možemo po toj teoriji reči da je sad stavio na bid 10000 kako bi prodao tih 2000 i zaradio 10 bureka a sve u svemu ne događa se ništa bitno......
Posts by hugh
-
-
Znači po vama se očekuje eksplozija prodaje automobila jer su ljudi u ovim danima kad ne mogu ić u birtije nagomilali novaca?
a gledaj ima ljudi što su planirali otič u Tajladn sprašit par tisuća eura, svaki tjedan u klubu ostave soma kuna sada to ne mogu, fino mogu uštedit za zamjenit stari auto novim.
e da je tako,
novi auto kupio bi svako......
-
kakve su ovdje situacije sa ugovorenim poslovima za 2021 jel bilo ih je puno a oko se ne varam u i za 2022?.....koliko su čvrsti ti ugovori?.....jel nekako je izvjesno da bi zbog smanjene potražnje moglo doći do odgode ili otkazivanja.......i u svjetlu toga da oni alate počinju pripremati unaprijed za buduće projekte?....
-
Stanje je takvo da treba ozbiljno uzeti u obzir i realizaciju samo dijela, pa čak i cijele RIVP pozicije. Meni je to veliki problem. I danju, pa sad već i noću nažalost. Smanjenje udjela u svakom osobnom portfelju se nameće kao opcija. Zabrinjavanja trgovanje zadnja 2 dana, kao da bid propada. Ovoga puts sell signali. Putovanja su do daljnjeg potpuno IZVAN razmatranja. Oko korone je evidentno da oni koji znaju, ne znaju. Bojim se da je stanje u Hrvatskoj sada bolje zbog strogih mjera, a najnovije informacije govore o tome da je testovima otkriveno tek 6% zaraženih. Kako putovati kada ne znaš hoćeš li imati jako tešku, slabu ili ćeš infekciju proći na nogama. Nema kockanja sa životom i hospitalizacijom. Badava onda i svi novci ovoga svijeta.
dragi kolega, pa jel vi tek sad uzimate za ozbiljno ovu corona situaciju sa putovanjima?.....hrvatska ima jako malo šanse da će ikakvog turizma biti ove godine i 100% sigurnu situaciju da će turizam biti pogođen u toj mjeri da se ovogodišnji turizam neće ni moći nazvati turizmom.....
-
Headhunter : pa o tome i pricam.. jer zamilite da bude 10 kn / dionici ?! tu je ZABA izgubila. zasto izgubila ? pred koliko godina je dobila 10 kn / dionici ? inflacija ljudi moji. 😊 sto mislite zasto nema kredita za gradjane stamnebih ispod 2% ? ( ok, postoji i poseban porez po zakonu koji je banka duzna placati ako plasira kredit ispod 2%, proguglajte malo pa cete znati o cemu pricam). dakle mora biti min 11 - 12 kn da ZABA tu izadje sa nekom minimalnom zaradom. Ali obzirom na "kupovinu" 200 000 korisnika i posljednji dio kolaca na nasem trzistu mora biti i izdasna premija. Ako nesto zelite kupiti onda to platite, i preplatite. 😎 Pa nije i UGa glupi da ne znaju izracunati da je minimalna vrijednist 10 - 11 kn kad se odbije dug ako mi na forumu znamo. K tome znaju da in je i A1 za petama... a znaju da i HT i ZABA mogu odbiti prodati ako ne budu zadovoljni ponudom. dakle i dalje stojim na 16kn kako sam vec pisao ali minimum 14. ne znam sto ostali kolege forumasi misle o mome postu ?
Hvala.
mislim da je Zaba dosta tu i naplatila putem kreditiranja.....koliko neznam...
-
Frankopan ugovoren za 39 500 usd/d na godinu dana. To je uvjerljivo najbolji ugovor što je neki hrvatski brodar postigao posljednjih desetak godina. Za ilustraciju među bulkerima Trogir vozi za 2500 usd/d na spotu a AP Slano za 3320 usd/d.
Nije ni čudo što se kupnja samo podebljavala u četvrtak dok su drhtavci prodavali.....dodoše brod je od TP ali ipak govori o relacijama vozarina i ugovora na vrijeme......
-
mislim da kolega postavlja pitanje na koje večina nas ne zna točan odgovor jel nitko pretjerano ni ne računa na tu mogučnost a pišu večinom svi koji imaju dionice pa takva pitnja ne žele ni ćuti......ovdje svi imaju prosjek ispod 3 kn i ne prodaju sve dok ne dođe ponuda koja će sigurno biti bar xx,xx kn.....a i zašto bi ostao bez gaća kad je "več sigurno da to ide za xx,xx kn?.....kažu da ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori......
-
Zanimljiva rasprava.....pa ne odgovara li nama da su tankeri puni?.....vozarine rastu a mi plutamo
-
ako me sječanje dobro služi......nedavno je nakon par dana takvih "prijetečih" naloga dionica dobrano zveknula dole.......nemora značiti ništa......
-
bio je i nedavno ovdje jedan graf pada do 5,5 pa nakon toga rast u nebesa a desilo se pad ispod 4 pa rast do 6.......
-
zašto eri omjer dug kapital tako jako divlja kroz godine.....puno mi je to nekako za konzervativno vođenu firmu......nešto normalano u tom sektoru?.....
Npr. omjer dug/kapital :
- 2017 - 162%
- 2018 - 74%
- 2019 - 119%......jel ima netko tko zna i želi podjelit?
-
Kolegice probajte neotvoriti index dva dana vjerujte da ce vam zivot izgledati lijepse,toliko crnila i sirenja nepotrebne panike nema nigdje,hrana za prosjecnog hrvata,da ameri ce pokapati preminule u Central Parku,samo mi nemojte reci da ste povjerovali u to
https://www.independent.co.uk/news/world/ame…e-a9450561.html
bolesno, nadam se sa oni zajedno sa nama več sutra idu 5% up jel netrebamo biti pognute glave......svašta
-
Neznam... Imamo mi i par proizvodnih firmi kao KODT itd.
Ali znam da ljudi teško mjenjaju svoje navike. Coroni unatoč.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis…kruzere-1014269
Mislim da su turisti best buy!
Nadam se da me nećete baš svi "popljuvati", ali treba biti i strpljen, ne može sve odmah za dan dva!meni sve to izgleda na prebačene rezervacije od ove na sljedeće godinu....a oni samo nek plove...ja im budem sam sa obale mahao....možda čak ni to jel ćemo od turističkih dionica biti toliko bogati da si sam budem more napravio na kopnu......
-
Mislim da su turisti best buy!
Nadam se da me nećete baš svi "popljuvati", ali treba biti i strpljen, ne može sve odmah za dan dva!Kak to nije bilo prije nekih 20-30% u minusu?
-
znate šta je meni zanimljivo u ovoj prići oko corone.....kinezi su nakon 2 mjeseca karntene, ali one prave gdje im zavare vrata i nitko nikud ne može stavili situaciju pod nadzor a zapadni svijet ovdje ima nadanja da ćemo sa 2 mjeseca "odi mi dođi mi" tu boleštinu riješit......nešto mi tu ne štima......eno i onaj jadni britanski premijer završio na intezivnoj......pa nas može spasiti samo sreća i toplo vrijeme koje dolazi jel mi več vidimo sezonu krcatu turistima (po cijeni dionica naše perjanice) a ja koliko god da zažmirim ne vidim nikoga a one koje vidim nose probleme......nešto slično kao ove hrvatske turke koji su išli u turistički obilazak......
-
neznam uopće gdje je TA na ovom forumu ali vidim da je do sada Dow imao veliki rast na iznad prosječnim volumenu a danas su za sada oko prosječnog volumena pa neka netko podjeli svoja mišljenja molim......
-
ma i ja kad idem spavat mislim na svašta ali me sljedeče jutro i vrijeme koje slijedi razuvjeri u tome....
-
i da.....nevezano samo za Optimu.....vidim kako ima puno novih pa bi im savjetovao da takve stranice uzmu sa rezervom i barem malo pročešljeju prije kupnje neke dionice jel će ih takve stranice u večini slučajeva odvesti na krivi trag bilo u jednom ili drugom smjeru....treba sve to i staviti u kontekst trenutne situacije......
-
Koliko nabrzaka vidim ne prate da je proces prodaju u tjeku pa bi bez toga trebali vikati da bježimo van "dok se još vidi".....vidim puno buke oko knjige dioničara, nemam je a mislim da je 80% protrejdano ko od šale....nek me neko razuvjeri.....
-
Danas ZSE u zelenom +5.06%.
Njemački DAX u plusu 5.77%
Američki DowJI trenutno 6.02%
Uzmimo u obzir početnr cijene prije korone, strane burze su bile na vrhuncu ikada, a ZSE korak od dna.
Možda crobex napravi korak naprijed.....
PS
bravo na adpl....