Da li je netko probao prebaciti EUR na Binance od kad su ukinuli SEPA s Revolut-a? Sad je od "klasike" ostao samo (meni osobno) opskurni Advcash koji opet traži registraciju ...
Ili to Ili direktno kupovati kripto SEPA-om ...
Ili?
Da li je netko probao prebaciti EUR na Binance od kad su ukinuli SEPA s Revolut-a? Sad je od "klasike" ostao samo (meni osobno) opskurni Advcash koji opet traži registraciju ...
Ili to Ili direktno kupovati kripto SEPA-om ...
Ili?
Hm, SEPA zapravo jedino igra zbog cijene (barem u ZABA-i) transfera, jer Binance ima račun u UK, što se od brexit-a tretira kao međunarodno plaćanje, što će reći da je cijena transakcije vjerojatno ista kao i za SWIFT, ali trebalo bi biti puno brže ... nije šija nego vrat ...
I još jedna info ... ne znam kako je u drugim bankama, ali u ZABA-i je SWIFT i SEPA jedan nalog (ne postoje odvojeni obrasci) pa vjerojatno zato i traže adresu, mada mi ni Binance nije jasan ... pa nije da im je firma registrirana u Nigdjezemskoj ... za SWIFT imaju adresu za SEPA nemaju ...
Čisto iz znatiželje i pomalo potrebe ... Da li je netko iz ZABA-e radio SEPA prijenos (EUR) na Binance?
Pokušao sam objasniti Binance support-u da mi treba i adresa Binance-a kao tvrtke za SEPA nalog, ali oni pametno poslaše adresu banke ...
Ne znam da li to samo ZABA ima glupi sustav (ne bi me čudilo), ali bez adrese tvrtke ne prolazi nalog ...
Ako je netko probao (staviti fake adresu ili adresu istu kao banke) neka se javi da ne isprobavam bez veze ...
Znam da može ZABA (kn) -> Revolut (kn) -> Revolut (EUR) -> Binance (EUR) ali to me ne zanima.
Hvala.
Display MoreAjde sada masjtori
Ipak mi je reputacija u pitanju
Pa ako je za priznati poraz, posipati ću market pepelom
Opte.
Da trejdam, izašla bih na doji candle. Al' doji je i nastao jer su trejderi izašli . Poslije će im biti krivo
Ascending broadening, sa breakoutom gore. Target 8,40, koliko je visina od starta do crte breaka, na liniju
Moji lijepi scallopsi unutar wedga
Pogledala sam indikatore, MACD lijen, Directional zelena iznad crvene, a plava iznad obje, , A/D, Chaikin sve bez divergencije.
Obzirom da ne trejdam, tko riskira= profitira
A? Što misle Picasso i Dali ?
Evo da se malo i ja uključim ...
zlocesti "ukrao" sam ti graf ... nije mi se dalo crtati zbog jednog pravokutnika ...
Ukratko ja sam jučer bio jako blizu da djelomično izađem, ali nisam ... Meni se ono što sam označio crveno čini kao stalled pattern gdje se na kraju pojavio i doji ... hmmm ... ali nisam trader i nisam gledao ostale indikatore/oscilatore.
Sudeći prema komentarima na ovom topicu, većina nas ovdje je iz istog razloga (barem sudeći prema komentarima) i kockamo čekajući ... Ono što je mene zadržalo su veliki kitovi koji su se ovdje usidrili pa sam odlučio ignorirati situaciju i od doji-a ne napraviti shooting star ili inverted hammer ...
Ako sam pogriješio nije prvi puta ... Vrijeme će pokazati ... U svakom slučaju na ovakvom tržištu i ovakvoj situaciji skloniji sam pratiti kitove nego TA.
Na Binance možeš kupiti BTC za Euro bez provizije i ne trebaš koristiti margin
Hvala na info. Evo kao da su znali (a vjerojatno i jesu) pa su mi poslali mailom ... koga zanima link na video kako koristiti margarin na Binance - https://fast.wistia.net/embed/iframe/e…?videoFoam=true
Jel može malo pojašnjenje za Binance ... Ako sam dobro shvatio tamo zapravo ne kupuješ/prodaješ crypto s USD nego njihovim Binance USD aka BUSD koji također kotira na crypto burzi i zapravo je neka njihova "izmišljotina" ... Pa zapravo prvo konvertiraju USD u BUSD pa BUSD u crypto npr. BTC ... Hmm, koliko puta onda tu uzmu proviziju? Ispravite me ako griješim ...
Isto ne vidim da može povlačenje kreditnu karticu ala Revolut nego putem SWIFT-a ili SEN-a (za koji nisam nikad čuo i ne znam što je ...)
mitkko - može li se isključiti ta opcija margina ... ako sam isto dobro pohvatao 3x je minamalno s čime se može trgovati npr. na BTC ili sam opet nešto krivo vidio/shvatio ...
Joj nekad je ovo bilo jednostavnije ...
Pozdrav kolege,
Ima li netko savjet oko Altcoin-a, koji su obecavajuci i tako to..
Ja pratim Polkadot ... Žao mi je što nisam ušao u ETH, ali vjerujem da je i on dobar izbor za HODL.
Općenito ne znam što bi mislio ... po meni je ovaj rast na cryptu (kao i na dionicama) logična posljedica štampanja novca, odnosno inflacije ... naprosto se dio novca prelio tu kad su dionice postigle ATH. Međutim, naravno da je pitanje što će se dogoditi ako krene korekcija ... vjerujem da će na prvu i crypto to osjetiti, ne vjerujem da će biti "safe heaven". Pitanje je samo hoće li uopće biti korekcija, jer ako se uračuna inflacija (a nitko ne zna točno koliko su ameri naštampali i koliko će još naštampati dolara) vjerojatno je to to i u konačnici gospodarstvo je u krizi, pa ako još zatuku i burzu (paralelno virtualno gospodarstvo) neće biti dobro ... Također smatram da crypto ima budućnost, ali ne neovisnu kao što je zamišljeno, jer su kitovi već odavno ušli i vjerujem da kontroliraju pozamašnu količinu BTC-a ... Naravno puno je lakše bilo ući u BTC na 1k, 3k ili 5k, nego na 30k ... Ali zato po meni treba gledati na "jeftinije" crypto valute koje obećavaju (kao što sam gore naveo za mene su to ETH i pDOT).
Zanima me može li netko iznijeti osobna iskustva s crypto burzama ... koju odabrati ... Binance, Bitstamp, Kraken, Bitkonan, ... ili bilo koja druga koju koristite ...
Sve Vam je prejednostavno... Meni osobno najdraza binance..
Savjet: Buy and hold...
Ma nije mi problem samo trgovanje, nego naprosto iskustva korisnika i naravno prvenstveno naknade ... I naravno koliko kompliciraju oko registracije i verifikacije novih korisnika ...
Evo i mojih "5 cents" ...
što se tiče Bitstamp-a ...
"Bitstamp, as a cryptoasset business in the UK, complies with the Money Laundering, Terrorist Financing and Transfer of Funds (Information on the Payer) Regulations of 2017, as amended ("MLRs"). These regulations are designed to prevent the use of Bitstamp for money-laundering or terrorist-financing activities. Notwithstanding the above, the Services we provide are currently not regulated by the Financial Conduct Authority ("FCA") or any other authority within the UK.
According to regulation 60A of the MLRs, cryptoasset activity does not fall within the scope of the Financial Ombudsman Services ("FOS") or the Financial Services Compensation Scheme ("FSCS"). As such, your Account is not protected by the FSCS, and you will have no recourse to the FOS in the event of a complaint relating to the Services."
Bitkonan ... domaća ... ne znam da li se što promijenilo, ali na početku nisu tražili nikakvu verifikaciju identiteta ...
Mislim ništa neobično i trajno, ali opet dobro je znati ...
A možda ne bi bilo loše niti proširiti temu na wallete ... hard (Tresor i slični) ili soft ...
Zanima me može li netko iznijeti osobna iskustva s crypto burzama ... koju odabrati ... Binance, Bitstamp, Kraken, Bitkonan, ... ili bilo koja druga koju koristite ...
hehe, kol.PipiDugaCarapa, nakon ovoga kakti "prvog" posta, imam dojam da bi karakteru tvog nicka prikladniji bio naziv samo Pipi, bez ovoga DugaCarapa, to ti je suvišno, a možda da razmisliš i o "Pinokio"
inaće, "analiza" ti je neozbiljna površna i full šuplja, na intelektualnoj razini herojskog zeca i plamenog jazavca sa toliko jasnim i očitim motivom...
šta... prodano na dnu sa gubitkom, kladio si se na paranoju, pa te zateklo i sada škrgut zubiju... si ti to bio u ekipi koja je riješavala dlkv po 6,5 u petak...a oče to tako...
Ispričavam se kolega na svojem stavu i mišljenju i prilažem svoj "drugi" post ... Nakon vašeg opširnog i utemeljenog posta vrlog, lukavog i iskusnog burzovnog lisca, prilažem "dubinsku" analizu - UP, UP, UP i samo UP ... 🤑Da burza radi odmah bi maknuo sve naloge na bidu i udaram po asku ...
Srećom na vaše ne djeluju tuđa mišljenja, ali evo ja nisam toliko mudar, pa čekam DLKV na 3,5 da ga onda prodam ...
Evo, valjda je došlo vrijeme da i ja napišem svoj prvi post na ovome forumu ...
Dionice pratim od Plive, prošao sam i platio školu 2007-08, a tijekom 03-04/2020 sam poučen 2008. brzo na ZSE povukao crtu i izašao u plusu i kao vjerojatno i mnogi ovdje razmišljam kada da "uletim" ponovo ...
I tu je za mene Kvaka 22 ... ne pravim se kao znalac TA, jer godinama skupljam literaturu, ali nažalost priroda mog posla je takva da nikada nisam uhvatio vremena detaljnije ući u nju, i zanimljivo baš se svaki puta nešto dogodi kad ja ne mogu reagirati na burzi ... dakle može se reći da trgujem po "osjećaju", odnosno nastojim trgovati s onim za što vjerujem da razumijem što i kako funkcionira (koliko je to naravno moguće) ... priznajem da mi je dosta puta nedostajalo hrabrosti realizirati taj "osjećaj", osobito 04/2020, ERNT, NVDA, AMD, ... Nisu mi vjerovali niti kada sam rekao da će nafta pasti ispod $10 ... Naprosto nemam dobru kratkoročnu-"trejd" taktiku, jer ju nisam uspio razviti kako bi mogao mirno dnevno trgovati, a možda se samo bolje osjećam kao dugoročni investitor ...
Ali samo moj skromni osvrt na ovu euforiju i malo elementarne matematike ... prvo cjepivo 03/2021 ... potrebne su dvije imunizacije ... imunizacija počinje djelovati tek nakon 3 mjeseca ... većina je ionako prilično skeptična prema cjepivu ... koliko je meni poznato Nijemci rade na RNA cjepivu, ne na oslabljenim/mrtvim virusima, što zna imati nuspojave ... klinički testovi (nikad brže gotovi) ... i u konačnici to je virus - tko kaže da će iduće godine to cjepivo biti učinkovito ... Ne zagovaram nikave crne scenarije samo pokušavam realno gledati na činjenice ... i izbjeći euforiju. Naravno i gripa svake godine dođe i prođe, ali ne sjećam se da je od kada ja pratim burzu ikada ostavila ovakav trag ...
Htjeli mi to priznati ili ne mnoge stvari su se promijenile i trebati će im dugo vremena da se vrate u normalu, ako ikada na prijašnje stanje.
S druge strane, nemojmo se zavaravati, ljudi su navikli na komfor i sve brzo zaboravljaju ... pa će se možda i ekonomija vratiti vrlo brzo na staro ... Ali svi znamo da nešto što brzo padne, dugo se ponovno vraća uzlazno.
Vani se može zaraditi i na padu i na rastu za razliku od ZSE, ali kao što je to već netko ranije primijetio na ZSE lako preskočiš koji sat, dan, a često i tjedan, a vani ako nisi uz ekran svašta se može dogoditi ...
Long story short - moj "osjećaj" je da priči nije kraj i to ne samo zbog korone ... Previše je novca tiskano, čije posljedice će se kad-tad osjetiti. Ali kao što je već rečeno, tko je bio hrabar, u zadnja dva dana je mogao uhvatiti pristojan prinos, ali kao što je napisano na TA temi ... treba vidjeti slijedi li konsolidacija ili rast ... Kolega mittko je u TA postu 721 (RE: Tehnička analiza - komentari LIVE) pokazao up svijeću ... slažem se, ali postoji i pravilo po kojim se svaki gap popuni ...
Ja se osobno (još) nisam vratio u dionice ...