Samo lagano,vrijednost dionice lagano raste iz mjeseca u mjesec sto mozete vidjeti. Dali tko moze objasnit zasto je dionica srusena kad je Dalekovod i bio vise u dugu i bez financijskog ucinka restrukturiranja.
Posts by Zvonar
-
-
Berba kreće tko je usao usao je
-
Ako PPD uđe u vlasničku strukturu, da li je moguće razvodnjavanje dionica po primjeru PTKM?
Ne
-
Gledajte ,otkup duga,naravno da ke otkupljen samo naravno ne po cijeni duga. Najvise se to radi o 30% posto od duga. Tako da govorit da je dlkv sad prezaduzen nije istina. Sve ima svoj razlog a malim dioničarima ce se svasta pisati na izvjescima da bi mislili da je firma u ogromnim dugovima. Nedajte s e nasjesti na price ,ovo je firma s ogromnim potencijalom.
-
Ukoliko je Dalekovod dobio certifikat za njemačko tržište tada će se obujam posla kao i većih marži osjetno povećati te će se reflektirati i u budućim financijskim izvještajima pa će se to posljedično odraziti i na rast dionice...Možemo li očekivati objavu u narednom kratkoročnom razdoblju(dva mjeseca) da su dobili certifikat?
Dobili su odavno odobrenje.a nebih ga trazili da nisu dobili poslove.
-
citam ove vase sanjarije, mislim nije me briga niti imam ovo preduzece, al nekako mi zdrava logika nalaze da ako netko MORA prodati nesto u roku od 2 mjeseca , ja da sam kupac tome istom nebi nudio premiju na cijenu nego bi trazio neki diskont . Just saying....
Mora prodati, to je vec dogovoreno.mislis li logikom da ce takav fond i ekipa cekat zadnji dan. Nema tu diskonta. Nije to trgovina pa ces uzet na diskontu prije roka isteka.
Svi tu gledaju nesto puno je 8 kuna. A kad bude 15 onda je isto puno pa kad bude 20 opet puno. Tako se ne ulaze novac. I to govore oni koji nemaju novac . Ulaganje u dionice je dugorocno. Svakako mi je bolje uzet dlkv po 10 kni cekat 5 god nego imati novac u banci.
-
Zivi bili pa vidili
-
Ajmo reci da to zna 5 ljudi. Dosta je toga pomalo prolazilo svaki dan po niskoj cijeni a u tom i je bit da se prije ne povećava cijena.
Pametna je igra. Jos kad dode objava o otkupu preostalog duga. Sta ce se onda divljat po asku
Otkupu kakvog preostalog duga?
Duga ima ukupno preko 820 milijuna kuna?
Puno ti zujiš, al malo meda daje
Kakvih 800.milijuna hahaha o cemu ti.
Nemoj se blamirat
-
Ugl.
Nego
nemam sad vremena pa da ne dužim. kasnije malo ću to probati objasniti ali samo jedan indikator. insajderi bi već cijeli ovaj tjedan divljali po bidu ili asku.
Ajmo reci da to zna 5 ljudi. Dosta je toga pomalo prolazilo svaki dan po niskoj cijeni a u tom i je bit da se prije ne povećava cijena.
Pametna je igra. Jos kad dode objava o otkupu preostalog duga. Sta ce se onda divljat po asku
-
Pa nakon zbog toga da kupac prode jeftinije. A kasnije ce se dignuti vrijednost. Tko uopce vjeruje knjigovodstvenoj vrijednosti firme pod upravom fonda,ja ne niti cu. Davno sam rekao koliko ovo vrijedi i koliko ce vrijediti.
Pravo je pitanje zasto nisu stekli onda 51% firme? Naravno kad skoci cijena tih 10 posto ce vrijediti puno .
-
Nego sto je kupio đuru đakovića haha. Kakav *dio* konsolidatora. Brkate kruske i jabuke ljudi. Sta je bitno ode. Fond se zatvara. To znaci jednu stvar,jednu jedinu. Fond je prodan tj. Imovina FSG je vec prodana. Inace bi se trazilo produljenje max 2 god. A zato nema potrebe jer su stvari rijesene,nitko nece nas cekati. ekipa fonda ce dobit kesu novca i naravno da ce bit ponuda o preuzimanju u konacnici ce se reflektirat na cijenu,ali u najvecoj mjeri "nakon" prodaje imovine. Po mom mišljenju sadasnji vlasnici zadrzat ce 10 posto a 56 posto ce ic u prodaju .
-
Ne nego Fortenova. A u fondu država i slična ekipa ex-Agrokor, montmontaza i ostali.
Fortenova ima oko 20%. Fond ima 66% nebitna je zagreb montaza oni su samo jamci za dio kredita fgs fonda.
-
A čiji su novci u Konsolidatoru?
I u tom fondu koji je suvlasnik Konsolidatora?
Pogledajte u sudskom registru. I ostalim javno dostupnim izvorima.
Otp banka,i HBOR
-
Koliko ja shvacam fond mora prodati udjel u društvu koje je većinski vlasnik Dalekovoda. Dakle, radi se o posrednom preuzimanju. No, u Zakonu o preuzimanju dioničkih društava postoje i neke iznimke.
Zato treba biti pažljiv prije donosenja konacnog zaključka ovako rano jer ne znamo hoće li oni prenositi taj udjel unutar istih vlasnika ili će ga ponuditi putem tendera odnsono nekog drugačijeg modela prodaje.
Ne znam koliko bi bilo unosno prodavati nešto sto je u postupku restrukturiranja i ima značajno nizu cijenu od inicijalnog ulaganja. Bilo bi korektno od upravljača Konsolidatora da su javnosti ponudili neki plan, a ne samo poslali uopćeno i dosta nejasno priopćenje (konacnog društva).
1.ova cijena nema veze sa stanjem danas i prije. Manje dugova,firma radi u plusu (na stranu cincaonica koja je knjižena u minus zbog poreza.) Marže ce postupno postajati više samim tim i neto dobit. Znaci firmu imamo koja je profitabilna i spremna za prodaju. 2. opet govorim danasnju cijenu na stranu. Firma je vec neposredno prodana,necu nagadat o vlasniku ali cu vam reci da se radi o nekome ko je preporodio Petrokemiju. 3. Što se tiče ove firme ovaj gigant ce dozivjeti renesansu koju i zasluzuje firma njenog glasa.
Pozdrav aminu evo sve sta sam rekao istina.
Hvala
Fond se zatvara u 2 mjesecu. Zanimljivo. Ako se zatvara onda ce i prodajna cijena ovog giganta morati na minimum 15 kn do kraja. Firma je dosta unaprijedila bilancu pod ovim fondom i sad ce oni traziti zaradu u prodaji jer je evidentno da firma posluje u plusu . Cincaonica se knjizila kao gubitak zbog vracanja duga a to ne utjece na poslovni dobitak firme nego je samo tako knjizeno radi poreza. Zanimljivo ce biti brzo.
Cestitek kolega...mislio sam da "lupetate"...ispricavam se
U ponedjeljak, najbrzi prst...a ja bez DLKV...bit ce zivo...
Da nazalost sta niste usli ali svakako da udete do 20 kn i to ce biti mala cijena vjerujte.
-
Definitivno najveci potencijal jer Poslovi u njemackoj nece biti u milijunima nego u milijardama. Dlkv ce pokupit dobar dio kolača,to jest po najavama vec je .cekamo potvrdu.
-
To je burza, bit ce ti čudo kad bude 50?
ma nisam se ja čudio ni kada je sa 50 došla na 3, pa neću ni obrnuto, u međuvremenu da podsjetim,
ošo Doboj,
http://www.poslovnojutro.ba/details&id=71624
ošla proizvodnja otkivaka i autodijelova Unidal,
https://www.vecernji.hr/vijesti/unidal…i-smjene-932137
ošla cinčaona, ošli radnici,
http://radnickaprava.org/tekstovi/novos…ijele-se-otkazi
ošle Uprave, ošo čika Luka i državni poslovi tipa bukobran
https://www.rijekadanas.com/arz-dalekovod-…j-zaobilaznici/
ah da , sada su ostali samo na core biznisu da mlate pare, ovo su im samo bile smetnje ionako,
sada nastupa novonormalno
Da to je bilo vrijeme kad se radilo svasta. Zanimljivo sta sve nisu radili. Placali su hajduku reklamu na sj.trini 7.2 mil kuna godišnje a onda taj dug "koji dlkv nije tio platit kupio nk Dinamo" da bi se potom iz Dinama novac izvlacio za financiranje polit.kampanje. apsurdistan
-
Koje su firme konkurentne DLKV ?
Svaka država nastala u raspadom bivše Jugoslavije ima firmu koja se (barem dijelom) bavi projektiranjem i izgradnjom energetske infrastrukture. Od Energoprojekt holdinga, preko Energoinvesta i slično. Možda ove najmanje nemaju. Na Zapadu isto postoji konkurencija, al Dalekovod ne radi poslove s visokom dodanom vrijednošću jer da radi to bi se vidjelo na operativnoj dobiti (marži) koja je uglavnom na razini prosječne građevinske firme u visokogradnji ili čak i manja.
Da slazem se marze su trenutno malene. Ali uzimajuci u obzir ciklicnost energetske obnove i novih tendera te važnosti ener.mreze to vise nece bit slucajnost. Dapače marze ce postati jedne od vecih. To vam je ekonomija i burza. Sad je sad nije. Ali trenutno kad se sagleda situacija i realno pogleda na budućnost za DLKV nema straha. Nazalost izvlacio se novac dok se radilo sta se radilo u reziji pojedinaca. To vise nemoze biti slucaj
-
Cijem nadzornom odboru ?
valjda fondovom, neki su već krenuli šoping grozničavo, utri transakcije prošlo 12kom od 7,10-7,20, čudo
To je burza, bit ce ti čudo kad bude 50?
-
Ne moze FGS ide u zatvaranje . Ulagatelji trebaju zaradu.tako to funkcionira.
-
Za 10 dana.skupstina od Dlkva