1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Paulie

Posts by Paulie

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • August 6, 2023 at 3:14 PM
    Quote from Manu

Ma daj budi ozbiljan. Mogao si još staviti povijest Hrvata od stoljeća sedmog ili od otkrića Amerike? Uzeo si kumulativnu promjenu BDP-a od 2008. do 2022. i to bi trebao biti argument za nešto što se događa danas.

Zašto nisi uzeo promjene od početka rata u Ukrajini ili barem post covid od 2020? I da na Mediteranu ne postoji zemlja na koju bi se mogli ugledati. Barem kad je gospodarstvo u pitanju.

A što se rezultata tiče navedeni su u članku s poveznicom.

U mom selu vlada uzrečica za ovakve tvrdnje “Lovi rake govnare”.

Sad ćeš nas ti uvjeriti da ista ona vlast koja od 2008-2022 spusti standard građanima za 15% najednom vuče genijalne poteze u zadnjih godinu dana. Prvo ekonomija je dugoročna igra, i potezi koji se rade polučuju rezultate tek za nekoliko godina.

Uvjeravanje nekretninskih zagovornika poreza su otužno plitka i neuvjerljiva.

• Porez na nekretnine

• Paulie
    • August 6, 2023 at 2:46 PM

Španjolsku već dugo vode socijalisti/komunisti. To je zadnja zemlja u koju se treba ugledati. Najgora su zemlja u EU po padu standarda građana, samo nek oni uvode poreze na bogatstvo. Bogataši nisu tupasti kao oni koji uvode poreze, lako će oni otići negdje drugdje.

Manu koji su to rezultati koje spominješ kod Španjolaca, pad BDP-a po stanovniku od 15% ? Zapamti što ću ti reći, ni jedna nacija na svijetu nije i ne može postati bogata oporezivanjem.

map

• SPAN (SPAN d.d.)

• Paulie
    • July 31, 2023 at 11:35 AM
    Quote from PILAPILA

SPAN d.d. - Financijski izvještaj - 2023, Drugi kvartal, Nerevidirano, Konsolidirano

SPAN d.d. - Financijski izvještaj - 2023, Drugi kvartal, Nerevidirano, Nekonsolidirano

Ukratko jako loše s obzirom na cijenu dionice i očekivanja. Konsolidirani pad dobiti -32%, pad dobiti matičnog društva -61%.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Paulie
    • July 30, 2023 at 11:03 AM

Nikad se ne uzdam u povijesne podatke, da je burza povijest povjesničari bi bili najbogatiji ljudi na svijetu. Pogledajte koji je prosječni P/E na ZSE, ništa tu više nije podcijenjeno. Nemam ja problema ni da ZSE index bude i dvostruki u odnosu na 2007. ako fundamenti to podupiru, ali to ovdje jednostavno nije slučaj.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Paulie
    • July 30, 2023 at 10:36 AM
    Quote from PILAPILA

https://www.poslovni.hr/burze/perjanic…ulagaca-4401049

Hrvati se nakon dugih 15 godina polako vraćaju na burzu, o dionicama se razmišlja i na plaži

Kako se ono kaže, kad i blagajnice počnu pričati o burzi vrijeme je za izlaz. A s obzirom na kamatne stope, zaduženost i neke zemlje poput Njemačke već u recesiji čini se da je vrijeme da drhtave ručice plate skupe ulaze.

• AGROKOR

• Paulie
    • July 27, 2023 at 10:36 AM

Nema mu od ovog ništa, zna se tko drži Ustavni sud u šaci, ali šeik se svojski trudi obraniti svoju imovinu.

Šeik Saif Jaffar Markhan Alketbij u ponedjeljak je podnio ustavnu tužbu pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske i zatražio donošenje privremene mjere zabrane raspolaganja i prodaje imovine Fortenova grupe u Hrvatskoj. Od Ustavnog suda da donese odluku temeljem koje bi Vlada RH mogla i trebala poduzeti korake da se njegovoj tvrtki SBK ART ukine nametnuti režim sankcija.

Šeik podnio ustavnu tužbu zbog nelegalnih radnji u Fortenovi
    Šeik Saif Jaffar Markhan Alketbij u ponedjeljak je podnio ustavnu tužbu pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske i zatražio donešenje privremene mjere zabrane…
    n1info.hr
  • AGROKOR

• Paulie
    • July 20, 2023 at 8:24 PM
    Quote from Mirakul

Kad će arbitraža ? Izgleda da je i tamo zapelo...

Mislim da ne zna ni Todorić. On je govorio da će početkom ove godine. Arbitraže standardno traju 4-7 godina. Ova arbitraža je pokrenuta u ožujku 2020, dakle možemo reći da traje 3 i pol godine. Pričalo se da postoji nepravomoćna odluka prvo, mada ja nisam siguran da je to slučaj s arbitražama jer one donose konačnu odluku.

• Birtija

• Paulie
    • July 17, 2023 at 6:20 PM
    Quote from D_artagnan

Upravo to, treba to imat mjere, da imaš okućnice, malo zelenila, a ne sve beton i sobe, kuća na kući, parkirat ne možeš...

Slažem se 100%. Međutim nije taj problem vezan samo za kuće, nego i zgradurine. Pogledajte ovu sramotu, radi se o najvećoj zgradi u Hrvatskoj, i hotelu. Dakle nisu hoteli ništa bolji od privatnih iznajmljivača. Nered je posvuda.

Naime, zgrada od 27 katova ima osiguranih 190 parkirnih mjesta u podzemnoj garaži. Iz Grada su nam rekli da je investitor bio u obavezi osigurati 150 mjesta, a da ih je osigurao 190. Ali, da objasnimo, investitor je morao osigurati parkirna mjesta samo za smještajne jedinice, a njih ima 214 (210 soba i 4 apartmana).

Budući da je riječ o hotelu od četiri zvjezdice, to znači da je po GUP-u potrebno za svako smještajno mjesto osigurati 0,7 parkirnih mjesta te tako dođemo do njih 150. A investitor ih je osigurao 190. A sad dolazi šok, to su parkirna mjesta za samo deset etaža (koje su smještajne) - od 17. do 27. etaže!

A što je s prostorima do 17. etaže? Ništa! Nema potrebe za investitora da osigura parkirna mjesta za njih. Kako je to moguće? Po GUP-u jest, kažu u Banovini, a tako kaže i investitor

Luđe od ovog ne može; tisuću ljudi koji će raditi u Dalmatia Toweru neće imati gdje parkirati. A tek objašnjenje...
    Zgrada najvećeg tornja u Hrvatskoj nakon burnih okršaja dobila je izmjenu i dopunu rješenja o građenju. To je, naravno, potaklo trijumf kod investitora Josipa…
    slobodnadalmacija.hr
  • Birtija

• Paulie
    • July 17, 2023 at 5:32 PM
    Quote from Sokolic

Da se isplati hotel bilo bi ih puno više

Nema ih zato što u nas hoteli ne rade cijele godine nego 2 mjeseca. Zato se i jesu namjerili na male iznajmljivače, direktnu konkurenciju. Mislim da je ovo prva godina u kojoj neće biti skroz puni, i izlazi im pjena na usta.

• Birtija

• Paulie
    • July 17, 2023 at 5:27 PM
    Quote from Sokolic

Ne treba zabranjivat gradnju apartmana ali ih porezno ne treba tretirat kao socijalne slučajeve. I naravno da nekog reda u prostoru mora biti

Quote from Sokolic

Ne treba zabranjivat gradnju apartmana ali ih porezno ne treba tretirat kao socijalne slučajeve. I naravno da nekog reda u prostoru mora biti bez obzira bila riječ o hotelu ili apartmanu

Hotel ne plaća PDV. Hotel rashoduje zgradu 30 godina. Hotel na svu struju, vodu, čistoću, itd. umanjuje dobit. Mali iznajmljivač na sve plaća PDV i ništa ne može rashodovati.

Daj mi pravo da 30 godina rashodujem kuću za najam, i 30 godina neću platiti lipe poreza, kao i svi drugi iznajmljivači koji bi onda plaćali manje nego sada. Država to zna, i ovi zlobnici to isto znaju.

• Birtija

• Paulie
    • July 17, 2023 at 5:23 PM

Vidim u članku da je na susretu bila i Borgovka Irena Weber koja brine za mlade obitelji zbog rasta cijena nekretnina. Ista ta Irena Weber je pokrala 17.000 obitelji u Lex Agrokoru.

• Birtija

• Paulie
    • July 17, 2023 at 4:58 PM
    Quote from 5. Element

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…-obali-15355198

Fakat je istina. Stvorena je porezna oaza koja devastira prirodnu osnovu. I napreze ionako slabu infrastrukturu. Sto je bilo bilo je, ali sad treba staviti cep na to.

I da, ja govorim iz interesa. A moj interes je da obala bude sto manje devastirana tako da moja vikendica bude u sto ljepsem okolisu, i sa sto manje konkurencije od dodatne gomile apartmana. Ali, tako bi zapravo trebali razmisljati i postojeci apartmandzije. Jer kad se nazidje jos gomila apartmana sve to skupa vise nece vrijediti nista.

A moj interese je ovdje i javni interes.

Suprotan od zelje potencijalnih novih apartmandzija.

Pa ovome krelcu su vlasnici apartmana direktna konkurencija, i sad bi ih krele da država zabrani konkurenciju. Hoteli umanjuju dobit što iznajmljivači ne mogu, iznajmljivači na sve plaćaju PDV. Svakome je jasno da je ovo plaćeni članak. Što je najgore krelac radi za Maistru, kao suvlasnik bi ga najradije otpustio.

Hrvatskoj je više u interesu podupirati domaće iznajmljivače nego strane hotelske lance koji dobit izvlače vani, a naše ljude zapošljavaju na najniža zanimanja tipa sobarica ili konobar.

• Turističke dionice i perspektive

• Paulie
    • July 16, 2023 at 2:33 PM

To je trebalo raditi od početka onda. Ne mogu se naknadno nakon investicija mijenjati pravila.

Urbanizam prethodi gradnji, a ne dolazi nakon gradnje.

Sigurno da vile s bazenima od milijun eura nitko nije radio za prosječnu hrvatsku učiteljicu. Uloženo je mnogo za goste visoke klase.

Takvi objekti se i ne mogu prenamjeniti za stanovanje, jer to Hrvati ne mogu plaćati.

• Paulie
    • July 16, 2023 at 2:00 PM

Glavni problem je sto ce onaj tko je blizu vlasti dobit sve dozvole, a netko drugi nece. Nitko ne gradi stanove za Muju, svaki građevinar radi za profit, nema besplatnog ručka, Mujo neka radi pa plati.

Ovo sto vi govorite je trebao sprijeciti urbanizam, a ne zabrana upravljanja privatnim vlasništvom. Stihijska gradnja je rezultat nepostojanja urbanizma.

• Paulie
    • July 16, 2023 at 1:06 PM
    Quote from 5. Element

I jos nesto, ako bas ne zelimo da Split i drugi gradovi postanu gradovi duhova onda treba stati na kraj kratkorocnom iznajmljivanju stanova. Ne moze stan u Splitu koji je u istoj zgradi, u istom kvartu kao recimo neki u Novom Zagrebu, biti stan za turisticko iznajmljivanje. Kvartovi su se gradili za stanovanje, da pruze smjestaj drustvenom tkivu domacih ljudi, obitelji, da imaju gdje zivjeti. Kad izadjem iz stana da sretnem susjeda kojeg cu pozdraviti, dijete na rolsuhama, a ne svaki drugi dan neke druge bucne Engleze.

Onome sto je projektirano za dugorocno stanovanje mora se dekretom zabraniti turisticka namjena.

Kad nešto kupim svojim novcima onda ću to i monetizirat kako ja želim. Ako sam ja kupio/izgradio kuću ili stan odakle tebi ideja da je svrha stanovanje, a ne uredski prostor ili turizam.

Slobodno upravljanje privatnim vlasništvom

Je u ustavu RH.

• Paulie
    • July 16, 2023 at 11:21 AM
    Quote from Junius

Ali bi plaćao porez na dobit od 12%+ morala bi barem jedna osoba biti na plaći.

Ovo uopće nije točno. 30%, odnosno 41.595 tvrtki u Hrvatskoj nemaju ni jednog jedinog zaposlenika.

Fina: Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Paulie
    • July 15, 2023 at 9:00 AM

Najiskrenije ja ovaj štrajk nisam ni osjetio. Sudske presude ionako traju 20 godina, potpuno mi je svejedno hoću li čekati još ekstra godinu ili dvije.

Suce smatam rakom ove države, bez njih ova nepravda i pljačka ne bi bila moguća. Nije bitno kolika im je plaća, kad se zna kako dobar dio njih zarađuje. Plaća 2000 eura neto, a vila od 2 milijuna eura neto. Od Maje Šupe, sudaca koji jame u stečajnim nagodbama i koji su ubili Kolopera, do onih Mamićevih u Osijeku.

Nisu svi suci kriminalci, ali dovoljno ih jest da ih narod više nimalo ne cijeni, i smatra najgorim djelatnicima u državi. Onaj tko se čudi nepotpori sudstvu je slijepac.

Vrhovni sud, najviši sud u državi prije isteka roka za tužbe grupi Franak nije bio u stanju reći svoje stajalište. To su svjetski jadnici. Osobno nikad u životu nisam bio u kreditu niti sam povezan ikako s udrugom.

A tek što su bjednici u Agrokoru dopustili to je tragedija. Već nekoliko godina rade reviziju nagodbe, a trebat će im još tko zna koliko.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Paulie
    • July 14, 2023 at 8:36 PM
    Quote from Pando
    Quote from Paulie

Jesu se oni solidalizirali sa mnom kad su me nulovali u Agrokoru ? Evo trčim na 40 C da im dam podršku dok mi isti slučaj drže u ladici.

U ladici ne drže zapisničari i službenici nego suci kojima se dalo povećanje plaće 500 eura. Raspitajte se tko šta na sudu radi i kako se radi.

Nigdje nisam rekao da suce podržavam. Svakom bi plaća trebala biti proporcionalna njegovom radnom učinku.

Tko je nezadovoljan plaćom neka promijeni posao, nitko nije lancima vezan za radno mjesto.

• Paulie
    • July 14, 2023 at 6:03 PM

Jesu se oni solidalizirali sa mnom kad su me nulovali u Agrokoru ? Evo trčim na 40 C da im dam podršku dok mi isti slučaj drže u ladici.

• Paulie
    • July 14, 2023 at 11:09 AM

Kolega, ljudi ne bi imali problem s tim da suci i sudski službenici traže veće plaće da su presude brze i poštene. Nažalost u nas su presude spore i nepoštene. I to je razlog zašto je dobar dio javnosti protiv tih ljudi.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt