Ko će pobjedit u subotu na Maxiruglu , prognoze ?
Dinamo 3:0 ili 3:1
Ko će pobjedit u subotu na Maxiruglu , prognoze ?
Dinamo 3:0 ili 3:1
Danas isplata dividende.
Kako se kilavo ugovaraju? Zar ovo nema veze s Dalekovodom?
Sektor energetike :
“Segment dalekovoda odnosno odjel visokog i niskog napona trenutno izvodi radove na 22 velika projekta (dva u Norveškoj, 11 u Švedskoj, četiri u regiji, dva u Njemačkoj te tri u Hrvatskoj) i 6 manjih projekata, a segment trafostanica na osam velikih (četiri u Hrvatskoj, jedan u Norveškoj te jedan u Makedoniji).Tijekom prvog tromjesečja 2022. godine u odjelu visokog i niskog napona ugovoreno je nekoliko manjih projekata u Hrvatskoj ukupne vrijednosti 35 milijuna kuna. Odjel trafostanica je ugovorio dva projekta u prvom tromjesečju 2022. godine ukupne vrijednosti 21 milijuna kuna.”
Sektor infrastrukture
” Trenutno je aktivno 14 projekata, a radovi se odvijaju na 11 gradilišta. Tijekom prvog tromjesečja Ugovoren je projekt rasvjete i EVP-a za naručitelja Cengiz u iznosu od 56 milijuna kuna. U fazi odluke o odabiru otvoreno je još 126 – 155 milijuna kuna potencijalnih ugovora.”
Segment projektiranja :
” Obzirom na stabilnu razinu ugovorenih poslova osigurana je realizacija za naredni period.”
Dalekovod Emu d.o.o.:
” Umjeravanje brojila električne energije u prvom kvartalu 2022. godine je ispod planiranih količina, te se značajniji poslovi umjeravanja brojila električne energije očekuju u drugoj polovici godini. Poslovi iz segmenta mjerenja i ispitivanja elektromagnetskih polja visokih i niskih frekvencija za prvo tromjesečje 2022. godine u skladu su sa planiranim količinama te se očekuje takva dinamika do kraja godine.”
Na ex.div. day +10%...To je neka kontrapsihologija
Kakva su očekivanja za 2Q ?
Ja mislim da nakon relativno lošeg 1Q zbog poznatih razloga slijedi dobro, možda čak i odlično , s obzirom na obujam poslova i projekte čiji rezultati bi trebali već sada biti vidljivi.
Tu je nešto u startu bilo sumnjivo i meni koji sam prvi uočio spominjanje divke na revidiranom godišnjem izvještaju te nakon toga i kolegi Philidoru kojemu sam proslijedio tu informaciju. Doduše meni je bilo sumnjivo kako sam ja samo to primjetio a nitko ne reagira. Jbg sreća jer dok su svi čekali kvartalno izvješće ja sam prolistao nabrzinu godišnje koje je izašlo 2 min prije.Bolje reć odskrolao do dna. Kolega je pak smatrao da je taj papir o prijedlogu divke slučajno završio tamo među ostalima te je bio skeptičan .Možete i sami pročitati na stranici 64 ove teme. Kako god, ispalo da je točan podatak da ide prijedlog dividende koji je naknadno i objavljen u pozivu na Glavnu skupštinu. Zašto prijedlog sada nisu prihvatili neznam,možda upravo zvog tog papira koji nije trebao biti tamo na početku😐.Sve u svemu zanimljivo.
Sve se meni čini da se ni Ukrajincima ne ratuje... Jer ako zemlja od 40 milijuna ljudi ne može mobilizirati 1% stanovništva i razbucati ono malo ruskih vojnika i domaćih kvislinga, onda sve ovo stvarno nema smisla. Pogotovo uz ogromnu stranu pomoć u oružju i informacijama.
Da su Rusi proveli mobilizaciju pa udarili s 2 milijuna ljudi, razumio bih. Oni su ušli sa 150 tisuća ljudi i grickaju malo po malo. Samo za usporedbu, toliko smo mi imali ljudi pod oružjem u Oluji, na puno manjem teritoriju...
Od tih 40 mil dosta je rusa a u konačnici je svejedno kad su ovi jači i više ih ima.Ako Ukrajinci sklepaju 10 novih brigada ,ovi mogu 100 .Slično tako i djeluju. Koliko je potrebno toliko se pojačavaju.
Koliko god je složeno je jednostavno riješenje.Ako ne želiš biti u milosti i nemilosti rusa moraš biti u NATO-U.
Umjesto najave pregovora najava daljnje militarizacije, kada će više netko u EU podići glas razuma jer sa vlasnicima nuklearnog nauružanja treba pregovarati bez obzira što je riječ o kriminalcima i zločincima, ipak je najvažniji mir, a bagru se i dalje može izolirati i tehnološki, energetski, ekonomski i sl.
Znate što je jednom rekao Al Capone (inače dijelom Hvat, dosta sličan Putinu po mentalitetu): “You can get more with a kind word and a gun than with just a kind word.”
Prevedeno, Europa se MORA militarizirati, ne zato da bi otvoreno ratovala, nego da bi u slučaju potrebe mogla mlatnuti po glavi razne Miloševiće, ISIS-e i slične. A sa Putinom se situacija rješava totalnom izolacijom, a ne ratom jer bi rat nužno postao nuklearan.
Ukrajina mora prihvatiti Ruske uvjete, dati im te pokrajine i najvažnije zaustaviti krvoproliće. A nakon toga dignuti zid prema Rusiji od Sjevernog mora do Kine, proširiti NATO svugdje gdje se može i čekati da Ruski narod sam svrgne Putina & CO. Upalilo je sa komunistima bez ispaljenog metka, upalit će opet...
Samo koje su to regije kad ovaj svaki dan krade sve više i više teritorija.Bez oslobođenja nema ni teritorija.rusi nema teoretske šanse nekim mirovnim sporazumom da se povuku sa dosad okupiranih sela i gradova a i pitanje je dokle idu .Mogu slobodno cijelu Ukrajinu osvojit a sad dal za mjesec ,godinu ili 5 je manje bitno jer joj nitko konkretno ne može pomoći da bi bili superiorniji od rusa. Tj. može ali bi to onda vodilo u globalni rat a svijetu se ne ratuje.
Kaže prodaja non core djelatnosti... 🤔
Ajd dobro..
Volim akvizicije a oni prodaju, na prvu mi nije bila draga ova vijest, al opet vjerujem da znaju šta rade i vjerujem da imaju gdje s kešom za nove akvizicije. Ovo je igra na duge staze, vidjet ćemo.
Što god da naprave meni ulijevaju povjerenje za razliku recimo od Podravke.
Al je vruće😀
Slovaci ,muž i žena- nekih 65 godina , voze 10-15 sati ,popiju samnom rakiju i brzo u birtiju.Jos viču oštarija ovo ono .Nit su stvari iznijeli iz auta ni tuš ni ništa. Nego direktno pit.Fascinantno.A vani nekih 35 stupnjava...
Istina.Evo ja zviznuo rakiju s novim gostima maloprije i 2 dcl bijelog s starim i sad idem tržit neš...🤪
Naravno, novima se uvijek nudi žestica jer plaćaju pri dolasku.
Istina.Evo ja zviznuo rakiju s novim gostima maloprije i 2 dcl bijelog s starim i sad idem tržit neš...🤪
Naravno, novima se uvijek nudi žestica jer plaćaju pri dolasku.
Haha nije bas tako.Na stare sam mislio koji vec borave pa se sreli a inace mi nitko ne placa pri dolasku.To mi malo neprofesionalno...Osim preko bookinga ali to je dr.prica
Ja pričam o političkim odlukama, koje mogu ugroziti sezonu. Naime lijek protiv uvoza nafte iz Rusije je "zatvaranje", stoga bi im Covid dobro došao, kao povod. Ne znam jel se ovde može o ovome, jer mi se ne ide opet 7 dana u ban.
Pa ovo je Birtija i svi smo malo pod gasom tako da je to olakotna okolnost. Osim ako nam admin nije Ceci lično.
No.10 malo podebljao svoju poziciju.
17.6. 21376
24.6. 21559
BCTi 1732 . +0.41.
Koja je granica ovoga ? Nebo? 🙂🗼😂
Ima li tko kakvu teoriju ? Brutalan fi ?Kupuje se Jdpl🤔?
budućnost?
Sto je ovo bilo?
Auuuu koja transakcija.Bas da cu napisat
Bojim se i zvuči nezamislivo da Rusi neće osvojiti Donbas kao i zadržati Krim i dosad osvojene i ukradene veće gradove poput Hersona i Mariopulja .Koliko trajalo da trajalo i bez obzira na vojnu snagu Ukrajine .Tada mogu proglasiti "oslobođenje " i pobjedu te će javnost biti zadovoljena.
Ukrajina to treba teškom mukom zaboraviti ali zato preko noći treba se priključiti NATO-u kako sutra Rusi nebi nastavili i napravili isto.To je jedina garancija.Pa neka onda car prijeti crvenim gumbom i napada Odesu i Kijev koje smatra svojima. Popuštalo se i Njemačkoj na sve moguće načine a na kraju je ono što nitko nije želio bilo neizbježno. Ja da sam Rus bi se zapitao zašto svi naši susjedi i ostali genetsko ili na druge načine povezani narodi hrle u taj "zloglasni" NATO a ne kod njih.Jesu im(nam) svima oprani mozgovi od Amera,zapada,iluminata i sl. a oni su jedini prosvjetljeni?
Zna li se kad kreće vlakić?
Tiho smo stigli od 38 do 52, nedostaje onih par dana vatrometa...
Salu na stranu, ima li ikakve sanse da tpng nije lijepo zaradila u ovom kvartalu? Bude li ikakvih iznenadjenja u negativnom smislu - prodajem sve pa makar propustio ne znam kakve zarade, dosta je bilo mrcvarenja ovdje zadnjih 2 godine.
Jaako brzo.Kad shvate ljudi da kriza kojom ih svakodnevno plaše nije nešto zbog čega će svijet stati i kad se opet uključe i oni koji su skupljali po 40 ak i onda prodali za 5 -15% više a sad im je zbog toga teško opet ući. Slično sam i ja razmišljao kod kraljice koju sam kupovao i po malo više od 100 ak kuna vjerujući u nju da je na dnu i braneći je od onog koji sve zna i čije se ime ne smije spominjati. Gle čuda omašio je ceo fudbal i to bogovski s obzirom da smo došli skoro na 600. A ovih 30 ak % rasta je presmiješan postotak u usporedbi sa tim rastom i sa rastom drugih sestara u svijetu o kojima tjednima kolegica na drugoj temi piše. Ovo bi mogla biti najbolja godina u povijesti za TPNG unatoč malo lošijem 1 Q a i prognoze za slijedeću godinu su vrlo obećavajuće .
Slab promet na ZSE, kupaca ima na kapaljku. Za daljnji smjer se ceka otvaranje vani. Danas je FED meeting, bit ce veselo ako zbog rekordne inflacije povecaju kamatnu stopu za 0.75%, ali ipak je vjerojatnije da je povecaju za 0.5% zbog pokusaja smirivanja panike na trzistima.
Ne bi se htel previse mjesat ali nadam se da je donekle jasno da dizanjem 75 punti ide reli uzbrdo a dizanjem 50 punti ide nastavak spusta nizbrdo. Nakon, mozda, nesto prvotne konfuzije i kontuzije.
Naravno, petak je quad OPEX koji je osjetno vazniji za kratkorocnu mehaniku marketa pa nam ostaje pratiti dalje.
Znači kolo se mora vrtit. Ili gore ili dole što god odlučili.O majko mila .To normalnom čovjeku ne može nitko objasniti. A koliko se mora dignut ili spustit da ne ide nikamo ?
Ili je to nemoguće.