1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • March 26, 2020 at 1:24 PM

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2169213

Malo pozitive za Europu......ako budemo pametni i dalje, mislim da cemo uskoro vidjeti svjetlo na kraju tunela.....

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• hugh
    • March 26, 2020 at 1:06 PM
    Quote from D'artagnan
    Quote from hugh

Nemoraju žurit u smislu dizanja cijene, ali mislim da je i za njih i za naš novac kao dioničara bolje da budu malo aktivniji i skidaju bar ove kamikaze do 40 kn......

A zasto? Pa ako imaju $$ i zele to ubaciti u dionice onda im je to bolje na sto nizim vrijednostima, a ako ima onih koji bi prodali neka ih

ovo su najniže cijene dionice u zadnjih 6 mjeseci.......trgovanje je zamrlo, interesa za prodaju na ovim cijenama očito nema......osim ako nečemo imati odličan kvartal i cijelu godinu a dionicu na 30 kn?.....nekako mi ne ide jedno uz drugo.....

• hugh
    • March 26, 2020 at 11:25 AM
    Quote from D'artagnan

A cemu da zure, pa sta nije bolje da je dionica jeftina a dobro poslovanje, nego obratno 😀

Nemoraju žurit u smislu dizanja cijene, ali mislim da je i za njih i za naš novac kao dioničara bolje da budu malo aktivniji i skidaju bar ove kamikaze do 40 kn......

• hugh
    • March 26, 2020 at 11:16 AM
    Quote from Moller
    Quote from braco99

Potpuna nelogičnost ZSE očituje se na dionici TPNG...iako je potpuno izvjesno da će mo imati jedan od najboljih kvartala u povijesti TPNG dionica je jučer i danas u padu iako su neke dionice poput turističkih dionica koje trpe možda i najveće gubitke u porastu.

nema tu ništa nelogično, turiističke dionice su pale toliko da je logično da se malo povrate, ovdje nije toliki pad, pa nema ni rasta, samo strpljivo, trezor još nije ni dno pokrio

ako gledamo da je pad sa 52 kn na ovamo, onda i ne izgleda tako mali, stvar je samo što su i na tom vrhu i na ovom dnu protrgovani mizerni prometi.....utonuli smo u totalnu nelikvidnost.....nevidim zašto trezor ne bi bar do 40, ako ne i do 45 kn u trenutnoj situaciji sve pokupio......ili se boje da bi im u slučaju aktivnije kupnje cijena ne bi otišla preko 50.....moraju se malo trgnut......

• hugh
    • March 25, 2020 at 9:47 PM
    Quote from mitkko

Pazite ovo:

The price of oil could go negative — and it means some producers would actually pay people to take their oil

https://www.businessinsider.com/negative-oil-p…ce-shock-2020-3

"While Brent is unlikely to go negative, other grades — especially in Canada — could see negative oil prices in May, the head of analysis at Rystad Energy said.

That means that producers might actually pay people to take and store oil for them because it's more costly or difficult to turn off the tap.

As much as the price has already collapsed, analysts like Nysveen say it's yet to bottom out.

"We will see a bottom of prices in May," he said."

Display More

kako bi to moglo utjecati na TPNG?.....vidim da index nastavlja sa rastom nakon 2 dana stagnacije......

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• hugh
    • March 25, 2020 at 6:13 PM
    Quote from shanaian

Potpisan prvi kolektivni ugovor za optima telekom

Zašto ovo nitko ne spominje kao relevantnu činjenicu vezanu za buduće preuzimanje. Po mome skromnom mišljenju ovo govori dosta.

zanimljiv info ali ne vidim što se iz toga može isčitati o preuzamanju?.....možete li pojasniti tu poveznicu?......

• hugh
    • March 24, 2020 at 2:20 PM
    Quote from kupoprodajnik

Znaci vrtimo se zasad od 12-13 kn, u prosjeku.

Ne u prosjeku, nažalost, nego u željama.....🤣🤗

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• hugh
    • March 24, 2020 at 11:18 AM
    Quote from Barikb

20,00-ak kn dok se hoteli ne otvore, 30 kn kad se otvore i 40 kn oko Božića.

Je l' pošteno ???

Kolega, nemojte se ljutit, ali blebećete bez veze.......moguće je, da , ali realno je nemoguće da to bude ove godine.......bit će jednog Božića, ali ne ovog......

• hugh
    • March 24, 2020 at 12:32 AM

imam Opte pa da ne bi ispalo da drukam......

ali.....koliko je realno da Ht u slučaju da ponuda ima ali nisu "Bog zna što" pa ih sve redom odbiju kako bi odugovlačili prodajni proces i doveli do toga sa sve na kraju prodaje neka odabrana banka ili neznam ni ja više tko već, kako bi u tom vremenu Opte totalno oslabili i preoteli im večinu korisnika dok bi tada nekog zainteresiranog ostavili da kupi u biti ništa vrijedno pa nitko na kraju ni ne kupi?.......mogu li to napraviti?......ima li Opte nešto vrijedno osim korisnika koje im oni u tom slučaju mogu prebaciti na sebe?....

• hugh
    • March 24, 2020 at 12:05 AM
    Quote from Barikb

Ako gledamo Valamar vidim da je tržišna vrijednost kompanije br.dionica x cijena oko 2.3 milijarde kuna. To je ravno cca 1 godišnji prihod kompanije. U praksi to znači da su u ovu cijenu uračunate i 2020. i 2021. godina bez ijednog gosta i prodane sobe. Ako pada niže počinjemo uračunavati i 3. godinu bez turista. Ovako niska cijena bitno umanjuje rizik za kupce a obzirom da prodaju manji investitori pod jakim stresom OPRAVDANIM i strahom od bolesti koja hara svijetom pitam se koliko će biti interesa za prodajom. Jer tko je htio prodati mogao je i već mu je cijena pobjegla vrlo nisko.

Kolega, prodaje će uvijek biti, na ovim ili onim cijenama......i na Valamaru na 25 kn ako i kad bude i na 2,5 kn ako i kad bude......shvatite da Vam ništa nije jasno kao ni meni ni ikome od nas ovdje danas.....zašto?....zato što uopće ne možemo znat kakav će biti Svijet nakon ovog virusa u nekom, ne sam kratkom nego i srednjoroćnom razdoblju......gledam brojke zaraženih upravo.....i dalje su mi male kao i prije proglešenja pandemije.....ali i tih manje od 400 000 zaraženih u odnosu na 8 milikardi ljudi na svijetu izazvalo je totalni kolaps neviđenih razmjera gdje više nitko ništa trenutno ne može predvidjeti......osim dan za danom, a ko zna gdje će nas to odvesti, jel što je danas jeftino za mjesec, dva, tri može biti brutalno skupo, ili ne a sad ti znaj....ovo je postala gotovo obična kocka za nas smrtnike a i za one "prve međ7 jednakima"......i sam imam i dionice i keš i nezam više jel bi "piškio ili kakio" i dali da rasprodam sve pa da imam "čisti start" jel pitanje je veliko treba li u sljedećim godinama uopće imati dionice na duže od nekog trenutnog trenda.....u svakom slučaju moramo izabrati jedan broj a 90% nas sigurno će pogriješiti......

• hugh
    • March 23, 2020 at 9:54 PM

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2168239

neki su neki dan pričali, kako su britanci i nizozemci super pametni i super narodi iznad svih, te da njima karantena me treba u borbi protiv virusa......

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • March 23, 2020 at 3:51 PM

kak bdi stoji.....niste se valjda svi utopili?.....svaki dan sve smo bliže oporavku.....:P

• hugh
    • March 23, 2020 at 3:11 PM
    Quote from trial
    Quote from hugh

Pretjerujem u prepucavanju,oćito, ali teško mi je uopće i ulazit u priću oko građevinara uopće......nažalost oko njih su uglavnom priće bez konkretnih rezultata i tako več jako, jako dugo......volio bi da je drugaćije i da u budućnosti bude bolje....

IGH je projektantska firma, a ne građevinska. U IGH-u rade inženjeri i arhitekti, a ne bauštelci. Tek toliko, da malo osvijestimo neke očito nejasne činjenice. Što se tiče Tehnike, Dalekovoda, Ingre, Viadukta si bio u pravu.

znam, ali sam ih nespretno stavio u isti koš budući da se svi nose sa istim problemima a to je predstečaj....

• hugh
    • March 23, 2020 at 2:02 PM
    Quote from trial

@ hugh

Imaš i zadnji fi. To ti je valjda kraće za pročitat.

Pretjerujem u prepucavanju,oćito, ali teško mi je uopće i ulazit u priću oko građevinara uopće......nažalost oko njih su uglavnom priće bez konkretnih rezultata i tako več jako, jako dugo......volio bi da je drugaćije i da u budućnosti bude bolje....

• hugh
    • March 23, 2020 at 1:45 PM
    Quote from trial

hugh

Malo ozbiljnosti ti ne bi škodilo. 16 tisuća je bio pik, vrlo kratki pik i nije se držao spomena dugo vrijeme, tako da je stvarno bedasto takav podatak uzimati kao relevantan za bilo kakvu raspravu ovdje. Svi znamo kako i zašto su cijene tada bile takve. Cijene za koje si se zakačio su balonke iz nekih sada već jako davnih vremena koje veze s mozgom nisu imale. Pozivati se na takvo što i stavljati to u nekakav kontekst sadašnjeg trenutka je zaista na razini ozbiljno ti se nasmijati u facu. Sad si pročitao članak pa si valjda malo više informiran, nego do sada. Valjda.

Molim

ma necu ni citat clanak.... u kontekstu rasta cijene smiješni ste i vi i igh i članak i rast cijene i autocesta Bar-Nikuda......

Pustih priča več je odavno previše na igh i sličnima.....

• hugh
    • March 23, 2020 at 1:13 PM
    Quote from trial
    Quote from hugh

U zelenom:

-Đuro

-Dalekovod

-IGH

-Varteks.

Sve jedna bolja od druge.
    Njih destelječe krize nije slomilo pa nemože ni 2 mjeseca virusa.🤣

Display More

Prvo se malo informiraj https://www.poslovni.hr/hrvatska/insti…ljucene-4213318 Onda piši.

Display More

vi se šalite ili ste ozbiljni.......nisam ja danas došao na burzu.......u slučaju da ste ozbilnji, evo provjerio sam i vidim da je najviša cijena bila oko 16000kn pa cu kupit 100 kom i za dvije godine kad se sve izbalansira prodam Vama za 8000 i to Vam je 50% u odnosu na "realni" potencijal rasta.....čak sam toliko informiran da još uvijek čekam obavijest o završetku mega projekta Bar-Poljane ili kako več.....dajte molim Vas kad ste toliko informirani javite kad bi to trebalo bit gotovo i kad i koliko love sjeda.....

Hvala

• hugh
    • March 23, 2020 at 10:57 AM

U zelenom:

-Đuro

-Dalekovod

-IGH

-Varteks.

Sve jedna bolja od druge.
    Njih destelječe krize nije slomilo pa nemože ni 2 mjeseca virusa.🤣

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • March 23, 2020 at 12:37 AM

budući da danas imamo jasnu poruku iz Zagreba da "Nema predaje" molio bi kolege koji detaljnije prate situaciju na brodarskom tržištu da nam prenesu pozitivne stvari koje se događaju ili će se u sljedećih 3-6 mjeseci dogoditi i u dry bulku?........nemože bit da je ovdje "sve izgubljeno" jel imali smo katastrofu s vozarinama i početkom prošle godine da bi tijekom godine došli do stvarno neočekivano visokih vozarina.......

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• hugh
    • March 20, 2020 at 2:13 PM
    Quote from KultLicnosti

A mi koji smo računali na prihod od dividende? Pa ko nas #ebe.

HAHA.

Gledajte to s pozitivne strane, znate da oni uvijek misle na nas...Na taj način štite i Vas da od dividende nebi kupovali dionice banaka i tako si stvorili minus......🤣🤗😉

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• hugh
    • March 20, 2020 at 10:53 AM
    Quote from Normani
    Quote from volar

Lako je fondovima. Oni gotovine imaju na kamione. Da padne jos 50% oni ce opet kupovati. A sta cemo mi? Odakle novci? Nije to za usporedbu.

U načelu mali prodaju, fondovi i jaki pojedinci skupljaju. Poslije će burekdžije kriviti druge što su sami prodali jeftino...bit će teorija urote...

kakvi su to mali prodavali u blokovima po nekoliko desetaka tisuća kom to u preko nekoliko navrata?......neki veliki mali?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt