ja mislim da ćemo u skladu sa tržištem ,a ukoliko neki znaju nešto više mogli bi stilom trgovine dati naslutiti riješenje "problema"....osim ako i ti neki neznaju ništa pa stilom trgovine pokušaju fingirati smjer.......zapravo ma kraju ništa ne znam, jel sve je moguće, pa i ono što nam se čini nemoguće, bilo u pozitivi ili negativi......
Posts by hugh
-
-
Ovaj sa 500- tinjak kom svaki je dan prvi na bidu......ispalo bi po tome da on danima polagano prodaje po asku ili šta?....
-
to bi otprilike značilo da ako mu nešto u investicijama u atpl ili gdje god drugdje pođe po zlu i pukne margin Atpl ode u MP3?.......
-
broj dnevnih korisnika Skypea skočio za 70% . ( teletrader)
Zanima me promet na OPTI .
Mislite na broj megabita u sekundi?🤣😀
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…port&id=2170448
Zanimljivo će biti popratit koje će se više ili manje poznate i velike firme naći u ovakvim problemima......nije da se ovi neki poznati super klub ali ipak, biti će i toga......
Nekako sam razmišljanja da će vijesti ovakvog tipa biti plutajuče mine u sljedećem razdoblju.........
-
danas sve nešto mlitavo, i trgovanje i rasprave na forumu.
nije valjda da nas je svih ubila u pojam ova karantena.
btw., kad mirovinci misle u kupovinu? oni doslovce plivaju u novcima i stalno kukaju da čekaju neku privatizaciju i slično, a vidi sada prilika.
ili oni misle da će ovo još roknuti dolje ili su im fond manageri u karanteni negdje bez interneta?
Hjah, ljudima već pomalo ide na jetra ova karantena, a valjda i ostavlja posljedice po psihu, htjeli to ne htjeli. Trgovanje je mlitavo i to bi mogao biti dobar znak - da je dno postignuto. Kako se ono kaže slaba likvidnost to znači upravo to. Pogledajte samo HT. Nitko ne želi prodati više, a s obzirom na nesigurnu situaciju ne trgaju se ni mirovnici s kupovinom - očito ni oni ne znaju jel bi... ili bi....
Mislim da je, dakle, dno tu, sad se samo čeka neki driver, bilo pozitivan ili negativan. Vjerojatno se čekaju podatci kvartalnog BDP-a i financijska izvješća pa će onda lupiti po bidu ili asku ovisno i o kretanju DAX-a
kako mislite da je dno tu a i sami kažete kako je moguć driver koji će pokrenuti negativu?
-
da je ministar gosppdarstva katastrofa i da ga nigdje nema to je istina......no zato nam je ministar zdravstva na niviou, zapravo i puno iznad nivoa na koji smo navikli......
a što se mjera tiće mislim da se tu bar za sada ne slažemo......je npr. ne bi htio da dodjem u bolnicu pa moram ležati na dekici na podu jel slobodnih krevata nema.....a isto tako me bi htio ni da dodjem u bolnicu zbog neke stvari nevezane za coronu i da mi treba hitna operacija a oni kažu da me nema tko opetirati jel jednostavno nema doktora....
-
Kao što Trump i Johnson ne razumiju ovu bolest i rade doslovno protiv svog naroda i ekonomije, tako i ti pišeš gluposti.
Oni kasne 3 tjedna sa poduzimanjem oštrih mjera socijalnog distanciranja, zabrane putovanja i sprječavanja širenja COVID-19.
To će ih koštati više stotina tisuća (ako ne i milijuna) bolesnih i umrlih. Svaki dan, ako ne i svaki sat otezanja uzrokuje daljnje širenje virusa i produljenje trajanja agonije koje još nisu svjesni. Mislim da će ih povijest upamtiti kao dva lidera koji su sudjelovali u pomoru svojeg naroda.
Još ti nije jasno da bolest napada svih, umiru sve dobne skupine, a ne samo starci, iako oni imaju najmanje šanse da ostanu živi.
Znate onu: sto godina imate, a pricate gluposti!
Niste shvatili da je broj asimptomatski zarazenih barem deset puta veci od sluzbenog i da preko 90% zarazenih zapravo nije nista. Kakvi mrtvi milijuni?? Popusili ste propagandu i zbog toga sto su svi takve ovce zato cemo se cupati iz rupe 10-20 godina.
Sad idu testiranja na antitijela pa cete vidjeti da je stvarna smrtnost ne 1% nego 0.1 promil. Bas kao kod gripice. Pricekajte samo koji tjedan.
neznam baš.....mislim da se svijet odavno složio da ovo nije gripica.....evo što kaže Trump.....
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…-posao-20200330
Pisalo je u jednom članku da od gripe umre 35000 amerikanaca, a sad nisam siguran da li je to u godinu ili dvije jel ne mogu ponovo pronači članak......
S tim da imaju mjere socijalne distance sada.....dok kod obične gripice koliko znam tih mjera nema......
-
krivo pitanje..."svađam se sam sa sobom" ali javno....koji su to bili PPHE da bi sad firma 28 slovima imala taj udio od 52%?
-
hvala, našao sam u međuvremenu no nisam dokučio prospekt ili neku namjeru zbog koje su oni išli u dokap.....što je bio cilj i zašto dokap?
-
nosam ih pratio......po kojoj su cijeni oni dokapitalizirani, kada i od koga?......može i neki linkovi onako napamet....
Hvala
-
Ameri su ovo shvatili banalno, sve dok nije postalo ozbiljno
Bolest putuje bez putovnice.
Vidjeti ćemo ovih dana kako će im market reagirati. Posljednjih se dana bio odvojio od stvarnosti.
Brojke zaraženih u USA već sada su jako velike.....a očito je da poučeni iskustvom iz Italije i Španjolske najgore tek dolazi......market nek ide gdje god hoće ali ovo ne izgleda nikako dobro za njih.....još mi je čudnije da se svađaju oko toga treba li u karantenu ili ne......mislim ono wtf......več sad im broj zaraženih nenormalno raste, ako se ne uozbilje oni će za čas imati milione zaraženih.....nisu valjda toliko ludi.....uostalom, nepojmljivo mi je da kod njih svaka država "vozi po svom" i mole za ujedinjen stav a od toga ništa....pa nisu li oni United States?....
-
Zar burza i nedjeljom radi???
Ne kolega..blokiran sam bio od cetvrtka vecer do danas pa nisam ni mogao postati prije.
Ja mislim da cemo imati jos 1 propad, ali iznad 1380 i onda opet rast. Visi vrh i vise dno.
I dalje smatram da je smijer prema gore.
A to se jasno vidilo po podmetanju vecih naloga lezerno na kupnju. Bilo na Adpl, Rivp, Atpl...
nije li to malo optimistično?.....to bi ispalo da sutra padnemo manje od 5% i amen.......za par mjeseci cijeli svijet funkcionira kao da ništa nije ni bilo?.......
-
10. PODRAVSKA BANKA D.D.
5.855 0,42% 10. PODRAVSKA BANKA D.D.
3.695 0,27% 10. iz TOP10 izlazi.
Nedavno je ulazio i sudjelovao u dizanju cijene do 100 Kn, a sada izlazi oko 50 Kn.Mislim da radi grešku.
Ipak, želim mu svako dobro i uspjeh negdje drugdje.
sad bude sudjelovao u padu sa 50 na 25......inače, priča se o tome da li Viro bude ili ne bude i tko uopće bude od ove 3 šećerane......
-
Turizam - booking.
- sada kod nas na moru i zimi ima gostiju, ali tu su dodatni troškovi (grijanje...) a male su zarade pa ja obično preskačem taj dio.
- prve goste primam u 3.mj. obično mi budu popunjeni svi vikend, ove godine to je izostalo a stvarno me bilo strah da mi tko ne dođe.
- 4.mj. (travanj) mi je bio relativno dobro popunjen (Izrael, Češka,USA...). Za goste imam neka pisma dobrodošlice, doslovno sam ih molila da zbog zdravstvene situacije ne dolaze.
- sada je puno lakše jer država RH zabranjuje ulaz u RH.
- 5.mj. (svibanj) e tu mi je popunjenost bila ne dobra nego fenomenalno dobra uz dobre cijene. Sami gosti su tu polako otkazivali rezervacije, ali još ih je ostalo cca 10%, nadam se da će i ti gosti otkazati samo što očekujem od ove države da me zaštiti od tih turista s zabranom dolaska istih.
- ništa se neće dogoditi ako mi na moru ne budemo radili godinu dana, biti će manje novaca ali nije sve ni u novcu.
- tko nije u kreditu će preživjeti a oni u kreditu ??? a što su ih uzimali !!!
- sada čekam ljeto da se u miru mogu sunčati i kupati ipak će ovo biti divan cjelogodišnji odmor.
- baš me zanima kako će uhljebi doći do love, ali i to znam, biti će uspješnih zaduživanja ove zemlje.
nije zabranjen dolazak nego gosti iz određenih zemalja moraju u izolaciju ili karantenu
te se mjere na snazi do daljnjega ili su za sada ograničene nekim datumom?
-
Predvodnik rasta brodara, a i tankeraša je Top ships , rastao je 193 posto jučer.
Mislim, na godišnjem grafu daleko je to od vrha, ali....
Da baš sve ode u skladištenje?
I da su vani toliko mutavi pa kupuju dionice tankeraša koji brodove pretvaraju u plutajuće cisterne?
Ili i oni imaju trezor koji kupuje?
Rast brodara već duže bode oči i svijestan sam da kod nas osim ATPL nema što rasti.
Meni se čini da je to sa plutajućim skladištima vijest koja se nudi na prvu ko urbana legenda, kad se zagrebe dublje, stidljivo izranjaju procijene da će jeftinija nafta pokrenuti prekomorski transport zbog geopolitičkih i čisto ekonomskih razloga.
I dalje ostajem kod tvrdnje da ta muvanja vani nemaju utjecaj na TPNG, jer je TPNG tipična klaustrofobična zatvorena kontrolirana ZSE dijonica.
kontrolirana je sve dok se ne otme i počne se ponašati nekontrolirano i ludo.......to su barem moje nade.....ima tu i nekih bitnih okolnosti koje ih podupiru......ima li trenutno neko na umu dionicu na zse koja bio ove godine mogla imati rast prihoda, dobiti, edbite, pad duga?......mislim da je za tpng sve to realno izvedivo.....
-
zanimljivi smo mi ljudi......sad više nevalja ni kad raste.....s tim sa mi ni ne rastemo....problem je naše debilne države i burze što smo mi nesposobni zaradit.....ameri isto kao i mi neznaju kada će virus završiti ali znaju da će probleme nakon virusa riješiti, i to prije od svih drugih.......a što smo mi.....tuga i jad od burze.....vidite o čemu mi ovdje raspravljamo.......a pratili smo ih u stopu kad je padalo.....već sad u prvom rastu "kasnimo" 10%......tupavi smo i glupavi, i samo smo na pad navikli......rast i zarada je za našu burzu SF.....nažalost, al tako je.....
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2169213
Malo pozitive za Europu......ako budemo pametni i dalje, mislim da cemo uskoro vidjeti svjetlo na kraju tunela.....
-
Nemoraju žurit u smislu dizanja cijene, ali mislim da je i za njih i za naš novac kao dioničara bolje da budu malo aktivniji i skidaju bar ove kamikaze do 40 kn......
A zasto? Pa ako imaju $$ i zele to ubaciti u dionice onda im je to bolje na sto nizim vrijednostima, a ako ima onih koji bi prodali neka ih
ovo su najniže cijene dionice u zadnjih 6 mjeseci.......trgovanje je zamrlo, interesa za prodaju na ovim cijenama očito nema......osim ako nečemo imati odličan kvartal i cijelu godinu a dionicu na 30 kn?.....nekako mi ne ide jedno uz drugo.....
-
A cemu da zure, pa sta nije bolje da je dionica jeftina a dobro poslovanje, nego obratno 😀
Nemoraju žurit u smislu dizanja cijene, ali mislim da je i za njih i za naš novac kao dioničara bolje da budu malo aktivniji i skidaju bar ove kamikaze do 40 kn......