade lovu. Ako treba i vanka, i kupe stan. Osobni primjer, zavrsio faks i krenuo na brod, mada sam mogao konobarit ali ipak 3000 dolara je bilo 3000 dolara. Ostao po 6-8 mjeseci na brodu i ulozio 30000 dolara mog novca i kredit s 6% kamate i kupio stan od 140000 u Dubrovniku. Nakon 4 godine otplatio kredit. Nakon jos 2 godine kupio poslovni prostor koji iznamljujem. Stan sada vrijedi oko 40000 eura na trzistu. Poslije 3 godine kupio apartman za iznamljivanje i sada donosi oko 1200 eura mjesecno.

Negativne strane: ekipa izlazila vanka i bancila a ja na brodu, sina vidio na rodjenju pa 5 mjeseci poslije. I tako jos bilo godinu dana Ali, stan moj, prostor donosi 1400 mjesecno, stan 1200, ulozio 60000 u dionice i provodim dane s obitelji, mali se ne sjeca da sam ikad falio, jer poslije zavrsetka s brodom sam doslovno svaki dan bio doma. Proslo vec 10 godina.. Ali je li trebalo stisnuti zube, bogami jeste.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt