je li moguće da HT toliko otkupljuje svoje dionice jer uskoro ideprodaja HTa ?
Jel se možda zna kupac, kada velite kolega da ide HT u prodaju? Prvi glas mi je za to!
Optima vjerovatno.Bar se tako priča u poslovnim krugovima.
je li moguće da HT toliko otkupljuje svoje dionice jer uskoro ideprodaja HTa ?
Jel se možda zna kupac, kada velite kolega da ide HT u prodaju? Prvi glas mi je za to!
Optima vjerovatno.Bar se tako priča u poslovnim krugovima.
Novi članak ali ništa novoga što već ne znamo.
Evo ga stiže
Molim nekog ljubaznog za odgovor.Slabo pratim a i lijen sam sad čitati toliko stranica.Evo dva laička pitanja.
Da li ovi koji su sad sudjelovali u dokapu po 10 lipa mogu prodati svoje dionice i kada najprije ako da?
Da li većinskom vlasniku koji koliko sada vidim posjeduje 60,68 % treba još i koliko da bi samostalno donosio odluke? Hvala unaprijed
Koje plašljive povodljive ovce.Čitam od sinoć i to je jedini zaključak.Frane Franić proda par hiljada i brzo prodat.Frane Franić kupi par hiljada i brzo kupit.Bez razmišljanja, bez poštovanja sebe i svojih odluka, bez ičega.Ponavljam , ništa se apsolutno nije dogodilo niti promijenilo šta se trebalo dogoditi. Sve ide svojim putem samo ste vi u međuvremenu zbog emocija promijenili 20 puta svoje mišljenje.I treba Vas ošišati do kraja, ne zaslužujete drugo.Jbg admin bolju riječ od ovaca ja nemam pa ti zatvaraj slobodno, evo sam se prijavljujem.
Meni ovo zadnjih dana izgleda kao posljednje šišanje plašljivaca pred dogovorenu prodaju.Žao mi samo onih koji su čekali godinu i nešto da bi sad propustili.Više bi to moglo boljeti nego eventualna nerealizacija prodaje , u šta ne vjerujem, jer rizik je bio na početku isto kao šta je i sad. Rizik uvijek postoji i na to bi trebali i na samom ulasku u nešto biti spremni.
Koliki je sada prosjek ?
Neznam točno ali viši od ovoga danas. A vezano za A1 oni su ionako jednim dijelom unutra sa svojim 1 085 430 komada. Ako ništa ne moraju i to otkupit u slučaju preuzimanja .I to je ušteda zar ne .
A1 je u više navrata bio zainteresiran za H1 šta su i priznali i ako mislite da ih Optima ne interesira varate se. O interesu UG-a za Optimu ne treba puno pisati. Sve je napisano puno puta. I mirovinci su se spominjali u prvom natječaju .Nedavno zaratili A1 i UM oko Arene... Svaki korisnik je zlata vrijedan. Isto tako kod ponude i preuzimanja tromjesečni prosjek je bitan. Znači itekako im je u interesu da je ovo nisko. Da ne bude poslije nisam znao . Ima ona narodna " zavadi pa vladaj " .
evo ih opet
LKRI OT LOGISTICS SPOLKA AKCYJNA -2,000 -0.01% 1,317,835
Tim tempom ce izaći za 2 godine.Nešto mi govori da se to neće tako odvijat.Tu se nešto mora ubrzo dogoditi.
Šta ja jedini kupujem tu ?Ostali samo tipkate
Display MoreMAISTRA djelatnost elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga
Predmet poslovanja Društva se proširuje na način da se pored postojećih djelatnosti dodaju
nove, i to:
* proizvodnja električne energije
* prijenos električne energije
* distribucija električne energije
* opskrba električnom energijom
* trgovina električnom energijom
* skladištenje energije
* djelatnost elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga
* računalne i srodne djelatnosti.Možda Maistra kupuje Optimu.
Moguće 😀.Maistra je od Adrisa a Adris i fondovi su se isto spominjali kao zainteresirani.
Evo ovi rade preuzimanje i spajanje.Možda u kompletu i Optimu uzmu.
https://lider.media/poslovna-scena…i-dolara-136792
P.s.i oni imaju dug
Da li ste Vi sa svim Vašim godinama i životnim i burzovnim iskustvom očekivali prodaju prije roka ? I još k tome znajući od prvog dana da bi ovo HT volio zadržati koliko god može tj.smije.
Nemam ja ni puno godina života ni previše burzovnog iskustva.
Moja očekivanja su nebitna.
Optima mi nije velika briga mada je imam na dva računa ukupno ravnih 134000.
Možda ih ostavim unucima ako ću ih jednog dana imati.
Nisam mislio na Vas
Ljudi su nestrpljivi ja razumijem ali ništa se nije dogodilo u zadnjih godinu i pol šta bi dalo naslutiti nekakav loš razvoj situacije. Dapače sve ide po zakonima ,propisima i rokovima.Čak i blagi gubitak korisnika nije neočekivan. Niti nama niti eventualnim kupcima.. Sve je isto kao na početku . Teško je biti unutra godinu-dvije u neizvjesnosti oko eventualne cijene kada se pojave prilike poput brodara i brze zarade nutra van kroz par dana.Zato i dolazi do pojedinačnog prosipanja kao danas.
Display MoreSve je dakako moguće osim da A1 i UG pokazuju interes, ali ne predaju konkretnu ponudu.
Zašto tako mislim ?
Konkretna ponuda i to za vrijednost cijelog društva Optima bio je uvjet iz tendera.
Tko nije ispunio taj uvjet ne zadovoljava osnovne uvjete iz natječaja i ne može biti potencijalni kupac, pa ako ni jedan kupac nije ponudio konkretnu cijenu za Optimu natječaj je propao i trebalo je raspisati novi.
Propali natječaj nema veze sa prodajom od strane investicijske banke, opet ćemo ponavljati jedno te isto prožvakano najmanje 5 puta.
Nije ovo privatizacija državne tvrtke da se mora prodavati na natječaju, nego se prodaje privatna tvrtka privatnim tvrtkama.
Uvjeti natječaja su bili bitni samo dok je natječaj trajao. AZTN nije propisao uvjet da je prodavatelj dužan raspisati novi natječaj ako se Optima ne proda na prvom natječaju, već je propisan uvjet angažiranja investicijske banke.
Obzirom da na natječaju nije bilo ponuda, ili nisu bile prihvatljive, dalje Optimu prodaje Credit Suisse, ako ima kome, a kako stvari sada stoje, više mi se čini da nema, nego da ima.
Ja bih rado da je drukčije, ali nije.
Da li ste Vi sa svim Vašim godinama i životnim i burzovnim iskustvom očekivali prodaju prije roka ? I još k tome znajući od prvog dana da bi ovo HT volio zadržati koliko god može tj.smije.
Display MoreNemoguće je da A1 i UG nisu zainteresirani , a HT ako želi preuzeti Opt nek lijepo iskešira prvo Zabi 10 kn minimum po koliko ju je dobila a zatim i nama malima. Može i premija slobodno.
U ovoj je državi sve moguće, a o burzi da ne govorim.
Netko mi se bio narugao prije par dana kako želim kupiti ispod 5,80 ali da to neću dočekati jer da je nemoguće da padne ispod 5,80.
Ako sam išta naučio u životu i na burzi to je da je sve moguće, pa i to da A1 i UG pokazuju interes ali ne predaju konkretnu ponudu.
A 10 kn je najniža nominalna cijena dionice po ZTD-u (članak 163. st. 2), ispod 10 kn nisu mogli staviti nižu nominalnu vrijednost.
U odnosu na IPO i 265 kn to je itekakav popust.
Optima telekom - završena javna ponuda dionica - Arhiva - Burza - Burza Portal
Display MoreDisplay MoreNakon što sam pročitao Vaše upise malo sam se pokušao staviti na mjesto A1.
Ako ja kao A1 dam visoku ponudu i ona bude prihvaćena, je da sam izgubio novca jer sam morao preplatiti OT ,ali sam zabetonirao duopol i mogu biti zadovoljan sa stanjem.
Također, ako dam veliku ponudu i ne dobijem, bar sam natjerao budućeg konkurenta da plati više i malo mu otežao život.
A1 je dao neku ponudu sigurno, čisto da oteža život UG.
Idemo dalje...
Iz gledišta United Group.
Ako ne kupim OT, moram sam graditi svu tu infrastrukturu i dati HT-u i A1 još vremena da učvrsti tržište i pripremi se za moj dolazak.
Osim što je graditi vlastitu infrastrukturu skupo, to će i tražiti neko određeno vrijeme za koje ja neću biti konkurentan.
OT već ima neke korisnike, ako ga ne kupim onda moram prvo graditi infrastrukturu i trošiti novce da dovučem te korisnike kod sebe.
Iz gledišta HT-a.
Ja to sad moram prodati. U interesu mi je prodati čim skuplje. Onog trenutka kad je prodano i kad su ponude poslane. Oguliti ću OT za svakog korisnika kojeg mogu samo da ne dođe konkurenciji. Teoretski mogao sam to i prije raditi ali si onda sam smanjim cijenu prodaje plus ulazim u neke zakonske probleme.
To je moje mišljenje i kako ja to vidim.
A sto ako A1 i UG recimo nisu zainteresirani, a HT zeli na bilo koji izvedivi nacin OT preuzeti, sto se onda treba uciniti-dogoditi?
Nemoguće je da A1 i UG nisu zainteresirani , a HT ako želi preuzeti Opt nek lijepo iskešira prvo Zabi 10 kn minimum po koliko ju je dobila a zatim i nama malima. Može i premija slobodno.
čisto sumnjam. onaj koji takve stvari radi uspješno zna da mu se ne može lako isplatiti minus od 7% na opte u atpl koja je isto u stagnaciji. bila bi to čista kocka. brutalnost iskrcaja ukazuje na to da se je veći igrač otresao po sebi prijateljskoj kupnji u nadi da još neko upadne u mrežu.
Slijedeća transakcija čišćenje do 6,20
Teoretski se može izgubiti i da se kladi da će poslije noći doći dan a s druge strane može se ovo prodati i za više od 20.Na Vama je da na temelju informacija , instinkta ili nečeg trećeg donesete odluku.Ipak je to Vaš novac.To šta je netko napisao da će uložit toliko i toliko je nebitno.Na kraju ne moraju uložit niti lipe a mogu i 10 puta više od napisanog.
Kada se podvuče crta nakon ovih 550 stranica napisanog i očekivanog.Znači od 0 kn do 20 prosjek je 10 kn.Znači na sadašnju cijenu od pišljivih 6 kn to je zarada skoro 67% u 40 ak dana koliko je još preostalo.Nije loše.To je blizu tih 10,87 kn i svi zadovoljni jer iznad toga nitko nije ulazio zadnjih godina.
Wtf, prije 6 mjeseci članak. Sumnjam da se nekome opet po enti put vraća u prošlost.Sretno.