1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Shogun

Posts by Shogun

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Shogun
    • September 3, 2024 at 12:30 PM

@ Laudator

nebitno vec je vaznije kako su dosli do njega. ja svoj milijun koji sam stvorio iz nista na trzistu kapitala ne bih mjenjao za njihovih 5 nikad.

jednom dosli mi u Napulj i krcamo vodu i na kraju primje

tim razliku na racunu i koliko smo ukrcali ali doista malo mozda 70 eura. ja kazem to ovome talijanu da cu pricat sa sefom a on se rasplakao doslovno.

ja mu kazem pa ok covjece, jeli ti sef rekao da ukrades, hoce te kaznit a on, ma ne svi ce mise smijat da NISAM uspio prevarit i ukrast jer je to kako mi zivimo ovdje....

Meni ih doslovno bilo zao, kako prodase sebe za novac....

• Shogun
    • September 3, 2024 at 12:10 PM

Lopovi , nazalost koji se ponose time.

za IB - character you can be build whole life but lost in 5 minutes - Warren Buffet

• Shogun
    • May 21, 2024 at 10:17 PM

evo ekipa, ne mogu da se ne pohvalim, nije atpl ali ista bransa a mozda i bude jednog dana....

NMM na 50$, moj portfelj na 1 070 000$.

jedna lekcija iz svega, vjeruj u sebe, ulozi i drzi kroz losa i dobra vremena....

• Shogun
    • May 21, 2024 at 3:57 PM

a kako su ih rijesili?.

• Shogun
    • May 21, 2024 at 2:12 PM

a na koji nacin?

• Shogun
    • May 20, 2024 at 10:16 PM

iskreno, kao dionicar, sam zadovoljan ovom odlukom. Na stranu njihova prodaja dionica i drugo, ali, oni su doslovno nesposobni i pokazali potpuno nerazumijevanje branse biznisa koji su vodili.

Na stranu ovo, nekako mi se cini da je IB ovo i dogovorio tj. operativno vodjenje brodarstva prepustio ljudima struke a on ce pokusati ulagati izvan brodarstva tj. Batala, poliklinika itd ...

Moje misljenje naravno

• Shogun
    • April 30, 2024 at 8:42 PM

Kolega Diablero, tocno tako.Kad dodje ponuda, pravac kos za smece.....

• Što smo danas tržili

• Shogun
    • April 8, 2024 at 4:07 PM

+atpl, ali sitno.

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• Shogun
    • March 18, 2024 at 6:20 AM

cisto prijateljsko upozorenje za sve s malo vecim portfoliom. Zakonski Interactive Brokers (tu mislim na irski dio, jer svi eu investitori ulazu preko te platforme) je zakonski osigiran na 20000 eura. Dio poslovanja u US i UK posluje po zakonika tih zemalja, prakticki nude 100% sigurnosti u slucaju, ne daj boze, propasti ali EU dio ne😐.

• DRY BULK

• Shogun
    • March 6, 2024 at 11:19 PM

evo ga nmm skoro na 40$. izgleda da AF hvata poziciju prije pravog rasta dry bulka.... trenutno sam u plusu preko 150% na malo manje od 7000 dionica...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Shogun
    • February 24, 2024 at 4:50 PM

Kolega kikiriki, nije toliko u tome problem nego u onome "mislim da ce bas sad i moje povuci, mora to gore.... rast je iza ugla... a nije". Zato sam i napisao da sam imao srece. Usao u NMM 2020 po 9 dolara, zavrsio kupnju na nekih 13 dolara. Dionica nigdje nekih 10 godina prije toga, pa ode na 36 pa korekcija na 20 i evo je sad na preko 34....

• Shogun
    • February 24, 2024 at 3:26 PM

Vidim dosta se kolega obazire na 2020, ali, barem meni, taj pad nije bio strasan jer je bio strelovit ali 2008?!!E to je bio horor. Ono, vidis dionica pala 20%, uletis a ono jos 50%dole. Dow po - 1000 bodova a kod nas? Pad a onda nista, ne mozes izaci a da ne prodas po 20-30% manje... Kupio jdgt po 400 kn pa ode na 250....A traje li ga traje....

• Shogun
    • February 24, 2024 at 3:21 PM
    Quote from verdi

nisam baš neki pristalica igara na sreću, a koliko vidim na atpl i nebi sreće.

Ah kolega verdi, jos ste tu? Ja sam mislio u bunkeru nekom. Vama je problem pogledati performans dionice kroz vremenski period jer i s danasnjom cijenom ja sam s atpl oko 40% u plusu.

A sto do sada nije odradila atpl, odradili su NMM, GOGL, AMZN, mislim da sam pisao na ovom forumu o svojim kupovinama....

• Shogun
    • February 24, 2024 at 1:36 PM

Ah da legendarni drevil i ulaganja po formuli, mislim od J. Greenblatt!

S njim sam razmijenio jedan od zadnjih poruka na drugom forumu, imali smo skoro pa istu kolicinu love u portfoliu, oko 800 000kn. On namirisao krv zbog corone i izasao, rekao da ce se vratiti, ja prodao pola portfolia i usao na americko trziste. 4 godine poslije, portfolio mi je na 380 000 eur, imao sam srecu nista vise.

Drevil, rekao je da ce se vratiti kad se situacija razbistri, pa nadam se da je nazad.

• Shogun
    • February 21, 2024 at 12:07 PM

Tocno tako kolega Diablero!

Jos moj dodatak, manje citati postove po forumima. Mi koji smo unutra, strpljenja i promatranje poslovanja, nista vise!

• Shogun
    • February 15, 2024 at 8:24 AM

Naravno, ocekivano nakon jp javljaju se dusebriznici sa teorijama koje se svode na jedno, treba prodati jer je ionako sve gotovo a SIGURAN sam da makar 50% od dusebriznika ceka ne bi li sto kupila za nekakav trejd.

Usput potkradu se greske tipa:

- mogu ponuditi IB vecu cijenu kao dobrovoljnu ponudu, pa kad netko kaze ne moze 12 mjeseci, jave se "da ali oni ce naci nacin"

- IB je vec prodao, ako nije, nije ni bitno, mali se ne trebaju hvatati za njega. Tip drzi preko 8% dionica, ali eto nije bitan.

- vec imaju 64% dionica a ako ne, nije bitno, dovoljno je 60%,55%, 52%......da bi sredili ove sto su ostali.

Pritom zaboravljaju da vecina sto je ostala se spremila "za drvlje i kamenje", iducih godinu dana.

• Shogun
    • February 6, 2024 at 10:20 PM

Koliko se sjecam prije je podravska banka davala margin kredite, mislim cak i IB je koristio tako da mislim da je ovo margin kupnja.... Nije valjda da IB kupuje dok mali prodaju.... E to bi bla komedija...

• Shogun
    • February 6, 2024 at 8:14 PM

Mislim da je mittko napisao da je 240000 predbiljezeno. Sad ne znam kako je to moguce vidjeti ali to bi znacilo da ce u vrh glave s CERPOM ako proda, skupiti 55%.

• Shogun
    • February 5, 2024 at 8:08 AM

Pozdrav kolega maratonac

Takodjer imam 4 znamenkasti broj i odlucio sam ostati jer po ovoj cijeni prodati u najgorem razdoblju za brodare u godini, je ludost.

Na forumu vlada neko misljenje da ce nakon 09.02. zavladat mrtvilo te da nitko odjednom nece kupiti dionicu, te da ce odjednom cijena pasti, sto je ludost. Pa tko ce prodavati? Mi sto smo ostali unutra sigurno ne.... Oni sto su nesto imali su prodali, nitko ne kupuje sad da bi prodao po nize...

• Shogun
    • January 25, 2024 at 3:28 PM

Mislim da je za delist potrebno 95% glasova po clanku 45 o preuzimanju dd ili....!?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt