Nema vam onda druge nego prodat još dok je cijena ovako dobra.
Ako i ne prodate sada nečete pogriještit......ja ću Vam za godinu dana sigurno ponudit 35 kn ako ne i 25 kn...........
Nema vam onda druge nego prodat još dok je cijena ovako dobra.
Ako i ne prodate sada nečete pogriještit......ja ću Vam za godinu dana sigurno ponudit 35 kn ako ne i 25 kn...........
Da nije Ronaldo?
Te vrlo slične brojke su jedino u troškovima poslovanja koliko vidim a prihodi od kamata, poslovni prihodi, operativna dobit i neto dobit sve u minusu cca 10%.....
bacio oko 10 sekundi......pridodi manji, dobit manja......a svega će i dalje biti sve manje i manje.....
možda ima puno togi i odličnoga kako kolega kaže pa nek navede.....
Psiholoski gledano odgoda neodgodivog tj.negativno izvjesce moze se pozitivno reflektirati na trgovanje jer za mjesec dana se ocekuju znatno vece vozarine sto bi se moglo odraziti i na porast vrijednosti dionice kroz taj period a sto bi u konacnici imalo daleko manje posljedice u slucaju pada nakon objave.😊
meni psihološki gledano uopče nije jasno zašto oni nisu u stanju dostaviti izvješće isto kao što mi ni prethodnih godina nije bilo jasno zašto je njihovo izvješće uvijek bilo u 12 i 5 a ne 5 do 12 i gotovo uvijek lošije od očekivanja.....
izvješće je izvrsno i izvan svih očekivanja no na ruku nam ne ide što tankeri vani trenutno rone dvoznamenkasto.......nismo ni mi bili kamilica danas ali u padu smo uvijek bolje pratili nego u rastu.....
Rone dvoznamenkasto jer su nenormalno narasli u zadnje vrijeme, to sto danas pada npr. NAT za -14,44% ne znaci puno jer je dan prije naraso +25%. Uopce ih nismo pratili, vecina tankerasa vani je poduplala cjenu (a neki i vise) dionice od sredine 3. mjeseca do danas, mi smo miljama daleko od duple cjene TPNG-a od sredine 3. mjeseca - tocnije 20 kn daleko od duple cjene, tako da ih svakako ni blizu nismo pratili. U isto vrijeme je npr. jedan RIVP rastao s 18 kn na 27 u nekom trenutku, dakle 30%, a rast TPNG-a je trenutno 30% u odnosu na low u 3. mjesecu, dakle s jedne strane imamo firmu koja posluje bolje nego ikad i drugu firmu kojoj jos uvijek u ovom trenutku sektor uopce ne postoji - ako ti nije bizarno onda ne znam sto je....
Bizarno je ovo več odavno o čemu sam nekoliko puta i pisao......imali smo preko nekoliko prilika rasti po 20%+ u jednom danu pa nismo ali smo zato popratili svaki pad sa 10%+ nakon što nismo rasli dvoznamenkasto kao vani.....
Eto ga, Hanfa nam odobrila skoro ulaganje u zatvorene restorane.
QuoteUpravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na današnjoj je sjednici odobrilo dva nova prospekta za uvrštenje dionica na uređeno tržište kapitala. Riječ je o društvu THE GARDEN BREWERY d.d. iz Zagreba i društvu HELIOS FAROS, dioničko društvo za ugostiteljstvo, iz Starog Grada na Hvaru.
Malo gledam i nevjerujem da naši mirovinci ulažu o ovako što....ali ipak su oni dobri naši stari MF......mali korak nam fali da ulože u birtiju u nekom od Brestovaca a fala Bogu ima ih.....
Kolega Tin vi imate jedan problem a taj je što ste očito previše vezani uz dionicu pa gledate samo dobre stvari. Ovo što vam jasko govori nije zanemariva stavka, i ne piše zlonamjerno već samo činjenice. Dobro je biti optimist, Al ove stvari koje vi pišete ovdje nisu realne, kakva cijene dionice od 100 kn o čemu govorimo u trenutku kad se cijeli svijet mijenja, kakve tc vozarine od 30k dolara kad se nezna šta će biti sutra.
pa nije li kolega tin u pravu kada priča o amortizaciji tog troška?.....trošak je relativno velik ali ako ga se amortizira kroz npr. 10 god?....
izvješće je izvrsno i izvan svih očekivanja no na ruku nam ne ide što tankeri vani trenutno rone dvoznamenkasto.......nismo ni mi bili kamilica danas ali u padu smo uvijek bolje pratili nego u rastu.....
Meni je dobro... i dok sam ga sada čitao poklopilo me na bidu!
onda, nitko sretniji od vas.....😃
Dow 24265 + 163 Što je uzrok malodušnosti danas kod nas ?
Novo izdanje obveznica ?
Da li je sustav počeo povlačiti novac od fondova ? To je iduće što će se desiti, nedostatak likvidnosti na burzi
imamo li kakav best buy na zse trenutno i zašto?.....možda ne vidim dobro ili se dobro ni ne može vidjeti minimalno do q2 ili q3?
Glasna je ova šutnja na forumu ovaj tjedan.......čekamo pad ili sideway do novog pada ili pak sideway do novog rasta?
Sjeća li se netko bolje razdoblja nakon 2008?…..tada je kriza krenula a rublja uz katastrofalnu potražnju za vozilima jako pala zbog nafte ako se ne varam pa je firma išla u dokap……nekako mi jako slično izgleda ova situacija…..
kak več pitate je bi rekel svoje mišljenje onda iz kojeg se možda neće moći izvući zaključak ako je pretpostavka pogrešna, osim ako nije......ako nam slijedi kriza, više ili manje velika, i banke će dijelit tu sudbinu......bit će sigurno više zahtjeva za kreditiranjem ali i puno više rezervacija a koliko će stvarno otpisa biti ovisi o kvaliteti onih kojima će se krediti davati i vremenu trajanja krize......zašto ne sad za long ako ne očekujete krizu ili bar ne veliku ali ako je očekujete zašto sada ući za long kada če biti jeftinije kroz neko vrijeme......
Ići češ vratiti se nečeš u ratu poginuti......
Stavite zarez gdje vam je po volji.....
Opčenito, meni je previše nepoznanica trenutno za večinu dionica na zse samo je na nekima rizik mali, nekima umjeren a nekima velik......
Ali rizik je trenutno puno veći na svemu nego prije koji mjesec.....
Ja trenutno na long nebi ulazio niti na jednu dionicu osim u slučaju da imam toliko puno novca da jednostavno ne mogu ući za koji dan......
evidentno je da je dionica trenutno van fokusa i prometi su značajno pali.....buduči da se o prodaji zna (odnosno nezna) isto kao i prije mjesec, dva......trenutno nema ničega što bi je pokrenulo prema gore ili dolje i zato statos quo traje več tjedan, dva.......imam dojam da će za veči pokret prema gore trebati pozitivne vijesti ili bar neki pozitivni šumovi dok će za dolje biti dovoljan neki eventualni veći pad zse i burzi opčenito......
vidim da na jednom portalu piše kako se razmatra mogučnost da se dopusti ulazak onima koji imaju potvrdu da su imuni na virus......pa koliko takvih uopće može biti.....procjene su epidemiologa oko 10%......kako takav turizam u praksi uppče i može izgledati kad svatko tko želi i doči prvo mora na testiranja i ko zna što već a onda se pridržavati pravila i restrikcija koji se u jednom danu mogu drastično promjeniti......kako god da bilo meni ne izgleda optimistično da u takvim uvjetima netko ljeto 2020 može nazvati odmorom......
meni trgovina na atpl več tjednima ne izgleda na trgovinu.......hoću reći, izgleda mi kao da netko ili neki dogovorno "prebacuju" veće količine dionica s računa na račun i pitanje je koliko je tu stvarno protrgovanih dionica trečih igrača......igra se neka nesvakidašnja igra i mislim da će sljedeća 2-3 izvješća možda dati odgovore na neka pitanja......možda bi rekao i da se odvija pravi mali rat putem trgovine na burzi koji nije ona klasična trgovina.....založene dionice glavnog igrača govore u prilog toj tezi.......u ova turbolentna vremena meni ovo ne uljeva povjerenje jel i ovaj je dopis u najmanju ruku čudan što ne znaći da se neće moći zaraditi povremeno na valovima......
datumi se malo pobrkali
Ima li metko tko razumije ovu obavijest da malo pojasni?........
Hm.......neda mi se više objašnjavat pa ću samo reći: "neka pati koga smeta"........
PS
bilo je tu i raznih tehničara i magova koje sam i prošli i pretpošli tjedan pitao što misle o "raketi koja slijedi na tpng" i trgovanju koje "vrišti" na buy....odgovor : ni zuc ni muc......sad čekamo da jave da je dionica narasla zbog togo što je narasla i potražnja je bila veča od ponude......