Po mom misljenju BDI je pri dnu, slijedi grebanje i osciliranje oko dna. Jos jednom, po mom misljenju...
Posts by Shogun
-
-
BDI 1603 points
-
Kolega deny
Opisali ste problem s ADPL. Ovdje se ne nudi koliko hoces dionica jer se cijena drzi umjetno gore. Ali pravi problem je da iz same firme samo dolazi pozitiva, covjek bi rekao da kriza, gubitak poslovanja u Rusiji uopce se ne ticu ADPL. Ali, dobro je, ljeto je sve suoer. Samo zima dolazi....
-
Malo na stranu igrice oko ATPL, ali za mene je zanimljivo trgovanje stranih brodara. Dok futuresi rone tjednima cijena bridara manje vise stagnira ili polagano raste (na stranu NMM)....
Ili se ocekuje preokret ili vrhunski z... b.
Interesantno....
-
Kolega mikromakrto, ne bih se slozio.
Po mom misljenju problem je realniji i jednostavniji:
-BDI klizi vec tjednima jer jednostavno trenutno nema tereta u kolicinama da izazove rast BDI, zito, zeljena rudaca, za ugljen je jos rano itd.
- kina za sada ne pokrece novi inv. ciklus.
- nitko ne zna gdje je dno i preokret, moze biti sutra a moze se nastaviti tjednima, po mome mozda i do 1600....
Ima puno negativnih faktora rat, smanjen promet zita, kina usporava itd ali i pozitivnih: pad bdp u amera usporava, copper je zaronio ali i odbio zadnjih dana, ugljen ce se prevoziti u europu iz daljih zemalja, mozda krene zito itd....
Ali jedno sam siguran, sa strane ceka veliki novac za uloziti u brodare samo se pokusava pogoditi dno kao i uvijek...
-
Posto imam pozamasan broj dionica NMM nisam subjektivan ali.... :
- AF jednostavno tjera svoju spiku i tko hoce moze se pridruziti a tko ne ok,
- AF stvara brodarsku korporaciju baziranu na razlicitim segmentima brodarstva, dugorocnim ugovorima, relativno malim dugom a sve s ciljem ublazavanja volativnosti pojedinih sektora i konstantnim rastom vrijednosti,
- do sada sve radi kako je rekla (najava buybacka a doci ce i dividenda s vremenom)
- ako uspije napravit ce cudo, za sada ulagaci ne puse spiku ali....
Zbog svega gore, ja je duboko postujem i pridruzio sam se jos od 2020 do nedavno sam kupovao.
Pozdrav
-
Ma da, najveci majstori geopolitickih igara sjede na ovom forumu. Nego jeste li se cjepili protiv korone? Kojim cjepivom? Kineskim? Ruskim? Indijskim? Brazilskim? Ili zapadnim koji je proizveo cjepivo u rekordnom roku. Zasto Kinezi uvode lockdowne, jedan za drugim... Zasto bogati Rusi se cijepe zapadnim cjepivom? Zapad posjeduje nevjerovatnu snalazljivost i adaptivnost i drugima ce trebati duuugo da to dostignu...
-
Hmm ne razumijem... Pa zar se protiv inflacije ne bori dizanjem kamatnih stopa?? Pa zar nije bolje da se pocne od niskih kamatnih stopa nego od 5-6% kao u 70im??kad covjek cita nase portale rekao bi kraj svijeta (svako malo) iza ugla...Neki biseri kazu peci na drva se cekaju po godinu dana u Njemackoj... a eno na Amazonu narucis i dostave ti do kraja tjedna.... Balkanska posla!!
-
Kolega Blister kako kome.
Cijena Atpl 30.12.2021 372 kn
Cijena Atpl. Danas 488 kn
Dow Jones oko-12% u ovoj godini, S&P, Nasdaq.....
Kako kome kolega.
-
Ne volim bas komentirati osobne zelje o visini dividende ili cijeni ali po mom midljenju:
1. Isplata dividende pokazuje da su spremni dijeliti zaradu s dionicarima, pazljivo popravljajuci krvnu sliku firme.
2. Da najveci ulagac je dugorocno u dionici i postupno razvija dugorocno kompaniju.
Mislim da ljudi doista propustaju vidjeti sto Bilbija moze i zeli napraviti od Atlantske. Mislim da cemo se pozitivno iznenaditi u slijedecim godinama
-
Digitalni dolar aha a stari dolar ce propasti.... A koji Svijet nece dopustiti? Ruski? Ajde legendo uzmi cokoladu sa ljesnjacima i spavanac...
-
"dolar gubi tlo pod nogama".... Hmm a gdje to? Ajme likova ovdje....
-
"Kad je ciklus u početku brodove nitko normalan ne gleda"????? Hmmm a sto kaze orderbook za slijedece 2-3 godine?? Mislim, nikad nizi u povijesti.....
-
Gospon Verdi
Vi ste bili i ostali veliki zagovornik bolesne ruske politike i sve ostale teme sluze vise ili manje toj svrsi na ovom forumu.
-
Kolega chuck hvala ali ti se bavis predvidjanjima buducnosti uz to i predvidjanjima cijenama dionica i smjeru marketa.... Sa srecom....
-
Bravo Jasko, to je najvazniji info za ovaj sektor.
-
Gledajuci dosadasnje zarade brodara, trenutne cijene prijevoza, futurese, jasan je smjer kojim ovo ide. Ne znam da li ce cijena ATPL preci ath prije 15 godina ali cemo naveliko beat market iducih 5 godina, u to sam osobno uvjeren.
-
Pa recimo Berkshire, Apple, Amazon nikad ne isplacuju dividendu... Sto su ulagaci dobili?? Pa porast vrijednost kompanije od 2000 puta ili vise...
-
Kao sto sam rekao ne razumijes ti investiranje... Neki kupe po 200 ak kuna i prodaju tebi po par tisuca kuna kad budes kupovao opet "nisko"
-
Kolega chuck
Ostavi se corava posla, ne razumijes ti investiranje....