1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • March 12, 2020 at 9:49 PM
    Quote from zlocesti

Iz Jutarnjeg on line

-----Zakon o tržištu kapitala predviđa da Hanfa može naložiti burzi da privremeno obustavi trgovanje ako za to postoje opravdani razlozi u svrhu zaštite ulagatelja. To znači da se današnja mjera može ponoviti ako se nastavi panična rasprodaja i investitori ne budu adekvatno informirani o poslovnim očekivanjima kompanija. (Gordana Grgas)

nadam se da če se to i dogoditi ali još i prije otvaranja burze jel nemože biti jasnije što će se sutra dogoditi......nemogu uopće ni zamisliti kako ujutro bid može izgledati ako ga uopće i bude i pri tome ne mislim samo na nelikvidne dionice nego i na perjanice burze......

• hugh
    • March 12, 2020 at 9:43 PM
    Quote from D'artagnan

Ma jedino odmah sve blokirati na neko vrijeme dok sve ove budalastine ne prođu... inače je ovo sve jako dobro smišljeno

Imam nekih 6% kesa na brokerskom, ali dali uci sutra, za par dana, tjedana???.... u svakom slucaju je kocka, nema veze sa razumom.. a i tih 6% ako ovako nastavi ce biti 20 i vise % 😂😂

Ja sam razročio sve živo, neživo, moguće i nemoguće novce za koje nisam planirao da ce ikada vidjeti burzu osim ako se desi smak svijeta, ali uopće nisam siguran da ću sutra kupovati sve i da sve dionice padnu 50% jel sve ovo postaje nadrealno i izvan je svih mogućih okvira......nemam rijeći kojom bi se izrazio, ovo je globalno pitanje života i smrti pa mi trgovanje u ovakvoj situaciji izgleda totalno besmisleno .....ovo je neusporedivo ni sa čim......vjerovatno to jesu velike prilike ali ovo nadilazi onu: "ovakva se prilika događa jednom u životu", jel kažem, ovo više nema nikakvog smisla......ovo polako ali sigurno postaje hodanje po leševima.....oprostite na izrazu

• hugh
    • March 12, 2020 at 8:41 PM

Ovakav pad dionica s obzirom na situaciju i ne iznenađuje......ali mene iznenađuje kud sve ovo vodi i do kud nas je naša mila Europa i naše zajedništvo dovelo na čelu sa nesposobnim Talijanima koji su očito reagirali katastrofalno.....no sad vrijeme ne možemo vratit.....i Trump i Merkelica su jućer iznjeli katastrofalne procjene o predviđenom broju oboljelih.....ovo postaje pravi film katastrofe u kojem smo mi nažalost postali glavni glumci.....budući da se pomalo sve zatvara i ograničava mislim da bi i naša burza ozbiljno trebala razmislit o nekim promjenama......pozdravljam današnju reakciju i nadam se da će i sutra napraviti isto ako tako propadnemo, a i razmisliti o nekoj malo dužoj obustavi trgovine dok se ova totalna histerija ne smiri jel bojim se da u suprotnom ovo DOSLOVNO POSTAJE BROD LUĐAKA........

• Što smo danas tržili

• hugh
    • March 12, 2020 at 7:24 PM
    Quote from D'artagnan
    Quote from BudFox

Bit ce dobro ako za 10 min opet ne blokiraju sve.

Ovisi da li ce se fondovi postaviti na kupnji kao zadnjih dana, ili pustiti sve kao danas..

Ovo usporedjujem sa panikom u slucaju bank run-a

A zašto bi se postavili? u biti najbolje bi bilo da se nitko ne postavi na kupnji.

Pa ne može nitko ni prodati.. a posljedično neće cijena ni padati :D ili da se svi naguraju na kunu, dvije..

to nažalost nije realno, ali i ja sam se danas pomislio "rugati" na nekima na kojima nema bida......al prebrzo smo se slomili....kod nas je problem što na nekim dionicama bid ni ne postoji, bolesno......

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• hugh
    • March 12, 2020 at 3:41 PM

znam da trezor nije tu da nekoga spašava ako želi prodavati u bescjenje ali.......s obzirom na mali free float ove dionice od nešto preko 9% ,oni pri ovim cijenama i odluci da mogu kupiti maximalno 110 000 kom što je peeko 1% dionica a imaju još i love koja bi ostala, pa mogu i mjenjati odluku max. količine koju mogu kupiti na burzi a dodati i još koji milijunček za kupnju jel to trenutno znaći više od dividende......mogu bez problema držati dionicu u normalnim okvirima, a koji imaju opravdanje u rezultatima poslovanja i trenutnom stanju vozarina.....

• hugh
    • March 12, 2020 at 11:01 AM

Jel radi burza, na e zabi je sve još blokirano

• hugh
    • March 12, 2020 at 10:07 AM

https://zse.hr/default.aspx?id=96782

Što bi ovo značilo?

Hoče li burza radit danas uopče?

• hugh
    • March 12, 2020 at 9:53 AM

taman pauza sa odem na wc jel potjeralo me žestoko......nakon pauze molim ljepo bar još 10 ako ne i 20% pa da odmuh danas sitra završiml s ovim cirkusom....

• hugh
    • March 12, 2020 at 9:33 AM
    Quote from Manu

Idemo barem -10%

Odvažno za Hrvatsku!

Mi to možemo!

Tako ce nazalost i biti, mi smo ukalkilirali več 6 mjeseci najžešće corone u naše cijene.....

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• hugh
    • March 11, 2020 at 10:58 PM

mislim da nam je svima koji aktivno pratimo i trgujemo tako jel smo više, manje navikli na zse letargiju pa sad odjednom mozak mora "radit 100 na sat" a bilo bi nam svima bolje da je tako stalno a ne samo u padu.....nadam se samo da će sve ovo što prije završit, što zbog zdravlja ljudi, što zbog zdravlja nas koji trgujemo....makar kad vidimo dob ljudi koji umire u Italiji, a kažu da je to 80+ stvarno se čovjek pita jel to sve vrijedno ove histerije.....i da me nebi netko krivo shvatio, svaki je život bitan ali ja i za sebe gledam i razmišljam da ću biti sretan ako doživim 80 a onda nek me nosi Corona,Bekc's, Ožujsko , Staropramen ili što god hoće.....

• hugh
    • March 11, 2020 at 10:47 PM
    Quote from BudFox
    Quote from hugh

baš si sad razmišljam o izjavi Merkelice koji su prenjeli mediji i sve nemogu vjerovat da je jedan državnik njenog kalibra to izrekao.....ili sam iz naslova ja nešto krivo shvatio.....jer....ako ce 70% populacije biti zaraženo virusom, koja je onda logika svih karantena i obustava?....po toj logici od 70% zaraženih, sutra komotno svi mogu nastavit kao da virusa nema pa ko padne, padne.......

Ona je jedina rekla istinu, dok drugi prst u uho i nadaju se najboljem.

Žena je doktor fizike i jako dobro zna statistiku.

Pandemija je proglašena i sada je cilj svih vlada obuzdati taj virus koliko

je moguće da bude čim manje mrtvih dok ne razviju cjepivo.

A pošto je ovo tema komentari trgovanja, bojim se da ni sutra neće biti lijep

dan s obzirom na USA...

Display More

bit će kako bude, makar smo i mi dobar doprinos današnjem padu dali tako da.....treba biti pametan jel na nekim dionicama je pad i dalje velik na velikom prometu, dok je na nekima pad puno manji na malim prometima....dok imamo i nekih izuzetaka tipa tpng koja blago raste, na za nju velilim prometima......

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• hugh
    • March 11, 2020 at 10:28 PM
    Quote from StatusQuo

Do odgode nece doc ako je A1 siguran da ce imat konkurenta na natjecaju jer sebi ne bi smio dozvolit da optima padne u druge ruke, sad koliko su oni sigurni na to i da li ce riskirat pa se ne javit mislim da s tim stvarima nitko pametan ne riskira uostalom prvi dio natjecaja nije obvezatan da moras kupit tako da mislim ce svaki ozbilniji kandidat koji ima interesa uci na prvi dio natjecaja, a onda ovisno o zainteresiranima na tom prvom natjecaju svatko ce kreirat strategiju s nacinom kupnje, jedan zainteresirani nudi najmanju premiju na cijenu, dvoje to je vec onda igra.

ovo izgleda jedino normalno razmišljanje ako gledamo u smislu borbe A1 i UG.......možda postoje i neki "zaobilazni" putevi za koje mi neznamo,ali ako se gleda u kontekstu ova dva igrača i jedni i drugi bi to trebali željeti jako..... UG kako bi postao ozbiljan igrač na našem tržištu a A1 kako bi sačuvala poziciju br2......u svakom slučaju, prijava na natječaj za vrijeme neobvezujućih ponuda je nešto što bi bar A1 trebao učiniti, znao ili ne znao hoće li se netko drugi prijaviti......a sada je već očito da u ovom produljenju dolazi i netko drugi, ili treći.....nezanam više što već na ovoj temi nije napisano, ali pada mi na pamet samo : ako nešto izgleda kao patka i glasa se kao patka, onda je vjerojatno riječ o patki......i po tome ispada da ovo neče biti "patka".....

• hugh
    • March 11, 2020 at 10:16 PM

baš si sad razmišljam o izjavi Merkelice koji su prenjeli mediji i sve nemogu vjerovat da je jedan državnik njenog kalibra to izrekao.....ili sam iz naslova ja nešto krivo shvatio.....jer....ako ce 70% populacije biti zaraženo virusom, koja je onda logika svih karantena i obustava?....po toj logici od 70% zaraženih, sutra komotno svi mogu nastavit kao da virusa nema pa ko padne, padne.......

• hugh
    • March 11, 2020 at 9:33 PM

to što su oni panedemiju proglasili, svaka je baba znal još prije 10 dana kada se virus več proširip u sve zamlje svijeta.....a dobro je da su to napokon i učinili jel se sad aktiviraju dodatne mogučnosti i sredstva borbe protiv virusa....

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• hugh
    • March 11, 2020 at 7:42 PM

loš druk kolega Neo...., novac koji trezor ima za kupnju dionica u ovoj godini je bitno veći od cijelog prošlogodišnjeg prometa na ovoj dionici, ako se ne varam.....zato bolje nemojte......vozarine i dalje rastu i to je činjenica....ček nas, prema svemu sudeći odličan kvartalni rezultat a usudio bi se reći i cijela godina.....ali "mačak" kao vi sve to dobro zna i vjerovatno čući na bidu.....bcti index danas opet u porastu 5% kao i jućer.....:P:*

• hugh
    • March 11, 2020 at 3:13 PM

prestao virus ili ne, za tjedan, dva svijet će se naviknuti živjeti sa sa tim i stvari će nastaviti funkcionirati ovako ili onako.....pustite se panike i uživajte u životu, predivan je dan....evo s djecom sam na igralištu, trgujem, gledam, uživam i me vidim nikoga u panici zbog pada burze i corone u svijetu i kod nas.....a slično će biti i sa isto oboljelih u hrv ili 200 više...

• Best buy

• hugh
    • March 11, 2020 at 1:34 PM

možda onda imamo bar skori vrhunac ovog stanja, odnosno sr.nja.....

• hugh
    • March 11, 2020 at 11:05 AM
    Quote from noviulagac
    Quote from hugh

Baš ste me lijepo nasmijali......kod nas nikada nema razloga za rast ali za pad se uvijek nađe......:D

Tko bi trebao dizat cijene?

Malih skoro da i nema, a fondovi su s razlogom suzdrzani.

Zamislite da ovo potraje godinama.

Pa razapeli bi ih jer su nam sprzili mirovine.

Stignu oni ovo dic i 100% u par dana ako treba.

100 mil kn napravi cudo na ovoj burzi

Display More

sve 5....samo mi nije jasno ovo sa prženjem morovina.....koliko sam ja do sada svih ovih godina vidio oni samo i jesu pržili naše mirovine......

• hugh
    • March 11, 2020 at 10:47 AM
    Quote from noviulagac

pa i nema nekog razloga za rast.

Ide i ostatak europe u crveno do kraja dana

Baš ste me lijepo nasmijali......kod nas nikada nema razloga za rast ali za pad se uvijek nađe......:D

• hugh
    • March 11, 2020 at 10:40 AM

To je naša stvarnost, na žalost.....prvi u padu a čak nismo ni zadnji u rastu, več nastavljamo ronit i kad drugi rastu.....

1. Privacy Policy
  2. Kontakt