1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• hugh
    • March 11, 2020 at 12:17 AM
    Quote from Rocky
    Quote from hugh

kak da obrišem post od gore?jer ako neko s lovom to vidi i povede se za mojim ludim razmišljanjima, pokvarit će mi planove a još ni blizu završetka ulaza u tpng nisam........zapravo, sve do 30 kn Vam je dobra prodaja.....

P.S. ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

Znači kupiti bi trebalo, hoće do 100 kuna doći. Kako ste vi to izračunali. Mislio sam da je problem sa brodarima.

Je, veliki je problem sa tankerašima, rastu im vozarine......evo danas opet index sa 717 na 743......nije dobro

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • March 11, 2020 at 12:03 AM
    Quote from Nevera

Sutra padamo a ti vidi sta ces.

Ako bude padalo kupavat, ako bude raslo tugovat jer svrbi me keš......

• hugh
    • March 10, 2020 at 10:47 PM
    Quote from Nevera

Mi nismo ni zrno konoplj a kamoli kikiriki buza u odnosu na svjetske burze.Pustite analize i usporedbe na ZSE to ne vrijedi. Nije dobro i pazit se mišolivke

Jako me strah nakon pada crobexa od 20% u 20 dana.......jel da prodam sutra pa kupim kad poraste 20%?......

• Što smo danas tržili

• hugh
    • March 10, 2020 at 10:07 PM
    Quote from user35

Ne vidim bas puno komentara ocih kolega koji su prosli petak spemali kolegu @Neo -a?

Malo utihnulo? :/

ja sam mu čestitao na dobroj prognozi, makar mi se ona u petak činila kao SF.....ali....sada ni ne može bit komentara jel se preslaguje i zauzimaju pozicije, pa kada sve poleti a corona odleti, bit se svakakvih dobronamjernih savjeta, dok je za sad savjet svih savjetnika da treba biti oprezan....a da....na bitno većim razinama tih savjeta neće biti.....

• hugh
    • March 10, 2020 at 10:03 PM

kak da obrišem post od gore?jer ako neko s lovom to vidi i povede se za mojim ludim razmišljanjima, pokvarit će mi planove a još ni blizu završetka ulaza u tpng nisam........zapravo, sve do 30 kn Vam je dobra prodaja.....

P.S. ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

• hugh
    • March 10, 2020 at 9:55 PM
    Quote from Ledica
    Quote from hugh

neznam da li svekoliko pučanstvo zna da se i od Side umire, da lijeka nema a svi se svejedno j.bu.....🤣🤗🤩.......tako i ovi nas sada.....

Svekoliko pučanstvo sigurno zna , a vama poštovani kolega za informaciju da lijekovi za liječenje AIDS-a postoje , čak što više, i oboljeli od korona virusa ih dobivaju tako da vam sida danas nije više smrtonosna nego kronična bolest.

odlično, upravo prodao maskicu i zaradio 9 kn.....čistih 1000% ....sutra bum razvalil po asku s tim......durexe bacio u smeće, jel uopče nisu tražena roba......🤣🤗😉

• hugh
    • March 10, 2020 at 9:40 PM

nempgu si pomoći a da ovaj link ne zaljepim.....

https://www.finviz.com/screener.ashx?…pping&o=-change

tankeri prednjaće a mi smo u ponedjeljak pali 15% i 10% smo ispod cijene koja je bila na dan odličnog izvješća....ali to nije sve....da netko ne bi rekao da je izvješće za prošlu godinu "lanski snijeg".....u ovoj godini tankersko tržište je neusporedivo bolje nego početkom prošle godine.....i zato : pamet u glavu kad vam na -15% govore da budete oprezni dok sa smiješkom kupuju.....isto tako razmislite da li na +15% ova dionica stvarno vrijedi 50 kn ili bar 50% više....naravno, kupovao sam i danas i jučer a i sutra ću pa makar pala i 15% opet.......jednostavno si nemogu pomoći......mora bit da me je neki virus ulovio.....

P.S. ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju dipnica.....živi i zdravi mi bili....

Jedva čekam da vidim sutrašnji dan i razmišljanje našeg tržišta u stilu "jel da rastemo samo 3% jel 5% je stvarno previše za jedan dan......toplo se nadam da na 100 kn straha neće biti jel sad je stvarno prevelik na ovim "nebeskim" visinama....

• hugh
    • March 10, 2020 at 4:36 PM

neznam da li svekoliko pučanstvo zna da se i od Side umire, da lijeka nema a svi se svejedno j.bu.....🤣🤗🤩.......tako i ovi nas sada.....

• hugh
    • March 10, 2020 at 4:14 PM
    Quote from Ledica
    Quote from NaBiduAsku

naravno da mi je žao zbog toga ali koliko je ljudi ove god umrlo od obične gripe pa nitko o tome previše ne piše. Ovo je obična histerija i dobro je došla za skupljanje jeftinih dionica.

Nevjerojatno je kako još mnogi nisu uočili bitnu razliku između gripe i korona " prehlade ".

I nije čak ni toliko bitna stopa smrtnosti koja je kod gripe dvadeset puta manja već je problem korone u činjenici da oko 20% oboljelih treba hospitalizaciju , a dobar dio od njih i intenzivnu skrb sa respiratorima i drugim uređajima za održavanje života. A to ni jedan zdravstveni sustav ne može podnijeti ukoliko epidemija izmakne kontroli i počne se eksponencijalno širiti.

Osim nedostatka mjesta i aparature u bolnicama još je veći problem raspoloživo zdravstveno osoblje , a s tim problemom ozbiljno su suočeni u sjevernim pokrajinama Italije gdje liječnici i medicinske sestre rade danonoćno , bez smijena i radnog vremena i bez kontakta sa svojim obiteljima u strahu da ih ne zaraze.

Razmjeri ove katastrofe i napori ljudi koji su u središtu ili na prvoj liniji fronte bit će nam poznati tek kad sve ovo završi.

tužna je to prića ali svi na kraju moramo umrijeti, nikad mi nije palo na pamet prodavati dionice jel ću jednog dana umrijeti......isto tako ne pada mi ni sada zato što možda neće biti dovoljno respiratora......a ni burze na padaju zbog resparatora ili medicinskih sestara jel ih jednostavno boli dupe za to....padaju zbog love i špekulacije i utjecaja na gospodarstvo koje će vjerovatno na kraju biti puno manje od očekivanja jel će vlade najjaćih ekonomija intervenirati i ajmo dalje....a ko je umro, umro...a ko prodao dionoce, prodao......

• hugh
    • March 10, 2020 at 4:05 PM

"možda" netko i prati , ali svejedno.....neki su tankeraši i jućer rasli bez obzira na brutalan pad burze a danas rastu u dvoznamenkastim iznosima......tpng je jučer pala 15% i ostala "ležati".....eto čisto da ostane zabilježeno, da ne bude sutra "kako to".....

• hugh
    • March 10, 2020 at 9:50 AM
    Quote from BudFox

Ode Italija +8.32%

Mi tako idemo samo dole.....nažalost

• hugh
    • March 10, 2020 at 8:02 AM
    Quote from NaBiduAsku

taman sam mislio nakon Q1 reći doviđenja ZSE na duže vrijeme jer nisam vidio neki potencijal daljnjeg rasta dionica kad li ono ovo :) Ovo je fantastično, ako se ovo sve smiri (a hoće) imamo prostora za rast sve do 2000... a to nije malo. Kad već ne možemo do 3000 onda par puta odvozimo 1600-2000 i to je to.

Tako sam i ja razmišljao nakon Q1, uživati u plodovima zarade....ali....umjesto da mi burzi bar na kratko kažemo doviđenja, ona je nama rekla : "welcome to hell" i umjesto užitka čeka nas velika borba, kupovine, prodaje i preslagivanja portfelja ukoliko se želi nešto zaraditi......e sad, trebat ce tu i puno sreće, malo pameti a i "svježeg" keša svakako...

• hugh
    • March 9, 2020 at 10:14 PM

a ovi talijani su stvarno katastrofa žešćih razmjera......napravili su veće s.anje sa 5-10 tisuča zaraženih nego kinezi sa 80 000 samo zato što nisu reagirali kako treba.....ništa drugo od njih nijh ni bilo za očekivati.....nego nešto mi je čudno u tim brojkama oko zaraženih.....stvarno je relativno mali broj zaraženih za ovakve reakcije burza diljem svijeta.....ozgleda kako su več uklakulirali bar pola miliona zaraženih i 2-3 mjeseca salbijih gospodarskih aktivnosti......

• hugh
    • March 9, 2020 at 10:09 PM
    Quote from Ledica

http://www.index.hr/vijesti/clanak…ka/2163568.aspx

Kako će europske burze reagirati na ovu vijest ?

I sutra ništa dobrog......još jedan zaron.

možda danas niste pratili, več se ronilo....moramo valjda uhvatit i daha....

• hugh
    • March 9, 2020 at 9:17 PM

teško je uopće bit pametan.....po trenutnim podacima samo oko 52 000 ima corona virus, no panika je prevelika....jasno da to već ima posljedice za gospodarsvo svijet a bit ce ih i još samo pitanje koliko i da li je ovaj pad pretjeran.....s jedne strane imamo svjetske burze koje su na ath i kojima ionako treba hlađenje a s druge crobi koji je ponovo na najnižim razinama u povijesti....koliko je uopce bio crobi nakon 2008 na atl?.....1600ili?

• hugh
    • March 9, 2020 at 8:56 PM

Bcti sa 685 na 717, gotovo 5%......tankeri su koliko vidim jedina svjetla točka na ovom dioničarskom planetu trenutno.....

• hugh
    • March 9, 2020 at 6:24 PM

nisam imao takvu situaciju pa me zanima.....ako se u tekučoj godini ostvari gubitak u iznosu od npr. 15000 kn a obveza poreza na dobit od kapitalnih ulaganja 10000 kn, tada je očito kako nema obveze plačanja poreza na kapitalnu dobit?....no mora li se i tada prijaviti poreznoj, trgovanje ako su dionice kupljene i prodane u razdoblju manjem od 2 godine?.....

• hugh
    • March 9, 2020 at 5:18 PM
    Quote from BabaLuji

smak svijeta, kopajte bunkere kupujte konzerve gotovi smo. Dignite gotovinu trebat ce se grijat na nesto.

Daleko je to od smaka svijeta osim ako ste danas počeli kupovati dionice......što nam crobi danas uradi......ameri su i sa današnjim brutalnim padom tek na razini vrijednosti indexa od onog ponedjeljka od prije 2 tjedna a mi na 10% nižim vrijednostima......

• hugh
    • March 9, 2020 at 4:58 PM

kolega Neo je pogodio target br1 od 1710 pa onda i target br2 od 1620 u svega 8 sati trgovanja......nema šta, mogu mu samo čestitati......isto tako i targete 220-230 za sapn i atpl.....što reći......vjerujem kako je uživao u shoppingu danas.....

• hugh
    • March 9, 2020 at 4:06 PM

Vani tankeraši rastu......hoće li veliki tankeri postati platajuča skladišta za jeftinu naftu pa shodno tome smanjiti kapacitete za prijevoz i osigurati još veće povečanje vozarina?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt