1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • March 23, 2020 at 3:11 PM
    Quote from trial
    Quote from hugh

Pretjerujem u prepucavanju,oćito, ali teško mi je uopće i ulazit u priću oko građevinara uopće......nažalost oko njih su uglavnom priće bez konkretnih rezultata i tako več jako, jako dugo......volio bi da je drugaćije i da u budućnosti bude bolje....

IGH je projektantska firma, a ne građevinska. U IGH-u rade inženjeri i arhitekti, a ne bauštelci. Tek toliko, da malo osvijestimo neke očito nejasne činjenice. Što se tiče Tehnike, Dalekovoda, Ingre, Viadukta si bio u pravu.

znam, ali sam ih nespretno stavio u isti koš budući da se svi nose sa istim problemima a to je predstečaj....

• hugh
    • March 23, 2020 at 2:02 PM
    Quote from trial

@ hugh

Imaš i zadnji fi. To ti je valjda kraće za pročitat.

Pretjerujem u prepucavanju,oćito, ali teško mi je uopće i ulazit u priću oko građevinara uopće......nažalost oko njih su uglavnom priće bez konkretnih rezultata i tako več jako, jako dugo......volio bi da je drugaćije i da u budućnosti bude bolje....

• hugh
    • March 23, 2020 at 1:45 PM
    Quote from trial

hugh

Malo ozbiljnosti ti ne bi škodilo. 16 tisuća je bio pik, vrlo kratki pik i nije se držao spomena dugo vrijeme, tako da je stvarno bedasto takav podatak uzimati kao relevantan za bilo kakvu raspravu ovdje. Svi znamo kako i zašto su cijene tada bile takve. Cijene za koje si se zakačio su balonke iz nekih sada već jako davnih vremena koje veze s mozgom nisu imale. Pozivati se na takvo što i stavljati to u nekakav kontekst sadašnjeg trenutka je zaista na razini ozbiljno ti se nasmijati u facu. Sad si pročitao članak pa si valjda malo više informiran, nego do sada. Valjda.

Molim

ma necu ni citat clanak.... u kontekstu rasta cijene smiješni ste i vi i igh i članak i rast cijene i autocesta Bar-Nikuda......

Pustih priča več je odavno previše na igh i sličnima.....

• hugh
    • March 23, 2020 at 1:13 PM
    Quote from trial
    Quote from hugh

U zelenom:

-Đuro

-Dalekovod

-IGH

-Varteks.

Sve jedna bolja od druge.
    Njih destelječe krize nije slomilo pa nemože ni 2 mjeseca virusa.🤣

Display More

Prvo se malo informiraj https://www.poslovni.hr/hrvatska/insti…ljucene-4213318 Onda piši.

Display More

vi se šalite ili ste ozbiljni.......nisam ja danas došao na burzu.......u slučaju da ste ozbilnji, evo provjerio sam i vidim da je najviša cijena bila oko 16000kn pa cu kupit 100 kom i za dvije godine kad se sve izbalansira prodam Vama za 8000 i to Vam je 50% u odnosu na "realni" potencijal rasta.....čak sam toliko informiran da još uvijek čekam obavijest o završetku mega projekta Bar-Poljane ili kako več.....dajte molim Vas kad ste toliko informirani javite kad bi to trebalo bit gotovo i kad i koliko love sjeda.....

Hvala

• hugh
    • March 23, 2020 at 10:57 AM

U zelenom:

-Đuro

-Dalekovod

-IGH

-Varteks.

Sve jedna bolja od druge.
    Njih destelječe krize nije slomilo pa nemože ni 2 mjeseca virusa.🤣

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • March 23, 2020 at 12:37 AM

budući da danas imamo jasnu poruku iz Zagreba da "Nema predaje" molio bi kolege koji detaljnije prate situaciju na brodarskom tržištu da nam prenesu pozitivne stvari koje se događaju ili će se u sljedećih 3-6 mjeseci dogoditi i u dry bulku?........nemože bit da je ovdje "sve izgubljeno" jel imali smo katastrofu s vozarinama i početkom prošle godine da bi tijekom godine došli do stvarno neočekivano visokih vozarina.......

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• hugh
    • March 20, 2020 at 2:13 PM
    Quote from KultLicnosti

A mi koji smo računali na prihod od dividende? Pa ko nas #ebe.

HAHA.

Gledajte to s pozitivne strane, znate da oni uvijek misle na nas...Na taj način štite i Vas da od dividende nebi kupovali dionice banaka i tako si stvorili minus......🤣🤗😉

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• hugh
    • March 20, 2020 at 10:53 AM
    Quote from Normani
    Quote from volar

Lako je fondovima. Oni gotovine imaju na kamione. Da padne jos 50% oni ce opet kupovati. A sta cemo mi? Odakle novci? Nije to za usporedbu.

U načelu mali prodaju, fondovi i jaki pojedinci skupljaju. Poslije će burekdžije kriviti druge što su sami prodali jeftino...bit će teorija urote...

kakvi su to mali prodavali u blokovima po nekoliko desetaka tisuća kom to u preko nekoliko navrata?......neki veliki mali?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• hugh
    • March 20, 2020 at 10:14 AM
    Quote from korona-virus

Gdje je smrzlo? :)

Imao sam osjećaj da će poletiti na 5,50 ali uvijek ima nekih kojima i ova cijena odgovara. Krenulo je dobro, ali nešto je bilo kratkog daha iako po broju komada 140.000 je lijepi broj.

Vidim da će biti opet puno kalkulacija i kalkulanata, pa ko što uhvati, ali ide vikend ljudi, pa se treba pripremiti...

Poziv na Glavnu skupštinu mogao bi biti novi vjetar u leđa:

https://zse.hr/default.aspx?id=97105

kakav vjetar u leđa nosi poziv na glavnu skupštinu?....

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• hugh
    • March 20, 2020 at 10:11 AM
    Quote from darac11
    Quote from havi

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…ernetu-20200319

mozda ih ne okrzne ova kriza ...vidjet cemo :)

Ne samo da ih neće okrznut , već HT trenutno smatram najsigurnijem ulaganjem.( pad prihoda i dobiti ako ga bude će biti na razini statističke pogreške).

nažalost nemam dionice HT-a. ( ali moja žena ima)

ako se rastanete, imat ćete i vi pola njenih dionica HT-a.....

• hugh
    • March 19, 2020 at 11:49 PM

tranparentnost se stalno spominje ali je je ne vidim ovdje......valjda bi transparentnost bila, ako su nešto već objavili, da je su ponude pristigle i njihov broj,ili bez broja ponuda, i da će nakon analize ponuda objaviti da li netko ili nitko ide u drugi krug.....jel svi ionako znamo da je natječaj završen.....

• hugh
    • March 19, 2020 at 11:00 PM
    Quote from crnispot

Može biti: a) ništa nije došlo, povlaštena info ruši cijenu, oni odgađaju objavu zbog...? Tu ne vidim razloga da info ne objavljuju i zašto je tu potrebno poduzimati mjere odgode objave. Tu nek neko pomogne, il da pitam na onom pesimističnom forumu. :)

b) došle ponude, povlaštena info diže cijenu, oni odgađaju objavu zbog toga što ta info utječe na tromjesečni prosjek koji s neke strane uvjetuje cijenu ponuditeljima. Tu je potrebno poduzimati mjere odgode objave.

Baš taj dio pod a) i meni se mota po glavi....možda nema logike ali, vrag će ga znat....

• hugh
    • March 19, 2020 at 10:25 PM
    Quote from ascendens

Citat-"Prilikom izvještavanja AZTN-a HT će se pridržavati odredaba Uredbe (EU) br. 596/2014 Europskog parlamenta i vijeća od 16. travnja 2014. o zlouporabi tržišta (Uredba o zlouporabi tržišta) te stavljanju izvan snage Direktive 2003/6/EZ Europskog parlamenta i Vijeća i direktiva Komisije 2003/124/EZ, 2003/125/EZ i 2004/72/EZ, Zakona o tržištu kapitala i ostalim primjenjivim propisima te će u tom smislu, kada je to potrebno poduzeti mjere za odgodu objave povlaštene informacije, pojašnjavaju iz HT-a."

I ovo se čini značajno.

Baš taj dio rečenice mene muči i neznam kako ga točno protumačiti........može li tko pomoći?.....

• hugh
    • March 19, 2020 at 2:13 PM

prav za prav, mislim da uzalud čekamo objavu tijekom bilo kojeg dana u toku trgovine......može bit, da sam u krivu ali očekujem da će to biti u vrijeme dok burza ne radi.....jedino neke neslužbene informacije mogle bi doći tijekom trgovinskog dana pa sa ih to natjera na objavu.....

• hugh
    • March 19, 2020 at 1:28 PM
    Quote from Backdraft

poslao mail. nego da li sada ovaj skok znaci da je stigla ponuda?

Quote from ico8888

Reci cu samo da sam pogrijesio kad nisam kliknuo na prodaju na razinama 8kn,ali u tome trenutku sam smatrao da dionica vrijedi glatko 11-12kn,sad bi prodao i za 7kn jer me stvarno ovo sve pocelo umarati.

pa sad zalimo sto nismo dali po 7,8 jer sad bi duplo usli

Svi zbog nećeg žalimo......da nisam na burzi sigurno bi bio sretniji......ovako me samo strah da mi dionice ne padaju dok se virusa uopće ne bojim......

• hugh
    • March 19, 2020 at 1:23 PM
    Quote from ico8888

Reci cu samo da sam pogrijesio kad nisam kliknuo na prodaju na razinama 8kn,ali u tome trenutku sam smatrao da dionica vrijedi glatko 11-12kn,sad bi prodao i za 7kn jer me stvarno ovo sve pocelo umarati.

Nema više prodaje po 7......ili po 10 ili 2.....;(

• hugh
    • March 19, 2020 at 10:41 AM

divno nam ide.....ako bubne na 3, nečemo više morat ni padati ako ponuda ne bude....samo rast....

• hugh
    • March 19, 2020 at 10:07 AM
    Quote from my moon

Pa valjda je iz dosadanjeg današnjeg trgovanja jasan sadržaj ili nesadržaj ponuda :).

zadnja cijena 4,2

čestitam onima koji su profitirali, nadam se da ih ima. OPTE je dosta pomogla svojim prometima i svim tim natezanjem da tržište bude živahnije. Optima, Šaranović i korona :)

Sad je pitanje bježat il ne bježat :) Mislim ne od korone, već od objave o ponudama.

Kakva nam je uopće procedura ako ponuda ne bude.....objavljivanje novog natječaja ili?.....

PS

nerealno mi izgleda da se nitko ne javi na natječaj

• hugh
    • March 18, 2020 at 11:42 PM

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2166610

Evo, sad je virus i doslovno ušao u največu burzu svijeta....

• Što smo danas tržili

• hugh
    • March 18, 2020 at 9:57 PM
    Quote from kohut

Danas me pogodio ADPL na 113. Postavio nalog kad je palo 10 %. Ne znam da li da sam zadovoljan ili ne. Kako stvari stoje mislim da moze jos dole, ali mozda i nije tako lose.

Neznam, ja sam jućer pokušao uspješno trejdat ali sam izašo tak brzo ko što sam i ušao.....1000 kn pušing i več sam tad bio sretan, a danas sam još sretniji što sam bar jednom na vrijeme izašao......da sam tak pametan bio i sve rasprodao još nedavno dok sam bio u debelim dvoznamenkastim plusevima danas više burzu ne bi ni gledao dok se ovo ne raščisti......budući da nisam bio pametan sad kombiniram sa dionicama i kešom da se izvadim što prije.....samo da ne bude po onoj: nije majka Muju klela zato što se kockao, nego zato što se vadio.....ali u svakom slučaju, svaki novi dan smo sve bliže novim vrhovima, kad god oni bili....

1. Privacy Policy
  2. Kontakt