1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Paulie

Posts by Paulie

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Paulie
    • March 1, 2022 at 12:13 PM
    Quote from Paulie
    Quote from KultLicnosti

Protiv sam javnog slanja oružja Ukrajini . :thumbdown:

Tajno šaljite koliko mi mali možemo.

Čovjek u Kremlju je nestabilan!!

:rolleyes:

Slažem se, naši se hvale da šalju 140 milijuna kuna oružja u Ukrajinu, taman da nas Kremlj stavi na radar kao suučesnike, a nuklearnih bojnih glava imaju za svakog.

Ako si komarac kad se bikovi bore bolje ti se skloniti sa strane.

Display More

Umjesto da šutimo kad nas nitko ništa ne pita mi se busamo u prsa i stavljamo na radar 1000x moćnijeg neprijatelja. Otprilike kao da vam dijete od 2 godine prijeti da će vas istuči.

Milanović: Nije istina da je povećana pripravnost Hrvatske vojske
    NAKON što je premijer Andrej Plenković rekao da je zbog ruske invazije na Ukrajinu povećana pripravnost hrvatske vojske oglasio se predsjednik Zoran Milanović…
    www.index.hr

• Paulie
    • March 1, 2022 at 11:59 AM
    Quote from KultLicnosti

Protiv sam javnog slanja oružja Ukrajini . :thumbdown:

Tajno šaljite koliko mi mali možemo.

Čovjek u Kremlju je nestabilan!!

:rolleyes:

Slažem se, naši se hvale da šalju 140 milijuna kuna oružja u Ukrajinu, taman da nas Kremlj stavi na radar kao suučesnike, a nuklearnih bojnih glava imaju za svakog.

Ako si komarac kad se bikovi bore bolje ti se skloniti sa strane.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • March 1, 2022 at 9:40 AM
    Quote from Zvjezdani

Rusko tržište ostaje bez inozemnih automobila.

https://www.index.hr/auto/clanak/jo…agazin_ostalo_d

To je onda dobro za ADPL i AvtoVAZ pod uvjetom da budu mogli nabaviti potrebne dijelove ? Nema konkurencije koja će prodavati automobile.

• Paulie
    • February 28, 2022 at 8:18 PM
    Quote from toluen

Koji bizarni lik. Ima puno "povjerenje" u kolege ali definitivno jako ozbiljno shvaća socijalno distanciranje. Priča se da pregovara s E.Muskom o nepovratnoj karti za Mars.

image

Obogatim li se ikad na tržištu kapitala kupit ću ovakav stol, baš je moćan !

Šalu na stranu, ide nastavak pregovara, obje strane su znači zainteresirane za primirje, KIna poziva na smirenje napetosti, mislim da će se ovo riješiti prije nego itko očekuje.

Kina: Svijet neće ništa dobiti novim hladnim ratom, razumijemo ruske zahtjeve
    KINESKI veleposlanik u Ujedinjenim narodima rekao je na izvanrednoj hitnoj sjednici UN-ove Opće skupštine posvećene ruskoj invaziji na Ukrajinu da svijet "neće…
    www.index.hr

• Paulie
    • February 28, 2022 at 12:45 PM

Ukrajinci su isto izgubili glavu, na osnovu čega bi ih EU primila po posebnoj proceduri ? Naravno da postoji neslaganje među 27 država članica kad će Ukrajina donijeti i financijske i političke probleme. Osobno za EU nije dobro da ih sada primi, pa oni imaju standard koji je gori i od Bugarskog.

UKRAJINA TRAŽI HITNO PRIMANJE U EU, STIGAO ODGOVOR

Dužnosnici u Bruxellesu rekli su da uskoro očekuju zahtjev Ukrajine za pridruživanje Europskoj uniji te da će se o tome Unija trebati brzo na neki način očitovati.

Šef Europskog vijeća Charles Michel rekao je u ponedjeljak da postoje nesuglasice među 27 država članica oko proširenja Unije na Ukrajinu.

Podsjetimo, ukrajinski predsjednik Zelenskij usred ruske invazije od EU je zatražio hitno primanje Ukrajine u Uniju.

"Tražimo Europsku uniju da hitno primi Ukrajinu u svoje članstvo pod novom, posebnom procedurom. Siguran sam da je Ukrajina to zaslužila i da je to moguće", rekao je ukrajinski predsjednik.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • February 28, 2022 at 11:56 AM
    Quote from tiko1

24.01 sam napisao da se nemogu nađutit cijeni od 170 i da je čekam ispod sto, uglavnom su se ljudi sprdali sa time ali nazalost sve se i ostvarilo i gore od toga, međutim ovde fondovi drze cijenu i brijem da će je dići kroz neko vrijem ponovo na 150 a kad izađe izvještaj za prvi kvartali koji je biti ajem i kuku idemo ispod 100, ovo postaje odlična dionica za trayd

Po čemu ste 24.01. predvidjeli cijenu ispod 100 ?

Predvidjeli ste rat ? Objasnite kako ste predvidjeli.

Dobit preko 20 milijuna kuna, na računu preko 30 milijuna keša.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • February 28, 2022 at 10:49 AM

Na prethodnim komentarima su neki spominjali nacionalizaciju tvornica u Rusiji, barem dvojica kolega koliko sam vidio. Da li je to Putin ikada rekao, ima li ikakva vijest u vezi toga, ja to nisam nigdje pročitao ?

Ukoliko je netko na to naišao molim da podijeli ovdje jer je svima korisno. U suprotnom smatram da se radilo o običnom druku da se sruši cijena.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • February 28, 2022 at 10:37 AM
    Quote from Roki
    Quote from Paulie

+ADPL na 110-115 kn, nisam ni sanjao da će biti ovako jeftino.

Svaka čast kolega na hrabrosti, nije lako ostati hladne glave na ovakve reakcije na forumu i ovakve reakcije cijene. Ljudi su izgleda totalno izgubili kompas, ADPL je u problemu ali ne ni blizu ovakvom kakvog cijena sugerira.

Cijena je stvarno smiješna, nisam pri cashu ali gledam šta bih prodao pa da kupim adpl.

Moja računica je ovakva, ADPL meni vrijedi barem 200 kuna po dionici, ako 25% Rusije i otpišemo, u najgorem slučaju opet vrijedi 150 kn. A ja ne vjerujem da će se to otpisati, već da će se to s vremenom stabilizirati, ovaj rat će završiti prije nego mnogi misle.

Nemam kristalnu kuglu već se samo povodim nekom zdravom logikom. Rusija ne može izdržati sankcije dugo i njima je također u cilju da se primirje dogovori. Primirje naravno žele i Ukrajinci, ali i Europa koja bez ruske energije ne može.

Meni također nije problem biti u ovoj dionici godinama.

Svakako, moje rezoniranje nije nikom nagovor na kupovinu ili prodaju, možda sam ja potpuno u krivu, razmislite sami. Dalje ću reagirati ovisno o kretanju cijene mada prodavati ne planiram, ali dokupit ću po prilici ili ću biti na hold.

• Što smo danas tržili

• Paulie
    • February 28, 2022 at 10:25 AM

+ADPL na 110-115 kn, nisam ni sanjao da će biti ovako jeftino.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • February 28, 2022 at 9:02 AM
    Quote from Dr.Kalica

Uisitinu komično uspoređivati PODR i ADPL.

PODR Rusiju neće ni osjetiti, više bi joj naškodio pad turizma. A da ne pričam o jakoj farmaciji tu.

ADPL ovisi dosta o Rusiji i Rumunjskoj a tamo situacija nije bajno.

Pogotovo sada kada Putin priča kako će zbog SWIFT-a možda nacionalizirati imovinu firmi država koje su bile dio toga.

Rubalj je pao dosta a još postoji mogućnost nacionalizacije... ne znam kako je ADPL i dalje ovako visoko.

Zar ruski oligarsi nemaju mnogo više imovine na zapadu ? Ukoliko zapad nacionalizira rusku imovinu puno više će Rusija izgubiti. Gdje sve bogati Rusi imaju rezidencije i spremljene milijarde ?

Trenutno je samo raspolaganje imovinom zamrznuto za ruske oligarhe, ali ništa nije oduzeto.

Zaboravite nacionalizaciju, to se neće dogoditi.

Također vas molim da stavite link gdje je Putin spomenuo nacionalizaciju, ja to nigdje nisam vidio.

• Paulie
    • February 27, 2022 at 7:49 PM

Lice ministra obrane Sergeja Šojguova kad Putin kaže da pripremi nuklearno naoružanje govori mnogo.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Pogledajte Šojguov izraz lica! Snimka otkriva veliku nelagodu ministra obrane dok mu Putin naređuje da nuklearno oružje podigne na visok stupanj pripravnosti
    Trenutak kad je ruski predsjednik Vladimir Putin zapovjedio da se ruske snage s nuklearnim oružjem podignu na visok stupanj pripravnosti pozivajući se na…
    slobodnadalmacija.hr

• Paulie
    • February 27, 2022 at 6:50 PM
    Quote from tollway

to je pravo pitanje! i kakav protokol imaju u takvim slučajevima? i koliko je ključeva potrebno za otvaranje silosa.

Ne znam, ali vjerujem da su i generali svjesni da upotreba nuklearnog oružja znači i veliku mogućnost da za 5 minuta tebi dolazi protivnička nuklearna raketa. Lako je bilo baciti nuklearnu u drugom svjetskom ratu kad je nitko drugi nije imao da uzvrati. Danas bi došlo do potpunog uništenja obe strane.

Imaju i ruski oligarsi, ministri, generali obitelj, djecu, rođake, prijatelje…

Vjerujem da bi na kraju razum prevladao i da bi prije došlo do puča nego izvršene naredbe.

Naravno sve je moguće, ali nekako vjerujem da bi razum nadvladao.

Putin vjerojatno blefira da se dovede u bolju pregovaračku poziciju, ne vjerujem da bi izdao takvu naredbu. Predobro je njemu i ne želi on još s ovog svijeta. Rat ide krivim smjerom, i moguće već da sutra nešto ispregovaraju.

• Paulie
    • February 27, 2022 at 6:44 PM
    Quote from tollway

da se putin makne sam!!!??? nema šanse jer je okružen istomišljenicima pripadnicima stare sovjetske škole. od ministara i generala nadalje. narod nitko ništa ne pita, ali narod će mu suditi. ili se pojaviti neki novi juda.

Sam se neće maknuti sigurno, govorim o tome da se oligarsi i generali pobune protiv njega. Da naredi da se nuklearno oružje ispali, bi li zapovijed bila izvršena ?

• Paulie
    • February 27, 2022 at 6:36 PM

Postoji i opcija mogućnosti svrgnuća Putina. Puno Rusa je protiv toga da ih se gospodarski vrati 50 godina unazad. Nitko više ne želi plansko sovjetsko gospodarstvo.

Makne li se Putin zapad će maknuti i sve sankcije Rusiji jer je svima jasno da je većina Rusa protiv rata, to su obični ljudi kao i mi koji ne žele da im prekosutra nestane banana u dućanu, ili da ne mogu primiti uplatu iz inozemstva.

Quote from barbosa 2.0

koma...idiot notorni, pa zar nema niti jednog rusa sa zdravim ljudskim mozgom da mu se suprostavi...pa nema samo on nuklearke da se prijeti s time ali kud to vodi <X

Naravno da ima mnogo Rusa koji su protiv njega, ali kažeš li to javno ideš u Sibir. Ako ustanak protiv Putina ne uspije ić će im obitelj do trećeg koljena u Sibir. Naravno da se ljudi boje. Dakle bilo kakav puč mora uspjeti, u suprotnom se gadno piše onima koji nešto probaju.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • February 27, 2022 at 6:08 PM
    Quote from Vule

odose te tvornice u rusiji u otpis, kazem vam,.. treba pocet mislit koliko firma vrijedi bez njih?

-imam dione ulaz 185kn... nek stoji pa makar propalo, ak se ovo nastavi a cini se da hoce bice vrijedniji pun frizider, rezervar i puska u ormaru nego sve pare svijeta

Tvornica neće biti nacionalizirana, ako će Rusi nacionalizirati još više njihovog bogatstva na zapadu može biti nacionalizirano.

Već su dogovoreni pregovori za sutra ujutro, zapad ne može bez ruske energije i rudnog bogatstva, Rusija ne može bez zapada. U začaranom krugu kapitalizma svi ovisimo jedni o drugima i vjerujem da će se ovo uskoro smiriti.

Ovo stanje ne odgovara nikome, a zapad također zna da su brojni Rusi protiv ovog rata, sankcije će se maknuti kako su i postavljene.

Ukrajina i Rusija dogovorili pregovore na bjeloruskoj granici; blizu rijeke Pripjat
    Ukrajinski i ruski dužnosnici sastat će se zbog pregovora na bjeloruskoj granici s Ukrajinom, priopćio je u nedjelju ured predsjednika Volodimira Zelenskija
    www.tportal.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • February 27, 2022 at 11:08 AM
    Quote from tiko1

loše vijesti samo dolaze https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktua…tojati-15163346

izgleda da su Rusiju skinuli sa swifta, autovaz u rusiji ukida neke trake za proizvodnju, tvornice u ZG rade smanjenim kapaciteom zbog Revoza, cijena se još dobro drzi

Ruska tvornica ADPL-a će imati dovoljno paladija, a plaćati se može i van SWIFT-a, međutim postoje tu brojni drugi problemi.

Realno ovo je pat situacija i za zapad i za Rusiju, dok ovo stanje traje svi gube. Rusija ima previše plina, nafte, rijetkih metala i minerala bez kojih svijet ne može. Rusija ima 4 puta veći teritorij nego EU, znači to su ogromna prostranstva prirodnih bogatstava, a elektronika o kojoj smo ovisni se ne može proizvoditi u dovoljnim količinama bez Rusije.

Pitanje je tko će prije popustiti, ja bih čak rekao da će zapad prije kleknuti jer su mekani za razliku od Rusa koji su navikli živjeti u brutalnom sovjetskom režimu i mogu bez modernih udobnosti.

Zapadu prijeti ogroman rast cijene energenata, a time i sveopća inflacija, ali i potpuna nestašica krucijalnih komponenti za svu vrstu elektronike. Sad je samo pitanje tko može duže izdržati.

A od ADPL-a neće ništa bolje proći ni veliki VW, Mercedes, ni drugi giganti.

Dao Bog da se svi što prije urazume i sjednu za stolove, jer u ovom ludilu neće baš nitko dobro proći.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • February 24, 2022 at 1:58 PM

Čini mi se da je panika ipak prevelika i da je ovoliki pad ipak neutemeljen. Nije firma toliko financijski loša, ima 30 milijuna kuna keša na računu, dobit je 20 i nešto milijuna, a dionica je već pala 17%. Čak i da Rusija bude problematična 75% prihoda dolazi iz EU.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • February 24, 2022 at 12:19 PM
    Quote from PILAPILA

AD PLASTIK d.d. - Financijski izvještaj - 2021, Četvrti kvartal, Nerevidirano, Konsolidirano

Loše po svim pokazateljima, ali opet kakva takva dobit. Samo da izdrže sad ovo razdoblje bez prevelikog zaduživanja ili rasprodavanja.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • February 24, 2022 at 9:54 AM
    Quote from Roki
    Quote from Paulie

Bilo bi najbolje da dividendu ne isplaćuju ove godine nego da sada čuvaju novce, barem dok budućnost ne bude jasnija.

I da oće isplatiti dividendu nemaju od čeka, ako godina završi u plusu to će biti ok. O dividendi nek ne razmišljaju dvije godine...

Imaju od čega dati, ali ne vjerujem da je pametno. Ako se dobro sjećam imaju 50 milijuna kuna novca i novčanih ekvivalenata.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Paulie
    • February 24, 2022 at 9:46 AM

Bilo bi najbolje da dividendu ne isplaćuju ove godine nego da sada čuvaju novce, barem dok budućnost ne bude jasnija.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt