1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Kadisibil91

Posts by Kadisibil91

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15
  • OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Kadisibil91
    • March 29, 2022 at 1:01 PM
    Quote from narko

Ako sam dobro shvatio funkcioniranje na relaciji broker <-> skdd, danas kupljeno se ne može prodati u javnoj ponudi, jer bi najkasnije sutra moralo biti na slobodnoj poziciji, a skdd će ih zabilježiti tek prekosutra. Ispravite me ako sam u krivu.

Ovi koji su trenutno na prodaji, još danas i sutra stignu maknuti naloge, odregistirati dionice i predati ka-pop obrazac

Trgovanje sugerira da je tako.Ali ako se danas kupi i sutra popodne preda ,onda će skdd to dobit tek preksutra najprije.I onda bi oni trebali provjeriti da li je obrazac ispravno popunjen te da li su dionice odregistrirane a preksutra će biti.Po toj logici nije bitno jesu li dionice na slobodnoj poziciji bile prije mjesec dana ili preksutra u trenutku provjere.Ja nisam primjetio da negdje piše da dionice moraju biti odregistrirane do 30.3.

Quote from rambo_5

Možete ili zvati brokera da vam ih odregistrira ili će to teta u SKDD-u napraviti kad dobije KA-POP obrazac

Broker mora odregistrirati na Vaš zahtjev.

• JDRN (Jadran d.d.)

• Kadisibil91
    • March 28, 2022 at 2:44 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Aruce

Crikvenički Jadran povećava plaće i prava radnicima, poznati detalji

Znači još veći gubici ove godine :)

Ulaže se za budućnost ;)

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Kadisibil91
    • March 28, 2022 at 12:11 AM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from D_artagnan

Jos najbolje da je svetac, sta je to netko rekao??? Ali onaj luđak je napao drugu suverenu zemlju ejj!!!!! I neselektivno granatira civile… Zbog nafte, plina i geopolitickih igrica, znaci nisu se u jednoj drzavi potukli 2 naroda, nego je otvoreno napao drugu drzavu. I tebi je to normalno 😏

Očito je da sam sarkastičan kad ga nazivam svecem, kao što i 'onog luđaka' nazivam Putlerom, što je neoriginalan spoj njegovog ptezimena u prezimena Hitler.

Nije nitko nazvao Zelenskoga svecem, ali ga nazivaju herojem i daju mu svakakve druge pozitivne konotacije, a on je izvanserijski kriminalac. Tip koji je uvelike odgovoran za ovako tešku situaciju u kojoj se Ukrajina našla jer, kako već stoti puta ponavljam, nije pripremio državu za rat, nego je odmahivao rukom... sve baze od ikakvog značenja su im uništene iz zraka, a agresor je počeo mlatit i po zapadu zemlje, koji je do ovih dana bio manje više pošteđen.. bez PZO ne možeš računati uopće.. pa to zna bilo svatko tko je igrao računalne igre, a kud pravi rat! Zašto je radio te poteze i bio opsjednut zabranjivanjem 'neprijateljskih' medijskih kuća, a nije pripremao državu za rat, to samo on i možda njegov uži krug znaju.

Tip dođe i traži od NATOa 'zatvaranje zračnog prostora Ukrajine'.. Vele, pravo je završio.. Valjda je prespavao predavanja iz međunarodnog prava, knjige nije ni otvorio, a ispit polagao prek veze, kak to već u istočnoj Europi(a i na Balkanu) ide.

Poziva Amerikance na red da 'oni ne rade dovoljno'... Pa oni mu šalju lude količine oružja, naoružavali su ih i prije Javelinima, koji su izuzetno efikasno oružje, pogotovo protuzračno... dali su mu sva moguća upozorenja, koja je ON ignorirao. Kaj on hoće, da se WW3 vodi zbog njega? Pa na kraju krajeva i zbog Ukrajine? Jel vidite da i Macron malo staje na loptu. Rusi su furiozni. Ovo nasilje treba smirivati, a ne rasplamsavati. Ili je Vama normalno da se rasplamsava?

Ukrajina je u ratu niskog intenziteta godinama i nikome nije baš bilo puno stalo.. Ekipa je išla i u turizam tamo. Neki i u ekstremni turizam..tipa Černobil i blizu ratnih djelovanja... Više su zadnjih godina pucale kijevske snage po ovima u Donbasu, nego obrnuto.. raznese granata neku babu u vrtu...imate sela gdje je od sporadičnih granatiranja stradalo skoro sco stanovništvo.. pa onda drugi tjedan neki mladi ukrajinski vojnik dobije iz snajpera..i tako 8 godina maltretiranje..pa isto toliko godina maltretiranje oko vode na Krimu...isušilo 90% obradivih površina.. gle, nije bilo u 'ratu', ali zločin protiv čovječnosti može biti počinjen i u miru.. Bio je taj upitno zakoniti referendum... na Krimu ima većina baš Rusa, iako ne jako velika većina, plebiscitarno su optirali za Rusiju.. Protiv toga se možeš boriti diplomatski i kako god, ali maltretirati par milijuna ljudi osam godina uskraćujući im pitku vodu.. i onda očekuješ neke pregovore i da će se ekipa iz Kremlja ponašati kako točno? Pa znaš s kime imaš posla? Jel to dobro za Ukrajinu, to kaj on radi, kaj Kijev radi 8 godina.. Ovo se moglo izbjeći...

Meni jedan Amer u razgovoru kaže da se ne može plakati za prolivenim mlijekom i da sad što je tu je, da treba sada poraziti Putina. Slažem se da treba zaustaviti i maksimalno oslabiti agresora, ali se ne slažem da možemo primjenjivati termine 'proliveno mlijeko' koji više odgovaraju svakodnevnim životnim situacijama za goleme političke promašaje čovjeka koji odgovara za živote 40+ milijuna ljudi. Tip toliko voli Ukrajinu...e.. toliko ju voli, voli ju više od samih Ukrajinaca.

I daju mu goleme aplauze, a bezobrazan je.. pitam se kako ga Japanci promatraju.. korumpirani kriminalac i nikakav zapovjednik koji cijelome svijetu drži prodike što bi oni trebali raditi. <X

Display More

Dostojevski mala beba. Te rusofore možda prolaze u Čeljabinsku,ovdje ne.Ovo je Hrvatska.Zapad.

Slava Ukrajini ! Živio Zapad ,EU,Amerika,Nato i sav normalni demokratski civilizirani svijet.

• JDRN (Jadran d.d.)

• Kadisibil91
    • March 25, 2022 at 5:43 PM

Evo nešto se i tu događa.Neka neka.

Jadran d.d. preuzeo brački ‘Lone‘ kojeg otvara sezonu ranije
    Dok na investicijskom turističkom tržištu u ovom trenutku vladaju trendovi opreza, &#39;stezanja&#39;, poskupljenja vrijednosti ulaganja pa i kašnjenja zbog…
    lidermedia.hr

• Kadisibil91
    • March 25, 2022 at 2:34 PM
    Quote from kvart99
    Quote from Kadisibil91

A zašto sada kad će platiti 5,36 za koji dan i to bez troškova? 13 kn preporučeno pismo jedini trošak.

Hvala kolegi i svima onima koji su prodavali po 5,22 / 5,24 / 5,26 i danas po 5,28......

meni super zarada bez po muke.......

Quote from goldfinger
    Quote from Kadisibil91

A zašto sada kad će platiti 5,36 za koji dan i to bez troškova? 13 kn preporučeno pismo jedini trošak.

A javni bilježnik?

Čak i taj trošak bi trebao Telemach vratit.Bar tako piše u ponudi.

• Kadisibil91
    • March 25, 2022 at 1:07 PM
    Quote from istriano

Prodano svih xxxx komada. Neka sića se i zaradila (kupovni prosjek 4,46).

• Kadisibil91
    • March 24, 2022 at 6:01 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Kadisibil91

"Drugo pitanje je ako je postojao dogovor da zemlje oko Rusije koje su nastale raspadom sssr-a neće ulaziti u nato, kako to da je zapad instalirao svoju vladu u ukrajni i zapravu ju nagovorio da krene prema nato?"

Usmeni dogovor je postojao ali to ništa ne znači. Takvih dogovora su Amerika , Rusija,V.B. i ostali imali na stotine pa ih prekršili. Nema ništa potpisano. To nije razlog niti opravdanje za agresiju i napad na jednu državu koja nije objekt u ovome svemu kako mnogi insinuiraju. Uvijek se može raspravljati o razlozima,povijesti i svemu ali je srž stvari agresija jedne zemlje na drugu, kojoj će dio teritorija biti otet. A druga stvar da li je zapad instalirao svoju vladu u Ukrajini ili nije je isto manje bitno.To pokušava radit i Rusija diljem svijeta. Sad kada su vidjeli da su izgubili na tom poličkom polju i shvatili da bi im neprežaljeno dijete moglo biti zauvijek izgubljeno ajmo na silu. Svaki normalni čovjek bez instalacije ili s njom bi radije izabarao zapadni način života sa svim "bolesnoćama" nego mračni istok i njihov svjetonazor i blagostanje.Da nije tako neki od nas bi vozili lade i iseljavali u Čeljabinsk,Jekaterinburg ,Omsk i sl. umjesto u Frankfurt,Beč ,Stockholm ....

U Frankfurt? Jeste Vi bili u Frankfurtu, jeste vidili na što to liči? I Stockholm? Pa tamo je stigao još mračniji istok... U "mračnom" Sankt Peterburgu je daleko sigurnije nego u tom divnom Frankfurtu.

I kao da je za kvalitetu života bitno da svi imamo milijun eura i da nitko od ne živi u Hrvatskoj. Ovi bezobraznici na tom zapadu se desetljećima ponašaju kao da Rusija ni nije dio Europe, a itekako je dio... U Americi su imali svoje plantaže s robovima i indented servantsima i nisu imali nikakvu svoju državu, nego su bili kolonija jako daleko od Europe dok su u Rusiju na poziv Petra Velikog dolazili inženjeri i umjetnici iz cijele Europe da sagrade Petrograd. Prošli su Rusi i prije toga, a pogotovo tri stoljeća nakon toga svašta, samo da prežive i ne vole da ih se vrijeđa, a pogotovo ne vole da ih se maltretira i da im se prijeti... Oni ova zadnja tri desetljeća nisu pokazivali nikakve znakove neprijateljstva prema zapadu, dapače, Rusija se otvorila svijetu. Boljševička revolucija koja je njih zadesila, a isto bila financirana iz kojekakvih zapadnih centara moći, o čemu postoje brojni dokazi, bila je toliko esencijalno antiruski projekt. Prve godine SSSRa su bile pakao za Ruse, onda rat u kojem su izgubili 27 milijuna ljudi, mahom civila i usprkos tome pobijedili. Poljaci i Židovi bi im trebali pokazati barem malo zahvalnosti, a i mi ostali Slaveni jer nam ne bi bila dobra prognoza bez njih, s obzirom na nacistički projekt i naše mjesto u njemu. Njih užasno živcira veličanje nacističkih suradnika i sve to... Kasnije nakon tog rata su polako ojačali svoje pozicije u SSSRu. Do tada su bile velike simpatije zapada, dok su mahom nerusi vladali SSSRom...onda je bilo ok... onda krajem 1950ih i pogotovo 1960ih nadalje, e, onda nije bilo dobro.. I to traje do danas tako, samo mijenja dimenzije i modalitete. Kakav mračni istok tamo.. oni svoje arhive otvaraju povjesničarima i ostalim istraživačima iz cijelog svijeta, a naši će i sada 30 godina nakon pada Posavine nešto izmanipulirati da se to produži na rok tajnosti 50 godina kako ne bi neki živući, a i dosta utjecajni akteri tog vremena bili pitani neka pitanja? Po čemu smo mi bolji od Rusa? Imamo viši standard? Pfff...

Dodirnuo sam se samo nekih stvari.. Tu bi se enciklopedija mogla napisati..

Da ne pišem sad roman,neda mi se.Ukratko ja bi da selim izabrao Frankfurt a ne Omsk ili slično a Vi kako hoćete.

A za Poljake moram reći da su posebno zahvalni .Svake godine idu u Katynsku šumu zapalit svijeće za zahvalnost.

• Kadisibil91
    • March 24, 2022 at 5:56 PM
    Quote from havi

A kaj bi ovdje tipkali da ameri recimo sutra napadnu neku karipsku drzavicu recimo Grenadu ili neku africku sirotinju recimo Togo.

Dali bi isto ili slicno tipkali?

Ili smo pristrani jer nam je ovo s Ukrainom u susjedstvu ?

Da ne mislite da sam za ruse, ne, odvratno je to kaj rade.

Slava Ukraini.

Razlika je kada neki tzv. svjetski policajac ili svjetski moćnik zbog tzv.nekakve demokracije ili komunizma ili sl. svrgava režim ili se miješa a drugo je kada otima tuđi teritorij i proglašava ga svojim.Doslovce kao u onoj igri Risk.Staviš tenkove ,povučeš crtu i to je sad moje.

• Kadisibil91
    • March 24, 2022 at 11:41 AM
    Quote from bbkk0000
    Quote from renchi

Ja ne znam kakva je to " nasa ljevica ". Ja vidim samo ljevicu koja je nastavak KPH koja se transformirala u 2 stranke i ostale. Pri tome, vidim remiscencije ruskog imperijalizma koji je nastavio zivjeti i kroz komunisticku partiju te je pod krinkom komunizma provodio i ruski imperijalizam. Danas je u Rusiji ostao samo ruski imperijalizam. Nije nikada njti nestao. Posljedica ruskog imperijalizma, a ne komunizma, je rat u Ukrajini. A razlog naseg ( moga ne ) " ljevicarenja " je u mojoj prvoj recenici ovog posta. Premalo je stranaka nastalo u Hrvatskoj koji se ne naslanjaju na " nasu ljevicu ". Ima ih, ali su jos uvijek male.

BTW borbu protiv ruskog imperijalizma provela je KPJ jos tamo pedesetih. Informbiro, Goli otok...

Nadam se da ce doci vrijeme i " bas nase desnice " i " bas nase ljevice ".

Kada vidim onog porijeklom Hrvata, ljevicara i predsjednika Čilea ne mogu ga povezati niti sa jednom od " nasih dviju ljevica ". Lakse mi je povezati ono sto mi zovemo desnicom s KPJ / KPH nego tog čileanskog ljevicara sa KPJ / KPH.

Pomijesali ste politicke orijentacije i uzroke rata u Ukrajini.

Ne navijam za Ruse,dapače..ali ajmo iz početka razbistrit situaciju.. tamo neke svjetske kuhinje plasiraju komunizam prema Rusiji ( navodno je originalni manifest još uvjek u Londonu).. završava 1 svjetski rat, ruši se carska obitelj Romanov..kao loše se živjelo pa će boljševici otet bogatima i dati sirotinji poljoprivredno zemljište,nekretnine..samoupravljanje,komunizam...50,60,70 godina kasnije Rusija na koljenima, vjerski opustošena.. par desetaka nekih ljudi kupuju kompletnu sirovinsku bazu Rusije i zapravo preuzimaju kompletnu državu. U tom trenutku vjerojatno neka duboka država uz pomoć vjerojatno pravoslavne crkve plasira Putina za spas onoga što je preostalo. Takav posao je logično mogao preuzeti samo neko jako tvrd iz takvih krugova. Vjerojatno niste gledali dokumentarac koj je isao na hrt u cini mi se 4 dijela..u jednom dijelu kada je Putin dosao na vlast skupio je te oligarhe i pristojno ih molio da plaćaju poreze i doprinose za radnike onaj Hodorkovski ga je zapravo ismijavao na način da mu je odgovorio da mu je jeftinije podmitit inspektora koj dođe u tvornicu nego da plati poreze i doprinose. Znači pokušavao je sa njima razgovarati. Obzirom da veliki dio tih oligarha po svemu sudeći zapravo nisu samo Rusi i vjerojatno su spojeni na neke druge centre moći i obzirom da su takvi scenariji već viđeni i može se prepostviti da se je preko krupnog kapitala zapravo napravljena invazija na Rusiju moje pitanje je tko na bilo kojoj točki na kugli zemaljskoj ima pravo ili potrebu rušiti vlastitu ili tuđu državu? I koja je kazna za to? Koliko je vidim sa strane imerijalizam zapada pod krinkom tobože ljevice,ljudskih prava ( čitaj huškanja protiv naravnih zakona) je daleko zešći. Potpuno isti scenarij se odigrao u Ukrajni. Drugo pitanje je ako je postojao dogovor da zemlje oko Rusije koje su nastale raspadom sssr-a neće ulaziti u nato, kako to da je zapad instalirao svoju vladu u ukrajni i zapravu ju nagovorio da krene prema nato?

Display More

"Drugo pitanje je ako je postojao dogovor da zemlje oko Rusije koje su nastale raspadom sssr-a neće ulaziti u nato, kako to da je zapad instalirao svoju vladu u ukrajni i zapravu ju nagovorio da krene prema nato?"

Usmeni dogovor je postojao ali to ništa ne znači. Takvih dogovora su Amerika , Rusija,V.B. i ostali imali na stotine pa ih prekršili. Nema ništa potpisano. To nije razlog niti opravdanje za agresiju i napad na jednu državu koja nije objekt u ovome svemu kako mnogi insinuiraju. Uvijek se može raspravljati o razlozima,povijesti i svemu ali je srž stvari agresija jedne zemlje na drugu, kojoj će dio teritorija biti otet. A druga stvar da li je zapad instalirao svoju vladu u Ukrajini ili nije je isto manje bitno.To pokušava radit i Rusija diljem svijeta. Sad kada su vidjeli da su izgubili na tom poličkom polju i shvatili da bi im neprežaljeno dijete moglo biti zauvijek izgubljeno ajmo na silu. Svaki normalni čovjek bez instalacije ili s njom bi radije izabarao zapadni način života sa svim "bolesnoćama" nego mračni istok i njihov svjetonazor i blagostanje.Da nije tako neki od nas bi vozili lade i iseljavali u Čeljabinsk,Jekaterinburg ,Omsk i sl. umjesto u Frankfurt,Beč ,Stockholm ....

• Kadisibil91
    • March 24, 2022 at 10:05 AM
    Quote from Laudator

Koji je zadnji dan za predaju ponude? 30.3.???

Da

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Kadisibil91
    • March 23, 2022 at 11:40 PM

NIje baš dobro

Iznenadni preokret: Renaultove industrijske aktivnosti u Rusiji se ipak obustavljaju
    Ipak, što se tiče njihovog udjela u AvtoVAZ-u u koji spada i marka Lada, Grupa Renault još procjenjuje dostupne opcije
    www.jutarnji.hr

• Kadisibil91
    • March 19, 2022 at 11:19 AM
    Quote from Miron
    Quote from Kadisibil91

15ak iljada minimum neto uključujući i porez u 20ak dana i to bez rizika.Zašto ne uzet lovu pa makar kupio 4-5 el. romobila. :). I onda ga još Telemach sastrane nagradi..Bonusić

Vjerojatnije tri puta manje od toga što si napisao.

Skoro pa točno ali u pravu ste.Malo manje od 7 k kn ako je provizija 0.3%.Nebitno koliko, u kontekstu da je gratis. Danas nemaš,sutra imaš bez obzira na sve pa makar pokupovao ulje do kraja života za to.

• Kadisibil91
    • March 18, 2022 at 11:56 PM
    Quote from Backdraft

Ja sam ponudu predao, 30.03. ce pare i ni kune nece vidjeti zse tako da mi svejedno kada ce. Ovo malo sto mi je ostalo na zse je cisto da se malo igram i pratim. Usa i crypto cu podebljati

Do 14.4 moraju.Kao i sve dosad nadam se zadnji dan da će to bit kao i cijeli proces do sad.Neka budu vjerodostojni.

• Kadisibil91
    • March 18, 2022 at 6:13 PM
    Quote from MickeyM
    Quote from Si4Marc

E to je povijesna transakcija na OPTA svaka čast 172 884 kom po 5,30.

Koliko dotični misli na toj transakciji na kraju zaraditi, e to se pitam? ;)

15ak iljada minimum neto uključujući i porez u 20ak dana i to bez rizika.Zašto ne uzet lovu pa makar kupio 4-5 el. romobila. :). I onda ga još Telemach sastrane nagradi..Bonusić

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Kadisibil91
    • March 7, 2022 at 2:57 PM

Treba reset cijelog svijeta jer su ljudi kreteni. Znači populacija na 0 i onda opet nanovo od majmuna.I onda bi sve bilo ok bar neko vrijeme dok jedni kromanjonci iz jednog sela ne napadnu druge i tako opet počinje.Ali bar bi se normalno živjelo to razdoblje.

Kapitalizam,kumunizam,ideologije,vjere,bogovi,pohlepa,borbe za teritorij ,uništavanje prirode blabla .Znači sami sebe masakriramo I to svjesno.To mogu samo kreteni.Bilo putem klime,nuklearnog oružja ili meteora ,nebitno.Uglavnom reset.Kakve jugoslavije,hrvatske,amerike i rusije.Glavna preokupacija ti je ulovit 2 ribe i nekog vepra s vremenom na vrijeme.I sve što razmišljaš je dal si sit,da li ti je toplo i kako po mogućnosti osigurati potomke. I nema veće sreće.

• Kadisibil91
    • March 5, 2022 at 10:08 PM
    Quote from harpun

a di je obrazac

Šparaju na papiru.Ipak su to 4 stranice za isprintat.😀

• Kadisibil91
    • March 5, 2022 at 8:30 PM
    Quote from harpun

došla ponuda ali bez obrasca

Jel bilo u sandučiću ili se mora potpisati poštaru?

• Kadisibil91
    • March 4, 2022 at 1:01 PM

Hoće li pismo dobiti svi dioničari ili samo oni kojima su dionice na slobodnoj poziciji kod skdd?

• JDRN (Jadran d.d.)

• Kadisibil91
    • March 4, 2022 at 12:28 PM

Koliko se čuje nisu baš najbliskiji odnosi među fondovima u vlasničkoj strukturi. Interesira me da li je realno moguć delist ovdje bar dok su oni još vlasnici ? Meni se čini da ne s obzirom da je i grad unutra i država još nešto malo a Jadran je u neku ruku simbol ove regije i svašta je prošao.Sentiment građana i grada je prisutan kao i naravno povezanost s gradom bez obzira na njihov mali postotak.

• JDRN (Jadran d.d.)

• Kadisibil91
    • March 3, 2022 at 7:14 PM
    Quote from tollway
    Quote from dzile

No, i dalje tvrdim da je na sadašnjoj cijeni dionice ovao dobro ulaganje u nekom srednjeročnom vremenskom intervalu jer mi je nekako teško očekivati da će cijela pa Crikveničk - vinodolska Rivijera jedina ostati izvan fokusa velikih turističkih igrača koji imaju novac i znanje za realizaciju kvalitetnog investicijskog ciklusa.

pratim taj cijeli šou sa jadranom od uvrštenja na burzu kao moguću investiciju, ali nikako da se pokrene. ako se ne počne čim prije nešto ozbiljnije investirati u smještajne jedinice, objekti će dodatno propadati. obzirom na sadašnje stanje i krvnu sliku tvrtke, mišljenja sam da niti nema prostora za neku premiju ukoliko bi se išli trenutačno prodavati.

Nije da se ne ulaže i to odkad su preuzeli. Pored postojećeg održavanja i ušminkavanja radi se na povećanju kapaciteta i sadržaja te samim tim boljoj kategorizaciji.Novi Inter bi se trebao gradit.Ušlo se je u Makarsku,Umag,N.Vinodolski,Omišalj. Riješavali su se i riješavaju pravo imovinski odnosi,sporovi s bivšim radnicima...Ova korona ih je unazadila kao i sve turiste.Da može i mora bolje stoji.

Uvijek može a sad dal u njihovim rukama ili u nečijim kome je to core business ćemo vidjet.

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 15
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt