1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Paulie

Posts by Paulie

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Paulie
    • August 9, 2021 at 8:39 PM
    Quote from juraj

https://lider.media/poslovna-scena…i-dolara-138101

evo zašto mislim da krize neće biti iduće dvije godine, neefikasni jesmo ali struka će nanjušiti najjeftinije tržište, sve je više kapitala, sve manje dionica, zato promet i je ovako mizeran, cijede se zadnji limunčići...

Printara radi nemilosrdno, sramotno je koliko je naprintano novih dolara i eura u zadnjih nekoliko godina. Svi tržišni zakoni su poremećeni, američka burza je napuhana iznad svih realnih razina, kad ovo jednom pukne bit će epski. Bilance centralnih banaka nikad u povijesti nisu bile ovako napuhane.

To kako FED i ECB pljačkaju štediše i tjeraju druge da plaćaju njihove dugove i rastrošnost je ispod svih razina, dobro su svjesni kakav kaos i nepravdu unose u svjetsku ekonomiju. Skoro da se radujem danu kad se promjene odnosi snaga svjetskih rezervnih valuta.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Paulie
    • August 8, 2021 at 8:58 AM
    Quote from ZoD

Ništa od divke?

Izgleda da imaju "važnijih tema" od izglasavanja dividende.

DNEVNI RED

1. Politika ciljane strukture i promicanja raznolikosti Nadzornog odbora Zagrebačke banke d.d.

2. Politika za izbor i procjenu primjerenosti članova Nadzornog odbora Zagrebačke banke d.d.

Banka će težiti osiguravanju jednake zastupljenosti osoba različitih aspekta raznolikosti, uzimajući pritom u obzir aspekte poput obrazovanja, profesionalnog iskustva, spola, dobi te ako je primjenjivo zemljopisnog porijekla. Banka će težiti osiguravanju jednake zastupljenosti osoba različitih aspekta raznolikosti, uzimajući pritom u obzir aspekte poput obrazovanja, profesionalnog iskustva, spola, dobi te ako je primjenjivo zemljopisnog porijekla.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ZABA/GS-ZABA-b36c087450363ab4332402b49b88fbb4.pdf

• Best buy

• Paulie
    • August 5, 2021 at 1:31 PM

Sve što ste naveli izgleda dobro, onda čovjek pogleda vlasničku strukturu i vidi da je većinski vlasnik Republika Hrvatska. Nakon toga svaka želja za ulaganje u HPB splasne. Kakav je to gospodar bio u brojnim drugim firmama bolje ne komentirati.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Paulie
    • August 2, 2021 at 2:07 PM

U potpunosti se slažem s vama kolega, ovaj sektor je jako teško predvidjeti, rizici su tu, ali je zato i mogućnost zarade višestruko veća nego na Adrisu ili Ericssonu.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Paulie
    • August 2, 2021 at 11:33 AM
    Quote from forumas

S dobiti od cca 200 mil.godišnje koliko će imati , mogu za 3 god. otplatiti sve obveze i firma ostaje potpuno čista.

Tako da ne treba više računati nikakve koeficijente i sl. stvari, to vrijeme na brodarima je prošlo, sad se samo računa hoće li dobit biti velika, jako velika ili ekstremno velika.

Kad onim Panamaxima istekne TC (a to je svaki čas), biti će ovo zadnje gore.

U idealnom svijetu gdje će vozarine 3 godine ostati stabilne i ovako visoke da. Međutim, da li je za očekivati da će jedan od najjačih bull marketa ostati 3 godine na ovim razinama ?

Ovaj posao je izuzetno cikličan.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Paulie
    • August 1, 2021 at 12:53 PM

Bandićevom ostavinskom raspravom njegova imovina će prijeći na njegove nasljednike koji time imaju čistu pravnu osnovu za njeno stjecanje, pa ni Porezna uprava više ne može pitati odakle je. Bandić je dakle umro, kazneni postupak protiv njega je obustavljen jer tako mora biti, no imovina će po svemu sudeći biti silom zakona legalizirana.

Priča o Bandićevim milijunima govori kako je Hrvatska legalizirala lopovluk
    PAZITE sebe i svoju obitelj. Ne računajte na državu ako doživite neke probleme. Hrvatska država vam neće pomoći, ona je institucijskih korumpirana zemlja…
    www.index.hr
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Paulie
    • July 31, 2021 at 11:59 PM

Prošle godine su na polugodištu imali 56.462.671 kn dobiti. Dakle više nego sada. Ne raste to linearno nego neke troškove knjiže u zadnjem kvartalu.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Paulie
    • July 30, 2021 at 2:24 PM
    Quote from goldfinger

Meni nije sjela dividenda na zabi iako sam im dostavio podatke prije 5-6 godina... Morat ću im se ponovo javiti.

Nije mi jasno što filozofiraju, zašto ne koriste SKDD kao i 90% drugih firmi koje bez problema isplate dividendu.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Paulie
    • July 29, 2021 at 3:26 PM

Prihod je dobar, ali ne vjerujem u toliku dobit na kraju godine. Neto dobit im je sada 45 milijuna kuna manja nego je bila na kraju 2. kvartala 2020. Lani je dobit na kraju godine bila 548 EPS, ne vjerujem da će bitno iznad toga ove godine. U Italiji rast prihoda ne prati dobit, čini mi se da tu idu s dumpingom cijena da osvoje tržište.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Paulie
    • July 29, 2021 at 12:54 PM
    Quote from Lavrentije
    Quote from Marin83

Za prvih 6 mjeseci 2021 dobit prije poreza 88.7 milijuna kuna, lani isto razdoblje svega 1 milijun kuna...vidi da je cijena obe Adrisove dionice porasla čim je objavljen Fi.

Ovo su fenomenalni rezultati s obzirom na okolnosti. Očekivanja analitičara su da će ADRS ove godine odraditi 82 mil kn neto dobiti, a oni su već na polovici godine na 54 mil. Očekuje se EPS od cca 5 kn na razini godine, vec sada su na 3,40. U svakom slučaju rezultati su dosta bolji od očekivanog, ako se ovako nastavi do kraja godine bi mogli odraditi između 50-100% bolje rezultate od očekivanog što se tiče dobiti.

Ma sve je to još uvijek slabo, EPS od 5 kn na razini godine, a dionica 420 ili više kuna. Dividenda je 12,5 kuna, ne zarađuju dovoljno niti za održavanje divke.

Sentimenti će se morati bitno popraviti, ove 2 godine su loše radi Covida.

• CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

• Paulie
    • July 29, 2021 at 10:21 AM
    Quote from Philidor

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/39020

205 mil. kuna ciste dobiti uz fini rast premija, ima mesa za lijepu dividendu

Nikad je ne isplaćuju, samo neku mizeriju za mali broj povlaštenih dionica, Adris izvlači novce na drugi način očito.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Paulie
    • July 28, 2021 at 2:48 PM
    Quote from hugh

eho.zse.hr stranica je riknula?.....ne otvara, nemogu se vidjet izvještaji......ima li koja ažurna gdje se izvještaji mogu vidjeti u isto vrijeme kao i na zse a da nema registracije?

Meni https://eho.zse.hr/ radi uredno.

• AGROKOR

• Paulie
    • July 28, 2021 at 1:07 PM
    Quote from goldfinger

Ok, hvala.

A kako je prošao slučaj sa parmalatom? Da li se i tu EK izjašnjavala?

Nisam izučavao slučaj Parmalat, ne znam da li je tu donešen poseban zakon, je li bilo pritužbi i kako je EK postupila. Možda netko drugi zna pa može napisati.

• AGROKOR

• Paulie
    • July 28, 2021 at 12:53 PM
    Quote from goldfinger

Ispričavam se što ulijećem ko padobranac, ali zašto bi se morala oglasiti europska komisija o ovom zakonu? Ne zbilja, nisam toliko upućen pa pitam. Koliko znam, neki europski sudovi su prihvatili lex agrokor, ispravite me ako se varam...

Zato što su europski državljani dali pritužbe Europskoj Komisiji u vezi pravnog i ekonomskog pitanja jedne bitne kompanije koja se nalazi unutar EU. Hrvatska koja je članica EU-a je donijela jedan novi zakon zvan Lex Agrokor i EK treba dati mišljenje da li je isti u skladu s europskim pravom.

EK je uostalom odgovorila s instruktivnim rokom od godinu dana unutar kojeg bi trebala dati javno mišljenje, međutim taj rok je odavno prošao.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • July 28, 2021 at 12:16 PM
    Quote from Lavrentije

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…469657e25f6.pdf

Unatoč vrlo zahtjevnim i izazovnim tržišnim okolnostima, u prvih smo šest mjeseci ostvarili poslovne prihode od 622,43 milijuna kuna i time ostvarili njihov rast od 13,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Svi pokazatelji na razini Grupe bilježe rast pa je ostvarena EBITDA od 82,50 milijuna kuna, a neto dobit iznosi 32,43 milijuna kuna, što je 87,4 posto više nego u istom razdoblju 2020. godine.

Nakon prvog kvartala je dobit bila 25,84 milijuna kuna, znači samo 7 milijuna kuna dobiti u drugom kvartalu, ukupno 32,43 milijuna kuna za ovo polugodište, nije nešto, ali idemo dalje. Doći će i bolje tržišne okolnosti, ovu godinu stvarno ne očekujem neku veliku dobit, možda čak bude i manje nego sam prognozirao prije mjesec dana.

Prošlo prvo polugodište je bilo katastrofalno zbog zatvaranja pogona, pa ove pluseve treba uzeti s rezervom.

• AGROKOR

• Paulie
    • July 28, 2021 at 10:54 AM

Neki ovdje padaju s Marsa zaboravljajući koliko je ovaj proces politički montiran. Osim što su mediji plaćeni da ne pišu o tome što se dogodilo, osim par manje zastupljenih, pogledajmo primjer Europske Komisije.

Europska Komisija 3 godine od pravomoćnosti nagodbe još nije dala nijedno mišljenje o Lex Agrokoru. U tom istom povjerenstvu sjedi Plenkovićeva Dubravka Šuica, a premijer također njeguje veze s Ursulom von der Leyen - predsjednicom Europske komisije. Jednostavno su brutalno umreženi i bilo kakav pravni pokušaj ima jako male šanse, osim ako nije van njihova centra moći.

Sigurno da nije slučajnost da se Europska Komisija ovoliko dugo ne oglašava, sve je to planski i sistemski napravljeno.

Zato zaista mislim da Todorić, koji je u daleko najgorem položaju u pravnom smislu, ima i daleko najveće šanse, čak veće šanse od Adrisa koji pokunjeno šuti nadajući se da će mu država prodati ostatak Croatia Osiguranja.

Mali dioničari nisu dobili nijedan pozitivan znak niti nadu u pozitivan ishod, niti od EK, niti od uspjeha nekog većeg vjerovnika (Adrisa), a bome ni od uspjeha nijednog većeg dioničara. Tužbe nekih dioničara i Ivice Todorića nalaze se duboko zakopani u ladicama trgovačkih sudova, i to će se otezati do besvijesti.

Europska komisija razmatra žalbe na Lex Agrokor
    Dok nezadovoljni vjerovnici Agrokora traže od Vrhovnog suda reviziju nagodbe, a neki se ponovno obraćaju i Ustavnom sudu, i dok Izvanredna uprava pokušava…
    www.tportal.hr
  • AGROKOR

• Paulie
    • July 28, 2021 at 9:01 AM
    Quote from bbkk0000

Udruga dioničara izgleda ipak još funkcionira.. ima li tko kakav info?

Ne vjerujem da ikakva udruga funkcionira niti da ista više postoji. Cilj svake udruge je da oko sebe okupi što veći broj članova, a udruga manjinskih dioničara Agrokora je ugasila web stranicu, nigdje se ne oglašava niti daje ikakve nove novosti. To je bila udruga vođena od strane Agrama dok Agram nije postigao nagodbu, nakon toga udruga je Dubravku postala nepotrebna. Purko i Ivančić su bili samo Agramovi pijunčići koji su zbrisali nakon početnog busanja i velikih riječi na TV-u.

Meni je najčudnije što je Adris spalio milijardu kuna, a već 4 godine o pravnim radnjama Adrisa nema niti jednog jedinog medijskog natpisa. Adris je čak u pravno boljem položaju od nas i opet ispada da im je Plenki oteo milijardu kuna, što je cijena najboljeg hotela kojeg imaju. Podsjetimo Adris je možda imao i najbolja jamstva od svih vjerovnika, i Adris je bio vjerovnik, a ne dioničar.

Svakako ovo je politički opstruiran proces i šanse za bilo kakvu pobjedu na domaćim sudovima su nikakve. Jedino Todorić ima šanse, ili ostali koji su spremni to voditi međunarodno.

• AGROKOR

• Paulie
    • July 28, 2021 at 8:07 AM
    Quote from Philidor

Ako nisu odustali onda su vec nesto i pokrenuli za sto im ocigledno nije potrebno nekakvo udruzenje buduci da imaju resursa gurati sami

Slažem se s vama, grupna tužba ima smisla radi smanjenja troškova i dodavanja "težine", ali ukoliko je netko dovoljno velik bolje mu je da goni sve sam i da ne troši resurse na koordinaciju i dogovaranje s ostalima.

Ipak s obzirom na nedostatak medijskih natpisa uvjeren sam da od 17.000 dioničara individualne tužbe nije podiglo više od 50 njih. A čak i oni su osuđeni na to da će gubiti apsolutno sve procese dok je Plenković na vlasti. Dakle nema tu kruha ispod 10-15 godina sudovanja, pa onda možda dođu do europskih sudova. Sustav je namješten tako da si od početka gubitnik, jer te Kadija i tuži i sudi.

Todorić je još najpametniji, išao je direktno na međunarodnu arbitražu, a ona će biti gotova kroz 5-6 godina najkasnije. Uz njega možda je postojalo još nekoliko dioničara koji su si mogli priuštiti međunarodnu arbitražu, svi ostali nemaju love za to.

• AGROKOR

• Paulie
    • July 27, 2021 at 9:06 PM
    Quote from Philidor

Nemam legitimaciju da zahtjev predam u ime bilo kojeg drugog dionicara niti to ima Ivica Todorić. Ne radi se o selektivnosti u povratu, drzava vam nece nista vratiti dobrovoljno nego samo ako ju na takvo nesto sud prisili pravomocnim odlukom u sudskom postupku, ne vjerujem da ce se ista rijesiti mirnim putem. Nedavno sam imao predmet u kojem je sud pravomocno presudio protiv RH pa nisu htjeli platiti stranci nego su rekli da šaljem na FINU. Toliko o dobrovoljnim isplatama, ne nadajte se da ce odsteta pasti s neba

Zar presuda arbitražnog suda ne predstavlja pravomoćnu odluku o sudskom postupku ? Pitam ovo kao laik, za razliku od vas nisam odvjetnik. Razumije li se ovdje itko u prijašnje arbitraže, i da li ovo može rastumačiti ?

• AGROKOR

• Paulie
    • July 27, 2021 at 5:33 PM
    Quote from Philidor
    Quote from Paulie

Ukoliko država bude presudom arbitražnog suda morala vratiti ili kompenzirati vlasništvo Todoriću morat će i ostalim dioničarima. Ne znam kako bi selektivno vratili ili kompenzirali samo njemu.

Njegov postupak ne utjece nuzno na druge dionicare, osobito ako i prođe zastarni rok, koji je u odnosu na njega prekinut jer je poduzeo pravne radnje. Po mom misljenju zastara za naknadu stete protiv drzave (u najcrnijem scenariju za dionicare) nastupa protekom tri godine od dana pravomocnosti nagodbe, odnosno u listopadu ove godine, tako da cu ja svoje poslati dotad pa nek bude sto bude. Za razliku od slucaja franak nece biti naknadnih izmjena stava o tijeku zastarnog roka jer nitko ne zali dionicare, svi smo mi za siru javnost spekulanti tako da tu nema nekih politickih poena...

Da li pod tim mislite na onaj zahtjev za mirnim rješenjem, da li ga mislite predavati individualno ili grupno ?

Što se tiče arbitraže, ne znam na koji način bi presuda mogla biti donešena samo da se obešteti jedan dioničar, a svi ostali zanemare. Neću govoriti da sam stručnjak za arbitraže, ali nekako mi je to jako čudno.

Zanimljivo je kako taj Todorićev status ni jedan medij u zemlji nije prenio premda on tu progovara o mnogim protupravnim radnjama, od onih prizemnih do najtežih kaznenih djela. “Neprijateljskim preuzimanjem privatne imovine Agrokora izvršena je neprocjenjiva ljudska i materijalna šteta Republici Hrvatskoj i njenim građanima, u nadolazećem vremenu, korak po korak, prezentirat ću i dokazati istinu o Agrokoru”, najavljuje bivši gazda koncerna te naglašava kako je sam pokrenuo određene procese u nadležnim institucijama, ali inozemnima.

PREBOLIO KORONU, RIJETKO IZLAZI IZ DVORCA I SPREMA OSVETU! Todori

Otkrivamo: Kako je Marić, lukavim manevrima, izbjegao da se rasvijetli njegova uloga oko Agrokora
    Ministar se natjeravao po sudu i tako kupio vrijeme, a sad slučaj možda godinama neće biti razmatran
    www.telegram.hr

1. Privacy Policy
  2. Kontakt