tankeri vani danas opet rastu dvoznamenkasto.......šte reći, zaostajemo, kao da se dovoljno ne trudimo......
čekamo BCTI navečer koji je iovako "previsoko". ....
tankeri vani danas opet rastu dvoznamenkasto.......šte reći, zaostajemo, kao da se dovoljno ne trudimo......
čekamo BCTI navečer koji je iovako "previsoko". ....
haha, loš druk.....trezor ima na raspolaganju kupiti dionica više nego što je protrgovano u cijeloj prošloj godini.....
dobar tek i kupite na zatvaranju da sutra imate i za jogurt....suho ce vam to bit
ne pretjerujte........uvijek treba očekivati najbolje ali biti spreman i za najgore.....
jel to mene obrisalo ili?
uglavnom upitao sam kolegu niama (ali i ostale dobronamjernike) gdje je bio sa dobronamjernim savjetima kada je dionica bila na 40 kn neki dan da savjetuje narod da kupi kako bi zaradio u ovom rastu?
nema veze nikakve s našim turistima!
osim što je Oktoberfest turistička manifestacija i destinacija
naglasak je da otkazuju manifestaciju već za listopad, ni ne čekaju situaciju da se popravi
očito je procjena takva
Oktoberfest je masovka sa šatorima prekrcanim ljudima - takve manifestacije po svoj prilici nećemo još dugo vidjeti
A što su naše plaže u ljeto?.....
sekiracije nema, ovo godine gužve biti neće.......napokon postajemo destinacija za pravi odmor.......
hahahaha.....koliko "dobronamjernika" kojima dionica nije "baš nešto".......kako takvih dobronamjernika nema prije rasta da ukažu kako se isti očekuje?.......
dajte još malo............zabavljejte narod......
......kakvi brižni anđeli na ovom forumu.......
još jednom vas pitam, di ste bili na 40 da javite kako ide rast?.......
Ne trudite se uzalud.....svi sve znaju i čuće na bidu......nikom se neda kupovati po asku.......ovdje več odavno stvari izgledaju sve bolje i bolje.......i niska nafta oko koje se črnjačilo dala je dodatni vjerar u leđa......psi laju karavane prolaze.....
imamo li nekakvi "leteći wedge" na tpng?.....več nekoliko dana u odnosu prema dionicama vani "ona smrdi" ali morat ce sutra a i na dalje zamirišati htjela, ne htjela.....
ovaj naš "tanker se nasukao".......dok vani nakon par dana lijepog rasta, današnji več izgleda bezobrazno mi smo usidreni i dalje.......
trgovanje ovim futures ugovorima za naftu ističe u utorak i valjda bi bilo za očekivati neku, kakvu takvu stabilizaciju na nafti nakon toga......
Nevjerojatno što se ovdje može sve pročitati. Dionica je nisko zato što Neo i drugi traderi trejdaju. Ma da treba ih prijaviti Hanfi, a ne one koji otvoreno pozivaju na kupnju jel to eto vrijedi 70 kuna.
Tri puta sam čitao da vidim jesam li ispravno shvatio što je gore napisano.
Vi ste već promašili ceo futbal s procjenama prošli tjedan oko kretanja vozarina tako da bolje šutite.....ta procjena na "efikesnim" tržištima koštala bi Vas cca 20% u tjedan dana.......budući da se ovdje radi o Tpng i Zse još uvijek stignete na 20-30%........ili bar promatrati.....to je besplatno......
PS
ima li ovdje netko svježu knjigu dioničara jel možda bi nam nešto barem malo mogle reči, jel i dalje mi nešto ovdje "smrdi" ili je samo previše drhtavaca jel iz aviona se vidi da netko skuplja i čestitam na strpljenju jel izgleda vrhunski s tim da bi rado htjeo ili htjeli da je toga još više po bidu......
iskustvo govori da bi market trebao dole a ovo jednostavno vrišti na buy do krajnjih granica......pa sad ti budi pametan......možda je jednostavno uvijek najbolje.....po trenutnoj situaciji ispada paradoksalno da je ova dionica još podcijenjenija nego prije corona krize.......
Glavni dioničari
Top 8 dioničara posjeduje 65,1 % tvrtke
Vlasništvo Ime Dionice Trenutna vrijednost Promjena% % Portfelja 36,9 % UniCredit SpA, privatno i komercijalno bankarsko oružje 25624564 HRK153.7m 0 % 4,61 % 17,41 % Deutsche Telekom AG 12090072 HRK72.5m 0 % nema podataka 6,1 % HPB Invest doo 4.236.039 HRK25.4m 0 % 14,68 % 1,56 % América Móvil, SAB de CV 1.083.315 HRK6.5m 0 % nema podataka 1,28 % Tvrtka za upravljanje imovinom OOO Raiffeisen Capital 888874 HRK5.3m -16.34 % 0,29 % 1,03 % PT Drvo doo 715266 HRK4.3m 4,04 % nema podataka 0,82 % Allianz Invest doo 569435 HRK3.4m 0 % nema podataka 0,0048 % Expat Asset Management Ead 3350 HRK20.1k 0 % 0,01 %
Ovo je malo staro , ali za orjentaciju .
Stvarno korisna obavijest.....uskoro bi ovdje mogli i zaključiti da dionice dioničkih društava posjeduju dioničari....
ima li netko TA za tpng ako ima smisla na ovim malim prometima?.....nekako mi ništa nema smisla u ovom trgovanju i imam osječaj za filing da se nešto kuha ovdje i da smo "zakinuti" za rast ovdje kao što smo bili i prije nego je sa 40 krenula na 50 kn.....vozarine na spotu dobre, plus dugoročni ugovori, plus sigurnost da u ovim uvjetima na tržištu trezor ima mogučnost kupnje i da cijena ne može propasti u "bescjenje" a ovo ni trc ni mrc.....100 po bidu 100 po asku i na kraju svakog dana uz mizeran promet mi smo opet nigdje.....prvi kvartal mora biti bar vrlo dobar, drugi vuče na takav scenarij kao i cijela godina a mi na razinama onih koji ovu godinu po pitanju zarade mogu prekrižiti.....nešto mi ne štima u ovoj računici.....
Opa ovo je vrijedna informacija.
Hvala kolega sto ste to podijelili sa forumom.
Zna li se možda kada će biti gotov zakon i javno dostupan u finalnoj verziji?
Neznam, javna rasprava o novom Zakonu završila je početkom ožujka, nakon toga se Ministarstvo treba očitovati o primjedbama, što inaće zna potrajati nekih mjesec dana. Zakon je relativno kontroverzan te je moguće da ovaj korak potraje i dulje. Potom prijedlog zakona ide na odobrenje Vladi, koja ga šalje u Sabor. Ne vjerujem da ćemo finalnu verziju vidjeti još koji tjedan.
Da li bi ta finalna verzija koju bi mogli čekati nekoliko tjedana mogla utjecati na to da npr. Ht pričeka do tada sa nekim objavama o odabiru najboljeg ponuđača u smislu da npr. UG nudi više ali prema sadašnjem zakonom ne mogu njega prihvatiti ili se boje komplikacija kasnije sa Atznom ako je Ug npr. najbolji sa ponudom pa pričekaju zakon kako bi u tom slučaju bili odmah sigurni da ce atzn odobriti prodaju?
promet standardno mali.....nekako mi je čudna trgovina ovdje......kao da neko "tjera ovce u tor".....loptanje istim dionicama u padu?....pa što god uleti u mrežu dobro je uletilo?.......
i ja mislim da ce u adpl biti sve gore i gore ubrzo......😂
ameri pogotovo imaju razloga za rast danas.....do sada su ima katastroflani brojevi o nezaposlenima bili največi okidač rasta pa mjere nakon toga......u zadnjih tjedan dana novih 5,25 mil......kažu da je nezaposlenost 15 % sada?.....šta će tek bit za koji tjedan ovakve karantena ekonomije......
Treba nama za ZSE kombinacija dobrih vijesti npr. moratorij banaka na kredite, planirani (i odobreni) koridori za turiste iz srednje Europe, ukidanje dijela restrikcija, a ne lansiranje NYSE u stratosferu...
Kako to uopće ifunkcionira s moratorijem na otplatu kredita 3 mjeseca npr.....tada su u tom 4 mjesecu trebaju podmiriti 4 rate ili jedna redovno avaki mjesec nakon isteka moratorija?....i još jedno pitanjce......koliko moratorij od 3 mj naprimjer pomaže kad su prihodi u ta 3 mjeseca jedni kao i naplata potraživanja?
tankeri vani i rastu danas bez obzira na pad glavnih indexa a rasli su i prethodnih dana ali što to nama ovdje vrijedi kad i uz trezor, možda i indexni, izvrsne vozarine, izvrsnu prošlu godinu i vjerovatno izvrsne rezultate za prvi kvartal ovo ne miće s mjesta......neko polagano strpljivo skuplja po bidu od nestrpljivih......vidjet ćemo hoče li nakon rezultata za q1 biti pomaka cijene prema gore neovisno o sentimentu na burzama tada......