naravno da mi je žao zbog toga ali koliko je ljudi ove god umrlo od obične gripe pa nitko o tome previše ne piše. Ovo je obična histerija i dobro je došla za skupljanje jeftinih dionica.
Nevjerojatno je kako još mnogi nisu uočili bitnu razliku između gripe i korona " prehlade ".
I nije čak ni toliko bitna stopa smrtnosti koja je kod gripe dvadeset puta manja već je problem korone u činjenici da oko 20% oboljelih treba hospitalizaciju , a dobar dio od njih i intenzivnu skrb sa respiratorima i drugim uređajima za održavanje života. A to ni jedan zdravstveni sustav ne može podnijeti ukoliko epidemija izmakne kontroli i počne se eksponencijalno širiti.
Osim nedostatka mjesta i aparature u bolnicama još je veći problem raspoloživo zdravstveno osoblje , a s tim problemom ozbiljno su suočeni u sjevernim pokrajinama Italije gdje liječnici i medicinske sestre rade danonoćno , bez smijena i radnog vremena i bez kontakta sa svojim obiteljima u strahu da ih ne zaraze.
Razmjeri ove katastrofe i napori ljudi koji su u središtu ili na prvoj liniji fronte bit će nam poznati tek kad sve ovo završi.
tužna je to prića ali svi na kraju moramo umrijeti, nikad mi nije palo na pamet prodavati dionice jel ću jednog dana umrijeti......isto tako ne pada mi ni sada zato što možda neće biti dovoljno respiratora......a ni burze na padaju zbog resparatora ili medicinskih sestara jel ih jednostavno boli dupe za to....padaju zbog love i špekulacije i utjecaja na gospodarstvo koje će vjerovatno na kraju biti puno manje od očekivanja jel će vlade najjaćih ekonomija intervenirati i ajmo dalje....a ko je umro, umro...a ko prodao dionoce, prodao......