Hmm s ovih razina tesko da godina, vrlo tesko
Posts by Shogun
-
-
Kolega tenchi
Ne treba biti metodican, s obzirom na trenutnu visinu vozarina, kineski povratak iz mrtvih i hrpu novih eco pravila, smjer je samo jedan.
Pitanje je samo kad ce poceti, tjedan, dva pet....
-
Par preporuka za dry bulk:
Investment bank furthers recommendation of dry bulk stocksFearnley now recommends buying shares in a string of publicly listed tanker operators.shippingwatch.com -
Tocno. Koeficijent lode je 0.75.
-
Pa da je razlog dividenda onda bi sada bas bio na dnu kanala jer bdi je pao a zarada u zadnjem kvartalu 2022 ce biti oko 20 centi tako da bi mogla i dividenda pasti. Tu se prije radi o pozicioniranju za rast.
Pa mislim da ce i ATPL nastaviti s dividendom, da li godisnjom ili kvartalno, nebitno.
-
Pa pogledaj Bdi 2010,2011.naravno problem je da su nadalje kinezi smanjili stope rast u odnosu na prije a brodari narucili ogroman broj brodova, slicno kao kontejnerasi danas. . Sad su ubili toliko rast i gradjevinski sektor da htjeli ne htjeli moraju poduprijeti ih. Da ne govorimo da ce ovdje vrlo brzo pokazati se problem supply brodova a ne demanda.
Reci da rast kine ne utjece na BDI (cini preko 50% demanda) je najblaze recwno neznanje....
-
Naravno to se ne komentira jer se ne ceka ulazak (osim ako nije pod imenom forumas jer taj se ubi na yahoo komentarima nebi li sta usicario).... Kina a i ostatak svijeta predvidja ove godine rast ekonomije od preko 5% sa 3% prosle godine. Pad BDI jednostavno nema logike kad krene rast kine pa bio on i 4%.
-
Pa za vrijeme Kineske Nove Godine jednostavno sve stane plus kinezi su zatvaranjem ekonomije ubili svoj rast a vec su u 9 mjesecu poceli upumpavat u ekonomiju a tu treba 5-6 mjeseci da se provuce do krajnih kupaca. Zato vec commodities rastu.
Meni ovo osobno slici na obrnuto od ciklusa 2002-2009. Sad prolazimo kroz pad koji se dogodio 2009-2008 a potom jedno 5 godina ludnice.
Ne razumijem komentar o bjezanju... Nisam bjezao na 150 kuna pa sigurno necu na 250 ako dodje.
-
Jos kedan dobronamjeran komentar. Bear za brodare treba gledati kroz commodities. Iron ore je vec u odbijancu,hrana, ugljen, nafta isto, copper isto, uskoro ce i gas.
Mislim da cekate Godota....
-
Daj Boze. Onda prebacaj iz NMM u Atpl i plus jedno 3000 komada. Eto u znaku broja 3!!!
-
I??? Jeli to znaci da Atpl ocekujemo na 300 eura😁😁?
-
Kolega kult
Nisam siguran da razumijem komentar.... Mislite da parking mjesto treba uracunati u kvadraturu nekretnine ili da se podrazumijeva da parking mjesto MORA biti i sklopu nekretnine. Hmmm u svakom slucaju je manje vise isto jer prodavatelj ce podignuti cijenu m3 uz komentar parking ukljucen u cijenu.
Svejedno tako je trenutno u DUbrovniku da parking kosta pod zlato jer je malo prostora....
-
Mislim da je i stvar u tome da su kuce (novogradnje) uglavnom na rubovima gradova a mladim ljudima i obiteljima to manje odgovara. Starije kuce treba renovirati, naci radnike...
A realno mislim da ima nesto i u ovome:
Dubrovnik - stan kupljen 2007 100m3 120000 eur + 8000 parking.
Isti stan danas 3200 eura po m3 + 20000 parking.
Mada gledajuci sto se dogadja u Svedskoj, Norveskoj, UK krece hladjenje cijena iducih par godina.
-
Evo i danasnjeg BDI 763
-
Nakon providnog pokusaja Uprave da dijeljenjem dionica sebi ogranici utjecaj malih dionicara, u potpunosti sam za isplatu dividende i spreman sam ucestvovati u forumskoj akciji da si osiguramo isplati iste.
-
Eksplozija brodara vanka!!!! Radi izjave kineskog vice premijera???
-
Cleaves najnovije izvjesce, i dalje optimisticno:
-
Pa vecinu prosle godine, komunisticka partija je odbila davati projekcije jer su rekli da rast je manje vazan od borbe protiv covida. Kolega mislim da mijesate ocekivani rast BDP kine (uglavnom baziran na zapadnim ocekivanjima) i unutarnjih ciljeva same Kine koji oni sebi zadaju i u skladu s time djeluju.
-
Vecina provincuja u kini su za cilj ove godine stavili projekcije rasta od 5,5 do 9,5% tako da je 4,9 konzervatvno pi mom misljenju
-
Dakle, kolege Bud fox i Hugh prodavaju pricu da eto kako neobicno, tijekom Kin. Nove Godine vozarine padaju i ako to preslikamo na cijelu godinu to ce biti teska godina itd. Ali pritom zaboravljaju da, narocito u ovoj dionici, ljudi su dosta prosli zadnjih godina i gledaju malo siru sliku. Kina se otvara, supply mizeran, cijene sirovina vrlo dobre (iron ore presao 120 dolara), kina upumpaje stimulativne poticaje u ekonomiju, narocito gradjevinu....
Nista, jos jedno 2-3 tjedna treba slusati ove propovijedi a onda kao obicno kad krene oporavak - sutnja, onda nakon 20-40% rasta isplivaju slavodobitno da su usli u dionicu jer eto trend je potvrdjen...
Pratite samo.
A Bud fox spominje tamo onaj Forum i Budda koji je usao 2008 i sprzio ogromne novce.... Ima nas sto su prije ulaganja procitali sve sto se da, ukljucujuci forume.... kolega Budd