trenutno ništa, samo gledanje....."atmosfera" sa coronom u hrv. i svijetu i njenim utjecajem na gospodarstvo izgleda mi zrela za drugi val pada koji će doći i prije drugog vala corone.......
Posts by hugh
-
-
Dlkv je u zadnjih mjesec dana napravio preko 40%, a Igh tek 10%.
Dalekovod nema Marusicu, ali niti u IGH-u neće ona dovijeka trajati.
Nema, on ima fondove😂
-
+ Head prestige reketi......planiram napad na svetski broj 1 sad kad Nole nažalost ima coronu.......
-
Bio u istri sad došao, samo Zg i Ri tablice tek svaki 20 je stranac.
Ja sam bio 10 dana i slični su dojmovi.......turista nešto malo čak i ima ali nemamo se čemu čuditi jel očekivanja su iovako 30% od prošlogodišnjeg i bit će dobro ako tako i bude.....uopće netreba biti pametan da bi došao do zaključka da će ovo biti a več i je "sezona za zaborav"....a i ovo tenis "druženje" u Zadru super nam je "reklama" jel smo sad cijelom svijetu poslali odličnu "besplatnu" corona free poruku......
-
ako idu van do kraja ostako im je još 57000.....
-
A da nije ovo kako bi jos koji dan iskoristili insajderi da se nakrcaju ? Pa kad se nakrcaju onda udare print izvjesce, mail to zse.
Ak je tak nije to ni loše.....loše je ako bude ono obrnuto.....
-
odlično, samo da još turisti počnu i dolazit......šesti mjesec je također turistički propao......sinoč sam bio u Poreču i turista nema ni za lijek.......u kampovima oko i u Rovinju koliko vidim gotovo sve je prazno, kučice se daju nabrojati na prste dvije ruke.....u samom Rovinju još nešto turista ukupno i ima......sad bio u Puli i grad je prazan što se turista tiće.....bit će "pomozi Bože" u 7,8 i 9 mjesecu......ali mislim da će i to šta bude bit kikiriki........uz to sve naravno ni konkurencija ne spava pa će i oni htjet malo tog kikirikija tek toliko da vide kak novac izgleda.....
-
znači sljedeči rast očekujemo kad prva crna limuzina parkira pred kapiju......
......drugi rast kad crna limuzina uđe u krug firme......a treči krug rasta kad ljudi u crnim odjelima uđu u urede firme......ili ovaj put nitko ni neče povjerovati u šuplje priče......
-
a gdje se nalazi?...može li link?...
Hvala
Ja na toj stranici ne pronalazim vrijednosti indexa.....zna li netko koliko je sad BDCI ili ima link?
-
ali više nema objave indexa ili ja ne mogu pronači?.....
Hvala
ima indexa
a gdje se nalazi?...može li link?...
Hvala
-
Dow 27 200 bodova i trči ..
Trljam oči i ne vjerujem.
ATH 29 000
Bogatasi su ocito jako dobre volje...
Kako i nebi bili kad sirotinji prodaju "jeftine" dionice da i oni postanu bogati😇😅😂😃
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2188182
Njemačkoj ce možda trebati 2 god za oporavak a mi smo se več oporavili.....treba širit pozitivu......sad kad stignu pare iz EU možemo kupovat posrnule njemačke firme tipa VW i BMW😃.....da ih spasimo, i oni su nama pomagali kad nama je bilo teško😜🤪.....još kad i lova od turista dođe kupit ćemo cijelu njemačku i spojit je podzemnom željeznicom sa Jadranom.....neznam jel se ovo smijem i pisat jel mislim da je naputak big brothera :"samo pozitiva".......moram se uozbiljit al neznam šta da kupim više a šta manje😂
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…index_tid=20366
Pa ne kaže li Plenki da si to sve naši "europski prijatelji"?....kako to?.....na Jadranu još ni onim dalekozorima što zvijezde gledaju turiste ne vide......neznam kak budeju oni za mjesec dva poluturizma poplačali svoje kredite a za nagodinu tko zna.......uz to, jel budeju oni imali i "restart" tih novaca u državnu blagajnu kad počnu otpuštati radnike za koje kupe poticaj?........
-
Gledam malo, rastu RIVP i ADPL gdje se ocekuje los 2Q i vjerojatno gori 3Q.
Takodjer i ATPL.
Zanimljivo.
Ako ti gledaš kvartal unaprijed to ti je kao da u šahu gledaš 1 potez unaprijed. Moraš gledati na dulje pa će ti neke stvari postati jasne...
Evo jedan pogled unaprijed......mirovinci pale naše mirovine u rivp i adpl po cijenama koje neče tako skoro opravdavati poslovanje......i tako mi onda unaprijed znnamo da mirovina za nas neče biti ili ce biti manje jel su dokazano nesposobni.....
-
zna li tko što ja sa onom stranicom marine transportatipn - capitallinkshipping.......nakon što su objevljivali da je index nula više je nema.....ima li tko link stranicu/e na bcti na kojima ima objeva?
Stranica i dalje radi samo je drugi link
ali više nema objave indexa ili ja ne mogu pronači?.....
Hvala
-
-
kolega hugh, kaj se vama dogodilo? oprala vas korona? od solidnog i iskusnog forumaša postali ste babaroga! već nekoliko mjeseci niste napisali tekst sa nešto pozitive! sve crnjak do crnjaka!
jednostavno zato što mi u ovim uvjetima neka long strategija ne drži vodu na mnogim dionicama....prilika naravno ima svakoga dana, ali i mnogo mina.......jel jednostavno neke će firme nakon ovog početnog šoka i pada i dalje ostati u "downu" i neće se tako brzo oporaviti i doći na recimo prošlogodišnje razine......neki iskusni to predviđaju a neki neiskusni to neznaju pa bi mogli pomisliti da je čarobnim štapićem sve došlo na staro........sve ovisi o stilu ulaganja i mogli bi sad knjige ovdje pisati......ako smatramo da je večina dionica na zse bila približno realno vrednovana prije krize i nema naznaka preuzimanja u budučnosti, nevidim kuda bi mogle "pobječ" u razdoblju koje slijedi......burza nije uvijek logika ali logika govori a i burze da sve ima svoje faze, naravno i svaka dionica unutar burze za sebe......i sada se vidjelo koliko godina treba za stvoriti nešto i doći do nekih rezultata a koliko je malo vremena potrebno da se sve uruši ko kula od karata.......uz to mi smo i dalje u hrv. i na zse a u oporavku od zadnje krize baš se i nismo iskazali......možda ovaj put bude drugačije ali puno puta smo mi ovdje to mislili a rijetko se dogodilo......eto vidim dok ovo pišem da kolega gore u postu misli kako Škoro pametno priča al več isam kao i mi svi ovdje znamo da su sve to puste priče.....vidim da i Škoro pita gdje je ko bio 90-tih a nisam ni siguran da je i on bio ovdje ali svejedno jel kradu isto i oni koji su tad bili tu i ovi koji su se vratili kad je prestalo grmit.....EU i svjetska ekonomija daju nam šanse ali ove hobotnici i dalje su ovdje......no sad sam na kraju možda malo i pobjegao sa teme burzi......politiku ću ostavit za neki drugi post......
-
što se ovih vozarina tiče.......dok mi njih čekamo več više od desetlječe da se neko malo duže vrijeme zadrže na "pristojnim" razinama popit čemo mi više gemišta i piva nego u oceanima vode ima.......
-
za tehničare i one koji se tako osjećaju
Nakon krize koja slijedi (manje ili veče) bilo bi svjetsko čudo da se to ne dogodi........
-
Ako i bude 2. vala najesen, a nadam se da nece uopce, nema vise zatvaranja gospodarstva, sto je dobra vijest. Sada su priznali da su panicarili u 1. valu Korona krize i uslijed panike sve zatvorili.
Zatvorili su zbog panike i to priznaju. Masala!
Znaci bio sam u pravu cijelo vrijeme.
Ah, sto ces, takav sam po cijelom tijelu...
đaba nam to pravo.....sprdao sam se i ja i nisam nikako mislio da če imati takav utjecal al đaba.......dionice su pale i sve nas odvele u minuse......rijetki su u plusu nakon ovoga.......ovo su mi sad opet prehrabre izjave jel da jednog dana u lijepoj našoj osvane nekoliko desetaka tisuča zaraženih đaba nam jel sve zatvoreno ili ne kad če tada po prirodi stvari sve samo od sebe otiću k vragu......svejedno se bojim da krizu još nismo ni okusili......mnogo firmi kod nas koje rade za van kihanje svjetske ekonomije osjetili su još prošle godine a ovo dotuklo......ima ih po Slavoniji koje su zapošljavale i po nekoliko stotina radnika što je za današnje uvjete puno.......prije je to bilo nekoliko tisuča.......no Slavonija je iovako oduvjek bila zadnja rupa na svirali a sad če fasovat i turizam.......nadam se samo ovo godine jel inače....neznam