8 kn i SOLD !
Ajde više, neka i to završe
Uložim to u HT, čekam opet dok mi sva kosica ne otpadne , izađem sa dvostukim, i voila !
![]()
Mislim da ipak valja pričekati dvoznamenkasti iznos, uvjeren sam da će biti preko 10 kn, a koliko više to ne znam.
8 kn i SOLD !
Ajde više, neka i to završe
Uložim to u HT, čekam opet dok mi sva kosica ne otpadne , izađem sa dvostukim, i voila !
![]()
Mislim da ipak valja pričekati dvoznamenkasti iznos, uvjeren sam da će biti preko 10 kn, a koliko više to ne znam.
Todoriću nisu dali da proda Ledo jer onda oni ne bi mogli omastiti brke. Stvarno čovjeka zaboli kada svoj broj dionica pomnoži s nekih 15.000 kuna. Dapače uvjeren sam da je Todorić tada mogao prodati Ledo po 20.000 kuna, jer je tada Ledo imao bitno bolje prodajne rezultate.
Još za napomenuti da Agrokor u Ledu nije imao ni 50% vlasništva, već oko 48%.
Sad zamislite, otmete i prodajete 100% firme u kojoj je vaš dužnik imao samo 48% vlasništva. Sve uz blagoslov Republike Hrvatske.
Navodno prodaja Ledo-a ide za 600 mil. eura ili čak preko toga, dakle 4,5 milijarde kuna.
QuoteNaime, prema informacijama Lidera, dobili su ponudu američkog Nomad Foodsa od preko 600 milijuna eura, ali i ponudu veću od te, no drugi uvjeti nisu im bili prihvatljivi stoga je Fortenova počela pregovore s američko-britanskom kompanijom Nomad Foods.
Fabris Peruško, predsjednik Uprave Fortenove, očekuje da bi kupoprodajni ugovor mogao biti potpisan potkraj prvoga kvartala, a transakcija zaključena tijekom ljeta.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ra/2247373.aspx
Ledo ima 313.920 dionica. Znači 4.500.000.000 / 313.920 = 14.335 kuna po dionici.
Ponavljam Ledo danas bitno manje vrijedi nego je vrijedio prije 4-5 godina, jer ga je Borg operuškao, a i prodaja je bitno pala.
Mislim da je Ledo kada su ga nama oteli vrijedio minimalno 20.000 kuna po dionici.
Plenki i dalje dijeli funkcije na razgovorima ugodnim, ne bi li trebao možda neki natječaj
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ic/2247389.aspx
izgleda ga taj Borg baš zadužio za onaj predizborni spot u njihovom prostoru, a Luku mu valjda Dodik nameće rad promidžbe fakulteta
Bude li Martina Dalić jao si ga dioničarima Podravke. Zato izbjegavam dioničarstvo u državnim firmama makar te firme bile dobre poput Podravke, jer je samo pitanje kad će ih država dokrajčiti lošim potezima.
Ide Smak svijeta.
Sve treba pojesti i popiti
dok je vremena pred nama
Živ sam mnogo godina i ne sjećam se ni jedne pandemije, lockdowna ni ovog kolektivnog ludila do Covida-19, a sada se spominju "next pandemic" kao da će na traci dolaziti naručene.
Ne tražim da itko vjeruje u teorije urote, ali jako je čudno da u globalno povezanom svijetu živimo barem od vremena nakon drugog svjetskog rata i nije bilo pandemija u 70 godina, a sada bi ih trebali stalno očekivati.
Tko je tu lud ?
Evo nešto zanimljivo.
Ne razumijem zašto zazivate Admina što mislite da bi administrator trebao dozvoliti samo vaše izjave bez da vam netko napiše protuargumente ?
Ukoliko već stalno obmanjujete da je Trump samo smanjio poreze bogatima morate biti spremni braniti tu izjavu. Priložio sam porezne tablice za samce i parove, iz čega se vidi da su porezi smanjeni najviše srednjoj i nižoj klasi, a bogatima najmanje.
Napravljene su brojne ankete prije i za vrijeme Covida, i većina Amerikanaca je izjavila da se pod Trumpom osjeća bogatije nego za vrijeme Obame.
Što se tiče smanjenja poreza na dobit kompanijama, to je američke kompanije učinilo konkurentnijima u svijetu.
Vi mislite da su Warren Buffet i Bill Gates protiv nižih poreza, pa njih dvojica godinama već govore da će sve bogatstvo podijeliti, međutim djela pokazuju da su im ta bogatstva svakog dana sve veća. Da su oni dijelili bogatstvo kako pričaju na sva usta ne bi bili u top pet najbogatijih ljudi na svijetu.
Također, niži porezi ne brane filantropima da bogatstvo doniraju. Ukoliko već navodite da milijarderi uviđaju da su im porezi premali, onda će bogatstvo tom logikom sigurno i dijeliti ?
Warrenu Buffetu i Bill Gatesu nitko ne brani da svojim radnicima povećaju plaće 100%, eto prvog načina kako jednostavno mogu dijeliti bogatstvo.
Jeffa Bezosa (ako je to JB) niti ne spominjite, njemu radnici u skladištima svako malo štrajkaju jer im daje neku crkavicu, a onda zamislite koliko je za veće poreze.
Nitko vas ne vrijeđa niti omalovažava, ali kad vam se kaže da lažete, što jeste, onda se nađete uvrijeđeni.
Nezaposlenost je u Americi bila rekordno niska, povijesno niska takoreći, a gospodarstvo pod Trumpom je bilo neviđeno jako. Onda je došao Covid-19 koji je ipak viša sila pa je nezaposlenost skočila.
Trump je daleko najviše rezao poreze srednjem sloju.
Ne razumijem što hoćete reći ovim grafom, da je najveća porezna stopa smanjena s 39,6% na 37%, a gore sam ja jasno dao tablicu da su smanjenji porezi za sve porezne razrede, a daleko najviše za srednji sloj ??
Ovakvi grafovi koji se prave na skali od 34 do 40, umjesto od 0 do 40 su napravljeni da prosječnom čitatelju izazovu emocije i da razlike ispadnu na oko po grafu 50%, iako se radi o samo malenoj razlici od 2,6%.
Ovu temu je najbolje zatvoriti jer se pretvorila u osobno vrijeđanje na oba fronta, ovdje normalne diskusije uopće više nema. Tu i tamo bacim pogled na temu i rijetko se može pročitati komentar koji nije radikalno zauzeo jednu stranu, a još se rijeđe pronađe komentar zreo za zdravo diskutiranje bez etiketiranja suprotne strane.
Ustoličila su se dva tabora, prvi tabor koji je za obvezno cijepljenje i sankcije ili prisilu za nacijepiše i drugi tabor koji je protiv cijepljenja i za slobodu izbora.
Display MoreIako sam već nekoliko puta bio blokiran na ovoj temi ne mogu a da Vam ne uzvratim jer navodite netočne činjenice:
U zadnje četiri godine dolar je oslabio u odnosu na EUR a ne da je jačao i kao što mozete vidjeti na slici kada je preuzeo vlast bio je na 1,05 poslije 6 godina rasta za vrijeme vladavine demokrata. Znam da sam ga kupavao na 1,40 a prodao i izašao kompletno na 1,05 kada je baš taj čiju politiku branite!
Da, smanjo je poreze super bogatima, napravio veliki zid, koji će nadam se uskoro biti srušen i uveo carine na uvoz odredjenih proizvoda kaji su onda imali kao rezultat povećanje odrrddjenih cijena u USA ali i u drugim zemljama koje su kao protimjeru isto uvele carine na proizvode uvezene iz USA.
Povećanje cijena ne povećava kupovnu moć nego upravo smanjuje.
Zadnjih nekoliko dana dolar je ojačso u odnosu na EUR iako bi prema Vama a i ostalima trebao oslabiti zbog poreza koje Vi najavljujete.
Smatram da to nije točno nego jačanje dolara je rezultat očekivanja da će uskoro doči do normalizacije odnosa u svijetu, prvenstveno prestanak trgovinskih ratova sa Kinom, Rusijom, Europom, Canadom i Mexikom kao i ulaganja u zelenu energiju i AI.
Moram reći da opet lažete, ne znam zašto svjesno ponavljate laži. Trump je smanjio poreze svim Amerikancima, neistina da je samo bogatima smanjio poreze. Dapače srednja klasa je najbolje prošla i dobila najveća postotna smanjenja poreza.
Što se tiče slabljenja dolara, u pravu ste da je ponešto oslabio pogotovo u zadnje vrijeme, ali to pogoduje američkom izvozu.
Što se zida tiče, veliki prelijepi južni zid štiti Ameriku od ilegalnih migracija, zid je jedna prekrasna Trumpova ostavština. Ali vama više odgovara anarhija i prolasci granica bez dozvola i putovnica ?
Šapnit ću vam nešto.
P.S.
Mirovinci jesu država.
Ovo je preveliko da se odradi ispod stola, i previše je regulatornih tijela koja su makar formalno u nadzoru
Posve je svejedno kolika je trenutno cijena dionice. Ovo je preuzimanje.
Za sada, gledajući u retrovizor, mnoge su stvari jasnije , i čini se da sve ide svojim tijekom.
Sporim
Ne vjerujem da će se ovdje dogoditi prevara, ali da se razumijemo, Agrokor je bio 100x veći od Optime, pa se sve odradilo ispod stola. Tako da vam veličina nije garancija ničeg u ovoj bari.
QuoteLJUBLJANA - Prema neslužbenim informacijama, grupa Fortenova uskoro bi u svoje vlasništvo mogla prenijeti oko 70 posto Mercatora koje je još uvijek u vlasništvu Agrokora u stečaju.
Prijelaz u Fortenovu trebao bi se izvršiti najkasnije u srpnju ove godine, jer bi nakon tog razdoblja Agrokor mogao bankrotirati, a Mercator završiti u stečaju.
Mislim da je ovaj rok za prijelaz 3 godine od nagodbe, nakon toga će pustiti Agrokor finalno u bankrot.
...
Prije 20 godina zivio sa u Americi i dobro sam zapamtio kada su mi govorili da ne idem o odredjene dijelove gradova jer je opasno!
Ja sam dolazio i tamo i sreo ljude kao i Vi i ja samo druge boje koze, kulture i običaja! 1992. sam bio u Gospiću ali Vam neću reći odakle i zašto sam došao. Tada sam, prije toga a i kasnije sam sreo Smrt - I died several years ago - a osim toga odrastao sam bez roditelja tako da sam vrlo rano mogao i morao sam razlučiti dobro od zla!
Što sam ja ovo ovdje pročitao ?? Možete li mi ovo protumačiti ? Je li ovo QAnon vjerovanje, stvarno nisam upućen ?
Sreli ste smrt i umrli, ali još uvijek pišete na forumu ?
351 stranica!!! ko će to pročitati ajmeee. bolje se u grah uzdati.
Što se toga tiče ne morate se sekirati, naši saborski zastupnici ionako po naredbi stranačkog čelnika podignu ručice ili stisnu dugmić, ne zamaraju se oni čitanjem kraćih ili dužih zakona
QuoteURED vlade, Ministarstvo graditeljstva i Središnji ured za obnovu ne žele dati na uvid javnosti popis tvrtki koje su radile na poslijeratnoj obnovi u Sisačko-moslavačkoj županiji. Naime, i vladi, i Ministarstvu, i Središnjem uredu poslali smo dio popisa tvrtki koje su bili angažirane na obnovi Banije sredinom devedesetih, s molbom da nam dostave potpunu listu. Iz Središnjeg ureda odgovorili su nam kako listu posjeduju, ali će je dostaviti samo DORH-u. DORH, s druge strane, već par dana taji informaciju da je još prije dvadeset godina iz Ministarstva obnove dobio dokumentaciju o lošoj izvedbi na sanaciji ratom oštećenih kuća
Borgovci nemaju novaca, poslovanje je kriminalno.
Što se nas tiče, problem je što nema pozitivnih vijesti u medijima koje nam idu na ruku, od Europske Komisije i mišljenja ni traga ni glasa, a nisam vidio ni nove natpise što se događa s dioničarem koji pobija jamstva.
Da li netko s pravne strane zna da taj dioničar, ili Ivica Todorić dobiju tužbu na sudu da li bi se trebali obeštetiti svi dioničari ?
Ne vjerujem da se odvjetnici boje Plenkovića, odvjetnici će zaraditi dobili mi ili izgubili slučaj, odvjetnici uvijek zarade.
QuoteNakon dovršetka procesa dubinskog snimanja u postupku prodaje kompanija Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom, koje zajedno s nekoliko manjih povezanih društava čine Poslovno područje zamrznute hrane, Fortenova grupa (http://www.fortenova.hr) odlučila je krenuti u sljedeću fazu procesa ulaskom u ekskluzivne pregovore s tvrtkom Nomad Foods (http://www.nomadfoods.com).
„Ova transakcija je za nas dio procesa optimizacije kapitalne strukture koji će omogućiti Fortenova grupi daljnji razvoj. Očekujem da će sljedeća faza prodaje djelatnosti Zamrznute hrane biti dovršena krajem prvog kvartala 2021. godine potpisivanjem kupoprodajnog ugovora. U tom bi slučaju transakcija mogla biti zaključena čim pribavimo regulatorna odobrenja, moguće tijekom ljeta 2021. godine. Naše zaposlenike i tržište nastavit ćemo redovito i pravovremeno obavještavati o razvoju situacije“, zaključio je Peruško.
Samo jedno pitanje za kolegu buMBum: znate li vi uopće što je to fašist? Koja je uopće vaša definicija fašista?
Fašist je netko tko ima drugačije mišljenje od njih