i da.....nevezano samo za Optimu.....vidim kako ima puno novih pa bi im savjetovao da takve stranice uzmu sa rezervom i barem malo pročešljeju prije kupnje neke dionice jel će ih takve stranice u večini slučajeva odvesti na krivi trag bilo u jednom ili drugom smjeru....treba sve to i staviti u kontekst trenutne situacije......
Posts by hugh
-
-
Koliko nabrzaka vidim ne prate da je proces prodaju u tjeku pa bi bez toga trebali vikati da bježimo van "dok se još vidi".....vidim puno buke oko knjige dioničara, nemam je a mislim da je 80% protrejdano ko od šale....nek me neko razuvjeri.....
-
Danas ZSE u zelenom +5.06%.
Njemački DAX u plusu 5.77%
Američki DowJI trenutno 6.02%
Uzmimo u obzir početnr cijene prije korone, strane burze su bile na vrhuncu ikada, a ZSE korak od dna.
Možda crobex napravi korak naprijed.....
PS
bravo na adpl....
-
Za kolege koji trguju sa ovom dionicom:
Više je u vezi pomoraca no zanimljiv tekst.....i rijeć je o TP ali indirektno i o TPNG.....za sada cvjeta cvjeće u naše poduzeće ali vidjet ćemo do kad......razloga za paniku ovdje nema budući da su 4 broda osigurali ugovorima na vrijeme a ovi na spotu šlag su na torti več cijelu ovu godinu.......bit će zanimljivo vidjeti ponašanje cijene dionice budući da će prihodi biti dosta stabilni i zaštićeni od "potresa" a to će naravno imati lijep utjecaj na dobit na kraju godine i dat nam vrijeme dok se ekonomija polagano ne oporavi........možemo vidjeti kako je pad cijene dionice bio na zaista mizernim prometima od par stotina komada a današnji rast je na količini koja se mjeri u tisučama što nam također nešto govori.....jednostavno nema večeg interesa za prodaju u padu a imamo i trezora kao osigurač da u toj nelikvidnosti ne padne više nego bi trebala......šteta što zbog vlasničke strukture patimo od male likvidnosti jel bi u suprotnom ovdje bilo puno više lijepog rasta nego pada sa obzirom na fumdamente i stvarno sjajnu situaciju sa vozarinama......i dalje sam mišljenja da trezor treba aktivnije "čistiti" tisučice na bidu do 45 a možda i do 50 kn jel municije ima a dionica baš i nema na bacanje......
-
što bi prerjerivala........trajati će ovo a mi trebamo biti dobri surferi ili kupit sutra pa pogledat stanje računa za 3-5 godina.....
-
sve je super i sve je za 5 ali mislim da se varamo ako mislimo da će sa prolaskom mjera corone i otvaranjem pogona i hotela stvari procvjetati.....oni su na burzi več procvjetali ovim jakim rastom, čak ne ni odbijancem nego pravim rastom......a sad tek slijedi druga priča.....otvaranje kapije i suočavanje sa činjenicom da "nikoga nema" odnosno da potražnje nema ili da nije ni približna kao prije......i ovdje i na turistima......slijedi velika borba za svakog kupca i svakog gosta....ovakvi veliki poremečaji ne mogu proći za tjedan dana....trebat će vremena....
-
ovaj rast prava je milina......međutim, nisam baš siguran da sve raste opravdano......ima tu nekih kojima su za ovu a i sljedeću godinu zagarantirana dramatično loša izvješća......pažljivo birajte osim ako ne trejdate......
-
kakva su očekivanja za ovu godinu?.....kolika gubitak/dobit za ovu godinu opravdava cijenu od 27 kn?......
-
valjda maske dobro idu jel auti neće tak skoro......
-
tko ja taj PBZ račun koji nemilice prodaje dionie?
-
priča 'altruističnog' direktora u jedom našem poduzeću koje ne kotira na burzi.....podaci su zadnjih cca 8 godina zeleni i zelene se više nego trava na najzelenijoj livadi.....
dan prvi - "nečemo davati otkaze"
dan peti - " smanjivat cemo plaće"
dan deseti - "mi čemo propasti, morat ću davati otkaze"......
ništa se bitnije nije promjenilo u tih 10 dana.......zaključak, spašavam svoje dup.e a vama kak bude......"jako sam solidaran" ali samo za sebe jel nikako ne može biti dobro ako si za 3-4 godine ne mogu ponovo kupiti auto za miliun kuna......auto za pola milje ne dolazi u obzir jel bolje je auto za milju, nego zadržat 10% zaposlenih pa kupit auto za pola milje kn za koju god......a za 2-3 god. ću opet kao i sad kukat kako nema kvalitetnog kadra koji bi radio za 3500 kn.....horizont sam si samo ja, pa ja, pa opet ja a onda nikoga dosta dugo, pa opet ja.......firma sa relatìvno malim brojem zaposlenih, relativno velikim prihodima i velikom dobiti, bez kune dugoroćnog duga i sitnim kratkoročnim dugom......brat bratu bez kune duga.....
-
teška pitanja a odgovora nigdje......za početak bi bilo dobro ubaciti u računicu ministrovih -75% jel je to srednji scenarij......scenarij gdje turizam cvjeta od 01.07. izgleda mi kao siguran put za "respirator"......
-
7. KODT2 (ipak je ovo blue chip)
Prvo ste mi rekli da ovu dionicu prije 700 ne diram, a sad mi kažete da ste je vi kupili ovaj tjedan po cca 1000kn.
Kako to? Kako to?
Možda Vam kolega proda po 700....solidarnost na djelu.....
-
da li firme koje koriste "korona mjere" imaju obvezu ne optuštati radnike samo za vrijeme trajanja mjera ili i neko razdoblje nakon toga?
-
ništa izmenađujuće, trenutni trend je takav.....trend je naš frend, pa ga treba pratiti i dok ide ide......
-
Ne treba se brinuti za amere - čim netko zasvira kraj i kaže da više nema 3.000 USD sa burze, začas će pasti broj nezaposlenih.
Nevjerujem baš da su dobrovoljno davali več dobivali otkaze.....
-
nonfarm payrolls:
Očekivali su -100k
Rezultat je -701k
Nije to strašno.....nisu ni za 10× promašili......
Za 2% rasta se bude našlo novca.....
-
Danas u 14:30 podatci o zaposlenosti i plaćama u SAD-u, prve vijesti da nije dobro, futuresi već pali. Ovo je faza 2 krize, prvi pad je bio rezultat pretpostavki da će biti loše, sad kreće nova faza na stvarnim brojevima. Treća faza će biti kad počmu stizati FI iz glavnih kompanija. Pripremite se na daljnji roller coaster, bit će luda vožnja...
Biti ce njima, i kakve veze imamo sa njihovom nezaposlenosti, sa njihovim lošim zdravstvenim sustavom.
ZSE, pomalo ulazi u prekupljenost i korekcija ce biti neovisno o broju nezaposlenih u americi
baš nikakve kao i sa nezaposlenosti igdje u svijetu a turizam nam je glavna grana gospodarstva?.....mi smo najjača država svijeta i loši rezultati drugih nemaju utjecaj na nas.......
-
Display More
Barikb sjedi 1-
Koliko se sjećam ti si prije koji tjedan zazivao obustavu trgovanja jer vrijednost imovine ode u bezdan.
Da je trgovina obustavljena ovakve stvari ne bi bilo moguće raditi a sada likuješ zbog toga.
Ne može član uprave kupovati dionice kompanije i istovremeno tražiti pomoć za kompaniju od države. Mogli su barem pričekati koji tjedan
Zašto ne može jer ste vi tako odlučili i ogorčeni ste jer cijena raste? Kupite i vi jer očito mislite da ce članica uprave profitirati kupnjom.
Ako mislite da ne može prijavite HANFI.
Svi mogu kupovati a ova dionica je najtransparentnija na burzi. Mislim da je u pitanju vaš jal jer ste očekivali 5 kn i vaše trejdanje.
Nevjerojatno je što zavist napravi od ulagača. Vidjet ćemo koja ce cijena biti kod otvaranja hotela. Kupovao sam i po 18 kn ali i više od 25 kn. Sad je jasno da imaju besplatan hladni pogon dok ne krene Restart. A onda cijena neće biti ova.
ništa nije besplatno......isto tako bilo bi dobro da i popune te hotele......
-
Nisu očekivali ni onoliko nezaposlenih jućer pa se prave mutavi i rastu......a što se Hr burze tiće, rast je sasvim normalan.....zašto?.....zato jer smo napokon ostvarili hr san......"uf što volim ovaj režim, plaća ide a ja ležim".......
to će biti taj dan, to će biti taj dan, lezi pod palmu i uživaj ,https://www.vecernji.hr/vijesti/ek-pre…o-imate-1391240,
bojim se da ovi ne predviđaju da nastupi i TBF
Neki govore to smo prizvali sami, neki tvrde to je Božja kazna
Ja se pitam kolko astronomski mala je mogla bit ta šansa
Al opet dobro da je danas ne radni dan, a ja ću ostat doma uz hit dananaši su iovako trošili za bilo šta i bilo gdje.....na želim ni zamišljati na šta ih ovakve izjave mogu potaknuti......