Baš su mi super ovi nalozi na prodaji koji samo nestanu u pola 10...
Bilo danas na INGR, DLKV i OPTE.
Baš su mi super ovi nalozi na prodaji koji samo nestanu u pola 10...
Bilo danas na INGR, DLKV i OPTE.
Eto i mene, malko uspoređujem Ingru,IGH,Dlkv i Optimu
Samo ću napisati da Ingra na 100 kn nije puno gledajući ostale bisere
Ma bar mora vrijediti 200. Malo si rekao.
Pa uzeo si operativnu dobit odnosno Ebitdu. Ja sam mislio da pišeš o neto dobiti, al nevermind. Al ne znam zašto računaš tih 61%, ja bih gledao EV/Ebitdu za 100% dionica. Ionako nije sigurno koliko će biit dionica nakon “projekta”. Niti koliko će ih drzati “novi investitori”, ako ih bude.
Uzeo sam 61% da predočim koliko onaj koji kupuje mora platiti i što dobije za to.
Budemo vidjeli, rekli su slijepci.
Dobro, vjerojatno ima puno ljudi koji jedva čekaju ulupati milju kuna u projekt o kojem ništa ne znaju i u firmu kojoj uprava napiše onakvo "optimistično" izvješće. Fond mora prodati te dionice, a netko mora preuzeti dug od 300 milijuna kuna da bi po sadašnjoj dobiti došao na nulu za oko 4 godine.
Siguran sam da svi čekaju u redu...
E, to je već bolje i jasnije. Iako je netočno, gledajuci brojeve. Al nazire se “point”.
Koji je dio netočan? . Ove godine je dobit bila 77,7 mil kn. Prilagođeni dug je 294 mil kn. Ukupna tržišna vrijednost ako uzmemo vrijednost dionice od 7 kn dobijemo oko 173 mil kn. 61 posto od toga je oko 150 mil kn. Znači netko treba platiti 444 mil kn da bi za 4 dobre godine mogao biti na nuli sa uloženim.
Slobodno me ispravite ako krivo nešto gledam.
Pa ja se slažem sa kolegom Flight da Ingra vrijedi 4 kn. Naravno da ne znam gdje će cijena Dalekovoda.
Mogu samo reći svoje mišljenje po onome što vidim.
a što vidite ? jel vidite koliko netko ima na računu i na kojoj cijeni će se ispriječiti? ja ne vjerujem da to vidite
Dobro, vjerojatno ima puno ljudi koji jedva čekaju ulupati milju kuna u projekt o kojem ništa ne znaju i u firmu kojoj uprava napiše onakvo "optimistično" izvješće. Fond mora prodati te dionice, a netko mora preuzeti dug od 300 milijuna kuna da bi po sadašnjoj dobiti došao na nulu za oko 4 godine.
Siguran sam da svi čekaju u redu...
Odakle ti znaš dokle će i kada dionica?
Pa on to misli. Isto kao i ti što fantaziraš da Ingra vrijedi 4 kn, a ja vidim da se trguje po 12 kn. Oboje ste subjektivni. Volite fantazije. Ne znam samo jesu li u to uključeni i mokri snovi.
Pa ja se slažem sa kolegom Flight da Ingra vrijedi 4 kn. Naravno da ne znam gdje će cijena Dalekovoda.
Mogu samo reći svoje mišljenje po onome što vidim.
Ma vjerojatno su popustili živci. Oni mogu rastegnuti informaciju o restrukturiranju još koji mjesec, a do tada će pasti cijena još značajno...
Meni izgleda da će se ovo vratiti još i do 5...
Danas se žešće istovaruje...
UMRO BANDIĆ
LAKA MU CRNA ZEMLJA POČIVAO U MIRU
Sad će ingra natrag na početak
Isto tako mislim da je izjava; da su upravitelji fondom dobili “pinku” za nešto, onako populističko brbljanje i filozofiranje. Ha, mislim to je razmišljanje na tragu prosječnog komentatora na index portalu. Svi imaju misljenje i svi uvijek ostvaruju neku korist samo oni badava piskaraju i prave se duhoviti. Svatko može smislitii svoju teoriju urote i fantazirati o nagradi i uključenima.
Jedino logicno objasnjenje zasto Uprava i upravitelj nisu nikad demantirali famozni novinski clanak (a drustvo usred procesa prodaje), zasto nije raspisan medjunarodni tender za prodaju, zasto imaju dospijelog duga a vise novca na racunu, zasto je izvjesce za q4 tako pesimisticno, zasto nisu prije objavili poziv za dokap (a ne sad kad je voda do grla) je da su dobili "pinku" sa strane jer sve njihove aktivnosti su usmjerene na obezvrjedjenje drustva...ovdje ce bit "krvi do koljena", jos jedno preuzimanje na "hrvatski nacin" koje se planira vec dugo i u kojem je sve dogovoreno..
Nisu platili dug jer to što bi im ostalo na računu nije dovoljno za preživjeti. Pesimistično je jer je cijela situacija poslovno a i s koronom komplicirana. Ne znam zašto bi jedino rješenje bilo da je netko uzeo lovu.
Jedino se slažem da su mogli napraviti međunarodni natječaj, pa da vidimo tko je spreman i koliko platiti.
Interesantno je da je netko kupio dug, a da ga oni sad ne plaćaju. To bi mogao biti neki dogovor.
Ma sve je to već riješeno sto posto, onaj poziv je bio samo formalnosti radi.
Vidimo veliko poboljšanje u ovom 4.kvartala u odnosu na lanjski.
Ide to sve bolje i bolje naprijed.
A ovo refinanciranje je praktički gotova stvar, samo čekamo objavu.
Slažem se da Dalekovod ide u dobrom smjeru.
Po meni su ovo jako dobri rezultati i ne razumijem baš odmah rasprodaju dionica i ovaj današnji pad.
Ali iz poruke uprave se isto tako mogu pročitati da je financijska situacija i dalje zahtjevna.
"Nastavno, u okviru ukupnog financijskog restrukturiranja, tijekom veljače 2021. godine objavljen je Poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u financijskom restrukturiranju radi stvaranja temelja za unaprjeđenje financijskog položaja Društva, adekvatnog upravljanja obvezama i primjerenu kapitalizaciju."
I dalje mislim da je onaj poziv za financiranje dobra stvar za društvo.
Onaj koji je hrabar i ima dobre živce bi ovdje mogao dobro zaraditi.
znaći, sada kada mnogo toga postaje jasnije, kada su se stečajevi, otkuplivači dugova, spajanje dionica i pretvaranje duga u kapital, ppdejovi i izvanredne uprave, fortenove i rusi i sl. ispali totalni debakl , sada se guraju neki kakti "projekti"...ti bokca, ko CIA i rat protiv terorizma nit ga vidiš nit ga ne vidiš ali ga se trebaš bojati
jedini projekti kol. JoSko111, kojih se treba bojati su upravo ovi koji neiskusne i neodlučne investitore potaknu da donesu ishitrene investicijske odluke kao npr. pre rana prodaja pozicije i onda zavidno gledanje daljnji rast dionice i računanje gubitaka koje ne bi imao da si ostao u poziciji...je, je, teško je to ali sam si si kriv
također, kad spominjemo "projekte" i dionicu dlkv, onda svakako treba to fundamentalno sagledati kroz prijekte BKK , Ellevio i Statnett u norveškoj i švedskoj koji eto i imaju svoj epilog nedavnim ugovorom 110M kuna pa kroz projekt u sloveniji 65M eura, više drugih projekata u njemačkoj, ukrajini, na domaćem tržištu te svakako i europske infrastrukturalne "projekte" energerske distribucijske obnove...ti projekti su ono što je važno za dioničare dlkv a "projekti" sa novodnicima na koje aludiraš i koje vidite samo vi neki svakako nisu ono što bi trebalo zaokupljati dioničare dlkv i one koji to namjeravaju postati
Gle. meni je trenutno to riskantno dok ne vidim neke nove informacije. Meni nije problem kupiti i za 10 kn kad se to sve riješi jer mislim da ova tvrtka ima budućnost.
Svjestan sam da može biti neka jako dobra vijest i da sam možda i prerano prodao.
I ja sam isto prodao sve, iako sam bio optimist. Nikad još na ZSE ovakvi "projekti" nisu dobro završili za dioničare pa tako ne vjerujem ni da će sad.
Da li je moguće da se na ovoj dionici nakon završetka "projekta" objavi ponuda za preuzimanje? Tj, da li je moguće da se pređe prag od 25 %
To nitko ne može znati, a onaj koji i zna neće reći.
Tu je meni sad jedino izgledno opet jedan rast do 8 kn, pa po običaju natrag dolje na 7.
Nikako da se spusti ispod te 7...
Svi čekaju nove informacije samo.
Evo stigla obavijest da je proces zaključen. Ništa zanimljivo ne piše nažalost.
Ovaj tjedan neće biti lak za drhtave na DLKV.
Danas nema onoga što nudi dionce ispod cijene prije otvaranja. Ni na DLKV ni na OPTE
To sam baš i ja primjetio. Možda je nekome dosadilo
Pa mene ne bi iznenadilo da su to ili ENNA ili njezin vlasnik osobno.
Pa da bude kao u onoj narodnoj.... Sjaši Kurta da uzjaši Murta!
Mislim da to nećemo vidjeti. Nema mi logike da se netko preko novina tako blamira.
Prije bih rekao da su to oni ustupili nekome tko bi rado to preuzeo.
Negdje sam čitao da se često znaju otkupljivati dugovi tvrtke za koju se očekuju financijske uzlet. A prednost kupovine duga je to što imaš osiguranje da ako i krene po zlu, ti si prvi na redu koji se namiruje iz stečajne mase.
Nebi se iznenadio da kad saznamo tko je, cijena dionice naglo naraste.