zašto se na linku dole više ne prikazuje brodarske dionice nego sve moguče dionice iz različitih sektora?...ima li netko drugi link ili može staviti neki refreshan?
Posts by hugh
-
-
Sve više sam mišljenja da će ipak biti nešto od sezone u 7. i 8. mjesecu. Tek je početak Svibnja, koeficjent zaraze u većini Europe je ispod 1.
Kako će biti toplije, kof će biti i znatno manji. Ljudi se počinju trijezniti, na sve više strana se da isčitati da je rekcija na virus bila prepanična. Uglavnom, nije sve tako crno kako je izgledalo prije mjesec, dva. Što se virusa tiče, to je gotova priča, ne bitna stvar...i da se vrati najesen i čak dva puta većoj mjeri, karantena više neće biti jer to više nitko u svijetu ne može platiti.
Apsolutno se slazem, turizma ce ipak biti - pogledajte parkove igralista, setnice - ljudi su zeljni zraka druzenja i odmora. Uzmi im njihov komoditet i vratiti ce dvostruko. U tom svjetlu treba i sagledati dionicu RIVP pogotovo kad ju je i zadnji vjernik koji se kleo u nju napustio.Sve sto je negativno uracunato je, mirovinci i nemaju gdje drugdje uloziti nego u ovakve kvalitetne firme bez obzira na trenutnu situaciju. Jasno je da ce turizam '20 biti mozda 30% od '19 ali kako bi moj prijatelj koji je kapitulirao rekao, kupuje se buducnost.
Svak nek za sebe procijeni koja mu je razina dobra za ulaz.
da je sve negativno uračunato u cijenu to sigurno nitko ne može reći a bojim se da je sigurnije da ipak još nije sve uračunato......koliko vidim roditelji djecu ne žele slati u škole a ako tako razmišljaju i naši potencijalni turisti ili bar manji broj njih na koje bi mogli računati, mislim da baš neče biti raspoloženi djecu voditi u druge zemlje po hotelima....
-
evo link dole za one na forumu koji su ujedno i poslodavci i vlasnici dionica Rivp....
-
link na članak sa drugog foruma.......članak je od prije 1 god...
-
Priča s Valamarom je sve manje vezana za njih a sve više za politiku. To je jedina stvar koja me brine kod ove kompanije.
Na što točno mislite kad kažete politiku?
Mjere za dolazak turista, plaće vezane uz mjere za c19 ili nešto treće?
-
Ma o čemu Vi... pa bila je izašla obavijest, da se proces nastavlja tijekom kako je predviđeno, i da nas u interesu uspješnog okončanja neće izvještavati o tijeku.
Ili sam ja to nešto " pobrkala lončiće "
Da li se itko sjeća potankosti ?
Tako je bilo, da......bolje da se nisam ni referirao na kolegu......nebitno.....uglavnom, smatram da je Optima dobra prilika i za A1 i za UG možda i nekog trečeg ali isto tako da je sigurno, da ništa nije sigurno......
-
Da li je HT bio obavezan nakon gotovog natječaja objaviti da nema ponuda, ako ih nije bilo, pa ga ponoviti ili to prepustiti
investcijskoj banci ili može do 31. 7. mudro šutiti i onda to prepustiti investicijkoj banci?
Da li je ova šutnja siguran znak da se ponuda ili ponude razmatraju?
Ovo je zapravo dobro postavljeno pitanje........logično bi bilo da su obavjestili da ponuda nema......a sad da li su obavezni prema nekom zakonu?.....
Mnogo puta smo ovdje prošli različite scenarije ali nakraju neznamo ono najbitnije.....no za sada u tome i je draž.....i dalje je sve moguče pa čak i ono nemoguče.....
-
Pa recimo da tu su dva problema dodatni trosak zbog potrebe instalacije koji nece utjecat na dobit osim s amortizacijske razine ali ce predstavljat ulaganje u imovinu od koje zapravo nemate zaradu pa je to realno izgubljena dobit i kad ste u brodogradilistu tu se uvijek iskoristava prilika pa da se naprave i dodatni radovi koji su potrebni pa je moguci i dodatni trosak i drugo sama potreba da brodovi otidju u brodogradiliste predstavlja manjak prihoda jer u tom periodu ne zaradjuju dok u istom razdoblju imaju fiksni trosak placa i redovnog odrzavanja
"predstavljat ulaganje u imovinu od koje zapravo nemate zaradu" nemaš direktno zaradu, ali imaš uštedu na cijeni goriva. Nije razlika velika, ali radni sati će se zbrojiti sa potrošnjom i amortizirati investiciju.. Ako su se uopće odlučili za scrubbere, kol. tin je to iznio u svojem postu, da idu na čišće gorivo, koje nije stavka trenutno.. Tako da je ta priča sa scrubberima sistemska i zato nebitna.
Nemam razloga za brigu, ukrcan sam na brod pun ovih brodova, osim što nemam keša za kupovinu..
Btw. Koliko troši tanker goriva? Koliko je razlika pun i prazan?
ne sekirejte se.......imam ja keša a ako usfali tu je trezor.......pretpostavljam da u zdanjih mjesec dana ni nisu kupovali baš zato jel će kao i do sad biti podrška u padu ako bude trebalo......
-
To je ok razmišljanje, i ja tako radim. Mada me cros osiguranje skuplje ispadne. Nego, gledam malo, kvartalni gubitak Ina-e 800 milijuna. Sumnjam da među nama ima neko te dionice, ali mi se ne sviđa nikako taj gubitak. To je brutalno.
Nisam pratio.....kak im je to uspjelo?.....što će tek biti u kvartalima u kojima je cijena goriva niska a potražnja slaba.....
-
očito kako su to neki znali i jučer jel gle čuda, taman je toliko dionica rasla.....sad još kunu, 2, i dosta za danas....
-
Ako ZABA nije dobra ima KABA dobro izvješće
Ako je serija žuje lošija dobar je i karolvac.....😃
-
Nema vam onda druge nego prodat još dok je cijena ovako dobra.
Ako i ne prodate sada nečete pogriještit......ja ću Vam za godinu dana sigurno ponudit 35 kn ako ne i 25 kn.....
......
-
Da nije Ronaldo?
-
Te vrlo slične brojke su jedino u troškovima poslovanja koliko vidim a prihodi od kamata, poslovni prihodi, operativna dobit i neto dobit sve u minusu cca 10%.....
-
bacio oko 10 sekundi......pridodi manji, dobit manja......a svega će i dalje biti sve manje i manje.....
možda ima puno togi i odličnoga kako kolega kaže pa nek navede.....
-
Psiholoski gledano odgoda neodgodivog tj.negativno izvjesce moze se pozitivno reflektirati na trgovanje jer za mjesec dana se ocekuju znatno vece vozarine sto bi se moglo odraziti i na porast vrijednosti dionice kroz taj period a sto bi u konacnici imalo daleko manje posljedice u slucaju pada nakon objave.😊
meni psihološki gledano uopče nije jasno zašto oni nisu u stanju dostaviti izvješće isto kao što mi ni prethodnih godina nije bilo jasno zašto je njihovo izvješće uvijek bilo u 12 i 5 a ne 5 do 12 i gotovo uvijek lošije od očekivanja.....
-
izvješće je izvrsno i izvan svih očekivanja no na ruku nam ne ide što tankeri vani trenutno rone dvoznamenkasto.......nismo ni mi bili kamilica danas ali u padu smo uvijek bolje pratili nego u rastu.....
Rone dvoznamenkasto jer su nenormalno narasli u zadnje vrijeme, to sto danas pada npr. NAT za -14,44% ne znaci puno jer je dan prije naraso +25%. Uopce ih nismo pratili, vecina tankerasa vani je poduplala cjenu (a neki i vise) dionice od sredine 3. mjeseca do danas, mi smo miljama daleko od duple cjene TPNG-a od sredine 3. mjeseca - tocnije 20 kn daleko od duple cjene, tako da ih svakako ni blizu nismo pratili. U isto vrijeme je npr. jedan RIVP rastao s 18 kn na 27 u nekom trenutku, dakle 30%, a rast TPNG-a je trenutno 30% u odnosu na low u 3. mjesecu, dakle s jedne strane imamo firmu koja posluje bolje nego ikad i drugu firmu kojoj jos uvijek u ovom trenutku sektor uopce ne postoji - ako ti nije bizarno onda ne znam sto je....
Bizarno je ovo več odavno o čemu sam nekoliko puta i pisao......imali smo preko nekoliko prilika rasti po 20%+ u jednom danu pa nismo ali smo zato popratili svaki pad sa 10%+ nakon što nismo rasli dvoznamenkasto kao vani.....
-
Eto ga, Hanfa nam odobrila skoro ulaganje u zatvorene restorane.
QuoteUpravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na današnjoj je sjednici odobrilo dva nova prospekta za uvrštenje dionica na uređeno tržište kapitala. Riječ je o društvu THE GARDEN BREWERY d.d. iz Zagreba i društvu HELIOS FAROS, dioničko društvo za ugostiteljstvo, iz Starog Grada na Hvaru.
Malo gledam i nevjerujem da naši mirovinci ulažu o ovako što....ali ipak su oni dobri naši stari MF......mali korak nam fali da ulože u birtiju u nekom od Brestovaca a fala Bogu ima ih.....
-
Kolega Tin vi imate jedan problem a taj je što ste očito previše vezani uz dionicu pa gledate samo dobre stvari. Ovo što vam jasko govori nije zanemariva stavka, i ne piše zlonamjerno već samo činjenice. Dobro je biti optimist, Al ove stvari koje vi pišete ovdje nisu realne, kakva cijene dionice od 100 kn o čemu govorimo u trenutku kad se cijeli svijet mijenja, kakve tc vozarine od 30k dolara kad se nezna šta će biti sutra.
pa nije li kolega tin u pravu kada priča o amortizaciji tog troška?.....trošak je relativno velik ali ako ga se amortizira kroz npr. 10 god?....
-
izvješće je izvrsno i izvan svih očekivanja no na ruku nam ne ide što tankeri vani trenutno rone dvoznamenkasto.......nismo ni mi bili kamilica danas ali u padu smo uvijek bolje pratili nego u rastu.....