PPD je u medijima izjavio da nema namjeru ulaziti u vlasničku infrastrukturu i da je otkupljeni dug prodao nekome drugom.
Pravo je pitanje tko je taj "netko".
PPD je u medijima izjavio da nema namjeru ulaziti u vlasničku infrastrukturu i da je otkupljeni dug prodao nekome drugom.
Pravo je pitanje tko je taj "netko".
Ne ulazim u kombinacije oko vlasničkih pretumbacija, ali definitivno je dobra vijest za firmu i njenu budućnost ako PPD to preuzme u svoje ruke.
I to ne može nitko osporiti.
Sve ostalo su špekulacije oko kojih se možemo vrtiti u krug.
Mislim da će Dalekovod dugoročno profitirati i postati dobra tvrtka. Ali jedno je što će biti s Dalekovodom ,a drugo što će biti s dionicama Dalekovoda.
Kolega tollaway zašto mislite da ne bude dobro za male dioničare ako PPD uđe u DLKV? ja mislim baš obrnuto, jedino mislim da to dobro neće biti preko noći, trebati će vremena da se sve posloži, nužno sa novim ljudima koji če se pojaviti ako se to dogodi.
Skrečem pažnju na PTKM ili Pevex.. nisam primjetio dugo vremena da se tamo mali dioničare žale.. možda griješim ali ispravite me.
Znam da je na Petrokemiji došlo do spajanja dionica. Slažem se da je u zadnje vrijeme dobro na toj dionici. Ali mislim da nebi dobio takav odgovor od onih koji su imali dionice prije spajanja.
Na kraju krajeva čak i da PPD uđe u DLKV nitko ne zna kakav će biti scenarij.
kaj si ve napisal? puno i nikaj! kak nastupa? sa parama, pa onda ulazak u vlasništvo, postavlja ljude u Upravu i NO, ili sa onim otkupljenim dugom prošle godine ili...
Pa čovjek bi napisao da zna...
To što je uletio PPD samo po sebi ništa ne znači dok ne saznamo detalje.
Dakle, dalekovod vec 6-7 godina vraca uredno sve svoje obveze iz PSN i sad kad je to odradio + ugovoreni poslovi u narednom razdoblju... sad vise ne valja 🤣🤣🤣
Kod nas je sve čudno,jedan tjedan vrijedi više od 20kn drugi tjedan ništa,jedna Ingra sa jednim ugovorom za posao sklopljenom nakon nekoliko godina vrijedi na burzi skoro pa duplo.
Dalekovod se želi prijavljivati za velike poslove u Njemačkoj. Mislim da će te poslove teže dobiti sa dugovima i zato idu na financijsko restrukturiranje da bi postali stabilniji i pouzdaniji izvođač radova. Sumnjam da bi netko mirne duše dao natječaj tvrtki koja svaki čas može propasti. Nakon restrukturiranja će dalekovod biti u puno jačoj poziciji.
Pisao sam ujutro o tome ali me se briše. Ja sam prodao po 7 jer se bojim spajanja dionica. Dok vas oderu 1 za 1000 teško ćete u vlakić više.
a jel za one što neće biti djeljive s 1000 ide isplata u gotovini i po koliko, kad već vidim svašta znaš, đesi kupijo kuglu, izgleda ti netko uvalio staklo pod kristal
Ma šta 1: 1000. Na kraju ćemo im biti još i dužni novce.
Pa neko zdravo logicko razmisljanje, ako Je konsolidator radio dokapitalizaciju po 10 i nakon toliko godina i uredno vracenih poprilicno obaveza, sta netko misli da ce prodati manje tog iznosa + premija za te godine ????
I meni zvuči ovo logično. Istina je da oni to moraju prodati. Ali mislim da je nakon toliko godina 10 kn čak i malo za prodati tvrtku koja sada daleko bolje stoji nego tada...
Pri dnu teksta iz članka piše: "Poznata su medijska nagađanja za eventualni ulazak PPD-a u Dalekovod.." vec sam bar dva puta čuo od ljudi koji imaju veze sa PPD-om da oni smatraju da gotovo sigurno ulaze u Dalekovod. Može biti samo da se hvale, ali može biti da će se to zaista i dogoditi. Meni to ne zvuči nemoguće, imaju višak sredstava i gledaju gdje će to uložiti.. to bi bilo dosta dobro da se dogodi. Vidjeti ćemo u roku par mjeseci.. a možda i prije.
A zašto bi to po tebi bilo dobro?
Čim više objavljuju ovakve "rekla-kazala" članke, to sam sigurniji da trebam još dokupiti.
Samo naprijed! Samo nebo je limit!
Kupovao sam DLKV na 3.79 kn, kad su ljudi čekali da padne na 2.50.
Kupovao sam i RIVP na 23.30 kad su ljudi čekali da padne na 15 kn.
Oni još uvijek čekaju pravu priliku. Proći će im život čekajući.
Čim više objavljuju ovakve "rekla-kazala" članke, to sam sigurniji da trebam još dokupiti.
Plenki:
O cjepivu, turističkoj sezoni i gospodarskom rastu:
- Većina farmaceutskih kompanija planira da njihova cjepiva dobiju odobrenja u iduća dva mjeseca. Većina podataka vjeruje, hajde da i ja budem skeptičan, da ćemo u siječnju ili veljači moći drugačije gledati epidemiju. Ako cjepiva budu certificirana, cijepit će se i u drugim zemljama, tu vidimo normalizaciju društvenog života pa i turizma. Javne investicije i europska sredstva su drugi dio priče. Nismo imali situaciju pada zaposlenosti jer je Vlada reagirala. Sve što smo radili 2016. i 2017. sada smo premostili, gledamo na rast upravo kako smo rekli prije proračunskog prijedloga.
zapravo neznam jel ovo ima veze s valamarom, samo vidim da nema vise ni po 23, a kamoli po 15
Jedva čekam da padne na 15 kn, pa da kupim za milijardu kuna i držim do sudnjeg dana
+ RIVP idemo natrag do razine prije korone.
čini se da ništa od dokapa na valamaru
sretno svima koji čekaju na 15
Ne vjerujem da je to netko ozbiljno mislio. To su izjave da se drži cijena dolje dok se kupuje.
+ RIVP - neće ovo daleko više dolje
-U prvih devet mjeseci 2020. godine ukupni prihodi bilježe pad od 68% na iznos od 573,6 milijuna kuna
-U prvih devet mjeseci 2020. godine financijski rezultat iznosi -81,1 milijun kuna (-30,7 milijuna kuna 2019. godine).
-Zabilježena EBITDA u iznosu od 139,0 milijuna kuna (-625,1 milijun kuna u odnosu na prošlo usporedno razbolje)
-gubitak prije oporezivanja je povećan za 688,2 milijuna kuna na iznos od -241,8 milijuna kuna
-Ukupna imovina Društva na dan 30.9.2020. godine iznosi 6.092,5 milijuna kuna te je veća za 11% u odnosu na 31.12.2019.
Čini mi se da je sve kako su i najavili. Ovo nikoga nije iznenadilo.