1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • March 10, 2020 at 4:14 PM
    Quote from Ledica
    Quote from NaBiduAsku

naravno da mi je žao zbog toga ali koliko je ljudi ove god umrlo od obične gripe pa nitko o tome previše ne piše. Ovo je obična histerija i dobro je došla za skupljanje jeftinih dionica.

Nevjerojatno je kako još mnogi nisu uočili bitnu razliku između gripe i korona " prehlade ".

I nije čak ni toliko bitna stopa smrtnosti koja je kod gripe dvadeset puta manja već je problem korone u činjenici da oko 20% oboljelih treba hospitalizaciju , a dobar dio od njih i intenzivnu skrb sa respiratorima i drugim uređajima za održavanje života. A to ni jedan zdravstveni sustav ne može podnijeti ukoliko epidemija izmakne kontroli i počne se eksponencijalno širiti.

Osim nedostatka mjesta i aparature u bolnicama još je veći problem raspoloživo zdravstveno osoblje , a s tim problemom ozbiljno su suočeni u sjevernim pokrajinama Italije gdje liječnici i medicinske sestre rade danonoćno , bez smijena i radnog vremena i bez kontakta sa svojim obiteljima u strahu da ih ne zaraze.

Razmjeri ove katastrofe i napori ljudi koji su u središtu ili na prvoj liniji fronte bit će nam poznati tek kad sve ovo završi.

tužna je to prića ali svi na kraju moramo umrijeti, nikad mi nije palo na pamet prodavati dionice jel ću jednog dana umrijeti......isto tako ne pada mi ni sada zato što možda neće biti dovoljno respiratora......a ni burze na padaju zbog resparatora ili medicinskih sestara jel ih jednostavno boli dupe za to....padaju zbog love i špekulacije i utjecaja na gospodarstvo koje će vjerovatno na kraju biti puno manje od očekivanja jel će vlade najjaćih ekonomija intervenirati i ajmo dalje....a ko je umro, umro...a ko prodao dionoce, prodao......

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• hugh
    • March 10, 2020 at 4:05 PM

"možda" netko i prati , ali svejedno.....neki su tankeraši i jućer rasli bez obzira na brutalan pad burze a danas rastu u dvoznamenkastim iznosima......tpng je jučer pala 15% i ostala "ležati".....eto čisto da ostane zabilježeno, da ne bude sutra "kako to".....

• hugh
    • March 10, 2020 at 9:50 AM
    Quote from BudFox

Ode Italija +8.32%

Mi tako idemo samo dole.....nažalost

• hugh
    • March 10, 2020 at 8:02 AM
    Quote from NaBiduAsku

taman sam mislio nakon Q1 reći doviđenja ZSE na duže vrijeme jer nisam vidio neki potencijal daljnjeg rasta dionica kad li ono ovo :) Ovo je fantastično, ako se ovo sve smiri (a hoće) imamo prostora za rast sve do 2000... a to nije malo. Kad već ne možemo do 3000 onda par puta odvozimo 1600-2000 i to je to.

Tako sam i ja razmišljao nakon Q1, uživati u plodovima zarade....ali....umjesto da mi burzi bar na kratko kažemo doviđenja, ona je nama rekla : "welcome to hell" i umjesto užitka čeka nas velika borba, kupovine, prodaje i preslagivanja portfelja ukoliko se želi nešto zaraditi......e sad, trebat ce tu i puno sreće, malo pameti a i "svježeg" keša svakako...

• hugh
    • March 9, 2020 at 10:14 PM

a ovi talijani su stvarno katastrofa žešćih razmjera......napravili su veće s.anje sa 5-10 tisuča zaraženih nego kinezi sa 80 000 samo zato što nisu reagirali kako treba.....ništa drugo od njih nijh ni bilo za očekivati.....nego nešto mi je čudno u tim brojkama oko zaraženih.....stvarno je relativno mali broj zaraženih za ovakve reakcije burza diljem svijeta.....ozgleda kako su več uklakulirali bar pola miliona zaraženih i 2-3 mjeseca salbijih gospodarskih aktivnosti......

• hugh
    • March 9, 2020 at 10:09 PM
    Quote from Ledica

http://www.index.hr/vijesti/clanak…ka/2163568.aspx

Kako će europske burze reagirati na ovu vijest ?

I sutra ništa dobrog......još jedan zaron.

možda danas niste pratili, več se ronilo....moramo valjda uhvatit i daha....

• hugh
    • March 9, 2020 at 9:17 PM

teško je uopće bit pametan.....po trenutnim podacima samo oko 52 000 ima corona virus, no panika je prevelika....jasno da to već ima posljedice za gospodarsvo svijet a bit ce ih i još samo pitanje koliko i da li je ovaj pad pretjeran.....s jedne strane imamo svjetske burze koje su na ath i kojima ionako treba hlađenje a s druge crobi koji je ponovo na najnižim razinama u povijesti....koliko je uopce bio crobi nakon 2008 na atl?.....1600ili?

• hugh
    • March 9, 2020 at 8:56 PM

Bcti sa 685 na 717, gotovo 5%......tankeri su koliko vidim jedina svjetla točka na ovom dioničarskom planetu trenutno.....

• hugh
    • March 9, 2020 at 6:24 PM

nisam imao takvu situaciju pa me zanima.....ako se u tekučoj godini ostvari gubitak u iznosu od npr. 15000 kn a obveza poreza na dobit od kapitalnih ulaganja 10000 kn, tada je očito kako nema obveze plačanja poreza na kapitalnu dobit?....no mora li se i tada prijaviti poreznoj, trgovanje ako su dionice kupljene i prodane u razdoblju manjem od 2 godine?.....

• hugh
    • March 9, 2020 at 5:18 PM
    Quote from BabaLuji

smak svijeta, kopajte bunkere kupujte konzerve gotovi smo. Dignite gotovinu trebat ce se grijat na nesto.

Daleko je to od smaka svijeta osim ako ste danas počeli kupovati dionice......što nam crobi danas uradi......ameri su i sa današnjim brutalnim padom tek na razini vrijednosti indexa od onog ponedjeljka od prije 2 tjedna a mi na 10% nižim vrijednostima......

• hugh
    • March 9, 2020 at 4:58 PM

kolega Neo je pogodio target br1 od 1710 pa onda i target br2 od 1620 u svega 8 sati trgovanja......nema šta, mogu mu samo čestitati......isto tako i targete 220-230 za sapn i atpl.....što reći......vjerujem kako je uživao u shoppingu danas.....

• hugh
    • March 9, 2020 at 4:06 PM

Vani tankeraši rastu......hoće li veliki tankeri postati platajuča skladišta za jeftinu naftu pa shodno tome smanjiti kapacitete za prijevoz i osigurati još veće povečanje vozarina?

• hugh
    • March 9, 2020 at 9:14 AM
    Quote from noviulagac
    Quote from hugh

Ftse - 1,82.....ne kužim?.....to vi drukate na paniku?

Ok. Ja sam druker

nisam rekao da jeste nego pitam jel drukate?.....ali vodim sad i sam -8% na ftse što dosad nisam.....isprika.....neka je, idemo u šoping......

• hugh
    • March 9, 2020 at 9:03 AM
    Quote from noviulagac

futuresi kolega.

Priblizno tako ce otvorit

Minus izmedu 7 i 10%

Ftse - 1,82.....ne kužim?.....to vi drukate na paniku?

• hugh
    • March 9, 2020 at 8:55 AM
    Quote from noviulagac

Kakvo ludilo!

Europa na -10%

Mi cemo bar -15%.

U 12 god 2 puta prizivljavat ovo.

Da mi je netko pricao.....

Gdje je pad eu indexa od 10%...pa jel su oni i otvorili uopće?nevidim promjene ni na daxu,cacu, ftse?

• hugh
    • March 8, 2020 at 9:24 PM
    Quote from karamelinda

Pošto hrvatski narod do sada nije uspio napraviti velike reforme u državi, smanjiti državni aparat na normalnu mjeru, učinit će to korona virus. Tako da je to jedina dobra stvar koja nam se desila zadnjih 10 godina.

Već sada je očito da će zbog pada prihoda od turizma i smanjene ekonomske aktivnosti, te stoga i smanjenog dotoka novca u državnu blagajnu država biti primorana posegnuti i za nepopularnim mjerama. Na prihodovnoj strani se nema više kome što uzeti jer ljudi već sada teško žive i bježe iz države ali na rashodovnoj strani se itekako ima načina da se uštedi.

Nema više zavaravanja, problem neće sam od sebe nestati za mjesec, dva. Padat će i vlade, velik tektonski poremećaj nas čeka i napokon slijedi reset sustava, ne zato što tako hoće ovi na vlasti, nego zato što moraju. Korona je naš "spasitelj" koliko god to ironično zvučalo.

Mi živimo na dnu već godinama a zavaravamo se kako nam "cvjeta cvjeće". E pa sada će svi napokon progledati i postati svjesniji gdje se nalazimo. A ovi na moru što već sada kukaju za neostvarenim profitom znat će u budućnosti više cijeniti svakog gosta i kune koje su im ostavljali.

ovo mi izgleda isto kao i ono razmišljanje da će nam biti bolje ako se promjeni vlast ili ono, izađite na izbore jel to je vaša građanska dužnost a ako ne izađete ne možete ni prigovarati........nema te sile, virusa, rata, prirodne katostrofe, armagedona koji nas može pogoditi ili neznam ni ja više čega što nas može zadesiti a da nakon toga hrv. građanima zbog nekih reformi bude bolje......spasiti nas može jedino vrijeme (ne u smislu vremenske prognoze) a do tada će proći desetlječa i generacije i generacije a ni u to nisam uvjeren da će se ikada dogoditi, ali dajem toj mogučnosti (malu) šansu.....

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• hugh
    • March 8, 2020 at 7:26 PM

zna li netko koliko korisnika ima Tele2? I koliko od toga su pretplatnici a koliko "bonaši"?

• hugh
    • March 6, 2020 at 11:46 PM

https://www.index.hr/mobile/video/m…i-od-ebole/3807

Ovako ćemo i mi uskoro.....

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • March 6, 2020 at 11:17 PM
    Quote from Neo

Pitajte kolege Mitkka i Budfoxxa jesam li im pisao na poslovnom PM kako ovo sve smrdi i kako treba rezati pozicije na 440kn. Da brodari i vani padaju i da nece na dobro.

A sad neki pisu o urotama. Trziste je neumoljivo, skoro se i sam opekao na Viru pa su me sprdali Alias i jos neki kako ce Viro u bankrot. Na moju srecu imam jak cash pa sam na 70kn branio dno i utrpao sve na 100-120 i vratio izgubljeno.

A na 54kn Vira pisao kako kupujem. Na 77,79, 84kn prodavao i dobro zaradio. Minus pretvorio u plus. Jer sam bio na 3000kom Vira od 52 do 58kn. Eto za mene je Viro zato najbolja dionica na svijetu iza Tpng jer sam na njoj doslovce istrejdao po 10 puta sve.

A sad su neki nervozni pa pisu sve i svasta.

Brodari imaju nova dna u cijelom svijetu.

Pogledajte Dsx i ostale.

Atpl ima cijenu 273kn, a staro dno je 100kn.

Pametnima dovoljno.

Display More

e da ste tad bar i meni pisali.....smrdilo i meni, al nisam slušao sam sebe pa izlazio 5-10 % ispod tih razina.....al zapravo, očekivao sam bolje izvješće od onog što je izašlo pa me to držalo unutra.....greška moja što nisam izašao do kraja, al nek se nađe.....ima se, može se.....umanjio sam si neku buduću zaradu i to je to.....teško je bilo za predvidjeti da će slijediti onakav potop vozarina......sada su ipak na nekim normalnim razinama pa zato nevidim kako bi moglo na 100......prije da će na 400 ili 500 ako vozarine ovako nastave a za očekivati je da hoće.....

• hugh
    • March 6, 2020 at 11:04 PM
    Quote from vanilla

Ameri su u produzecima smanjili gubitke, ne bih elaborirao zasto cijena nafte od -10% u jednom danu nije dobra

Aj'te malo prokomentirajte da čujemo neku pametnu danas.....iovako se danas dobro zabavljamo,zapravo barem ja,pa da čujemo nešto stručno i jave se oni koji će reći zašto je to dobro pa da nastavimo zabavu.......

1. Privacy Policy
  2. Kontakt