1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Paulie

Posts by Paulie

• MDKA (Medika d.d.)

• Paulie
    • June 8, 2021 at 12:47 PM

Skupo mi je bilo kupiti i do jučer, a i danas mi je skupo kupiti. Uprava radi u korist jednog dioničara, krajnje je nepoštena i netransparentna. Ako je vama jeftino kupujte, nitko vam ne brani.

Uostalom nisu li 2019. po elaboratu procijenili da je fer vrijednost dionice Medike 7.716 kn, tj. to je bila cijena ponude za preuzimanje. S obzirom na ovo spreman sam platiti jednu dionicu po ovoj cijeni, pa nisam ja veća budala od Auctora.

Nije mi jasno zašto je pobogu itko davao plaćao 3x više, preko 20.000 kn kad elaborat kaže 7.716 kn.

E i da, HANFA je sve ovo blagoslovila 2019., pa prosudite hoće li blagosloviti i ovu transakciju na 15.900 kn, ovo je nakon svega Hrvatska.

HRVATSKA agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) danas je češkom društvu Auctor Holding odobrila objavljivanje ponude za preuzimanje Medike po cijeni od 7716 kuna po dionici, objavila je Hanfa.

Upravno vijeće Hanfe na današnjoj je sjednici donijelo rješenje kojim se Auctor Holdingu, sa sjedištem u Češkoj, odobrava objavljivanje ponude za preuzimanje Medike, priopćeno je iz Hanfe.

Kako se navodi, cijena izražena u ponudi za preuzimanje od 7716 kuna po dionici Medike u skladu je s odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ke/2135277.aspx

• MDKA (Medika d.d.)

• Paulie
    • June 8, 2021 at 12:23 PM
    Quote from Marin83

Evo vam na bidu slobodan put sve do 18k kuna, a to je ujedno i BVPS.

Ako upravi ne vrijedi više od 15.900, zašto bi mi bacali više love.

• MDKA (Medika d.d.)

• Paulie
    • June 7, 2021 at 12:37 PM
    Quote from nascar

Mali dioničar Medike traži očitovanje Hanfe zbog prodaje dionica Auctoru

https://lider.media/poslovna-scena…-auctoru-137117

Nisam dioničar Medike, ali kapu skidam ovom dioničaru, protiv korupcije i pogodovanja se moramo boriti ili će nas pojesti na svim dionicama.

• MDKA (Medika d.d.)

• Paulie
    • June 7, 2021 at 9:21 AM
    Quote from plavi05

Zbog čega im odjednom treba novac, pa prodaju dionice ispod cijene, a nedavno su isplatili dividendu, a i RH rebalansira proračun da bi podmirivala uredno dugove u zdravstvu? Fer bi bilo da su oglasila prodaju po 24000 do 27000 po dionici

Lažu, ne treba im novac uopće.

• MDKA (Medika d.d.)

• Paulie
    • June 6, 2021 at 11:52 AM
    Quote from zlocesti

Hm.

Ja sam mislila da sam našla sigurnu luku za svoj novac, al' me ovo dobro pokolebalo

Ne možeš sjesti u auto sa upravom upitnog morala, nadajući se da ćeš u njihovom društvu i ti nešto zaraditi....

Tako su činili i oni u Jamnici, znamo kako je završilo.

Uprava koja nema korektan odnos prema malim dioničaram dugoročno je uvijek mač nad glavom.

Upravo tako kolegice, Buffetu je sposoban i korektan menadžment jedna od glavnih stavki koju gleda kad odlučuje da li ući kapitalom u neku dionicu.

Medika ima dobar biznis, ima ok fundamente, ali isto tako ima nepošten i nesposoban menadžment koji radi na štetu firme i pritom pogoduje najvećem dioničaru.

• MDKA (Medika d.d.)

• Paulie
    • June 5, 2021 at 10:03 AM
    Quote from vodoinstalater

Pa prijavite HANFI možda dobijemo odgovor

Da, od toga će biti koristi kao i od hrvatskih sudova, "kadija te tuži, kadija ti sudi".

Izgleda da su mali dioničari ovce kad kupuju po 22.000, a uprava jednom i očito povlaštenom dioničaru prodaje po 15.900.

P/E => 6,25

P/B => 0,88

Doduše s obzirom na to kakvim se uprava pokazala, vjerojatno i ne vrijedi više, barem za manjinske. Inače nemam ovu dionicu, ali odvratan mi je način funkcioniranja hrvatske burze i hrvatskog crony kapitalizma. Praktički na skoro svakoj dionici dogodi se prevara ili pogodovanje neke vrste.

• MDKA (Medika d.d.)

• Paulie
    • June 4, 2021 at 9:33 PM
    Quote from Jure

Puno godina sam na ZSE, ali se ne sjećam da je netko napravio transakciju kao danas Auctor. Nisu platili niti BVPS koji je oko 20k kn. ili bar da su kupili uz diskont 10 %, nego ovako, Zaista žalosno. U objavi na ZSE Uprava nije dala nikakvo obrazloženje zasto je otpustila dionice za ovako sramotnu cijenu. E sad ne bi bilo čudno da i dioničari br. 2 i 3 kupe preostale dionice u trezoru po istoj cijeni kao i Auctor, ako budu željeli. Sve skupa na štetu malih dionicara.

Nažalost tako to u Hrvatskoj funkcionira, skoro sve je poznanstvo i dogovorna ekonomija. Ukoliko su trebali likvidnost, zašto svim postojećim dioničarima nisu ponudili po toj cijeni ?

Zašto nisu na glavnoj skupštini društva glasali o ovome, i općenito debatirali o tome da li će do likvidnosti doći prodajom udjela ili novim kreditom ?

• MDKA (Medika d.d.)

• Paulie
    • June 4, 2021 at 9:09 PM

30% popusta za Auctor u odnosu na trenutnu tržišnu cijenu. I tata bi sine. Da li je društvo, tj. da li su dioničari oštećeni ?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Paulie
    • June 3, 2021 at 9:21 PM
    Quote from zlocesti

Burza ne radi sutra ?

Spojili ?

Blago onome kome je svaki razlog dobar da ne radi, a ako ga nema , izmisliti će ga

A da sutra vatrogasci, policajci, liječnici i ljekarnici stave ključ u bravu ?

Kao što je Burza, i sa istim obrazloženjem.

https://zse.hr/hr/neradni-dani/110

Nije navedeno da je 04.06. neradan dan, dakle rade sutra.

• OPTE prodaja - kladionica

• Paulie
    • June 2, 2021 at 1:56 PM
    Quote from NaBiduAsku

ako se ovo ne proda koju cijenu očekujete, dokle bi mogao ići pad. Iako, ako je Hanžekovićka prodala po onoj cijeni, ne vjerujem da do prodaje OPTE nije došlo... Bo.

Optima bez prodaje ne može samostalno preživjeti na tržištu pa procijenite koliko bi vrijedila bez prodaje. Optima vrijedi koliko vrijedi njena skora prodajna cijena.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Paulie
    • June 2, 2021 at 11:17 AM

Tko je očekivao da će ovo sve glatko proći i na vrijeme se prodati taj nije svjestan što je ZSE, što je korupcija, i što je politika. Ne bi bila ZSE to što je da nema ovakvih scenarija. Moram reći da sam otpočetka očekivao da će HT s ovime zatezati i zato sam se ovome izložio s 5% portfelja i tu granicu nisam nikada prešao. HT-u jednostavno sve vrijeme jedino odgovara da spriječi ulazak trećeg operatera na tržište, što više to odgodi to HT-u bolje.

Politika koja je HT-u dala koncesiju na kabele koji su građani sami plaćali do neke 2030-ete godine ga podržava i u ovome zavlačenju. AZTN dioničarima nije dao nijedan konkretan odgovor, kao da oni također nisu suvlasnici i uopće ne moraju znati što se događa s prodajom. A istina je i da HT nije vlasnik kabela, a ni Hrvatska država, građani su sami plaćali nekoliko tisuća maraka za dovođenje telefonije do svojih kuća, ali to ulaganje im je majčica država konfiscirala i dala Deutsche telekomu, koji u nas nosi naziv Hrvatski, iako je u njemačkom vlasnišvu.

Na ZSE se objektivno isplati kupiti samo blue chipove po P/E 7-8 MAX i P/B 0,5 MAX. Sve ostalo je preriskantno, više nego kripto. A onda i takve dionice treba pratiti budnim okom da ne bi većinski vlasnik donio nekakav prijedlog izlistavanja, istiskavanja, a onda procjena od nekog "neovisnog sudskog vještaka" ispod svakog kriterija.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Paulie
    • June 2, 2021 at 9:45 AM

Vidim mnogo nervoznih jutros, pa jasno da dionica u kojoj svi što ranije čekaju izić sa zaradom pada kad jedan od TOP 10 dioničara koji je u zadnjih godinu dana skupljao odjednom proda 15% vlasništva. Ovo zaista nije nikakvo iznenađenje.

Ovdje nitko nije dugotrajni, i svi se vide tu još maksimalno par mjeseci, tako da je potencijalnih prodavača jako mnogo.

• Paulie
    • June 1, 2021 at 10:47 AM
    Quote from Moller

rne Više informacija

index je izmakao kontroli i nekontrolirano se kreće po gradu, ako netko primijeti bilo kakve znakove ludovanja u gradu, neka odmah javi Ivani

Skršio se sustav zbog prevelike količine prometa, serveri su preopterećeni.

• Razotkrivamo portfelje

• Paulie
    • May 31, 2021 at 10:12 PM

Razvod je loša financijska investicija, ne rastavljajte se.

• AGROKOR

• Paulie
    • May 30, 2021 at 10:41 AM
    Quote from Philidor

Što ste mislili s udrugom ići na kolektivnu tužbu iz čl. 502.a Zakona o parničnom postupku ili koja bi bila svrha? Mogu vam ja pripremiti statut (u nekom malo dužem roku ipak uzima sve to vremena uz day job), ali što vrijedi kad se neće ljudi učlaniti, postoji strah "ići protiv države".

Samo da citiram taj članak radi ostalih kolega: https://www.zakon.hr/z/134/Zakon-o-parni%C4%8Dnom-postupku .

Članak 502.a (NN 57/11)

Udruge, tijela, ustanove ili druge organizacije koje su osnovane u skladu sa zakonom, koje se u sklopu svoje registrirane ili propisom određene djelatnosti bave zaštitom zakonom utvrđenih kolektivnih interesa i prava građana, mogu, kad je takvo ovlaštenje posebnim zakonom izrijekom predviđeno i uz uvjete predviđene tim zakonom, podnijeti tužbu (tužba za zaštitu kolektivnih interesa i prava) protiv fizičke ili pravne osobe koja obavljanjem određene djelatnosti ili općenito radom, postupanjem, uključujući i propuštanjem, teže povređuje ili ozbiljno ugrožava takve kolektivne interese i prava.

Interesi iz stavka 1. ovoga članka mogu biti interesi koji se tiču čovjekova okoliša i životne sredine, zatim moralni, etnički, potrošački, antidiskriminacijski i drugi interesi, koji su zakonski zajamčeni i koji moraju biti teže povrijeđeni ili ozbiljno ugroženi djelatnošću, odnosno općenito postupanjem osobe protiv koje se tužba podnosi.

Ako u ovoj glavi ne postoje posebne odredbe, u parnicama u povodu tužbe iz stavka 1. ovoga članka primjenjivat će se ostale odredbe ovoga Zakona.

Odredbe ove glave, odnosno ovoga Zakona neće se primjenjivati u slučajevima za koje je posebnim zakonom za postupak u povodu tužbe iz stavka 1. ovoga članka predviđeno nešto drugo.

Članak 502. (NN 117/03)

U postupku pred trgovačkim sudovima sporovi male vrijednosti jesu sporovi u kojima se tužbeni zahtjev odnosi na potraživanje u novcu koje ne prelazi svotu od 50.000,00 kuna.

Sporovima male vrijednosti smatraju se i sporovi u kojima se tužbeni zahtjev ne odnosi na potraživanje u novcu, a tužitelj je u tužbi naveo da pristaje da umjesto udovoljenju određenom zahtjevu primi određeni novčani iznos koji ne prelazi svotu iz stavka 1. ovog članka (članak 40. stavak 1.).

Sporovima male vrijednosti smatraju se i sporovi u kojima predmet tužbenog zahtjeva nije novčana svota, već predaja pokretne stvari čija vrijednost, koju je tužitelj u tužbi naveo, ne prelazi svotu iz stavka 1. ovog članka (čl. 40. st. 2).

Ja sam pravni laik pa nisam siguran da sam ovo skroz dobro razumio. Da li je kolektivna tužba ograničena na ovu svotu od 50.000 kn ?

• OPTE prodaja - kladionica

• Paulie
    • May 28, 2021 at 3:55 PM
    Quote from MickeyM

Ovo liči na stečaj mi se vidi! Ako nema kupaca a netko na vrijeme saznao lijepo čisti!

HT-u bi ovo najviše i odgovaralo, ali ZABA-i ne bi. HT-u je lakše ostati bez love od prodaje nego da netko drugi uleti na tržište.

• Lokalni izbori 2021

• Paulie
    • May 27, 2021 at 4:50 PM
    Quote from st-brajo

pioniri maleni, mi smo vojska prava,

svakim danom rastemo, ko zelena trava,

smrt poduzetnicima, a sloboda uhljebima,

i mene će moja mati HDZ-ovcom zvati :*

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2279129

Već im je osigurano radno mjesto u općini. :D ^^

• Paulie
    • May 27, 2021 at 11:08 AM
    Quote from st-brajo

evo naših "anđela spasitelja".

kod pok. Franje ih je bilo 200, a sad je spala "knjiga" na 7 "slova".

na zdravlje! :*

https://www.poslovni.hr/poduzetnik/emi…-godina-4289224

30 godina hrvatske otimačine

Emil Tedeschi – Iako možemo biti ponosni, s pravom smo očekivali više
    Martina Dalić – Novi izazovi traže da budemo još brži, bolji i uspješniji

Luka Burilović – Možemo i moramo uloviti val industrije 4. generacije.

Mihael Furjan – Pred Hrvatskom je generacijska prilika

Fabris Peruško – Hrvatskoj treba odmak od politike nečinjenja

Pavao Vujanovac – Vrijeme je za poslovne sustave nove generacije

Kostas Nebis – Digitalizacija je temelj napretka svakog društva

Display More

Malo Borga, malo kupljenih banja-lučkih doktorata, ova lista stručnjaka je sve što treba znati o hrvatskom gospodarstvu. Najjače je da zovu Peruška koji je prije nego su ga izvukli iz nekog mračnog suterena bio činovnik najniže kategorije. Onda su takvom liku dali da vodi Agrokor, iako prije toga nije vodio ni lokalnu pekaru.

Valjda je u tom procesu postao stručnjak, kao i ovaj što je kupio doktorat u Banja Luci i postavio se u nekoliko nadzornih odbora državnih poduzeća.

• AGROKOR

• Paulie
    • May 27, 2021 at 10:31 AM
    Quote from Philidor

Uz vas mi se još točno dvoje ljudi javilo da pogledaju nešto što je već pripremljeno. Mislio sam da je entuzijazam zamro, ali ne u ovakvoj mjeri...

Sramotno je koliko su ljudi nezainteresirani za vlastitu imovinu, od 17.000 dioničara 16.900 je zaslužilo da ih se opeljuša. Totalna nebriga i letargičnost.

Kad sam pokušao pokrenuti inicijativu udruge da napišemo neki statut da mi netko pomogne, javile su se 1-2 osobe. Sramotno.

Da ne kažem kad se netko drugi potrudi da sve napiše, sastavi, i da zajednici besplatno na uvid i to je teško pročitati... Valjda je kava na špici bitnija.

99% od tih 17.000 dioničara čeka da se netko drugi izbori za njih i da lovica plus kamate samo sjednu na račun. Nakon toga vjerojatno ne bi rekli ni hvala.

• AGROKOR

• Paulie
    • May 27, 2021 at 9:03 AM

Ljudi pišite o tome problemu portalima, euro i saborskim zastupnicima, redakcijama, istraživačkim novinarima, itd. Što više ljudi sazna to bolje.

Da li čitate draft zahtjeva od kolege Philidor-a, ja sam prošao pola, zadnjih dana sam dosta zauzet, ali za vikend ću detaljno proći.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt