Očekivana odluka ustavnog suda 9-2. 2 SDP-ovca bili protiv.

UŽIVO Ustavni sud Milanoviću i SDP-u: Odmah prestanite. Možemo poništiti izbore
USTAVNI sud je donio odluku o Milanovićevoj kandidaturi.
www.index.hr
Očekivana odluka ustavnog suda 9-2. 2 SDP-ovca bili protiv.
S obzirom da danas Ustavni sud donosi odluku o Milanovićevoj kandidaturi dobro je znati i ovo.
QuoteOd 13 sudaca Ustavnog suda njih šestero je podržao SDP, jednog HNS. HDZ i Most su podržali šest sudaca, od kojih je jedan predsjednik suda.
Ovo je jasno svima osim Milanoviću.
Profesor koji je pisao Ustav: Milanović mora odmah dati ostavku! On teško krši Ustav
Jako loš potez. Milanović bi sjedio na 2 stolice.
1) ako pobjedi na izborima, dat će ostavku
2) ako ne pobijedi, onda bi ostao predsjednik
Pa budi faca, daj ostavku i odi na izbore. Ili nemoj, ovako samo ispadaš kukavica kojoj je do fotelje.
Da je Milanović dao ostavku skinuo bi mu kapu, ovako ispada glavni klaun na svjetskom danu cirkusa.
Niti volim Plenkovića niti Ustavni sud, ali ovaj put imaju sva prava da mu zabrane kandidaturu pod ovim uvjetima.
Nikad nisam čuo ni u jednoj državi da se predsjednik kandidira na parlamentarnim izborima. U konačnici ovo bi ga moglo koštati i predsjedničkih izbora.
Zabranit će ovo Ustavni sud.
S obzirom da predsjednik mandatoru daje mogućnost sastavljanja većine, hoće li predsjednik Milanović dati mandataru Milanoviću mogućnost sastavljanja saborske većine ?
I je li sukob interesa ako sam sebi daje prednost u pokušaju sastavljanja većine ? A to može učiniti čak i ako nije relativni pobjednik izbora.
Milanović ne daje ostavku nego kao aktualni predsjednik na funkciji ide na izbore. Kaže da će odstupit s mjesta predsjednika kad pobjedi.
Ja nisam siguran da je ovo u skladu s ustavom. Daj ostavku pa se lijepo kandidiraj, predsjednik ne može pripadati nekoj stranci.
Ledo je vrhunski primjer kako se u nekoliko godina može potpuno uništiti firma. Kvaliteta proizvoda je postala nikakva, a nekoć su sve prestižne nagrade osvajali za sladolede. Plaće su minimalac, što ste htjeli, to ste i dobili.
To je jako loš poslovni model što se vidi i po rezultatima poslovanja. Kad ti zaposlenici nešto nauče onda daju otkaz i idu raditi gdje ih se plati bolje. Uvijek su najskuplji zaposlenici oni koji ništa ne znaju, neovisno o tome koliko ih malo platiš.
Veličanstvenih sedam plaća svoje zaposlenike obilato, ali uzimaju najbolje od najboljih. Zato imaju nadprosječne rezultate.
Nije ovo industrija dostave pošte ili hrane ni pranja suđa da možeš zaposliti najjeftinijeg.
Ako HDZ opet pobjedi u 2028 imat ćemo 3 mil stanovnika i bar milijun škurih a sve ostalo je besmisleno i spominjat, nije država skup financijskih pokazatelja .
Ovi lijevo su još gori od HDZ-a 10x. Bogatstvo se stvara radom i štednjom, ne oporezivanjem i preraspodjelom.
Sanjam dan kad ćemo imati hrvatskog Mileia, ali još je uvijek prejak trag Jugoslavije i neprežaljenih socijalističkih neradničkih radnih mjesta.
stiže nam koalicija koja je sistemski rizik za sve one koji imaju bilo koju klasu imovine.
mislim da je vrijeme da se prestanemo "klati" dionice ili nekretnine, jer ako ovi dođu, na*ebao si u šta god da uložio 🤷
Kraj ovih čak i Plenki izgleda kao fantastičan izbor. Kožu bi nam oderali novim porezima na dobit, dividendu, nekretnine, možda čak i ostalu imovinu.
Jednoglasna odluka vrhovnih sudaca u korist Trumpa 9-0.
Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država rekao je u ponedjeljak da je uklanjanje bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa s glasačog listića na izborima za kandidata Republikanske stranke na ovogodišnji predsjedničkim izborima u Americi bilo ilegalno
Izišao je cijeli članak, pa koga zanima neka čita. Ukratko nitko od vještaka neće da ima posla s Agrokorom.
QuoteGlavna državna odvjetnica u odlasku Zlata Hrvoj-Šipek započela je prije otprilike dva tjedna intenzivno tražiti novog vještaka u predmetu Agrokor. Ona je u tom kontekstu povukla više poteza – kontaktirala je više ekonomskih i pravnih fakulteta u Zagrebu, Splitu i Osijeku, potom više domaćih i stranih tvrtki, ali su je svi zasad odbili. Nitko nije reagirao na odaslane pozive za iskazivanje interesa da odradi taj osjetljiv, opsežan, ali i unosan posao.
Ova dionica je brutalno precijenjena, predviđalo se ovdje svašta kao da se radi o nVidiji, a na kraju imaju jednu od najnižih NPM na ZSE i mizernu dobit od milijun eura.
Ne kažem da se u budućnosti to ne može promjeniti, ali novih 300 ljudi za sada nisu donijeli očekivane prihode, a dobit pogotovo. Mislim da će se mnogi ovdje načekati da nešto zarade s ovim fundamentima.
Ekonomist: Stiže porez na nekretnine. Sad je vrijeme za to - Index.hr
evo ga kao naruceno, nakon 4 dana clanaka kako su nekretnine skupe, dolazi spas
Odakle Novotnyu ova informacija ? Prvo izbori su, bitno je i tko će pobjediti.
LAŽLJIVA ZLATA: U strahu od progona šefica DORH-a panično traži nove vještake za Agrokor. Svi su je odbili
Quote‘‘Da ja nisam u pravu i da nije istina što sad govorim, onda ja neću dobiti ništa. Međutim, Agrokor nije bio u problemu i ja ću to dokazati. Drugo, ja ne bih išao tužiti‘‘. - Ali ako imate sve dokaze kao što kažete, onda nemate nikakvog straha? ‘‘Nikakvog i zato ja tako nastupam, od prvog dana se ne bojim i zato ja od prvog dana napadam Plenkovića jer ja imam njegove papire da je sa Sberbankom i VTB bankom on bio potpisnik sa mnom ugovora gdje su me ucijenili da im to predam‘‘.
Ivica se prvenstveno treba fokusirati na arbitražu. Iako to vode odvjetnici sada pa on možda više i nije toliko bitan.
Mada ne bi bilo loše da uhvati jedan saborski mandat pa da može svaki put govoriti o pljački u Agrokoru.
Sve više od toga je iluzija. A i taj jedan mandat je iluzija.
Je li on stvarno ovoliko živi u iluziji, ili samo pumpa rating ?
"Siguran sam da ću pobijediti na izborima. Sam ću pobijediti HDZ"
Privatnu. Ako je vjerovati županijskom odvjetništvu
Odakle vam taj podatak, gdje se županijsko odvjetništvo oglasilo o tome ?