Postotak praznih stanova je lupetanje. Što znači prazan stan? U kakvom je stanju taj stan? Je li taj stan useljiv uopće? Koja mu je lokacija? Koji je stupanj završenosti radova?
Posts by Paulie
-
-
Najam će postati 50% skuplji. Svatko normalan će prebit cijenu poreza na podstanaru. Nigdje na zapadu gdje taj porez već postoji cijena najma nije pala radi poreza. Živi bili pa vidjeli.
Jedino pozitivno u svemu ovome, HDZ je nakon ovog definitivno gotov. HDZ ionako provodi program Možemo, i izgubit će velik dio glasača.
-
Država je opet spasila debelog. Ovo je tužno. Sve u krugu grupe Borg preko leđa poreznih obveznika.
Žao mi je i dioničara Podravke.
Fortenova svoj poljoprivredni biznis prodaje PodravkiPOSLOVNO područje poljoprivreda Fortenova grupe obuhvaća kompanije Belje, PIK Vinkovci, Vupik, Energija Gradec, Belje Agro-Vet i Felix.www.index.hr -
Isplatili su sankcionirane Ruse po cijeni koju su sami odredili - puno manje od realne cijene.
Ne bih se ja volio zamjeriti toj ekipi, ne znam spava li Pavao Vujnovac mirno. Ne opraštaju Rusi ni puno manje.
-
Pričate o tom porezu na nekretnine već 10 godina, a ništa se nije dogodilo i neće. Druga glupost koju nam prodajete je da će porez na nekretnine dovesti do jeftinih nekretnina, a to se nigdje na zapadu nije dogodilo iako porez postoji.
Kao da bi mi bili neka prva država s tim porezom. Još Bačić spominje subvenciju najma, što će dovesti do eksplozije cijene najma. Na kraju ćete dobit ono što ste i zaslužili.
Zašto cijene nekretnina rastu:
- Hrvatska je sve atraktivnija i BDP raste
- strani radnici dolaze
- imali smo pozitivnu migraciju u 2023., 30.000 ljudi je više došlo nego je otišlo
- atraktivna smo turistička zemlja
- mladi su se pogospodili, svi bi uredske poslove, zato nedostaje radnika u građevini, građevinski radovi su mnogo skuplji od samog materijala
- mladi su sve veće lijenčine, nitko neće na selo obrađivati zemlju, svi bi blizu "špice" i "rive", pa onda lagano stavili sunčane naočale na glavu, a mobitel i ključeve od BMW-a na stol
Rast cijena nekretnina je vrhunska lekcija za Hrvate o tome što se događa kad centraliziraš državu na nekoliko gradova u kojima bi svi htjeli živjeti, dok se prekrasno zaleđe Hrvatske u potpunosti iselilo. Dao Bog poskupilo još 5x dok se ljudi ne opamete i vrate na sela.
Hrvatska u prosjeku ima jako jeftine nekretnine, skupo je samo na Jadranu i Zagrebu, sve ostalo je prihvatljivo ili čak prejeftino. Hrvatima treba 1000x reći da bez para neće moći živjeti tamo gdje svi žele. Ja sam prihvatio da nikada neću živjeti u Monte Carlu, iako bih htio.
-
Todorić (tužitelj) je prije četiri dana predao podnesak s iznosom odštete koju traži. Zanimljivo nijedan medij još ovo nije objavio, DORH i država već znaju iznos potraživanja.
QuoteJuly 2, 2024
The Claimants file a memorial on liability and quantum.
2. srpnja 2024
Tužitelji podnose dokument o odgovornosti i iznosu.Case Details | ICSID
Još ročište i presuda, neće ovo još toliko dugo trajati, kraj 2025. je realističan. -
Ide to prema bankrotu.
QuoteNo, deset Fortenovinih tvrtki (Konzum, Pik Vrbovec, Tisak, Belje, Jamnica, Roto dinamic, Zvijezda, matična Fortenova, Vupik i PIK Vinkovci) iskazali su ukupan gubitak od čak 400 milijuna eura
Fortenova ostvarila 400 milijuna eura gubitkaFortenova grupa ostvarila je lani ukupno oko 3,5 milijardi eura prihoda, što je 12 posto više nego prethodne godine. No, deset Fortenovinih tvrtkidanica.hr -
🤔 Nitko ništa ne komentira? 🤔😯
Ne komentiram jer više ovo nema veze s našim slučajevima, a ako me pitaš najviše bi volio da sve bankrotira. Jedino što me sada zanima je Washington. A što će s ovom lešinom biti, za nas više nije bitno.
-
Ja sam sami htio prokomentirat da je posao menađera da nama dioničarima stvara dobit (i dividendu). Ali vidim da ste me napali (zači da ima puno menađera ovdje😁).
Jedini posao menađera je da dioničarima stvara dobit. Ako to nije u stanju dioničari ga moraju otpustiti. Naravno to treba gledati dugoročno i uvažiti teška razdoblja na globalnom tržištu.
-
CEO Span Dujmovic na danasnjem conf callu za investitore
1. Strelovita rast prihoda iz Cybersecurity usluga u 2025
2. Prihodi iz prodaje licenca u Ukrajini vec u ovom kvartalu…25 mio EUR bilo pred ratom, sada jos dodatno veliki novi ugovori. Bit ce vidno vec u reportu 30.7. 24
3. Velika potražnja po AI uslugama
Naslušali smo se već njegovih obećanja, prognoza i interpretacije rezultata.
-
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…ednici-20240422
"Moramo raditi na tome da oni koji imaju najviše i mogu dati od sebe daju onima koji nemaju. Ponašat ćemo se kao legalni Robin Hood', dodala je Borzan."
Ovi se stvarno trude da poželim da HDZ skupi većinu. Šteta, ta Borzan je uspjela odraditi neke dobre stvari u Europskom parlamentu, ne bih očekivao da će se na domaćoj sceni probijati nadom u legalnu krađu?
Nema kod ove ekipe stvaranja nove vrijednosti, samo krađa od sposobnih. I uvjeren sam koliko god da je HDZ korumpiran, bolji je od ljevice.
-
AGROKOR ‘Za mjesec i pol bit će definiran iznos odštete koju Todorić potražuje od Vlade na arbitraži u Washingtonu’
AGROKOR 'Za mjesec i pol bit će definiran iznos odštete koju Todorić potražuje od Vlade na arbitraži u Washingtonu'Nakon što je blokirao imovinu VTB banke i Sberbanka u Nizozemskoj, bivši vlasnik Agrokora uskoro sprema i novi atak na Vladu Bivši vlasnik Agrokora Ivica…www.nacional.hr -
Predsjednik Uprave je zadovoljan, pitam se čime. Još se hvali nekim rastom profitabilnosti, a ono dobit u odnosu na prihode mrtvilo.
Quote"Zadovoljan sam postignutim u prvom kvartalu ove godine. Kao rezultat strategije rasta i izlaska na nova tržišta prihodi su nam porasli za 33 posto i iznose 34 milijuna eura, uz profitabilnost koja je viša u odnosu na zadnja tri kvartala prošle godine. Nastavljamo sa snažnim razvojem u područjima clouda, cyber securityja i AI-a koji su ujedno najbrže rastući segmenti IT industrije", naglasio je predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović.
-
Horvat od neki dan...kaže da ćemo se obogatiti na ovoj dionici
Ova dionica je po meni jedno od najvećih razočaranja na ZSE. Toliko se očekivalo, a ono ćorak. Mislio sam iskreno kako nema šanse da će izbaciti lošije izvješće nego lani, ali izgleda kako je sve moguće.
Za IT kompaniju imaju katastrofalnu neto profitnu maržu.
-
Rasplet je sve bliži.
QuoteNapominje da će odluke suda dovesti do jednog kaosa u državi, ali i čitavu lavinu promjena u političkom smislu.
Todorić tvrdi da je nova odluka suda najveći događaj u Plenkovićevoj vladavini: "Toliko su koštali Rafalei"Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić gostovao je u Newsroomu kod Domagoja Novokmeta gdje je komentirao je novu mogućnost da na nizozemskom sudu blokira imovinu…n1info.hr -
"Uz sve navedeno potrebno je uvesti i dodatni porez na dobit. Posebno je to važno u sektoru trgovine i u financijskom sektoru”
Quote"Zato planiramo uvesti sintetičko oporezivanje dohotka bez obzira na njegov izvor. Takvo se oporezivanje provodi na način da se svi dohoci zbrajaju na kraju godine te se ovisno o visini ukupnog dohotka razvrstavaju u kategorije oporezivanja koje su obilježene progresivnim stopama.”
Ovi bi nas na burzi desetkovali, još samo tražim točku javnog streljanja ako ste zaradili preko 100.000 eura u godini.
I onda mediji pišu da je DP crna desnica. A što je onda ovo iz Možemo ??
-
Snažno oporezivanje nekretnina, kontrola cijena, manji PDV... Evo što planira Možemo - Index.hr
lol
oni bi napravili agenciju koja ce kontrolirati cijene
mislim sta reci...plenky spasi nasSreća da se ovi klauni nisu dokopali vlasti, upropastili bi nas, teške komunjare.
HDZ je milost Božja prema ovima.
Mene je osvojila točka dvostrukog poreza na dobit, kome je to palo na pamet 😂 -
Koliko vidim Hrvatska uopće nije pri dnu te ljestvice, nego negdje na sredini. Što bi trebali biti pri samom vrhu po porezu na imovinu ?
-
Evo kako inflacija diže porez na nekretnine u SAD-u, svake godine plaćaš sve više. Prate li plaće ovo ?
Prosječni Amerikanac plaća 4000 dolara godišnje na SVOJU nekretninu. I ovo bi neki htjeli u nas ?
-
Nisam za to da cijela Hrvatska bude jedna izborna jedinica. Na taj način bi veći gradovi krojili politiku nekom u Slavoniji i Lici. Moraju i ruralni krajevi imati predstavnike.
I u Americi svaka država ima 2 senatora. Inače bi New York i Los Angeles odlučivali o nekom tko živi na srednjem zapadu.
Ovo što Milanović radi s ustavom, i ako je istina da je kao predsjednik zvao Orbana da utječe na mađarskog manjinca to je dno dna. Po tome je pokazao da nije ništa bolji od HDZ-a.
S obzirom kako se oporba ponaša, ja nisam siguran da bi oni išta više poštivali zakone od Plenkovića. Na kraju samo želim da me se ostavi i pusti da radim na realnom tržištu sa što manjim poreznim opterećenjem.
Isto tako nisam nimalo uvjeren da bi oporba ispravila nepravde HDZ-a poput Lex Agrokora niti da bi ih uopće bilo briga za to.