1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Paulie

Posts by Paulie

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Paulie
    • March 17, 2023 at 11:59 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from Paulie

Ovi ljudi su bolesno korumpirani i zli, kad nešto kažu vjerujem baš u suprotno. Silvergate, Sillicon Valley Bank, Signature su doživjele bankrot. First Republic banka jedva spašena upumpavanjem novca.

Zabrinjavajuće je što pravi kapitalizam treba kazniti neodgovorne. FDIC će depozite spasiti javnim novcem kroz printanje i inflaciju. Super poticaj ostalim bankarima da se nastave ponašati neodgovorno, da daju riskantne kredite, itd.

Živjela trula verzija kapitalizma, dok se ne dogodi kompletno urušavanje sustava.

Quote from Junius

Pa kako nije sustav zdrav, pogledajte ZABA-u 12,10€...

https://www.reuters.com/markets/europe…sks-2023-03-10/

Banks have limited the hit to their capital reserves by classing increasingly larger portions of their bond portfolios among assets held to maturity, which prevents them from having to value them at current market prices.Register now

However, European Central Bank Chief Supervisor Andrea Enria warned last November that"this accounting configuration gives a false sense of security in the face of shocks and volatility, in that actual changes in fair value are not reflected in the banks' earnings and regulatory capital figures."

O ovome pišem već tjednima i radi ovoga banke padaju...kreativno računovodstvo, koje je stvorilo opravdani dojam da banke kriju stvarno stanje stvari.

Display More

ovdi su najmanje krivi depozitari i naravno da njih treba spasiti.

btw., meni je savršeno jasno koga se ovdi neće spašavati, ali čini se da većini nije

Display More

Kolega nisam rekao da su depozitari krivi. Međutim, ovdje su sada spašeni neosigurani depoziti. Da li i ubuduće depozitari drugih banaka mogu očekivati spašavanje ? Ovdje se radi o pitanju jednakosti tretmana.

Ako je neosigurani depozit štediše u X banci isplaćen, a u Y banci drugog štediše nije, to je velika nepravda. S razlogom je postavljen limit na neosigurane depozite, i trebalo bi ga poštovati, ili taj limit u potpunosti ukinuti.

Ali zapitajte se onda što bi uprave natjeralo na odgovorno ponašanje. I da jasno mi je da su dioničari izgubili sve.

• Paulie
    • March 17, 2023 at 11:16 AM
    Quote from Moller

Yellena kaže da je sustav zdrav, onda se možda odluče da još porade na zdravlju, pa obrišu još

nazdravlje

https://lidermedia.hr/biznis-i-polit…av-zdrav-149421

Ovi ljudi su bolesno korumpirani i zli, kad nešto kažu vjerujem baš u suprotno. Silvergate, Sillicon Valley Bank, Signature su doživjele bankrot. First Republic banka jedva spašena upumpavanjem novca.

Zabrinjavajuće je što pravi kapitalizam treba kazniti neodgovorne. FDIC će depozite spasiti javnim novcem kroz printanje i inflaciju. Super poticaj ostalim bankarima da se nastave ponašati neodgovorno, da daju riskantne kredite, itd.

Živjela trula verzija kapitalizma, dok se ne dogodi kompletno urušavanje sustava.

• Paulie
    • March 14, 2023 at 4:29 PM
    Quote from Ledica

Sustav za zaštitu ulagatelja

Fond za zaštitu ulagatelja formiran je radi zaštite tražbina klijenata članova fonda koje član fonda nije u mogućnosti isplatiti i/ili vratiti klijentu u slučaju kada je nad članom fonda otvoren stečajni postupak ili ako Hanfa utvrdi da je kod člana fonda nastupila nemogućnost ispunjavanja obveza prema klijentima.

Operater Fonda za zaštitu ulagatelja je Središnje klirinško depozitarno društvo d.d.

Članstvo u fondu je obvezno za investicijska društva koja su ovlaštena držati novčana sredstva i/ili financijske instrumente klijenata, kreditne institucije koje pružaju investicijske usluge i/ili obavljaju investicijske aktivnosti na temelju odobrenja u skladu sa zakonom koji uređuje osnivanje i poslovanje kreditnih institucija te društva za upravljanje otvorenim investicijskim fondovima s javnom ponudom, kada pružaju investicijske usluge sukladno Zakonu o tržištu kapitala, a koji imaju registrirano sjedište u Republici Hrvatskoj.

Tražbine klijenta osigurane su do vrijednosti najviše 150.000 kuna te se isplaćuju iz sredstava fonda koja čine doprinosi članova fonda, sredstva naplaćena u stečajnim postupcima nad članom fonda, prihodi od ulaganja slobodnih sredstava fonda i ostali prihodi.

Osigurano je 150000 kuna ukoliko je brokerska kuća član Fonda, Operater je SKDD i na njihovoj stranici je popis članova Fonda. Koji ja nisam pronašla jer sam informatički nepismena ili ga tamo jednostavno nema, stvarno ne znam pa neka netko drugi pokuša pronaći taj popis.

Svaki dan saznaš nešto novo, mislio sam da je do 100.000 eur kao i tekući račun. Dobro je znati.

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • March 14, 2023 at 11:52 AM
    Quote from emil
    Quote from zdenkic

pa cak i ako ti stave da ti prva nekretnina u kojoj zivis nece biti oporezivana, i to ce promijeniti kada im zafali novaca

a zafalit ce im, pitanje je samo vremena

sve je receno u ovoj recenici pa je treba podebljat i ponovit :

pa cak i ako ti stave da ti prva nekretnina u kojoj zivis nece biti oporezivana, i to ce promijeniti kada im zafali novaca

a zafalit ce im, pitanje je samo vremena

Naravno, pa zar nisu i porez na ekstra dobit trebali uvaliti zlim naftašima koji su se obogatili na ratu u Ukrajini, pa su ga uvalili svima i to mimo preporuka EU-a.

Državi se ne isplati uvoditi novi porez ako će imati plitku bazu, velik iznos se skupi na širokoj bazi.

Porez na nekretnine se svugdje plaća na sve nekretnine. Postoje eventualno neke olakšice po broju članova obitelji, i na poslovne subjekte, ali to je vrlo varijabilno od države do države.

I je li itko razmišlja koliko bi turističke kompanije s golemim hotelima morale plaćati ?

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • March 14, 2023 at 10:02 AM

To vam je vrhunska analogija, Smečić koji je možda Senfić ne može 2 godine rješiti odvajanje smeća, a zamislite kad takvi počnu utjerivati pravdu na tržištu nekretnina.

I pogledajte kako je siromašnima smeće sve skuplje otkad je Smečić počeo sređivati stvari. A Smečić se isto zalagao za siromašne.

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • March 14, 2023 at 9:27 AM
    Quote from Infinity
    Quote from Manu

A ovaj je više nego konkretan. Čak preferira porez na nekretnine u odnosu na najam apartmana.

https://www.telegram.hr/politika-krimi…-na-nekretnine/

Da nam nisu jadne plaće onda bi se omjer prominia full stop

Kaže Fižulić: “Nije problem u tisućama apartmana namijenih turistima već u desetinama tisuća praznih stanova, u neuređenim građevinskim parcelama i zapuštenim poljoprivrednim površinama.”

Znači ako je netko dobio neke zemlje koje su uvijek bile u njegovoj obitelji, mora ih rasprodati ?

I tko je taj tko bi prosuđivao što se smatra zapuštenom zemljom ?

I osobno pitanje za Fižulića, voli li on kopati i misli li da bi porez doveo do toga da se sva polja obrade ?

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • March 14, 2023 at 8:58 AM
    Quote from st-brajo

kolega, želim vam dobro zdravlje i dug život.

i da naplatite tražbinu od otimačine Agrokora.

vidim da ste u kampu use, nase i podase i da ste s takvim mindestom, barem u ovom sustavu, daleko dogurali.

ja ipak gledam kako nešto promijeniti da oni privilegirani ne postanu još privilegiraniji, a vidim da i tu opet imamo ekstreme od ovih koji bi više davali uhljebima do ovih koji bi sirotinju pustili da crkne.

ako mislite da je ovo šta imamo ok, neka sve ide kako ide dok se jednom ne raspadne.

u konačnici će naša djeca jednom morati platiti za grijehe naših očeva 🤷

Display More

Kolega, ja sam na sve što sam do sada zaradio platio sve moguće poreze. U društvu ne treba podupirati krive vrijednosti, nego se treba ugledati na vrijedne i uspješne.

Često puta u obitelji s nekoliko djece neki budu mnogo uspješniji od drugih, iako su imali jednaku priliku. I zato bi ove uspješnije trebalo oderati do gosti, a ove druge žaliti ? Netko može štedjeti i kupiti nekretninu, a netko može jesti po restoranima i voziti skupo auto, i sad bi ovoga prvoga opet trebalo oderati ? Ne kolega, to je poticanje krivih vrijednosti.

Privilegiran nije netko tko je uspio, privilegiran je netko koga sustav hrani, a da on ne talasa puno. U Hrvatskoj je previše privilegiranih, zato jesmo tu gdje jesmo.

Ono što Hrvate treba naučiti je osobnoj odgovornosti, "svatko je kovač svoje sreće", ali ljudi često zaborave i drugi neizrečeni dio rečenice, "svatko je kovač i svoje nesreće".

Quote from havi

I opet su i prepametni i prosjecni popusili lovu recimo na agrokoru.

Ja sam sasvim prosječnog IQ-a. Ipak mislim da su nas tu opljačkali, ali oni prepametni bi valjda to namirisali na vrijeme.

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • March 14, 2023 at 8:32 AM
    Quote from st-brajo

Paulie

uz dužno poštovanje, ne omalovažavaj.

netko možda nema intelektualni ili fizički kapacitet da može biti "odabran" za visoku plaću.

najbolje da toga odmah likvidiraš na sred ceste da ne bi za njega plaćao.

Pogledaj Gaussovu distribuciju ljudskog IQ-a, 90% ljudi je prosječno. 2-3% je malo pametnije ili malo gluplje. A svega 1-2% ljudi je preglupo.

Prema tome, oni koji rade niže plaćene poslove nisu tu zbog IQ-a nego zbog svog izbora u životu - lakše se manje truditi.

Flat porez svima, a i u tom slučaj tko više radi više plaća.

Evo i dokaz da iznimno visok IQ nije potreban za uspjeh, zapravo prosječni su najuspješniji.

Studija otkrila da najbogatiji ljudi nisu najpametniji, naprotiv
    NAJBOGATIJI ljudi nemaju nužno i najveće kognitivne sposobnosti, pokazalo je novo istraživanje.
    www.index.hr
  • Porez na nekretnine

• Paulie
    • March 14, 2023 at 8:23 AM
    Quote from Manu

To ti možda pričaš o porezima. Ja cijelo vrijeme pričam o ukupnom opterećenju na plaće.

Postoji bitna razlika opterećenja na trenutnu i minulu zaradu. U slučaju da prestaneš zarađivati, više nema opterećenja na dohodak, u slučaju da se razboliš, opterećenje na imovinu i dalje dolazi dok te ne izbace na cestu.

Nikog nije briga što imaš neku tešku bolest. Zamisli imaš rak, a moraš se misliti kako prodati nekretninu da platiš porez.

Quote from st-brajo

Manu

a jesi primjetio u svojem izračunu kako je razlika u ukupnom trošku plaće (bez poreza na dohodak) samo 3000 kn?

recimo, ako hoćemo rasterećivati dohodak da ovima "siromašnijima" skoči plaća, zašto nemamo progresivno dizanje doprinosa na način da ovi "siromašniji" izdvajaju manje po postotku, pa da se to penje?

na taj način bi ovi "bogatiji" više dali za zdravstvo i mirovine i razlike u dohodcima bi se smanjivale

Treba ići na flat porez, zašto bi se siromašnijima išlo niz dlaku. Fair share je da svatko plaća javne usluge, nisam ja dobrotvorna ustanova da plaćam za svakog.

Nek se uhvate škole, posla, čitanja razne literature, itd. Vlada najgorima popušta zato jer im takvi daju glasove.

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • March 14, 2023 at 8:20 AM
    Quote from st-brajo

Manu

samo ti računaj.

i ja sam računao i argumentirao, pa džabe.

a porez na nekretnine treba biti takav da ga i "sirotinja" može plaćati.

a kad ne može, imaš scenarij koji je kolega zdenkic opisao.

btw., zaebano je bit ekonomski stručnjak kad ti ne ide matematika, nešto kao i ekipi iz ove nedavno propale banke.

ili samo prosipaš agendu, ali, onda si u sukobu interesa ili foreign agent, jbg.

btw., ovo nužno ne mislim na tebe nego na ove koji u zadnje vrijeme "iskaču iz paštete".

Display More

“Sirotinja” misli da će biti oslobođena plaćanja poreza na nekretnine, a to su svi s jednom kućom ili stanom.

Pogledajte zapad ili susjednu Srbiju, pa mi javite gdje se to ne plaća na jedinu nekretninu. Oderat će vas kao zečeve po vlastitoj želji.

Uostalom, i porez na ekstra profit je trebao biti samo za naftne kompanije, pa će ga uvaliti svima. Nema nikakve sumnje da bi porez na nekretnine plaćali svi.

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • March 13, 2023 at 9:14 PM
    Quote from emil
    Quote from st-brajo

1. to je trenutno neprovediv i užasno skup postupak, ako bi se baš išlo gledat vrijednost svake nekretnine

2. pretpostavljam da bi se to uvelo kao nešto slično komunalnoj naknadi, ali po zonama/kotarima.

Prvo bi trebali sredit zemljisne knjige. onda bi trebali zaposlit jos par tisuca drzavnih sluzbenika da to odrade.

Onda bi dosli do ZNA SE problema gdje bi gorespomenutom slavonskom mladicu procijenili te razrusene kuce onako na daljinu odoka kao kucu s bazenom u centru grada a nekom ZNASE vilu s grijanim bazenom kao neku stracaru u nekom slavonskom zaseoku.

i sad imamo zasluznije po razni drzavnim i gradskim stanovima koji cak ni rezije u njima ne placaju a mladi kojima treba stan i dalje zive s starcima ili placaju skupo podstanarstvo.

i taj probem zvan ZNASE nece rijesit nikakav novi porez ma kako se on zvao i na sta sgod da se primjenjivao.

Display More

Kad zaposle još par tisuća državnih službenika da odrade taj posao prosuđivanja vrijednosti porez na nekretnine bi se potrošio na njihove plaće. I opet bi postigli jedno veliko ništa.

Problem je što većina zagovornika tog poreza na isti gleda isključivo kao na kazneni porez zato što si nešto stekao.

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • March 13, 2023 at 7:57 PM
    Quote from Manu

A tvoja? Jamila je socijalističke stanove po 10% vrijednosti, nelegalno masovno gradila apartmane koje je kasnije uspjela legalizirati zahvaljujući kriminalu i politici, masovno palila po Jadranu da bi dobili građevinsko zemljište, prenamijenila najbolje lokacije u građevinske terene jer se tako dobije najviše, uzimala od drugih što posmrtnim što dosmrtnim ugovorima...

I onda prodaju priče kako su sve stekli radom. Malo sutra.

Dajte malo objektivnosti molim i gledajte stvari onakve kakve jesu u Hrvatskoj.

Ma svi su sve pokrali, jedino vi koji ništa nemate pošteni. Jedna od najgorih hrvatskih premisa je da svatko tko je nešto stekao mora biti lopov. Zato i jesmo tu gdje smo. Ima jako sposobnih i vrijednih ljudi.

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • March 13, 2023 at 7:43 PM
    Quote from DonDada

Smanjit će se vrijednost nekretnina, a to je jedino i bitno! Zaboli me koga će to boljeti, a tko će profitirati. Znam da moja generacija milenijalaca može trenutno kupiti samo rupetinu raspalu i to na kredit. Novogradnje kupuju samo multimilijunaši isključivo da bi rentali koje opet mogu priuštit samo multimilijunaši. Za taj porez sirotinja treba navijat, protiv može biti samo neuk i sebičan bogataš. Naivni ste ako mislite da HDZ-ovci žele taj porez. Nikad ga neće uvest niti oni poslije njih. Zašto bi sami sebe oporezivali?

Tvoja generacija je jedna od najljenijih, najprivilegiranijih generacija kmečavaca koja je ikad odrasla na ovoj planeti. Sve bi htjeli odmah i bez truda. Kad se sjetim samo svog djeda i bake koji su cijeli dan u polju radili. Otac mi je poslije posla redovito radio u polju. A danas neki poslić i uvečer Netflix, plus redovito kmečanje ne želim živjeti s roditeljima, daj mi stan. I suđe na ruke vam je teško oprati bez perilice, a kamoli nešto drugo.

Ljudi su odlazili u Njemačku i radili čitav dan kao psi da si nešto steknu. Žena bi često ostajala ovdje i odgajala djecu. I tako 30-40 godina. A vaša generacija se ničeg ne želi odreći, samo komfor. Imate kuća po Slavoniji i Lici koliko hoćete za bagatelu, ali ne, vi morate biti blizu centra Zagreba zar ne ?

Pokrijte se dekom koliko je duga i ako niste u stanju zaraditi za stan živite gdje ste i do sada živjeli. Radi takvih poput vas dobro je da si ne možete priuštiti stan, uči vas strpljivošću, i dobro vam je za psihu, da malo očvrsnete.

Odlična stvar je što porez na nekretnine neće ništa promijeniti, samo će se zvuk kmečanja produbljivati.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Paulie
    • March 12, 2023 at 10:49 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Milijarder

Sve se više ukopavate u svom neznanju i površnosti, što vam to treba?

prouglajte malo.

https://www.24sata.hr/native-sadrzaj…-gradana-709424

Za razliku od uplata u I. mirovinski stup, taj se novac ne koristi za isplatu mirovina današnjim umirovljenicima nego se ulaže na tržištima kapitala.

moj dida, koji je radio puno manje od mog oca, je imao veću mirovinu nego što će moj otac imati.

a otac, inače, ima dobro plaćen posao, a dida je imao vojnu mirovinu.

ne znam tko je ovdi neznalica 🤷

Display More

Ukratko, visina plaće je bitna.

Kako se određuje mirovina? | Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje
    HRVATSKI ZAVOD ZA MIROVINSKO OSIGURANJE je javna ustanova osnovana Zakonom o mirovinskom osiguranju, kojim je ujedno započet proces reforme mirovinskog…
    www.mirovinsko.hr

Kako se određuje mirovina?

Svota mirovine računa se tako da se osobni bodovi pomnože s mirovinskim faktorom i aktualnom vrijednošću mirovine. U svotu mirovine uračunava se, odnosno sastavni je dio mirovine dodatak na mirovinu. Dodatak se utvrđuje na način i pod uvjetima propisanim Zakonom o dodatku na mirovine ostvarene prema Zakonu o mirovinskom osiguranju i određuje se na mirovine ostvarene u razdoblju od 1999. do 2010. godine u rasponu od 4% do 27%, a od 1. siječnja 2010. u iznosu od 27%. Od 1. siječnja 2012. dodatak je sastavni dio mirovine.

Osobni bodovi

Osobni bodovi ovise o mirovinskom stažu i plaćama koje je osiguranik ostvario za vrijeme radnog vijeka, a utvrđuju se tako da se prosječni vrijednosni bodovi pomnože s ukupnim mirovinskim stažem i polaznim faktorom i jednako se računaju za sve vrste mirovina.

Vrijednosni bodovi

Vrijednosni bodovi računaju se tako da se plaća, odnosno osnovica osiguranja podijeli s prosječnom godišnjom plaćom svih zaposlenih u Republici Hrvatskoj za istu kalendarsku godinu, a za izračun uzimaju se u obzir plaće od 1970. do godine koja prethodi godini ostvarivanja prava.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Paulie
    • March 12, 2023 at 10:12 PM
    Quote from st-brajo

75% bi ovisilo isključivo o duljini radnog staža

Znači 30 godina doktora neurokirurga koji je u mirovinsko uplaćivao 1500 eura mjesečno i 40 godina blagajnice u Konzumu koja je u mirovinsko uplaćivala 200 eura mjesečno bi rezultiralo istom mirovinom.

Iako je doktor uplatio 540.000 eura, a blagajnica 96.000 eura.

Izgleda da je stvarno najbolje biti neradnik i bitanga. Malo je reći da sam zgrožen.

• Paulie
    • March 12, 2023 at 10:00 PM
    Quote from Milijarder

Koliko uplaćuješ, toliko u mirovini dobiješ, kakva crna solidarnost!?

Je li to znači da ja koji uplaćujem višestruko od minimalca, na kraju dobivam istu mirovinu, kao i genijalac što uplaćuje doprinose na temelju minimalca, a ostalo dobiva na ruke.

NEĆE IĆI.

Upravo tako, mirovina nije socijalna pomoć, mirovina je zaslužena na temelju uplata. st-brajo je predložio da 75% uplate rezultira jednakom mirovinom, a samo 25% se vrednuje iznos uplate. To je suludo, i pogrešno na sto načina, jer potiče nerad u životu, jer sve rezultira istim rezultatom. To je equality of outcome, a ne equality of opportunity.

Što se zdravstva tiče, i to bih stavio na jednak iznos svima.

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • March 12, 2023 at 9:57 PM
    Quote from Hrx84

Siguran sam da će država kad tad uvesti taj porez na nekretnine, tu se stvorio velik pritisak. Ali isto tako sam siguran da nam neće nakon toga smanjivati pdv, trošarine te porez na dividendu i kd. Za očekivati je da i zlim bankama lihvarima također uvedu dodatne poreze jer previše zarađuju, neće se glasači buniti.

Možda jedino malo rasterete plaće a to će osjetiti samo skupi uhljebi koji su im glasačka mašina.

Znate tko to pritišće, mediji koji su potplaćeni od strane vladajućih. Pa tko medijima daje novce svake godine. Pogledajte samo kako svi mediji pišu jednako i u istom momentu. To je sve naručeno.

Svakako, od ovog poreza nema ništa sljedeće 2 godine. Dogodine je super-izborna godina i nema šanse da se uvede porez na nekretnine prije 2025. A pitanje je hoće li uopće tako brzo složiti vladu i to izglasati, ja bih rekao da smo do 2026. sigurni, ma koliko god zli mediji o tome piskarali.

Nitko ne uvodi takav porez prije izbora, u to budite uvjereni. A što će biti 2025/2026, otom potom.

Slažem se s vama da se nijedan porez neće smanjiti, ako se uvede porez na nekretnine zaposlit će se još 20.000 uhljeba i vozi dalje.

• Paulie
    • March 12, 2023 at 8:18 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Paulie

Kako misliš svi jednaku mirovinu, kad svi uplaćujemo različite iznose ?

u prvi stup uplaćuješ da bi tvoji roditelji imali mirovinu, a ne ti.

za tebe će uplaćivati tvoja djeca, itd.

II. stup je druga pjesma

Kakve veze to ima, ako uplaćujem 5x više nego netko drugi ? A 15% mi prisilno uzmu. To što govoriš moglo bi držati vodu samo da plaćamo apsolutno isti iznos.

Kad vidim kakve provale ljudi koji bi trebali biti financijski pismeni imaju na ovom forumu, stvarno se brinem kakva je opća populacija.

• Paulie
    • March 12, 2023 at 8:13 PM

Kako misliš svi jednaku mirovinu, kad svi uplaćujemo različite iznose ?

Znači sve se svodi opet na to da se u životu raditi ne isplati.

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • March 11, 2023 at 5:46 PM

emil potpisujem sve što si rekao. Realno, kad neki ljudi viču da treba neki porez nabiti to je zato što oni nemaju tu imovinsku klasu. Većina navijanja za poreze dolazi iz ljubomore i pokvarenosti običnog malog čovjeka.

Nemam ništa protiv porezne ravnoteže, ali meni se čini da ćemo si ovim navijanjem svi skupa zagorčati. Nemoguće je uravnotežiti sve.

Radnik ne riskira ništa i tu je u prednosti pred imovinom, ali daje dosta od plaće. Investitor možda plaća 10%, ali može biti nulovan kao ja u Ledu. Onaj koji drži keš ima osiguranje do 100.000 EUR, ali suočava se s rekordnom inflacijom koja mu jede novce. Onaj s apartmanima riskira da mu turist napravi štetu, onaj sa stalnim gostima da mu obitelj prestane plaćat, a iselit ih ne može radi djece. Nigdje nije lako uspjeti, u nijednoj imovinskoj klasi.

Ponavljam, nemoguće je sve ujednačiti i trebamo se zalagiti da nam svima budu manji porezi.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt